Cum să opriți câinele să mestece mobilier - 8 moduri simple și sigure

Având un animal de companie cu patru picioare în coadă în casă, este important să înțelegem câtă responsabilitate revine proprietarului. Acest lucru se aplică atât sănătății câinelui, cât și responsabilității pentru acțiunile sale..

Pentru mulți oameni care, dintr-un anumit motiv, au decis să obțină un câine, animalul devine foarte repede o povară - roade mobilier, încălțăminte, defecă pe podea și necesită, de asemenea, o atenție constantă. Dar toate aceste probleme și inconveniente pot fi rezolvate. De exemplu, înțărcarea unui câine de la mestecarea mobilierului este suficient de ușoară. Trebuie să aveți răbdare și să aveți suficient timp pentru a desfășura o activitate educațională.

De ce roade un câine mobilier

Există mai multe motive pentru această problemă comportamentală.. Psihologii cu animale sunt de acord că principalul motiv pentru care un câine mestecă mobilier este lipsa de atenție din partea proprietarului.. Animalul de companie încearcă să atragă și să evoce emoții de la proprietarul său, nu contează, pozitiv sau negativ.

Alte motive la fel de importante sunt:

  • Cunoașterea lumii înconjurătoare - un comportament similar este inerent la puii mici cu vârsta cuprinsă între 7 luni și 1 an. Micul catel incearca sa guste tot ce-l inconjoara. Roșind, mușcând și lingând mobilierul, cățelușul dezvoltă capacități senzoriale, abilitatea de a simți lumea din jur.

Tine minte! Principala sarcină pe care proprietarul trebuie să o stabilească este să ascundă toate obiectele mici posibile, astfel încât bebelușul să nu se sufoce.

  • Eliminarea disconfortului - motivul este, de asemenea, inerent la puii mici cu vârsta cuprinsă între 3,5 și 8 luni și este asociat cu o modificare a rândului dinților din lapte. Senzația de mâncărime, arsură și disconfort îi determină pe pui să roiască orice, în opinia lor, va ajuta la eliminarea sentimentelor neplăcute. Încercând să guste mobilier, cățelușul încearcă să zgârie gingiile mâncărime. Specialiștii cred că este aproape imposibil să înțărcați un cățeluș la această vârstă pentru a roși mobilier, dar este foarte posibil să vă distrageți atenția cu alte obiecte și delicatese..
  • Helmintic invazii și probleme cu tractul digestiv - în sezonul cald, animalele înșiși își curăță intestinele mâncând iarbă verde. În timpul debutului vremii reci, nu există un astfel de purificator natural. Mobilierul din lemn este potrivit pentru aceasta, așa cum ar trebui, deoarece conține o cantitate suficientă de celuloză necesară. Un alt motiv este invazia helmintică. Puteți preveni infecția cu helminți făcând proceduri preventive o dată la 3 luni..
  • Lipsa microflorei în tractul intestinal. Laptele matern conține o mare varietate de bacterii care sunt benefice pentru digestie. Bacteriile benefice din tractul intestinal mor cu tratament cu antibiotice, precum și cu o lipsă de lapte la o mamă care alăptează. Acest lucru duce la faptul că un câine adult sau un cățeluș începe să mănânce lucruri care nu sunt comestibile într-o perspectivă umană - excremente, pante, gunoi și lemn..
  • Lipsa acută de vitamine din organism. Acest lucru duce la o stare în care câinele adult începe să se comporte ciudat atunci când încearcă să mănânce obiecte neobișnuite. În astfel de cazuri, este imperativ să îi arătați animalului de companie unui medic veterinar și să revizuiți dieta adăugându-i diferite suplimente de vitamine și minerale..
  • Plictiseală. În absența proprietarului, câinele poate simți adesea accese de singurătate și poate experimenta un stres real. De asemenea, animalul de companie începe să roșească mobilierul pentru a se distra pentru perioada în care proprietarul este absent.

Metode de înțărcare și ajustare

După un motiv corect stabilit, care a dus la faptul că câinele mestecă mobilier tapițat, animalul poate continua să comită lucruri urâte. Acest lucru se datorează faptului că câinele și-a format deja un obicei. În acest caz, este destul de dificil pentru un câine adult să se dezlipească de mobila roșie..

Se recomandă educarea corectă și cuprinzătoare a câinelui încă din primele zile, fără a da îngăduințe. Este necesar să încercați să nu dizolvați un cățeluș mic, pentru a nu combate consecințele în viitor..

Folosind comenzi și ignorând

Există mai multe tehnici pentru a rezolva problema. În primul rând, nu ar trebui să-l pedepsești pe câine atunci când crima este deja completă. În același timp, rușinarea unui câine adult sau a unui cățeluș când este prins fierbinte este o necesitate.

În plus, pedeapsa trebuie executată cât mai rezonabil posibil, fără fanatism și atac violent. Deci, puii mici pot fi ușor agitați în jurul greabănului, nu puternic, ci apăsând ușor pielea. Este important să repetați comanda - "Este imposibil!". Comanda ar trebui să fie dată cu o voce strictă, clară și calmă.

Notă! Doar puii mici pot fi mângâiați de greabăn. Câinii mai în vârstă și persoanele complet adulte nu trebuie pedepsiți astfel, pentru ei este considerat complet umilitor.

Pentru câinii adulți este recomandabil să folosiți comenzile „Un loc!","A te intinde pe jos!","Sta!„Sub formă de pedeapsă. Se poate arăta că câinele a făcut o faptă rea și ar trebui să stea într-un singur loc. Este recomandabil ca proprietarul să-și controleze emoțiile cât mai mult posibil, să nu își permită să ridice tonul și să nu se irite. Câinii adulți și instruiți își pot arăta pur și simplu ignoranța, iar animalul va înțelege că este jignit..

Abstracție

Este important să schimbați jucăriile pentru câine în timp util. Acest lucru este valabil mai ales pentru bebeluși și indivizi tineri - ei sunt teribil de obosiți de monotonie.. Când jucăriile devin neinteresante, câinele începe să le înlocuiască cu obiecte înconjurătoare..Este important să vă asigurați că, în absența proprietarului în casă, câinele are întotdeauna acces la jucării. Dacă nu există jucării, atunci mobilierul, o canapea și perne pot înlocui perfect distracția obișnuită a animalului de companie..

Spray-uri și trucuri populare

Puteți alege un truc și ascundeți din când în când niște jucării și, după o perioadă de timp, câinele va percepe jucăria ca fiind complet nouă.

Un câine adult care nu ascultă comenzile poate fi înțărcat de la mestecarea mobilierului folosind spray-uri speciale. Astfel de produse nu dăunează oamenilor atunci când se usucă și, de asemenea, nu dăunează în special animalului de companie..

Baza spray-urilor este un ardei sintetic special. După ce ați tratat piciorul unui scaun, pat sau canapea cu substanța, trebuie să așteptați un timp pentru ca spray-ul să fie absorbit. După ce a gustat mobilier picant, animalul nu va dori să facă trucuri murdare. Merită să ne amintim că a scăpa de obicei nu se întâmplă imediat, mai ales la animalele adulte. Aproximativ 14 zile sunt date pentru înțărcare.

Acest spray poate fi înlocuit cu un remediu popular. Crescătorii de câini cu experiență știu că ardeiul iute roșu poate fi folosit pentru a scăpa de obiceiul roșu. Trebuie să fie spălat, nu tăiat în două jumătăți și murdar cu grijă cu acele părți de mobilier tapițat pe care animalul de companie le-a ales în mod clar..

Reguli importante de respectat

Există o serie de reguli care vă vor ajuta să corectați comportamentul animalului dvs. și să eliminați posibilele obiceiuri proaste..

Exercițiu fizic

Este foarte important să țineți câinele ocupat fizic. Aceasta înseamnă nu doar o plimbare, ci jocuri active în aer curat.. Este necesar să îi dai câinelui suficient pentru a se juca și a alerga suficient. Un animal obosit de o plimbare este mai probabil să doarmă și pur și simplu nu va avea timp să roască mobilierul..

După o plimbare, trebuie să hrănești bine câinele, deoarece se știe că animalele nu simt multă emoție și anxietate pe stomacul plin, așa că nu vor încerca să se ocupe.

Răsfățând delicii

Vă puteți ține câinele ocupat lăsând deliciile preferate. Cartilajele speciale, urechile de porc, traheea de vită sunt excelente pentru acest lucru. Este important să vă lăsați deliciul preferat în întregime, astfel încât câinele să nu-l poată stăpâni într-o singură călătorie..

Notă! Diverse delicii, selectate corect, sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a unui câine tânăr. Astfel de delicatese sunt cartilajul, care ajută nu numai la întărirea corpului, ci și la prevenirea apariției plăcii dentare..

Ajutor pentru manipulatorul de câini

În unele cazuri, câinele nu vrea să asculte stăpânul și continuă să roască mobilierul în timpul absenței sale. Experții recomandă cursuri complete despre corectarea comportamentului și ascultarea animalelor de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să opriți câinele să mestece mobilier - 8 moduri simple și sigure