Laika siberiană de vest (wsl)

Laika din Siberia de Vest este cea mai populară și mai numeroasă rasă de câini de vânătoare din Rusia, datorită frumuseții sale naturale și calităților excelente de lucru. ZSL rezistent, versatil la vânătoare, nepretențios, are un caracter plăcut, răutate înnăscută față de fiară, lipsă de agresivitate față de oameni.

rasa de câine Laika siberiană de vest

Unul dintre fondatorii rasei a fost un câine numit Grozny, care aparținea Clubului de reproducere a câinilor de serviciu Sverdlovsk. S-a născut în 1930 și a lăsat în urmă mulți descendenți buni. Grupul Sverdlovsk până în prezent rămâne unul dintre cei mai puternici, deși în ultimul timp a fost ușor inferior celui de la Moscova..

Dintre toți huskii din fabrică, huskii din Siberia de Vest deja la sfârșitul anilor 50 erau un grup de rase bine separate. Mai mult, crescătorii nu au recurs la consangvinizare, ci au căutat să consolideze calitățile dorite prin selectarea aceluiași tip de producători de linii genealogice diferite, care au avut un efect pozitiv asupra sănătății animalelor și a potențialului său genetic.

Programare

Scopul principal al Laika Siberianului de Vest este vânătoarea. Este potrivit pentru lucrul cu orice fel de joc. Poate urmări ungulate mari, nu mai rele decât câinii, lucrează de bunăvoie la un animal prădător. Este cunoscută ca una dintre cele mai bune vânători de urși. În plus, găsește și blochează cu succes animale mici care poartă blana: jder, zibel, veveriță. Potrivit ca asistent la vânătoarea păsărilor acvatice. Caută și crește efectiv pasărea sub lovitură. Laika siberiană de vest se caracterizează printr-o căutare și o pradă bună, menținând contactul cu proprietarul, munca simultană cu auzul și simțul superior, datorită cărora practic nu necesită o pregătire specială.

Dintre huskii din Siberia de Vest, se găsesc adesea câini care funcționează eficient pe un anumit tip de joc. Acest lucru se datorează reproducerii selective pe termen lung. Câinii care au urmat diferite animale au fost sacrificați conform cerințelor de vânătoare comercială. Crescătorii moderni se străduiesc să universalizeze rasa și în mare măsură reușesc.

ZSL posedă calități excepționale de vânătoare ale unui lup. La alte rase Lykoid, acestea sunt adesea legate de o neîncredere înnăscută față de oameni, dar în acest caz sunt combinate cu loialitatea și contactul..

Video despre rasa de câine Laika siberiană de vest:

Aspect

Huskii din Siberia de Vest sunt câini de înălțime medie sau peste medie, cu o constituție puternică și uscată. Înălțimea la greabăn la bărbați - 55-62 cm, cățelele - 51-58 cm. Înălțimea la crestă la bărbați este cu 1-2 cm mai mică decât înălțimea la greabăn, la cățele este egală cu sau 1 cm mai mică.

Capul este uscat, forma unei pene ascuțite, craniul larg. Botul este alungit, ascuțit, dar nu prea îngust, ușor lărgit la dinții canini. Oprirea este pronunțată, dar nu bruscă. Linia superioară a frunții și a botului sunt paralele. Protuberanța occipitală și creasta parietală sunt clar vizibile. Buzele se potrivesc strâns și uscate. Urechile sunt ridicate, mobile, au forma unui triunghi alungit, erecte. Ochii sunt mici ovali sau migdale, cu o tăietură ascuțită oblică, stau puțin mai adânc decât la alți husky, de culoare maro, indiferent de culoare. Dinți puternici, albi, mușcături de foarfecă.

Coloana vertebrală este puternică. Circumferința încheieturii mâinii la bărbați este de 11-12 cm, la cățele de 10-12 cm. Gâtul este uscat, cu secțiune ovală. Greierul este bine definit, spatele este drept și larg. Lomul este ușor arcuit și scurt. Crupul este moderat lung, ușor înclinat. Pieptul este profund și lat, destul de lung, în secțiune ovoidală. Trecerea de la piept la abdomenul ascuns este slabă. Membrele sunt înalte, slabe, musculare, drepte și paralele atunci când sunt privite din spate și din față. Picioarele sunt ovale, cu degetele strâns presate între ele, cele din mijloc sunt puțin mai lungi decât cele extreme. Unghiile de rouă sunt nedorite și sunt adesea îndepărtate imediat după naștere. Coada este aruncată într-un inel pe spate sau se află pe lateral, poate fi coborâtă și cu o seceră, dar în acest caz atinge în mod necesar spatele. Când este extins, acesta ar trebui să ajungă la articulația de joncțiune.

conținutul ZSL

Pielea este elastică densă, nu formează pliuri. Haina este dublă, formată dintr-o coloană rigidă, dreaptă și un strat subțire moale, dens, care ridică coloana vertebrală și oferă impresia unui câine îmbrăcat în mod uniform luxos. Părul de pe urechi și cap este puțin mai scurt. Formează un guler pe gât și umeri, iar atunci când se întâlnește cu blana din spatele pomeților - rezervoare. Ușor alungit la greabăn, în special la masculi. Picioarele sunt acoperite cu păr scurt în față, este puțin mai lung pe spate. Pene se formează pe picioarele din spate, perii între. Coada este bine îmblănită, fără pălărie. Culoarea este albă, roșie, gri și maro de toate nuanțele, precum și zonală (lup) și piebald.

Caracter

Laika Siberianul de Vest este un câine echilibrat, încrezător în sine, cu un tip mobil de temperament și o reacție orientată bine dezvoltată. De obicei, ea nu se joacă la fel de mult ca de exemplu, Rus-european, cu toate acestea, acest lucru nu afectează calitățile de lucru.

Laika din Siberia de Vest este prietenos, contactează cu oamenii, dar poate apăra membrii familiei dacă circumstanțele o impun. Animalele de companie mari cu care câinele a crescut sau locuiește împreună sunt calme. Animalele mici, necunoscute sau sălbatice sunt de obicei urmărite cu răutate înnăscută.

Huskii siberieni de vest și rasele primitive sunt mai orientate spre om. Se comportă cu demnitate, într-o oarecare măsură patronatoare, dar se distinge prin afecțiune și loialitate..

ZSL este un câine energic încrezător, încăpățânat și iubitor de libertate, dar în același timp prietenos și sensibil. Pentru toată independența ei, are nevoie de comunicare, se atașează de toți membrii familiei și este sensibilă la schimbările din mediu. Atent și inteligent, cu instinct social bine dezvoltat și abilități de conducere.

educatie si antrenament

O cantitate semnificativă de literatură a fost dedicată problemei creșterii și instruirii huskilor, deoarece există o mulțime de dificultăți și probleme în lucrul cu ei. Laika au o independență pronunțată, au nevoie de educație și nu de formare strictă, aprofundată. Mai mult, atunci când proprietarii au subliniat instruirea și supunerea completă, comportamentul de căutare și explorare a câinilor sa deteriorat. Dispunerea încăpățânată și capricioasă a husky-ului și faptul că presiunea și forța fizică nu pot fi folosite.

Pentru un like, este important contactul cu proprietarul, care, la rândul său, trebuie să îl accepte ca o persoană cu drepturi depline. Dacă este posibil să se stabilească conexiunea necesară cu câinele, îi va fi suficient să cunoască minimul necesar de comenzi pentru a deveni un asistent controlabil și confortabil..

Antrenamentul unui husky nu este doar o pregătire pentru vânătoare, este o parte a procesului educațional, în care calitățile sale naturale sunt întărite, rezistența, furia și ascultarea sunt dezvoltate. Succesul depinde în mare măsură de originea câinelui. După cum știți, curajul, furia, duritatea și multe alte calități necesare vânătorii sunt moștenite genetic.. Prima cunoștință a cățelușilor cu vânat poate avea loc la 4-5 luni și, uneori, chiar mai devreme, când li se oferă posibilitatea de a linge, mirosi animalul prins la vânătoare. Antrenamentul animalelor mici poate fi început atunci când puiul are 6-7 luni. Pe măsură ce îmbătrânesc, trec la pradă mai mare. Antrenamentul ursului poate fi început numai atunci când câinele a câștigat o forță fizică deplină, nu mai devreme de un an și jumătate.

Caracteristicile conținutului

Un Laika siberian de Vest foarte activ și energic are nevoie de multă mișcare liberă și activitate fizică activă. Va fi optim să fie ținută pe stradă, într-o volieră sau pe un lanț.. Astfel de măsuri sunt necesare în primul rând pentru siguranța câinelui. Urmând instinctele, huskii depășesc cu ușurință orice obstacol și fug, adesea atât de departe încât nu se mai întorc singuri. Dacă este necesar, se adaptează la viața apartamentului, dar este foarte dificil pentru ei ca locuitor al orașului, există prea multe tentații pe stradă și puține oportunități. ZSL se simte confortabil în aproape orice climat, este nepretențios și rezistent. Varsă foarte abundent. În apartamentul câinilor, mutația este observată aproape tot timpul anului..

Îngrijire

Nu este necesară îngrijire specială pentru husky. Este suficient să pieptănați periodic câinele, să observați starea și bunăstarea acestuia. Dacă este necesar, curățați urechile și tăiați ghearele pe gheață. Husky este de obicei scăldat în sezonul cald. Acest lucru nu se aplică câinilor de interior, care trebuie să fie scăldați și periați mai des. Vânătorii care țin un husky pentru muncă rareori se deranjează cu caracteristicile de îngrijire și selecția produselor cosmetice; în ceea ce privește igiena, câinii sunt adesea lăsați singuri..

Alimente

Laika Siberianul de Vest se mândrește cu un metabolism extrem de eficient, ceea ce face mult mai ușor decât multe alte rude să reziste foametei și să asimileze mâncarea nedorită.. Datorită relației strânse și fiziologiei similare cu lupii, huskii sunt recomandați să hrănească în mod regulat carne crudă. Un câine adult este hrănit o dată pe zi. În perioada de activitate fizică activă la vânătoare, conținutul de calorii al porției și frecvența hrănirii pot fi crescute cu 30-50%. După o gustare, chiar și un husky foarte epuizat își revine foarte repede.

Cât costă Laika siberiană de vest

Sănătate și longevitate

Laika Siberianul de Vest este un câine sănătos și robust, rareori se îmbolnăvește. Nu există anomalii genetice grave în rasă. Practic, proprietarii de husky se confruntă cu răni, tăieturi și mușcături în timp ce vânează.. Trebuie remarcat faptul că rănile se vindecă rapid și rareori dau complicații..

O imunitate bună nu anulează necesitatea vaccinării animalelor, în special împotriva rabiei și a leptospirozei, boli periculoase care pot fi contractate de la un animal sălbatic. În mod regulat, câinele trebuie tratat pentru paraziți interni și externi. Speranța de viață este de obicei de 14-15 ani.

Alegerea unui cățeluș și prețul unui cățeluș din rasa Laika siberiană de vest

Când căutați un cățeluș, trebuie acordată atenție liniilor de lucru și calităților părinților. Nu este obișnuit să pornești un Laika din Siberia de Vest ca un câine de apartament sau ca prieten pentru un copil, aceasta este în primul rând o rasă de lucru care va fi fericită doar în mâinile unui vânător grijuliu și de jocuri de noroc..

Părinții buni ai cățelușilor trebuie adesea să rezerve în avans. Ajutor în alegere poate fi oferit în clubul de rasă, precum și pe formulare. Majoritatea vânătorilor participă la expoziții literalmente de câteva ori și apoi pentru a obține un pașaport de vânătoare, astfel încât nu se pot lăuda cu numărul de cupe și medalii și, de obicei, nu sunt necesare. Evaluările obținute în timpul testelor de lucru sunt de o importanță mai mare. Când alegeți un cățeluș dintr-o așternut, acordați atenție respectării standardului. În ceea ce privește caracterul și abilitățile, aici puteți solicita ajutor unui expert sau vă puteți baza pe experiența crescătorului.

Gama de prețuri este largă. În medie, prețul unui cățeluș de la părinții care lucrează este vândut cu 15.000-25.000 de ruble. Oferă câini mai ieftini fără pedigree, cu care va fi problematic să vâneze legal, precum și adolescenți care nu s-au arătat la muncă.

Fotografii

Galeria conține fotografii ale câinilor adulți și puii din rasa Laika siberiană de vest.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Laika siberiană de vest (wsl)