Nobivac pentru câini - o prezentare generală a grupului de vaccinuri

Câinii sunt prietenii noștri fideli și loiali. Este cu atât mai ofensator când câinele se îmbolnăvește brusc. În unele cazuri, nu numai el, ci și proprietarul său se pot îmbolnăvi. Nobivak pentru câini vă va ajuta să preveniți necazurile. Acesta este numele unui grup de vaccinuri care pot fi utilizate pentru a preveni infecția cu anumite boli..

La ce se folosesc aceste vaccinuri??

Deci, pot fi utilizate în următoarele cazuri:

  • Pentru prevenirea ciumei carnivorelor, a hepatitei infecțioase și a infecției cu parvovirus.
  • Împotriva parainfluenza.
  • Prevenirea cazurilor de leptospiroză.
  • Din rabie.

De regulă, aproape toate produsele din această serie sunt combinate, polivalente. Pur și simplu, un vaccin este utilizat pentru a preveni mai multe boli simultan, ceea ce este convenabil nu numai pentru medicul veterinar, ci și pentru proprietar, deoarece nu trebuie să ducă animalul la clinică tot timpul. Deci, să începem să ne uităm la toate drogurile..

Împotriva leptospirozei

Pentru aceasta se folosește „Nobivak Lepto”. Inoculare lichidă destinată administrării subcutanate. Folosit strict pentru prevenirea câinilor sănătoși. Este inacceptabil să se administreze animalelor cu temperatură corporală ridicată sau alte semne de stare de rău. Puteți vaccina puii de până la opt săptămâni, post-tratamentul fiind făcut încă din 12 săptămâni. Medicii veterinari și crescătorii cu experiență recomandă vaccinarea câinilor (în special pentru serviciu și vânătoare) o dată pe an.

Există efecte secundare? În principiu, nu există rapoarte despre nimic cu adevărat grav. De regulă, la ceva timp după vaccinare, se poate forma o mică umflare la locul injectării, care însăși se rezolvă. În cazuri izolate, rare, este posibilă o reacție alergică. Trebuie remarcat faptul că administrarea Nobivac Lepto este cel mai adesea parte a vaccinării obligatorii a tuturor câinilor înregistrați..

Tetravalent (Dhppi)

Această vaccinare ajută la protejarea animalelor de ciuma, hepatită de origine infecțioasă și parvovirus. De asemenea, scutește de infecția cu parainfluenză. Rețineți că acest medicament este produs sub forma unei mase albe uscate, omogene. În mod ciudat, dar solventul nu este inclus în trusă și, prin urmare, trebuie să utilizați fie o soluție medicală specială pentru diluarea medicamentelor injectabile, fie să luați un alt vaccin lichid. Rezultatul este „Nobivak Dhppi” pentavalent! Desigur, numai un medic veterinar poate decide în mod independent asupra unei astfel de amestecări..

Cum se folosește?

Exclusiv subcutanat. În principiu, schema de vaccinare repetă complet cea a medicamentului descris anterior. În primul rând, animalul este vaccinat la vârsta de opt ani, apoi la douăsprezece săptămâni. Similar cu utilizarea unui vaccin „pur” împotriva leptospirozei, se recomandă utilizarea Nobivac DHPPi o dată (pe an), în timpul tratamentului preventiv general al câinilor.

Acest lucru se aplică în special câinilor de serviciu și de vânătoare. Contraindicațiile sunt aceleași. Nu puteți vaccina câinii de vârstă avansată și prea mică, precum și bolnavi sau slăbiți inițial (din orice motiv).

Împotriva rabiei

Medicamentul „Nobivac Rabia” este un agent foarte important utilizat pentru prevenirea fiabilă a bolii câinilor și a oamenilor cu rabie. Pentru câini, vaccinul se prezintă sub forma unei suspensii lichide roz. Integritatea întregului pachet și a fiecărui flacon trebuie controlată foarte strict înainte de administrarea soluției la animal. În cazul unor încălcări ale scurgerilor și urme de deschidere a ambalajului, utilizarea ulterioară a acestuia nu este permisă.

Trebuie remarcat faptul că Nobivac Rabies trebuie păstrat exclusiv într-un loc răcoros, uscat și întunecat, pentru că altfel calitatea medicamentului poate dispărea, ceea ce este complet inacceptabil..

Important! Deoarece acest agent este inactivat, nu există motive să vă faceți griji cu privire la posibila contaminare a animalului din vaccin.!

Această vaccinare împotriva rabiei se administrează strict subcutanat. Mai întâi, trebuie să agitați bine sticla, astfel încât conținutul său să formeze un amestec complet omogen, omogen. Animalele excepțional de sănătoase sunt vaccinate la vârsta de 12 săptămâni. La cel mai mic semn de boală sau epuizare, vaccinarea trebuie amânată până când câinele este complet recuperat. Rețineți că perioada de valabilitate este de aproximativ trei ani. În tot acest timp, animalul creează o imunitate stabilă, care protejează câinele de rabie, chiar și în cazul contactului direct al câinelui cu purtătorul său (vulpe rabidă).

Această vaccinare preventivă este strict obligatorie pentru toate animalele de companie, iar proprietarii lor nu ar trebui să uite de ea.!

Având în vedere că, în majoritatea cazurilor, câinii trebuie tratați cu vaccinuri împotriva rabiei și a leptospirozei, în multe cazuri va fi mai profitabil pentru proprietarii de câini să utilizeze Nobivac RL. Vă va ajuta să evitați două vizite la medicul veterinar, care vă vor scuti animalul de stres inutil..

Soluție complexă

Aceasta este o vaccinare complexă (R-Rabie, L-Lepto), concepută pentru a preveni infectarea câinilor cu virusul rabiei sau leptospiroza. Este produs sub formă lichidă, sub formă de soluție roz sau chiar galben-roz. Poate ușor opalescent (strălucesc) în lumină directă. Înainte de utilizare, sticla trebuie agitată foarte bine pentru a forma un amestec complet omogen, fără stratificare în componente componente.

Acest vaccin pentru câini Nobivac este utilizat exclusiv pentru a construi imunitate la câinii sănătoși. Este inacceptabil să-l administreze animalelor slabe, bătrâne sau tinere inutile, precum și câinilor care suferă de boli parazitare. Toți acești factori negativi pot duce la faptul că sistemul de apărare slăbit al animalului de companie pur și simplu nu poate dezvolta imunitate normală și, prin urmare, câinele va rămâne complet sensibil la bolile împotriva cărora a fost vaccinat..

Apropo, unde să injectați câinele "Nobivak" în acest caz? Producătorul raportează că singura cale de administrare este subcutanată. Ca și în cazul vaccinurilor descrise mai sus, efectele negative ale utilizării acestui medicament sunt teoretic posibile, dar sunt rareori înregistrate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nobivac pentru câini - o prezentare generală a grupului de vaccinuri