Spitz mare (spitz german, grossspitz)

Big Spitz (German Spitz, Grossspitz) este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai familiei German Spitz, dar nu la fel de mare pe cât ar putea sugera numele, doar aproximativ 20 kg. Gross este combinația perfectă de aspect frumos, dimensiune confortabilă și dăruire. Din păcate, această rasă este atât de rară încât mulți crescători germani de Spitz le-au văzut doar în fotografii..

Într-o măsură mai mare, au fost distribuite în Germania, Austria, Olanda și mai târziu în Marea Britanie, unde au fost folosiți ca câini de lucru, paznici și păstori. În 1899, în Germania, iubitorii de Spitz și-au fondat propriul club de rase, iar până în 1906 FCI a aprobat standardul dezvoltat de ei pentru șase Spitz de diferite dimensiuni și culori, care erau uniți într-un singur grup „German Spitz”. Gross este al doilea ca mărime dintre ei, chiar după Keeshond, iar cel mai mic și cel mai popular membru al „familiei” lor este Pomeranian.

Aspect și standarde

Grossspitz este un câine de dimensiuni medii, în format pătrat, cu o constituție puternică și uscată. Dimorfismul sexual este bine exprimat. Înălțimea la greabăn 36-45 cm, greutatea 17-20 kg. Blana este lungă, dreaptă, densă, cu un strat foarte gros, moale. Părul decorativ este mai lung la masculi și formează un guler, „pantaloni” și pene pe coadă. Culoarea poate fi alb pur, negru sau maro, fără pete sau incluziuni.aspect grossspitz

Capul este în formă de pană, înclinându-se spre vârful nasului, de mărime medie proporțional cu corpul. Linia de oprire este moderat pronunțată. Nasul, pleoapele și buzele sunt bine pigmentate. Urechi de dimensiuni medii, ridicate, stabilite la o distanță moderată, întotdeauna înălțate. Set complet de dinți. Mușcătură de foarfecă, dinți albi puternici. Gâtul este puternic, de lungime medie, spatele nu este larg, drept, coada este moderat largă. Coada este înălțată deasupra spatelui și formează un inel. Pieptul este adânc. Picioarele anterioare și posterioare slabe, puternice, drepte, așezate paralel.

educatie si antrenament

Un Spitz adult, cu un antrenament adecvat, va deveni un câine ascultător, echilibrat, dar pentru a realiza acest lucru va trebui să depuneți mult efort. Brutele sunt foarte inteligente, inteligente și în același timp incredibil de energice și independente. Pot memora și executa foarte repede comenzi, dacă de la o vârstă fragedă cățelușul este interesat să învețe. În caz contrar, în timpul antrenamentului, va fi distras constant și va transforma cursurile într-un joc. Simțind slăbiciunea, chiar și un mic pomeranian îl va manipula pe proprietar pentru a obține ceea ce dorește, astfel încât o persoană cu o mână fermă ar trebui să controleze câinele. În procesul de instruire, monotonia și monotonia nu ar trebui să fie permise.

Cinologii nu recomandă fabricarea unui câine exclusiv decorativ dintr-un Spitz german, abilitățile sale fizice și intelectuale sunt concepute pentru mai mult.

Grossspitz sunt foarte activi și energici, le place să se jefuiască în aerul proaspăt, vor fi fericiți să țină companie în jogging-ul de dimineață. Plimbările nepripite trebuie diversificate cu jocuri active. Concurența de agilitate poate fi o activitate excelentă pentru un Spitz.

Personaj și portret psihologic

Big Pomeranian este încrezător, curajos și independent, dar în același timp este foarte loial proprietarului său. Uneori este gelos dacă vede că i se acordă mai puțin timp și atenție decât alte animale. Spitzul german face o treabă excelentă cu rolul de paznic, acest lucru este facilitat de neîncrederea față de străini, vigilența și dorința de a proteja familia cu orice preț. Cu alte animale, inclusiv rozătoare și păsări, el se înțelege bine, nu este deloc agresiv. Se înțelege bine cu copii de orice vârstă, pacient.

Întreținere și îngrijire

Marele Spitz german este nepretențios în ceea ce privește detenția. Se simte minunat într-un apartament de orice dimensiune, cu condiția să fie suficient de mers pe jos. Este posibil să păstrați într-o cușcă în aer liber. Datorită stratului gros și a stratului bun de acoperire, grosimea poate fi în aer liber pentru o lungă perioadă de timp în înghețuri severe.

Îngrijirea Spitzului dvs. nu este dificilă, ci regulată și necesită mult timp liber. Câinele trebuie să fie periat în mod regulat, de obicei o dată pe săptămână este suficient, în perioada de năpârlire de până la 3 ori pe săptămână. Folosiți piepteni și șlefuitori. Indiferent de culoare, blana lui Grossspitz ajunge la „vârf” doar până la vârsta de trei ani. Scăldând câinele numai atunci când este necesar, scăldatul frecvent poate perturba structura hainei. După spălare, pardoseala trebuie uscată foarte bine cu un uscător de păr. Dacă este necesar, curățați urechile, ochii și dinții. Animalul de companie trebuie învățat de la o vârstă fragedă la toate procedurile de igienă. Nu este necesară tăierea unghiilor cu suficientă activitate fizică.

Dieta și sănătatea

La fel ca orice alt câine, Gross Spitz are nevoie de o hrănire complet echilibrată. Când un cățeluș vine într-o casă nouă, trebuie să decideți ce va mânca în viitor: mâncare naturală sau hrană gata preparată. În orice caz, în primele două săptămâni el este hrănit la fel ca și crescătorul. Apoi, dacă este necesar, apoi transferați treptat la un alt tip de mâncare. Dieta Spitz ar trebui să conțină 60-70% carne și organe de calitate, restul de 30% - fructe, legume, cereale, pește, produse lactate. Accesul gratuit la apă potabilă curată este o necesitate. Aditivii pentru furaje și complexele de vitamine și minerale sunt introduse după consultarea unui specialist.

Dacă preferați să vă hrăniți câinele în favoarea mâncării gata preparate, atunci, bineînțeles, în acest caz, ar trebui să utilizați mâncare holistică de înaltă calitate sau cel puțin super premium..

În general, pomeranii mari sunt câini destul de sănătoși și rezistenți, desigur, supuși unei întrețineri adecvate, hrănirii și tuturor măsurilor veterinare necesare. Rasa are o oarecare tendință spre displazie de șold, epilepsie, probleme cu sistemul cardiovascular. Rar raportează alergii. Speranța medie de viață - 14-16 ani

Selecție de catelus și prețuri

Pe teritoriul țărilor CSI, o mulțime de pepiniere sunt angajate în reproducerea Spitzului german, dar nu este adesea posibil să se atingă grosimea dintre acestea. Reprezentanții singuri ai rasei sunt răspândiți în pepinierele din Europa, sunt foarte rare în Rusia și SUA și, în majoritatea cazurilor, va trebui să stați într-o coadă destul de lungă pentru câine.

Costul unui cățeluș Grossspitz în diferite țări poate varia semnificativ. În Germania, de exemplu, va costa aproximativ 1000 de euro, în Cehia - 500-700 de dolari.

Fotografii


Câini Grossspitz

spitz alb german

spitz negru mare

catelus negru grossspitz

activitate fizică grossspitz

Fotografie amuzantă Big Spitz

grossspitz

spitz german

cățeluș grossspitz alb

Spitz mare

pui grossspitz

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Spitz mare (spitz german, grossspitz)