Beijing: caracteristici și descrierea rasei

Pekinezul este un câine în miniatură cu părul lung și o dispoziție îndrăzneață, crescut în China. Aceste persoane au fost foarte populare de mai bine de un deceniu și pot fi găsite în diferite țări ale lumii.. 

Acest articol vă prezintă atenția caracteristicilor și descrierii rasei din Beijing, precum și caracteristicile conținutului și educației sale..

Istoria rasei

Primii reprezentanți ai rasei Pekingese au apărut în China cu aproximativ 2000 de ani în urmă și au primit numele orașului Beijing. Acești indivizi aparțineau familiei împăratului chinez. Ele erau păstrate doar în palate și nu erau disponibile pentru rezidenții obișnuiți. Furtul acestor câini a fost pedepsit cu moartea. Numai împăratul putea da un cățeluș. Prin urmare, comunicarea cu acești câini în miniatură era disponibilă membrilor familiei imperiale și celor apropiați..

Preferate imperiale
Animal de companie imperial

Pagina europeană din istoria rasei Beijingului a început în 1860, când palatul imperial din Beijing a fost capturat de britanici. Atunci soldații englezi au găsit cinci pui de această rasă în Palatul Imperial de Vară. Aceste persoane au fost aduse în Marea Britanie și prezentate Reginei Victoria drept cadou. Din acel moment a început dezvoltarea liniei englezești a acestei rase..

În 1891, manipulatorii britanici de câini au recunoscut rasa și i-au dat numele Pekingese..

După un timp, acești câini cu un aspect neobișnuit au devenit foarte populari în afara Marii Britanii..

Descriere și standard de rasă

Datorită hainei roșii alungite, cu un guler caracteristic și un aspect maiestuos, Beijingul arată ca un leu mic.

Conform FCI nr. 207, câinii din Beijing trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:

 • înălțimea la greabăn - 15-23 cm;
 • greutatea maximă a masculilor - 5 kg, cățelele - 5,4 kg;
 • capul este destul de masiv, are o tranziție pronunțată de la frunte la bot. Lățimea craniului este mai mare decât lungimea;
 • botul este lat, relativ scurt, cu pliuri și maxilarul inferior puternic;
 • urechile sunt în formă de inimă, cu nivelul de bază cu vârful craniului. Sunt aproape de cap, acoperite cu păr lung și nu se extind dincolo de linia inferioară a botului;
 • ochii sunt curati, rotunzi, nu prea mari, de culoare inchisa, cu o stralucire vie, fara probleme evidente;
Răsfățat și răsfățat
Răsfățat și răsfățat
 • nasul este lat, nu foarte scurt, cu lob negru și nări mari, deschise;
 • buzele ar trebui să fie la același nivel, astfel încât limba sau dinții să nu fie vizibili, iar bărbia să fie deschisă;
 • gâtul este gros și scurt;
 • pieptul este voluminos, lat, cu coaste moderat curbate;
 • spatele este drept, lung, musculos;
 • coada înălțată, curbată peste spate de ambele părți, are părul lung;
 • membrele sunt scurte, puternice, puternice;
 • haina este dreaptă, de lungime moderată, cu un copac rigid și un substrat moale și dens. Pe gât formează o coamă, iar pe urechi, coadă, labe - o franjură;
 • orice culoare este acceptabilă, cu excepția albinului și a ficatului. Cea mai comună culoare este roșu. Pekinezele negre sunt destul de comune, iar cele albe sunt mult mai puțin frecvente..
 • mișcările sunt lente, pline de demnitate, vâlvă;

O persoană care are cel puțin o abatere de la parametrii prezentați nu îndeplinește standardul rasei din Beijing.

Pitic
Pitic

În ciuda faptului că nu există o diviziune oficială a rasei în soiuri, crescătorii moderni disting două tipuri de pechinez: pitic și regal. Pekinezii pitici sunt indivizi care, din toate punctele de vedere, cu excepția mărimii, corespund standardului rasei.

Royal Pekingese sunt câini care respectă pe deplin standardul de rasă Pekingese acceptat. Și adăugarea cuvântului „regal” la numele rasei este un truc de marketing al crescătorilor.

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Natura pechinezilor este direct legată de statutul lor din cele mai vechi timpuri. Sunt cunoscători ai unei vieți calme și bine hrănite. Au nevoie de condiții de viață confortabile, nu tolerează agitație, zgomot, metode de antrenament puternice. În casa în care locuiește pechinezul, trebuie să existe o ordine strictă în toate, inclusiv respectarea rutinei zilnice..

Acesta este un câine delicat și capricios. Dar este foarte devotată stăpânului ei și, în caz de pericol, este capabilă de curaj disperat pentru el..

Pechinez regal
Pechinez regal

În ciuda dimensiunilor lor mici, pechinezii au un caracter dificil. Ele pot fi descrise ca animale capricioase, destul de încăpățânate, arogante și egoiste, care necesită respect pentru ei înșiși. Au nevoie de o atenție sporită, afecțiune și tandrețe din partea proprietarului..

Datorită naturii lor arogante și egoiste, această rasă nu este potrivită pentru familiile cu copii mici și alte animale de companie. În același timp, pot face tovarăși excelenți, deoarece au o dispoziție calmă și rareori dau o voce. De asemenea, acești câini sunt destul de inteligenți, inteligenți rapid, se adaptează cu ușurință condițiilor în schimbare..

Îngrijire și

Apartamentele urbane calde și confortabile sunt considerate cel mai favorabil loc pentru a trăi pentru Beijing. La fel ca alte rase, aceste animale de companie au nevoie de o plimbare: de aproximativ 3 ori pe zi timp de 15-20 de minute. Datorită hainei groase, este mai bine să umblați acești indivizi la umbră, astfel încât să nu se supraîncălzească.

Lana din Pekingese necesită o periere atentă în fiecare zi, astfel încât să nu apară încurcături mată pe ea. De asemenea, proprietarul ar trebui, după caz, să șteargă pliurile de pe puntea nasului animalului său de companie, să-și curățe urechile, să-și tundă ghearele, să tundă părul din jurul tampoanelor, să se scalde (de 2-4 ori pe an) și să-și monitorizeze cu atenție starea ochilor (în cazul oricărei iritații, ar trebui să conduceți imediat câinele la veterinar).

În ceea ce privește nutriția, Beijingul poate fi hrănit fie cu alimente uscate (categorii premium sau super premium), fie cu alimente organice. În cea de-a doua opțiune, este necesar ca dieta animalului de companie să conțină 50% din soiuri de carne slabă, în plus, trebuie să includă legume și cereale. În niciun caz animalul nu trebuie să primească oase, deoarece rasa are probleme dentare.

Leu mic
Leu mic

Este demn de remarcat faptul că pechinezii sunt foarte curați, nu sunt înclinați să se ușureze acolo unde trăiesc. Aceste animale de companie pot fi antrenate la toaletă într-o cutie de gunoi, la fel ca pisicile, cu toate acestea, doar la o vârstă fragedă. În acest caz, individul se va ușura fie numai pe stradă în timpul unei plimbări, fie doar acasă într-o tavă.

educatie si antrenament

Datorită naturii lor încăpățânate, creșterea Beijingului este un proces foarte minuțios. Creșterea unui cățeluș ar trebui să înceapă imediat din momentul în care apare în casă. Mai întâi trebuie să-ți înveți animalul de companie să se ușureze într-un loc special desemnat, apoi să nu roși papuci și să nu atingi obiecte murdare pe stradă.

Apoi, puteți începe să învățați comenzile câinelui. Pentru a face acest lucru, proprietarul trebuie să se aprovizioneze cu răbdare și rezistență. Nu puteți striga la un animal de companie dacă nu execută comanda prima dată. După ce ați realizat una dintre cele mai simple comenzi („fu”, „pentru mine”, „loc”), este imperativ să lăudați animalul, să consolidați comanda și abia apoi să continuați să învățați alte comenzi.

Câți pekinezi trăiesc acasă?

Indivizii acestei rase sunt ficat lung în lumea canină, în ciuda tendinței lor către o serie de boli. Durata medie de viață a Beijingului este de 12-15 ani. Dar cu o îngrijire bună, câinii din această rasă pot trăi până la 20 de ani..

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Este recomandat să cumpărați un cățeluș pechinez de la crescători profesioniști sau crescători cu o bună reputație..

Copil
Copil

Atunci când alegeți un cățeluș din această rasă, ar trebui să acordați atenție unui număr de puncte:

- animalul de companie, precum și toți frații și surorile sale, trebuie să fie activ și sănătos;

- bebelușul trebuie să îndeplinească standardele rasei;

- vânzătorul trebuie să dețină documente care să confirme vaccinările date animalului și pedigree-ul acestuia.

Prețul minim pentru un cățeluș de clasă animal de companie este de 150 USD, pentru o clasă de rasă - 250 USD, pentru o clasă de spectacol - 400 USD. Puteți cumpăra un cățeluș nedocumentat cu 60-70 de dolari.

Concluzie

În ciuda aspectului lor fermecător și a dimensiunilor mici, pechinezii au un caracter destul de complex și îngrijirea lor are anumite caracteristici. Prin urmare, înainte de a începe un astfel de animal de companie, ar trebui să studiați în prealabil caracteristicile acestei rase, să cântăriți toate avantajele și dezavantajele acesteia și să luați decizia finală..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Beijing: caracteristici și descrierea rasei