Instruire alabai: echipe de predare acasă

Alabai 23.04.2018 5,2 mii 3,5 mii 4 minute.

Alabai (Câinii Ciobănesc din Asia Centrală) este o rasă de câini de turmă, în care, la nivel genetic, este pus să asculte conducătorul. Aceste animale se disting prin dispoziția lor dură, deci este necesar să le educăm de la o vârstă fragedă. Proprietarii Alabaev trebuie să aibă un caracter puternic și să fie o autoritate pentru animalele lor de companie. Câinii din această rasă au o inteligență ridicată, dar datorită încăpățânării lor, sunt greu de dresat și, cu orice îngăduință de la proprietar, pot arăta neascultare.

1 Creșterea unui cioban din Asia Centrală

Alabai trebuie crescut din prima zi a șederii sale în casă. Reprezentanții acestei rase - atât băieți, cât și fete - sunt animale capricioase și necesită o abordare specială. În timpul antrenamentului, proprietarul trebuie să fie persistent pentru a obține ascultare. Strigarea și aplicarea forței fizice animalelor nu merită, deoarece acestea consideră acest comportament ca fiind slăbiciune. Vă puteți exprima nemulțumirea față de acțiunile greșite ale cățelușului folosind intonație și expresii faciale..

Etapele educației Alabai:

 • Primul pas este să îi dai câinelui o poreclă. Nu ar trebui să o pronunți împreună cu interzicerea comenzilor, astfel încât animalul de companie să nu aibă asociații negative.
 • Primele trei luni, în timp ce cățelușul nu a fost încă vaccinat, este învățat să meargă la toaletă acasă pe un scutec. În ciuda faptului că câinii din această rasă sunt inteligenți rapid, nu ar trebui să vă așteptați imediat la un rezultat pozitiv. De fiecare dată când animalul de companie a ușurat nevoia la locul potrivit, este încurajat cu o delectare.
 • Câinii Ciobănesc din Asia Centrală sunt învățați să meargă treptat, deoarece sunt greu de adaptat în oraș. Pentru început, animalele de companie sunt scoase în curte și abia apoi pe străzi zgomotoase. Câinii sunt instruiți să nu iasă pe drum și să reacționeze calm la mașini.

Alabaev merge pe un ham până la cinci luni, apoi este transferat într-o lesă.

2 antrenament Alabai acasă

Puteți începe să pregătiți un cățeluș numai după ce proprietarul a stabilit un contact psihologic cu acesta. Până la șapte luni, Alabai ar fi trebuit să stăpânească toate comenzile de bază..

Este necesar să se antreneze animalul într-un mediu calm, animalul de companie nu ar trebui să fie distras de sunete străine. În timpul antrenamentelor la fața locului și în interior, prezența străinilor sau a altor animale nu este recomandată.

Instruirea Alabai se bazează pe trei metode:

 1. unu. Încurajare. Dacă animalul de companie este ascultător, acesta este tratat cu un tratament. Așa se arată câinelui că a luat măsurile corecte..
 2. 2. Constrângere. Această metodă este utilizată dacă animalul refuză să respecte comanda. O acțiune obligatorie ar trebui să fie însoțită de o anumită intonație pe care câinele o va asocia cu necesitatea de a executa comanda.
 3. 3. Interdicţie. Dacă câinele efectuează acțiuni nedorite, sunt introduse comenzi de interzicere. De multe ori nu pot fi utilizate astfel încât animalul să nu-și piardă capacitatea de a lua decizii independente..

Acasă, Alabay este învățat următoarele comenzi:

NumeDescrierea comenzii
"Mie!"Câinele este chemat la el, spunându-i porecla și comanda. Dacă vine fără întârziere, atunci este lăudată și încurajată cu un tratament. Dacă animalul de companie nu se potrivește, atunci nu trebuie să strigi și să fugi după el. În acest caz, trebuie să vă așezați sau să începeți să plecați, acest lucru îl va interesa și el va alerga la proprietar
"Din apropiere!"Animalul de companie trebuie să fie în partea stângă a proprietarului atât într-o stare calmă, cât și în timpul mișcării. După marcare, echipele fac o lesă energică cu o lesă
"Un loc!"În ciuda a ceea ce se întâmplă în jur, la comandă, animalul de companie trebuie să se întoarcă la locul său. Această comandă începe să învețe un câine de la 2 luni, deoarece, pe măsură ce crește, poate considera orice obiect din casă drept locul său
"Sta!"Cățelușului i se arată o delicatese, ridică capul, în acest moment este așezat ușor, apăsând ușor pe regiunea sacrumului. După finalizarea sarcinii, animalul de companie este lăudat și i se oferă un tratament
"A te intinde pe jos!"În acest caz, animalul trebuie să se întindă și să țină corpul drept. Când exersați comanda, puteți utiliza metoda recompensei sau apăsați pe greabăn
"A sta!"Câinele trebuie să urmeze porunca, indiferent de ceea ce făcea în acel moment. Ei practică acțiunea folosind metoda constrângerii: ridică lesa sau ridică animalul de companie, ținându-și mâinile sub burta ei. După executarea corectă, animalul este tratat cu un tratament
"Este imposibil!"Cu această comandă, câinele este oprit de la acțiuni nedorite. În timpul antrenamentului, proprietarul spune comanda și trage animalul de companie de lesă
"Fă o plimbare!"În timpul antrenamentului, folosiți o lesă lungă sau o frânghie. Proprietarul vorbește comanda și arată prin exemplu cum să se miște, apoi îi dă câinelui o delicatese

Antrenamentul trebuie efectuat secvențial; nu trebuie să oferiți animalului de companie toate comenzile simultan. Alabai se disting prin inteligența lor și pot efectua acțiunea necesară pentru prima dată. Cu toate acestea, voința și încăpățânarea nu le vor permite să repete comanda în mod constant, așa că va fi nevoie de timp pentru a o consolida..

3 Instruire în abilități de securitate

Câinii Ciobănesc din Asia Centrală sunt adesea folosiți ca paznic. Începând cu șase luni, trebuie să le insufle următoarele abilități:

 • arătați neîncredere față de cei din afară;
 • paza teritoriului încredințat;
 • ia o pistă;
 • găsiți articole;
 • urmărirea penală și reținerea persoanelor.

Antrenamentul în abilitățile de securitate ar trebui să fie încredințat unui manipulator de câini experimentat. Cel mai bine este să acordați preferință lecțiilor individuale, deoarece Alabai are o dispoziție acerbă care nu le va permite să se angajeze calm într-un grup cu alte animale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instruire alabai: echipe de predare acasă