Îmbrăcăminte chihuahua - frumusețe sau necesitate. Sfaturi pentru femeile ac

Tara natala Chihuahua este Mexicul, al cărui climat este semnificativ diferit de majoritatea țărilor din Europa și Asia. Pentru câinii care sunt obișnuiți cu climă subtropicală și tropicală, este destul de dificil (sau mai degrabă imposibil) să facă față iernilor dure și chiar vânturilor de toamnă. Îmbrăcămintea Chihuahua a devenit un accesoriu de modă, dar nu în ultimul rând, și un mijloc de adaptare a câinilor mici din întreaga lume..

Frumusețe sau necesitate?

Proprietarii câinilor mari și mijlocii privesc nedumeriți la chihuahua îmbrăcați până cumpără primul pelerina de ploaie câinelui tău. Chiar și scepticii disperați recunosc că o salopetă bine croită este confortabilă și practică. Să nu negăm că imensul segment de îmbrăcăminte Chihuahua are doar scop decorativ. de exemplu, rochie pentru fată sau smoching pentru băiat, funde, volane, șepci, pături pufoase, veste sunt îmbrăcăminte decorativă care nu vă va face viața animalului mai confortabilă.

Chihuahua este oficial cea mai mică rasă din lume, ceea ce înseamnă următoarele:

 • Chihuahua își petrece cea mai mare parte a vieții într-un strat rece de aer, lângă pământ, podea etc..
 • Metabolismul unui câine mic este mai rapid decât cel al unui câine mare, ceea ce înseamnă că Chihuahua procesează mai repede caloriile. Apropo, caloriile, unitățile energetice, carbohidrații (oricare ar fi numele) sunt singura sursă de autoîncălzire a corpului.
 • Chihuahua nu se poate încălzi la temperaturi sub zero. Chiar și la 10 grade Celsius, câinele nu va putea dormi complet și profund, iar acest lucru va duce la epuizare și ... moarte.
 • Prezența constantă în casă (dacă câinele este obișnuit cu litiera) nu garantează că Chihuahua nu va îngheța. Mâncare rece sau apă, curent, scăldat, pat prost poziționat pentru dormit - aceasta este doar o listă minimă de motive pentru care un copil se poate îmbolnăvi sau se poate îmbolnăvi..
 • Având în vedere rata metabolică, o plimbare de 10-15 minute „doar la toaletă” este suficientă pentru Chihuahua hipotermie.

Cum să alegi haine

Fără a „aprofunda în întrebare”, se pare că este foarte ușor să alegi haine pentru un Chihuahua. Dacă are dimensiuni, atunci se potrivește. Firește, nu este atât de simplu.

Câinele trebuie să se simtă confortabil și liber, îmbrăcămintea nu trebuie să interfereze cu mișcarea sau să fie prea slabă. Mărimea îmbrăcămintei Chihuahua este de obicei determinată de trei parametri:

 • Circumferinta gatului.
 • Lungimea spatelui de la baza omoplaților până la coadă.
 • Circumferinta pieptului.

Există și alte grile dimensionale, de exemplu, când în loc de lungimea spatelui, se măsoară distanța de la omoplați până la punctul extrem al pieptului. Unii producători iau un traseu mai simplu, atribuind mărimile de îmbrăcăminte S, M, L, XL etc..

Important! După cum arată practica, atunci când cumpărați haine pe internet, cel mai dificil lucru este să determinați dimensiunea accesoriului. Aveți grijă și alegeți vânzătorii care efectuează schimburi / returnări.

Majoritatea chihuahuailor poartă haine impecabile, iar unii câini se bucură de acest proces. Dacă ți-ai cumpărat animalul de companie un lucru nou și acesta refuză să îl poarte, pot exista mai multe motive:

 • Accesorii aduce disconfort - Se fixează strâns, se leagănă, din materiale de calitate slabă etc..
 • Câinele nu este capabil / nu este obișnuit cu accesoriile - acest lucru se întâmplă dacă încercați să îmbrăcați un animal de companie deja adult. Există două căi de ieșire: să abandonezi încercările sau să îl obișnuiești pe Chihuahua cu haine - cu răbdare, treptat și discret. A doua opțiune este susținută de faptul că câinii nu sunt proști și imediat ce bebelușul tău își dă seama cât de cald și mai confortabil este într-un lucru nou, se va îmbrăca cu plăcere.

Când cumpărați prima ținută pentru animale de companie, cel mai bine este să vă îndreptați către un magazin de animale de companie. Există un singur argument - puteți încercați un lucru nou. Acordați atenție faptului că hainele nu se trag sub axile, strânse bine, ci fixate. Odată ce îmbraci secția, el poate deveni rigid. Discutați în avans condițiile de schimb cu vânzătorul (dacă dimensiunea nu se potrivește).

Extindând garderoba animalului dvs. de companie, puteți merge într-un mod mai complex, dar mai economic. După cum era de așteptat, calitatea îmbrăcămintei pentru câini poate fi aproximativ împărțită în:

 • Low - producător necunoscut și materii prime, costuri reduse, modele de streaming (același tip), accesorii de calitate scăzută.
 • Mediu - un producător din segmentul mediu, care operează sub licență și direct. Aici pot exista două blocaje: accesoriile fabricate sub licență pot fi semnificativ inferioare (în calitate) față de originalele - s-ar putea să dai peste un fals fabricat din materii prime de calitate inferioară.
 • Articole de marcă înaltă care sunt furnizate direct de la producător. De obicei, hainele din acest segment au o grilă dimensională clară..

Articolele de calitate slabă trebuie aruncate imediat. Industria de artizanat folosește cele mai ieftine și adesea toxice materii prime. Articolele de calitate scăzută la un preț umflat pot fi identificate printr-un număr mare de lucruri inutile - pături de blană, gulere, strasuri, inserții strălucitoare etc. Bineînțeles, când vine vorba de aparate de designer pline de farmec, acest argument nu trebuie luat în considerare. Pe un articol de calitate scăzută, nu veți găsi o etichetă cu „compoziția” articolului, din ce este făcut și cu ce este umplut (dacă este o salopetă de iarnă).

Notă! Îmbrăcămintea de modă Chihuahua este cel mai scump segment. Aici proprietarul merge în mod deliberat la cheltuieli umflate de dragul frumuseții și nu se pretinde a fi funcționalitate.

O alternativă excelentă la accesoriile scumpe este haine fă-o singur pentru Chihuahua. Dacă nu aveți abilitățile necesare, puteți utiliza următorul algoritm:

 • Mergeți la cel mai mare magazin de animale de companie pe care îl puteți găsi.
 • Alegeți haine pentru animalul dvs. de companie, asigurați-vă că le încercați și asigurați-vă că câinele este confortabil.
 • Rescrie SKU-ul și dimensiunea din etichetă.
 • Comandați un accesoriu pe site-ul oficial al furnizorului. Desigur, va trebui să așteptați, dar „reducerea” la jumătate de preț (sau chiar mai mult) merită.

A doua opțiune pentru cei care nu știu să coasă și să tricoteze este să comande un accesoriu de la cei care pot. Meșterii privați pot fi găsiți pe panourile de mesaje sau la sfatul prietenilor. Există mai multe avantaje simultan: veți economisi cu siguranță bani, accesoriul va fi exclusiv, hainele vor fi confecționate strict în funcție de mărimea câinelui dvs. Doar problema calității rămâne nerezolvată și depinde complet de tine și de maestru. Puteți achiziționa singur materialele și puteți verifica reputația „producătorului” pe baza recenziilor clienților anteriori.

Tipuri de haine pentru câinii mici

Următorul lucru de aflat este tipurile de îmbrăcăminte. Nu vă mirați, dar sunt destul de puțini. Deci, primul criteriu prin care sunt împărțite accesoriile este sezonalitatea: haine demi-sezon, iarnă și vară. Accesoriile demi-sezon ar trebui să protejeze de vânt și umezeală, adică sunt costume strâmte și haine de ploaie. Îmbrăcămintea de vară protejează câinele de supraîncălzirea transpirației, este fabricată din materiale naturale și în culori deschise.

Îmbrăcămintea de iarnă trebuie să vă mențină corpul cald. Salopeta groasă pe blană artificială naturală răcorește câinele, luând căldură în sine. Pâslă, puf natural și artificial, iarna sintetică matlasată și finisaje practice sunt ceea ce aveți nevoie. Îmbrăcămintea de iarnă trebuie să fie confecționată din materiale fără marcaj, ușor de spălat și uscat rapid.

Următorul criteriu de selecție este vârsta. Există doar două segmente aici: pentru pui și pentru câini adulți. Vorbind despre prima opțiune, trebuie să înțelegeți că nu vorbim despre haine practice, ci despre accesorii convenabile pentru antrenament. De exemplu, unui cățeluș de 3-4 luni este absolut interzis să meargă la frig, dar este necesar să-l pregătiți pentru a purta haine în avans. De obicei, îmbrăcămintea pentru copii înseamnă salopete ușoare și pulovere.

Important! Îmbrăcămintea „diferă și în funcție de sex”, adică modelele pentru bărbați și cățele sunt diferite - burtica unei fete ar trebui să fie închisă, iar băieții ar trebui să fie deschiși. Bărbații trebuie să meargă la toaletă fără a-și scoate hainele.

Acum partea distractivă este stilurile. S-ar părea că sunt mii, dar, de fapt, lista este foarte limitată:

 • Salopete - iarna, toamna, impermeabile, rochii. Îmbrăcăminte dintr-o singură piesă din față până la picioarele din spate cu sau fără glugă / guler / eșarfă.
 • Anteră - acesta este un costum, care se distinge într-o categorie separată. Costum adiacent din țesătură ușoară care protejează câinele de praf.
 • Hanorace - pulovere, pantaloni genunchi, veste, tricouri etc. Îmbrăcăminte care se poartă numai peste picioarele din față.
 • Pantaloni scurți și fuste - în consecință, accesoriile care se poartă prin picioarele din spate pot fi furnizate cu sau fără sacou.
 • Pături - Cap, purtat peste picioarele din față, dar acoperă spatele. Aceasta include veste postoperatorii.
 • Halat de baie - aceeași pătură, dar destinată uzului casnic.
 • Îmbrăcăminte specială - pentru un câine care alăptează, curele de igienă pentru bărbați, chiloți pentru cățele.

Notă! Cel mai popular articol de îmbrăcăminte pentru câini este haina de ploaie. Accesoriul ajută la păstrarea căldurii corpului și la protejarea hainei de umezire, ceea ce este foarte important pentru chihuahua. Minus în static (hainele electrificează lâna), dar poate fi ușor eliminat - doar ștergeți blana animalului cu o cârpă abia umedă după o plimbare.

Cumpărați, comandați sau coaseți?

După cum arată practica, lucrurile cele mai pline de farmec și de înaltă calitate pentru câini sunt făcute chiar de proprietari și din mijloace improvizate. Primul și cel mai simplu mod este de a modifica hainele pentru copii. În magazinele uzate, puteți găsi articole pentru bebeluși de foarte bună calitate la prețuri ridicole. Chihuahua-urile sunt foarte mici, adică lucrurile pentru bebeluși sunt potrivite pentru ei în mărime (și apoi trebuie să fie suturate).

Următoarea opțiune este să tricotezi haine pentru Chihuahua. Plusul este că poți da frâu liber fanteziei. Orice model este luat ca bază, dar culorile și glamourul sunt complet în mâinile tale. Chiar dacă nu aveți abilitățile, încercați un nou hobby.

Hainele tricotate pentru câini sunt un segment semnificativ pe piața artizanală, cine știe, poate un nou hobby vă va permite să vă creșteți veniturile.

Hainele realizate manual de cea mai înaltă calitate sunt cusute în mod natural, și nu manual. Pentru a realiza o salopetă practică, aveți nevoie de o mașină de cusut, abilități de tăiere și materiale de înaltă calitate. Să facem imediat o rezervare că prețul unui produs cusut va fi la nivelul economiei sau clasei de mijloc, dar calitatea este mai mare decât cea a celor de marcă. Câteva sfaturi pentru începători:

 • Dacă decideți să coaseți singur salopeta, nu folosiți fermoare (cel puțin în primele modele). Fermoarele trebuie cusute în haine care se potrivesc perfect, altfel vor trage de lână. Fitingurile alternative sunt velcro, nasturi și nituri.
 • Începe cu Țesuturi „ascultătoare”, care se întind puțin și nu înfloresc.
 • Nu utilizați materiale sintetice, chiar dacă arată foarte atrăgătoare. Puteți decora hainele lucrate manual cu strasuri, fundite, autocolante.
 • Nu începeți să coaseți un impermeabil fără experiență, fabricarea acestui accesoriu necesită anumite cunoștințe și o „mână bine antrenată”.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îmbrăcăminte chihuahua - frumusețe sau necesitate. Sfaturi pentru femeile ac