Newfoundland (scafandru) - rasă de câine

Este dificil să găsești o persoană care nu ar fi auzit de un scafandru mare, deoarece oamenii au sunat Newfoundland din motive destul de ușor de înțeles: iubește foarte mult apa, poate lucra ca salvamar și chiar știe să se scufunde. Un câine scafandru este un prieten și însoțitor loial, un suflet bun: patronează pisici, câini, copii și este complet lipsit de agresivitate.

scafandru maro

Conform unei versiuni, cea mai apropiată rudă din Newfoundland este mastin, care ar putea ajunge pe insulă din Anglia. O altă teorie este că câinii provin dintr-o încrucișare între păstorii scoțieni negri și câinii măcelari francezi. Strămoșii din Newfoundlands ar fi putut fi și câini vikingi nordici, labradors, apă câini portughezi și irlandezi. Canadienii au folosit în mod activ Newfoundlands pentru a colecta capturi și plase. O calitate înnăscută distinctivă a câinilor este capacitatea de a scufunda, aceștia se pot scufunda sub apă la o adâncime de 4 metri. Nu este surprinzător faptul că al doilea nume neoficial al rasei este scafandru.

Din secolul al XVIII-lea, rasa câinilor scufundători a fost documentată. Zvonurile despre calitățile excepționale de lucru ale uriașilor cu bunăvoință s-au răspândit rapid în Lumea Veche și animalele au început să fie scoase din insulă. Descrieri detaliate ale Newf-ului pot fi găsite în cărțile despre creșterea câinilor din Anglia de la mijlocul secolului al XIX-lea. Unele linii genealogice englezești se regăsesc în 1850. În 1886 a fost fondat Clubul englez Newfoundland și s-a dezvoltat un standard care practic nu s-a schimbat.

Din Anglia, la începutul secolului al XX-lea, Newfoundlands s-a răspândit rapid în toată Europa de Vest și a venit în America. În Rusia, rasa a devenit populară după prăbușirea Uniunii Sovietice..

Este interesant! Adesea, auzind combinații de cuvinte - Newfoundland și Labrador, oamenii cred că vorbim despre o rasă de câine. De fapt, nu este deloc cazul. La urma urmei, combinația dintre Newfoundland și Labrador este numele provinciei Canada cu capitala St. John`s, care include insula Newfoundland, care a dat lumii aceeași rasă de câini.

Recenzie video a rasei de câini din Newfoundland (scafandru):

Aspect și standarde

Newfoundlands sunt câini mari și masivi. Fizicul lor este puțin dur și nu se distinge prin grație, dar în mișcări se poate urmări ușurința și fermitatea. Bărbații ating o înălțime de 72-74 centimetri la greabăn, femelele - 68-70 centimetri. Greutatea corporală variază între 55-70 kg. Cum arată reprezentanții rasei câinilor scafandri poate fi văzut în fotografia din articol și galerie.

Cap și bot

Capul are un craniu larg și o protuberanță occipitală bine dezvoltată. Fruntea și botul sunt netede, fără riduri. Oprirea este pronunțată, dar nu ascuțită. Botul este moderat scurt și profund, bine definit și pătrat. Nările sunt bine deschise, nasul este negru mare, la câinii de culoarea corespunzătoare poate fi maro. Este permisă o mușcătură dreaptă și foarfecă. Ochii sunt relativ mici, adânciți și distanțați. Pleoapele nu trebuie să se lase în mod inutil. Culoarea ochilor este maro (deschis sau închis în funcție de culoare). Urechile sunt mici, de formă triunghiulară, așezate pe laturi, aproape de pomeți.

Tipul corpului

Corpul este compact, lungimea sa de la greaban până la rădăcina cozii este egală cu înălțimea la greabăn. Cățelele pot fi mai întinse și mai puțin masive. Gâtul este puternic, suficient de lung pentru a asigura o potrivire nobilă a capului. Nu ar trebui să existe o suspendare prea pronunțată. Scheletul este masiv. Linia de sus este dreaptă și fermă. Spatele este larg. Crupul are un unghi de înclinare de 30 °. Pieptul este voluminos, profund și lat. Linia pieptului și a abdomenului este dreaptă. Picioarele anterioare și posterioare sunt drepte, paralele, foarte puternice și bine musculate. Coada este puternică, largă la bază. Într-o stare calmă, este coborâtă și ușor curbată la sfârșit, într-o stare excitată este purtată sus, dar nu este aruncată peste spate.

Palton și culori

Paltonul este dublu. Părul de gardă este lung și drept (este permisă o ușoară ondulație). Substratul este gros și moale. Pe față și urechi, părul este scurt și moale. Picioarele și coada împodobesc pene.

Conform standardului rasei, Newfoundlands nu poate fi decât negru, maro sau alb-negru (ar trebui să existe o flacără albă pe capul negru, o „șa” neagră pe spate și o pată neagră pe crupă care captează baza cozii). Restul corpului este alb, cu o ușoară pată. În culoarea negru sau maro solid, sunt permise marcaje albe pe piept, vârful cozii și degetele de la picioare. Negrul ar trebui să fie cât mai intens. În sezonul cald, se poate estompa și poate căpăta o nuanță maro deschis..

Prin selectarea Newfoundlands alb-negru în funcție de anumite caracteristici, s-a obținut o rasă numită Landseer. Niciun alt sânge nu curgea spre ei. Majoritatea cluburilor de canis consideră că acești câini negri și albi sunt un soi din Newfoundland, dar ICF distinge rasa separat. Rasa câinelui este un scafandru în fotografie practic nu diferă de Landseer.

salvamar de câine

Personaj și portret psihologic

O natură subtilă și vulnerabilă este ascunsă în spatele unei apariții formidabile. Newfoundland-urile sunt foarte bune și sensibile. Ei nu acceptă critici. Deseori manifestă încăpățânare și independență. În interiorul câinelui aparent formidabil și supărat există un cățeluș neliniștit, care se distinge prin afecțiune și bunătate.

Newfii devin rapid și ferm apropiați de toți membrii familiei, prin urmare, este greu să experimentezi despărțiri lungi și o schimbare de proprietari. Se înțeleg bine cu alte animale din casă și nu manifestă agresivitate față de ele. Se pot împrieteni chiar cu câini de rase miniaturale. Mai mult, adaptându-se la casă, devin atât de pașnici încât pisicile încetează să se mai teamă de ele și pot dormi, urcându-se pe spatele câinilor pufoși calzi..

Newfoundlands este capabil să latre puternic înspăimântător, dar rareori dau glas, iar oamenii din jurul lor se tem adesea să se apropie de ei din cauza dimensiunilor lor impresionante. Scafandrii, la rândul lor, sunt foarte prietenoși cu străinii..

Aceste animale sunt atât de impregnate de dragoste față de familie, încât le sprijină, încât încep să protejeze cu răbdare bebelușii răutăcioși. Newfoundlands adoră să participe la jocurile copiilor mari și sunt fericiți să-i însoțească în diferite călătorii, urmărind siguranța „secțiilor”.

Scafandrul aparent masiv și cu aspect formidabil din Newfoundland nu este deloc potrivit pentru rolul de paznic al unui teritoriu din curte sau de câine de vânătoare. Când primii reprezentanți ai rasei au început să populeze insula, nu era nimeni care să vâneze acolo, iar populația locală a vânat în principal prin pescuit. În consecință, oamenii nu aveau nevoie de câini cu abilități de vânătoare. Prietenia și loialitatea, împreună cu un caracter agreabil, au fost mult mai apreciate.

Locuitorii insulei Newfoundland merită o recunoștință specială pentru dezvoltarea la câini a unor calități precum capacitatea de a lua decizii și o inteligență remarcabilă. Pescarii aveau nevoie de un însoțitor complet capabil de o astfel de asistență, cum ar fi:

 • livrarea mărfurilor;
 • babysitting;
 • ghid în întuneric și ceață.

Numai animalele care îndeplineau cerințele de mai sus au trecut de selecția naturală. Drept urmare, observăm un scafandru din Newfoundland care, deși nu este în totalitate ascultător, este capabil să reacționeze rapid în caz de urgență și să ia singura decizie corectă..

caracter scafandru

Întreținere și îngrijire

Newfoundlands sunt câini mari, așa că păstrarea lor într-un apartament din oraș este foarte problematică, dar posibil. Scafandrii sunt mari și uneori nu prea îngrijiți, acasă câinele ar trebui să aibă propriul său loc, care să ocupe nu o zonă mică. Lâna va fi o mulțime de probleme, mai ales dacă nu o spălați în mod regulat. Un alt dezavantaj este salivația abundentă. Într-o casă privată, un Newf poate locui cu ușurință într-o volieră, dar merită să ne amintim că acesta nu este un câine de protecție, este în primul rând un tovarăș care are nevoie de contact constant cu o persoană.

Pentru Newfoundland, locuirea într-un apartament de oraș nu este cea mai bună opțiune. Spre deosebire de o casă de țară sau privată cu o curte mare, unde câinele poate merge oricând.

Îngrijire

Câinii au un strat gros, sunt foarte predispuși la rogojini și au nevoie de îngrijire regulată. Se recomandă pieptănarea câinelui de mai multe ori pe săptămână. În timpul perioadei de vărsare sezonieră, este necesar să acordați mai multă atenție hainei și să efectuați procedura zilnic. Nu este necesară scăldarea frecventă, cel mai bine este să spălați câinele, deoarece se murdărește și în pregătirea spectacolului. Păstrați cu atenție ochii și urechile curate.

Dietă

Newfoundlands are nevoie de o dietă completă și echilibrată. În același timp, puteți hrăni atât alimente naturale, cât și alimente gata preparate. Alegerea tipului de mâncare depinde de proprietar. Este important să ne amintim că reprezentanții rasei sunt predispuși la obezitate, deci merită să observăm dimensiunile porțiilor și să nu supraalimentăm câinii, chiar dacă animalul de companie cere suplimente. Datorită riscului de volvulus gastric și intestinal, Newfoundland nu trebuie hrănit imediat după sau înainte de efort..

cățeluș newf

Instruire și programare

Newfii sunt salvamari prin natura lor, dar sunt înotători excelenți, ceea ce le permite să tragă oamenii înecați pe țărm. Ei pot face sărituri dexterte în apă de pe partea bărcii și pot înota până la victimă cu o coloană de salvare. Puterea și inteligența remarcabilă determină capacitatea lor de a remorca rapid o barcă, iar în regiunile nordice, înhămate la sanie, devin purtători de bagaje grele. Toate acestea nu le micșorează caracteristica principală - personajul, deoarece nimeni nu este mai bun, mai prietenos și mai loial decât Newfoundland.

Inteligența ridicată și memoria bună din Newfoundlands le permit să învețe rapid comenzi. Sunt întotdeauna fericiți să facă exercițiile sugerate de proprietar. Cu o educație și un antrenament adecvat, ei fac câini de serviciu excelente și tovarăși buni. Când comunicați cu Newfoundland, arătați întotdeauna înțelegere, arătați doar emoții pozitive și încurajați animalul de companie.

O atitudine respectuoasă din partea proprietarului îl va motiva pe Newf să se antreneze la maxim..

Atunci când dresezi câini impresionabili, trebuie evitat să folosești metode dure, să nu pedepsești animalul fizic. În plus, în timpul creșterii, este necesar să se arate perseverență și o abordare creativă, deoarece Newfii sunt destul de încăpățânați și nu suportă activități monotone..

câine salvează pe apă

Exercitarea stresului

Pentru a menține o stare fizică bună, au nevoie de plimbări zilnice cu activitate fizică moderată, ceea ce va ajuta la prevenirea dezvoltării bolilor sistemului musculo-scheletic la câini. Newf va fi fericit să meargă la jogging dimineața și să țină companie pentru o plimbare de seară sau o excursie în pădure. Odată cu înaintarea în vârstă, câinii nu mai participă activ la jocurile copiilor, obosesc rapid și își pierd interesul pentru ei. Prin urmare, jocurile ar trebui să fie variate și de scurtă durată..

Deoarece scafandrii sunt câini masivi, cel mai bine este să organizați jogging lent sau drumeții active în briza rece. Newfoundlands adoră să înoate și sunt întotdeauna gata să înoate. Dacă nu doriți ca animalul dvs. de companie să se ude în mod neașteptat, aveți grijă când întâlniți corpuri de apă în timp ce mergeți. Câinii din această rasă adoră

catelus scafandru

Boli și speranța de viață

Newfoundlands se distinge printr-o bună sănătate și rezistență, se adaptează perfect la diferite condiții meteorologice, numai în vremea caldă și însorită apar lovituri de căldură din cauza lânii negre groase. Cu o îngrijire adecvată și o alimentație bună, câinii fără boli ereditare trăiesc în medie 10-11 ani.

Din păcate, rasa nu se poate lăuda cu o genetică perfectă. Există o listă întreagă de boli la care Newfoundlands sunt cele mai predispuse:

 • Boli ale sistemului cardiovascular. Cea mai frecvent raportată stenoză aortică (obstrucția fluxului natural de sânge care se manifestă odată cu vârsta), defect congenital al septului cardiac și cardiomiopatie.
 • Displazia șoldului: poate fi unilaterală sau bilaterală și poate varia de la ușoară la luxația completă a capului femural.
 • Boli ale ochilor: volvulus și eversiunea pleoapelor, inflamația celei de-a treia pleoape. Există o predispoziție genetică la aceste boli, dar mai des ele se manifestă pe fondul proceselor inflamatorii comune..
 • Panostita - inflamația oaselor lungi găsite în timpul creșterii.
 • Expansiunea acută a stomacului și a intestinelor urmată de torsiune este o afecțiune acută severă care poate duce la moarte fără ajutor de urgență.
 • Hipotiroidism.
 • Ectopia ureterelor se manifestă la naștere ca scurgere urinară persistentă, mai frecventă la cățele.

pui de Newfoundland

Selectie catelus si preturi Newfoundland

O minge drăgălașă, care cere să fie înmânată și una dintre aspectele sale înălțătoare, asta este - puii din Newfoundland. Nu uitați, foarte curând această minge va deveni o fiară mare și puternică. Cine va fi el, pedeapsa sau bucuria, depinde doar de tine.

Dacă sunteți interesat de cariera de spectacol a unui cățeluș din Newfoundland, prețul unui animal de companie va depinde de pașaportul său - pedigree. Este bine dacă copilul avea deja campioni în familie, acesta este un plus suplimentar.

Semnele căsătoriei includ:

 • lână netedă;
 • malocluzie;
 • culoare non-standard (orice pete, altele decât albul).

Comportamentul bebelușului are o mare importanță. Semnele de agresiune indică o stare de sănătate precară sau, mai rău, un temperament atipic pentru rasă. Există o regulă nerostită despre alegerea unui bebeluș, ar trebui să cumperi un cățeluș din Newfoundland dacă el însuși a venit la tine și, și mai bine, s-a urcat în brațele tale. Examinarea externă nu este mai puțin importantă.

Un cățeluș bun ar trebui să fie activ, sociabil și să aibă un apetit bun. Pielea trebuie să fie curată, haina să fie strălucitoare, burta să fie moale la atingere, nasul să fie umed, să nu existe urme de descărcare de la urechi și ochi. Acordați o atenție specială labelor - sunt masive într-un exterior bun. Coada Newfoundlands ar trebui să fie largă la bază, deoarece trebuie să servească drept cârmă atunci când înoată. Semne ale unui defect de rasă:

 • manifestarea frecventă a agresiunii;
 • lână netedă;
 • culoare non-standard (fără pete albe);
 • malocluzie.

Nu este recomandabil să cumpărați un câine de scafandru, concentrându-vă exclusiv pe fotografie, chiar dacă prețul pare foarte atractiv. Este întotdeauna important să vezi bebelușii și părinții în direct, precum și să comunici cu crescătorul, mai ales astăzi acest lucru se poate face prin comunicare video.

Prețul cățelușului

O altă întrebare importantă: cât costă un scafandru. Costul unui cățeluș de rasă din canisa este în medie de 40.000-50.000 de ruble. Prețul depinde de geografia crescătorului, de calitatea producătorilor săi, de perspectivele bebelușilor și de mulți alți factori. Dacă un câine scafandru este necesar doar ca animal de companie, puteți lua în considerare opțiunea de a cumpăra un cățeluș fără documente, prețul copiilor născuți este mai mic, dar nimeni nu poate garanta că un Newfoundland va crește dintr-un cățeluș ca în fotografie.

În general, cumpărarea unui câine este ușoară. Aceasta este o rasă pe scară largă, iar vânzarea de Newfoundlands se efectuează în toată Rusia. Situația este similară în Ucraina și Belarus. De exemplu, puteți cumpăra un Newfoundland în Belarus în Minsk. Tot ce trebuie să faceți este să vizitați buletinul local de anunțuri. În Ucraina, există, de asemenea, site-uri de cumpărare și vânzare de pui, dacă vă îndoiți de fiabilitatea crescătorilor privați, vizitați una dintre numeroasele canise ale rasei.

Printre altele, puteți cumpăra rasa Newfoundland prin intermediul rețelelor sociale, de exemplu - VKontakte.

Recenzii

Să vedem recenziile câinelui din Newfoundland. Aflați ce spun proprietarii câinilor despre rasă. Fiecare recenzie a rasei Newfoundland a fost scrisă de o persoană care crește acest animal, deci nu există nicio îndoială cu privire la fiabilitatea faptelor de mai jos..

Kirill. Stavropol.

Salut. Recenzia mea despre Newfoundland pentru cei care iubesc câinii și își doresc un prieten adevărat. Alya`s Newfoundland locuiește în casa mea. Deci, acesta este un câine inteligent. Ea nu va mușca un copil sau un adult. Alya iubește apa, în general spun că sunt buni salvamar. Dacă îi pui cârnați în față și nu-ți dai seama, ea nu o va lua până nu o vei permite. Mergem să înotăm cu ea, ea se scufundă, copiii se distrează mai ales când o privesc scufundându-se. Alya este afectuoasă și, desigur, cu caracter. O certi, ea pleacă și se ascunde și nu va ieși până nu suni. Dacă decideți, luați-l, câine scafandru din Newfoundland, aceasta este o rasă bună.

Veveriţă. St.Petersburg.

Când am văzut pentru prima dată în direct rasa câinelui Newfoundland - un câine alb-negru sănătos, m-am speriat. Imaginează-ți un animal sănătos ca un tanc care aleargă spre mine. Dar s-a dovedit că acesta este un câine foarte afectuos și se joacă așa. Newfoundland - un câine de o bună amabilitate.

Nu pot să tac în legătură cu un fapt interesant - întreaga noastră echipă căuta recenzii negative despre Newfoundlands și, așadar, nu am găsit niciunul. Da, oamenii răspund cu un ușor mormăit despre lână și salivă, dar, în general, imaginea recenziilor este prietenoasă, ceea ce vorbește despre rasă doar într-un plus pozitiv..

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Newfoundland (scafandru) - rasă de câine