Caracteristici ale păstrării unui teckel în miniatură acasă

Teckel piticTeckelul pitic aparține raselor de câini care nu au ieșit din modă de mai bine de un secol. Este rezultatul traversării unui schnauzer cu un pin și este de trei tipuri: cu părul neted, cu părul lung și cu firul de sârmă. Să aruncăm o privire mai atentă asupra naturii acestei rase și o descriere a trăsăturilor sale..

Descrierea și fotografia rasei

Un câine din această rasă este oarecum diferit de congenerii săi de dimensiuni standard. Deci, înălțimea și greutatea ei sunt de aproape 2 ori mai mici. Să luăm în considerare o descriere mai detaliată a acestei rase în conformitate cu standardul RKF nr. 148.

 • O tara: Germania.
 • Înălțimea la greabăn: 14-19 cm pentru o cățea, 16-21 cm pentru un câine.
 • Greutate: pisică 4-5,5 kg.
 • Circumferinta pieptului: până la 35 cm.
 • Lână: rigid, scurt sau lung, neted și strâns. Depinde de varietate.
 • Culoare: există două tipuri: monocolor (galben, portocaliu, căprioar, zibel), bicolor (maro, negru, gri, cafeniu și alte combinații ale acestor nuanțe), pătat (brind sau marmură).
 • Corp: alungit, grațios și proporțional, are mușchi bine dezvoltați și un piept puternic.
 • Cap: are un contur alungit, o coroană ușor convexă de formă rotunjită și tranziții grațioase către linia nasului formează un bot îngust.
 • Gât: uscat, fără riduri.
 • Nas: poate fi negru sau maro, în funcție de culoarea hainei.
 • Ochi: maro, mijlociu și oval.
 • Urechi: asezat sus cu vârfurile rotunjite, căzând.
 • Coadă: lungime medie, are o bază largă, ce se conică spre capăt.
 • Speranța de viață: 12-17 ani.
Teckel pitic

Aspect

Corpul alungit pe picioarele scurte este o trăsătură caracteristică a teckelului. Dar pe lângă aspectul său spectaculos, acest animal are caracterul unui vânător și o dispoziție prietenoasă. La vârsta cățelușului, animalul arată deosebit de atractiv. Ochii mici amplasați pe botul îngust oferă animalului un aspect deosebit de drăguț.

Aflați mai multe despre rasele de câini vânător, cum ar fi manchester terrier, setter scoțian, retriever cu părul drept, ogar, Ogar rusesc, saluki, Elkhound norvegian, fox terrier neted, norwich terrier, Welsh Terrier, Vizsla maghiară, setter irlandez, kern terrier, jagdterrier, câine afgan, pointer englez, weimaraner, rhodesian ridgeback.

Personajul teckelului pitic

Câinele acestei rase se distinge prin veselie, activitate și bună dispoziție. În plus, este foarte curioasă, neînfricată, echilibrată, inteligentă și prezintă un grad ridicat de independență..Teckel piticDe asemenea, are un optimism inepuizabil și va deveni o prietenă devotată întregii familii. Teckelul are o voce tare, deci poate fi un bun paznic. Nu-i place singurătatea și plictiseala și poate fi, de asemenea, jignită de grosolănimea din vocea ei..

Cum a apărut mini-teckelul

Unii teoreticieni susțin că dachshundul a apărut în cele mai vechi timpuri, și anume în Egipt. Acest lucru este dovedit de picturile rupestre ale câinilor.

Apariția unui teckel miniatural este determinată de nevoi. Un astfel de câine este capabil să devină nu numai un bun tovarăș, ci și un bun asistent al vânătorului, deoarece dimensiunea acestuia îi permite să se încadreze într-o vizuină..

Alegerea unui catelus

Puii de teckel pitici sunt destul de obișnuiți, cu toate acestea, nu este neobișnuit ca un animal de companie în miniatură să crească la dimensiunea unei rase clasice. Aceasta înseamnă că trebuie să fiți atenți la pedigree-ul animalului înainte de a cumpăra. Luați în considerare cât costă să aveți un astfel de animal de casă acasă..PuiiPrețul unui cățeluș variază între 1 $ și 300 $, în funcție de pedigree și ambițiile crescătorilor de câini. Asigurați-vă că manifestați interes pentru condițiile din grădiniță, precum și pentru dieta animalelor.

Important! Trebuie să cumpărați un cățeluș de 3-3,5 luni. Ar trebui să aibă un fizic normal, nu subțire sau obez. Urechile trebuie să aibă lungimea și forma corecte, la fel și pentru restul corpului. Este necesar să înțelegem că aspectul unui teckel pitic este semnificativ diferit de exteriorul clasicului.

În plus, atunci când alegeți un cățeluș, ar trebui să acordați atenție uniformității culorii sale, precum și texturii și lungimii hainei. Nu ar trebui să aibă linia părului în retragere. Culoarea trebuie să fie cât mai vie. În ceea ce privește zonele bronzate, zona lor nu ar trebui să ocupe cea mai mare parte a corpului și nu ar trebui să existe pete albe.

Știați? Dachshund a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca un câine de lungă durată. Un câine numit Chanel a trăit în orașul New York în 2009 și, după ce a murit la vârsta de 21 de ani, a fost recunoscut ca fiind cel mai vechi reprezentant al acestei specii din lume..
Teckel pitic

Este posibil să păstrați în apartament

În ciuda faptului că câinele a fost crescut inițial pentru vânătoare în natură, se înțelege bine atât într-un apartament, cât și într-o casă privată. Cu toate acestea, ar trebui să mergeți regulat animalul în aer curat. Pentru întreținerea apartamentului unui teckel pitic, este necesar să-i oferiți o îngrijire adecvată și o hrănire regulată..

Îngrijirea rasei

Îngrijirea unui câine din această rasă nu va fi o problemă. Deci, este necesar să-l scăldăm ocazional, să-i tăiem ghearele, să-l pieptănăm indiferent de lungimea stratului, precum și să-l hrănim și să-l umblăm în timp util. Teckelul învață rapid curățenia și se înțelege cu ușurință cu alte animale care trăiesc în apartament.

Vă recomandăm să citiți despre cele mai multe periculos, dragă și drăguț câini, despre cele mai bune rase de câini pentru copii, și, de asemenea, despre rase de câini hipoalergenice.
Ghearele teckelului trebuie tăiate cu foarfece special concepute paralel cu corpul câinelui. Aceste manipulări trebuie efectuate nu mai mult de o dată pe lună, cu toate acestea, manichiura se poate face după cum este necesar..Teckel pitic

Lână și scăldat

Îngrijirea hainei teckelului pitic cu păr neted este oarecum diferită de îngrijirea reprezentanților cu părul lung al acestei rase. Deoarece lâna scurtă izolează slab, pielea unui animal este capabilă să elibereze până la 30% grăsime, acest lucru provoacă un miros neplăcut.

Pentru a scăpa de el, trebuie să scăldați în mod regulat animalul, precum și să îl pieptănați cel puțin de două ori pe săptămână folosind un pieptene special de masaj cu dinți curbați din metal.

În cazul în care animalul a prins purici, este necesar să-l scăldăm folosind un șampon special pentru a scăpa de dăunători. Ar trebui să pregătiți un prosop curat și uscat pentru a șterge animalul umed după și pentru a-l încălzi după scăldat. Puteți folosi, de asemenea, un uscător de păr, există șansa ca animalului să îi placă.

O caracteristică a teckelului cu părul lung este că părul său crește chiar și între tampoanele de pe labe. Acest lucru necesită îngrijire suplimentară pentru forfecare..Teckel pitic cu părul lung

Examinarea dintelui, urechilor, ochilor

Urechile câinelui nu necesită îngrijire specială, dar trebuie examinate în mod regulat. În cazuri rare, puteți utiliza un tampon de bumbac sau un tampon pentru a îndepărta murdăria și ceara vizibile de pe urechi. Pentru a înmuia, aplicați deasupra ulei vegetal sau ulei de vaselină sau un produs special achiziționat de la un magazin pentru animale de companie.

Pentru a menține dinții sănătoși, este necesar să monitorizați alimentația corectă a câinelui. În plus, puteți utiliza produse speciale achiziționate la farmacie..

Și anume, perii, paste, geluri concepute pentru a scăpa de tartru. Dacă ochii animalului sunt acri, este necesar să le ștergeți cu un tampon de bumbac umezit în ceai puternic pre-preparat și răcit..

Exercițiu fizic

Deoarece rasa a fost special crescută pentru a vâna animale care trăiesc în vizuini, instinctele sale necesită exerciții regulate..Teckel piticPentru a face acest lucru, ar trebui să umblați câinele timp de cel puțin 2 ore, să alergați și să vă jucați cu el. Unii proprietari își antrenează animalele de companie pentru a alerga. Este necesar să se evite supraîncălzirea sau hipotermia câinelui. Pentru a păstra teckelul să nu înghețe iarna, poți purta haine speciale pe el..

Cum să hrănești un teckel pitic

Mâncați o dietă echilibrată pentru teckel. Uleiul de in și drojdia de bere ar trebui să fie adăugate la hrana animalului de companie pentru ca stratul să strălucească. Până la șase luni este necesar să hrăniți cățelușul cu produse naturale la fiecare 4 ore, după care îl puteți transfera în alimente uscate.

Important! Chiar și o cantitate mică de struguri și stafide poate duce la insuficiență renală. De asemenea, nu trebuie să hrănești câinele cu ciocolată, nuci, ceapă, alimente cu conservanți..

Un câine adult este de obicei hrănit după o plimbare pentru a-i odihni după ce a mâncat. Iar catelului ar trebui să i se ofere mâncare înainte de tratamentele aeriene, astfel încât să poată scăpa de caloriile acumulate și să rămână activ. Câinele trebuie hrănit cu alimente precum pește, carne, orez, tărâțe, legume și fructe, gălbenuș de ou.Mancare dachshund

Instruire și educație

Deoarece teckelul pitic este adesea încăpățânat, trebuie să începeți antrenamentul de la o vârstă fragedă. Antrenamentul standard și metodele recompensante sunt în regulă pentru a învăța acest câine să acționeze..

Nu trebuie să convingeți animalul să execute comanda, trebuie să o pronunțați clar și cu voce tare și apoi să așteptați executarea. Dacă câinele a reușit să facă față sarcinii, trebuie încurajat cu o delicioasă delicioasă..

Posibile boli

Din păcate, teckelii sunt predispuși la anumite boli, inclusiv:

 • sindromul înotătorului, în care un cățeluș mic de dachshund nu este în stare să se ridice;
 • Sindromul discului glisant, în care nervii spinali sunt ciupiți, ducând la paralizie;
 • epilepsie;
 • Diabet;
 • glaucom tipic unui câine în vârstă;
 • tulburări hormonale;
 • boală de rinichi;
 • boli virale.

Teckel piticPentru a preveni apariția bolilor, este necesar să se monitorizeze igiena, nutriția și activitatea fizică a câinelui. În plus, datorită dimensiunilor mici, puii de teckel pitici nu ar trebui să urce și să coboare singuri de pe scară. Vor putea face acest lucru atunci când vor deveni adulți..

În plus, este necesar să se efectueze deparazitarea la fiecare trei luni, precum și să scape de purici în timp util. La vârsta de o lună, este deja posibil să se întocmească un program de vaccinare și după două vaccinări cu un interval de 2-3 săptămâni, este necesar să se facă o injecție pentru a preveni rabia.

Vă va fi util să știți despre, de ce latra cainele, este posibil să țineți câinii și pisicile împreună, câți câini trăiesc, și, cum să antrenezi un câine pentru a merge la toaletă pe stradă.

După ce a studiat caracteristicile unui teckel pitic, se poate judeca toate avantajele și dezavantajele îngrijirii și păstrării unui câine din această rasă într-un apartament. Este dificil să găsești astăzi un teckel cu adevărat pur ras..

Pentru a face acest lucru, va trebui să colectați o mulțime de informații, atât despre crescători, cât și despre câinele însuși, caracteristicile acestuia și posibilele defecte ale rasei. Cu toate acestea, în condițiile moderne de dezvoltare a acestei rase, se observă răspândirea sa rapidă în întreaga lume..Teckel pitic

Știați? În vara anului 2003, un teckel pitic a fost găsit în stomacul unui somn proaspăt prins la Berlin.
Din moment ce teckelul pigmeu este una dintre cele mai amabile creaturi, mulți oameni le păstrează ca animale de companie. Această rasă stabilește cu ușurință contactul cu proprietarul și îi rămâne fidelă în viitor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale păstrării unui teckel în miniatură acasă