Scutece pentru câini: cum să te antrenezi

Odată cu apariția unui cățeluș mic în casă, ar trebui să fiți gata pentru schimbări mari care vor schimba modul obișnuit de viață pentru toți membrii familiei. Dacă nu sunteți crescător și aceasta este prima experiență de păstrare a animalelor, va trebui să căutați răspunsuri la o varietate de întrebări, dintre care una este cum să obișnuiți un câine cu un scutec, ceea ce este important pentru proprietarii de rase interioare și decorative..

De unică folosință este o opțiune mai ieftină, care va fi accesibilă pentru fiecare proprietar. Stratul inferior este un film impermeabil și diferite materiale pot fi utilizate ca material de umplutură (de exemplu, celuloză sau Bio-eslon brevetat).

Câine mic stă pe scutec

Cele reutilizabile pot speria costurile ridicate, deși durata lor de viață este de 10-12 luni. Acestea sunt formate din mai multe straturi, datorită cărora se păstrează umezeala și mirosurile. Pentru fabricarea stratului superior se utilizează materiale naturale (de exemplu flanelă), materialul de umplutură este un material absorbant nețesut și o țesătură cu membrană rezistentă la umiditate, iar cel inferior este realizat dintr-un film impermeabil.

Există mai multe avantaje ale acestor produse absorbante:

  • forță și siguranță: cățelușul nu le va putea rupe sau roade (mânca);
  • marginile rețin ferm umezeala, ceea ce elimină probabilitatea scurgerii;
  • ușor de spălat și ușor de uscat.

Cățelușul stă pe un scutec refolosibil

În funcție de producător și de mărimea produsului absorbant, prețul pentru un scutec reutilizabil poate începe de la 400 de ruble. Pentru o singură utilizare de la 250 de ruble pentru 10 bucăți. Atunci când alegeți, ar trebui să vă ghidați de recenziile și recomandările proprietarilor și crescătorilor cu experiență.

Cum să antrenezi un cățeluș

Pentru a obișnui un câine cu scutecul dintr-un apartament, puteți cere ajutor unui manipulator de câini, care vă va oferi recomandări detaliate cu privire la modul de organizare adecvată a procesului și evitarea greșelilor grave. Va trebui să aveți răbdare, pentru că, dacă vă grăbiți și pedepsiți cățelușul, acest lucru îi va afecta comportamentul, care va trebui apoi corectat mult timp cu un profesionist.

Un animal de companie mic ar trebui învățat să meargă la toaletă pe un scutec din prima zi în care apare în casa ta. Dacă animalul a fost cumpărat de la o grădiniță bună, atunci este posibil ca crescătorul să fi început deja procesul de instruire a toaletei, ceea ce vă va simplifica sarcina. În acest caz, ar trebui să luați acasă scutecul pe care a scris catelul, ceea ce îl va ajuta să înțeleagă unde să meargă la toaletă..

Tava pentru scutece

Inițial, podeaua camerei în care are acces catelul (de exemplu, la început poate fi o cameră a unui apartament sau un coridor) ar trebui să fie acoperită cu scutece cât mai mult posibil, privându-l în mod efectiv de posibilitatea de a merge la toaletă pe o podea netedă..

În fiecare săptămână, numărul acestora ar trebui redus (cu 1-2 bucăți), eliminându-le pe cele care au rămas curate (este mai bine să faceți acest lucru neobservat atunci când cățelușul doarme sau se joacă). Și atunci când este singură, va trebui mutată treptat în locul în care intenționați să echipați toaleta animalului de companie sau să o puneți într-o tavă specială concepută pentru astfel de scopuri (puteți deplasa maximum 50 cm pe săptămână).

Cum să antrenezi un câine adult să folosească o toaletă pentru scutece

Dacă decideți să luați un câine adult, care nu este obișnuit să meargă la toaletă doar într-un loc strict desemnat, este posibil să aveți nevoie de mai mult timp pentru a „reeduca”, deoarece caracterul său este pe deplin format și are deja anumite obiceiuri care vor avea nevoie a munci. În acest caz, va trebui, de asemenea, să demonstrați rezistența maximă și să luați în considerare faptul că animalul este supus unui mare stres din cauza schimbării mediului și a apariției unui nou proprietar în viața sa..

Procesul de dresaj al unui câine arată exact la fel ca și dresajul unui cățeluș, cu singura diferență că nu este necesar să urmăriți animalul tot timpul, „convingându-l” să meargă la toaletă. Trebuie să i se acorde timp să se adapteze și să nu ceară rezultate imediate, mai ales dacă câinele este obișnuit să meargă pe stradă și acum este forțat să se adapteze unui alt proprietar.

Recalificarea poate dura mai mult, iar „puncțiile” neplăcute atunci când merge la toaletă într-un loc greșit se pot întâmpla mult mai des, ceea ce ar trebui să fii calm și fără emoții nejustificate. În cele din urmă, nu uitați că un animal „în vârstă” poate suferi de boli grave, așa că, dacă toate încercările dvs. nu au succes, ar trebui să le arătați medicului veterinar..

Câinele este certat

Pentru a evita probleme serioase la creșterea unui animal de companie, ar trebui să urmați anumite sfaturi și trucuri care vă vor ajuta să vă antrenați rapid câinele să meargă pe un scutec:

  • nu certati sau pedepsiti niciodata animalul, deoarece acest lucru nu va face decat sa sporeasca stresul;
  • dacă animalul de companie s-a dus la toaletă direct pe podea, nu utilizați în niciun caz soluții care conțin clor pentru curățare, care vor spori doar mirosul de amoniac;
  • produsele refolosibile trebuie spălate la timp, altfel un animal, caracterizat de dezgust, va începe să scrie în alt loc;
  • pentru antrenament, puteți folosi instrumente speciale (le puteți cumpăra de la un magazin pentru animale de companie), care vor atrage câinele prin miros, stimulând să scrie acolo unde este necesar;
  • dacă pentru o lungă perioadă de timp nu este posibil să antrenezi animalul la toaletă, poți cumpăra o volieră, limitându-i astfel spațiul. Atunci câinele va fi obligat să scrie pe scutec, ceea ce va accelera procesul de învățare..

Recenzii

Tatiana, Tyumen

„Am cumpărat unul reutilizabil, am cheltuit mulți bani și nu ne-a îndeplinit niciodată așteptările. Bănuiesc că am fost prins defect, pentru că încă se scurge, ceea ce nu ar trebui să fie. Ne-am întors la unică folosință și până acum nu vreau să mai experimentez ”.

Anna, Ryazan

„Când am cumpărat un Yorkie, m-am gândit și că voi învăța să fac lucrurile chiar acasă. Dar atâta timp cât a existat un cățeluș, tot a fost în regulă și apoi au decis să-l ia la plimbare, chiar dacă dimineața au vrut să doarmă. Nu sunt foarte mulțumit că câinele face pipi chiar în apartament. Poate faptul că nu ne-am ocupat cu adevărat de creșterea lui a jucat un rol și au existat încă puncții. Dar nu există probleme cu strada ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Scutece pentru câini: cum să te antrenezi