Tilosină pentru câini: analiza drogurilor

Antibioticele sunt „baza” medicinei veterinare moderne, fără ele este imposibil să vindecăm multe boli infecțioase. Medicamentele antibacteriene moderne se disting printr-un spectru larg de acțiune și sunt foarte eficiente, dar uneori se manifestă și medicamentele cunoscute de medicii de mult timp. De exemplu, tilozina pentru câini.

Ce este?

Acesta este numele unui antibiotic destul de remarcabil. Se remarcă prin faptul că a fost creat special pentru scopuri veterinare, nu are analogi în medicina „umană”. Ipotetic, acest medicament este destinat distrugerii microorganismelor gram-pozitive, dar în practică este utilizat ca antibiotic cu spectru larg..

Apropo, Tylosin este unul dintre puținele antibiotice moderne de origine naturală. A fost izolat mai întâi de tulpini de microorganisme care locuiesc în unele soiuri de sol din Thailanda. Rețineți că astăzi aproape 90% din toți agenții antimicrobieni sunt sintetici, deci acest medicament este într-adevăr foarte neobișnuit..

În plus, antibioticul Tylosin pentru animale are un miros specific, prin care poate fi recunoscut întotdeauna. Este produs sub formă de soluție injectabilă, ambalată în flacoane de 20-50-100 ml. Compoziția are un aspect ușor uleios, transparentă, de la culoare gălbuie la maronie. Utilizarea acestuia nu este permisă în cazurile în care au apărut niște fulgi sau alte incluziuni străine în grosimea compoziției, deoarece acest lucru indică deteriorarea medicamentului.

Există două tipuri de medicamente: Tylosin 50 și 200. Numerele indică cantitatea de ingredient activ din soluție. Pentru ușurarea dozării, este mai bine să utilizați prima opțiune. Faptul este că Tylosin 200 este greu de dozat în cazul câinilor, mai ales dacă câinele aparține unei rase mici.

Indicații de utilizare

În mediul veterinar, acest medicament este mai cunoscut în rândul specialiștilor care lucrează cu bovine, porci și cai. Dar acest medicament poate ajuta câinii în multe cazuri. Acestea din urmă includ următoarele patologii:

  • Boli respiratorii de etiologie infecțioasă.
  • Chlamydia, micoplasmoza.
  • Pentru câini și vaci, acest medicament este adesea utilizat pentru a trata mastită, inclusiv cele grele. Acest lucru este important, deoarece corpul animalului în acest moment este foarte epuizat, utilizarea unor mijloace mai grele este uneori imposibilă.
  • Tratamentul și prevenirea infecțiilor secundare în bolile virale. Apropo, în acest caz, Tylosin este adesea utilizat împreună cu prednisolon. Prima distruge microflora patogenă, a doua elimină semnele de inflamație și oprește procesul inflamator.

În plus, medicamentul s-a dovedit bine în lupta împotriva artritei și artrozei, ceea ce este deosebit de valoros în cazul câinilor bătrâni. Acest antibiotic este „ușor”, nu dăunează corpului câinilor mai în vârstă.

După cum puteți vedea, lista nu este prea largă, dar în practică acest medicament este utilizat mult mai des (și cu succes, trebuie remarcat).

Metoda de utilizare și dozare

Primul lucru pe care trebuie să-l amintim întotdeauna este că Tylosin se injectează numai intramuscular! Este imposibil să se injecteze subcutanat, deoarece în acest caz se poate dezvolta inflamație, însoțită de o masă de efecte secundare neplăcute.

Apropo, în ceea ce privește metodele de administrare. Există momente când Tylosin este necesar pentru a trata puii foarte tineri. Se poate administra subcutanat? Din pacate, nu. În acest caz, medicamentul trebuie încălzit ușor la o temperatură de 37-38 grade Celsius, iar pentru injectare, utilizați o seringă de insulină cu un ac subțire.

Poate acest medicament „vă rog” o grămadă de complicații? Nu, din fericire. De mulți ani de practică a utilizării Tilozinei în țara noastră, nu au fost identificate astfel de cazuri. Nu, există, desigur, situații în care câinele „se umflă” de o reacție alergică, dar acest lucru depinde exclusiv de caracteristicile individuale ale organismului animalului. De regulă, chiar și o supradoză (în limite rezonabile) nu amenință viața și sănătatea câinelui dumneavoastră.

Apropo, care este doza? Medicamentul este injectat o dată pe zi timp de aproximativ o săptămână (în funcție de boală). Cantitatea de medicament este calculată la o rată de 0,1-0,2 ml pe kilogram de greutate vie. Este vorba despre „50” Tylosin. Dar dacă ai doar al doilea soi? În acest caz, doza este mult mai „interesantă” - 0,025 - 0,05 ml pe kilogram.

Important! Producătorul și medicii veterinari cu experiență nu recomandă utilizarea Tylosin simultan cu antibioticele penicilinei!

În același timp, producătorul vorbește despre o scădere reciprocă a eficacității tuturor medicamentelor utilizate, dar specialiști cu experiență mărturisesc că, în acest caz, sunt posibile reacții alergice grave. În plus, nu se recomandă prescrierea de medicamente pentru cățelele care se înfundă..

Faptul este că Tylosin este excretat activ din organism împreună cu laptele. Pur și simplu, cățelușul primește o doză decentă de antibiotic direct în intestine, ceea ce duce întotdeauna la distrugerea unei microflore deja instabile. Rezultatul este disbioză severă, care poate duce la deshidratare și chiar la moarte (dacă nu se face nimic).

Important de reținut! După deschiderea sticlei, puteți utiliza conținutul acesteia numai în interior 28 de zile, iar medicamentul în acest moment este păstrat strict în frigider.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tilosină pentru câini: analiza drogurilor