Probleme și boli ale aripilor papagalilor: fracturi, luxații, umflături

PapagalCât de mult ne-au spus animalele noastre de companie, dacă ar putea ... Aceasta este dificultatea de a determina starea animalului de companie. Cum un papagal își poate folosi aripile pentru a-și semnala proprietarul despre frica, stresul sau boala, precum și despre principalele tipuri de leziuni ale aripilor și ce să facă în fiecare caz - în acest articol.

De ce și ce să fac dacă

Să luăm în considerare posibilele abateri de la norma la aceste păsări, precum și să clarificăm cele mai probabile cauze ale problemelor cu aripile și să stabilim ce ajutor ar trebui să fie oferit în fiecare caz specific.

Papagalul tremură și își întinde aripile

Dacă observați că papagalul dvs. tremură peste tot, extinzându-și aripile și coada, pot exista mai multe motive pentru aceasta..

Știați? Această specie de păsări este interesantă pentru că le dă numele copiilor săi. Desigur, nu vorbim despre o poreclă din litere, ca oamenii. Cu toate acestea, ocazional, rețineți că părinții se adresează fiecărui pui în propria gamă de sunete, folosind entonații diferite. Astfel, papagalii mici de la naștere înțeleg cu cine vorbește exact părintele..

Stres. Fiecare proprietar al acestor păsări știe că papagalii sunt foarte vulnerabili și timizi. O stare stresantă poate apărea din sunete puternice și dure. Dacă mai aveți animale de companie (pisică sau câine), atenția lor asupra penei poate speria și pasărea..PapagalÎn acest caz, este necesar să protejați animalul de companie de sursa de stres: de exemplu, puneți cușca într-o cameră în care accesul la alte animale din apartament este restricționat și unde pasărea se va simți în largul și în siguranță..

Rece. Asigurați-vă că cușca nu este în tiraj. De asemenea, puteți verifica temperatura din cameră. Nu uitați că papagalii sunt originari din țările fierbinți și au o iubire genetică pentru căldură. Indicatorul de temperatură optimă pentru aceste păsări este cuprins între 20-25 ° С.

afla ce să faci dacă papagalul tremură și chicotește, mâncărime și smulgere a penelor, și dacă papagalul își scârțâie ciocul și s-a oprit din zbor.

Puteți lăsa pasărea să zboare - mișcările mecanice din timpul zborului vor încălzi întregul corp. De asemenea, vă puteți încălzi animalul de companie dacă acoperiți cușca cu o cârpă și puneți o lampă lângă ea cu o lampă obișnuită sau un mic încălzitor..

Alimentație slabă. Mâncarea veche, de proastă calitate, mesele neregulate și apa învechită pot provoca boli, unul dintre simptomele cărora poate fi tremurat. Asigurați-vă că papagalul dvs. are întotdeauna apă proaspătă și alimente de calitate.Papagal mănâncăBăutorul și jgheabul din cușcă trebuie să fie distanțate unul de celălalt, astfel încât alimentele și apa să nu se amestece. Cu toate acestea, dacă bănuiți că problema se află în nutriție, trebuie să vă contactați medicul veterinar.

Important! Papagalii nu pot fi pedepsiți pentru mușcăturile membrilor gospodăriei sau reciproc. Pentru aceste păsări, acesta nu este deloc un semn al intențiilor agresive. Doar că aceste păsări își exprimă nemulțumirea în acest fel, te împiedică să faci asta sau aia. Fii înțelegător, deoarece animalul tău de companie nu are altă modalitate de a-ți spune asta..

Boală infecțioasă sau infestare cu paraziți. În acest caz, numai contactarea unui specialist vă poate ajuta. Medicul va putea prescrie cursul de tratament necesar după testele de laborator necesare. Indiferent de motiv, dacă ești atent la animalul tău de companie, vei observa tremurul în timp și vei putea lua măsurile necesare..

Fără pene sub aripa unui papagal

Dacă găsiți pete chel (lipsă de pene) sub aripile unui papagal, pot exista mai multe motive:

 1. Muta naturală. De 1-2 ori pe an pasărea își schimbă penajul vechi cu unul nou. Acesta este un proces complet normal care se observă la absolut toate păsările. Treptat, pene vechi cad, iar în schimb crește altele noi. Când apare penele pentru prima dată, pasărea poate prezenta unele disconforturi sub formă de mâncărime. Dar nu ar trebui să vă faceți griji - în timp, totul revine la normal..Muta naturală
 2. Stres vărsat. Vărsarea stresului poate fi cauzată de o schimbare de proprietar, frică sau chiar o schimbare de peisaj. În plus, papagalii sunt foarte sociabili și, atunci când pasărea se plictisește, se poate smulge singură. Pentru a preveni acest lucru, încercați să discutați mai mult cu animalul de companie. De asemenea, puteți așeza jucării, o mică oglindă și un clopot mic în cușcă, astfel încât papagalul să se țină ocupat și să nu se simtă singur..Stres vărsat
 3. Alimente. Orice organism viu are nevoie de o anumită cantitate de vitamine și minerale pentru o funcționare normală. Dacă nu sunt destule în hrana animalului dvs. de companie, capacul de pene poate fi deranjat. Monitorizați cu atenție compoziția și calitatea furajelor.
  Citiți mai multe despre, ce poate și ce nu poate fi hrănit papagalii.
 4. Paraziți. Dacă, la o examinare detaliată a penelor căzute, s-au găsit urme de sânge, peeling sau păduchi (păduchi), contactați imediat medicul veterinar. Nu vă auto-medicați - acest lucru poate afecta numai pasărea.Paraziți papagali
 5. Hormoni. Toți papagalii, ca și oamenii, au glande endocrine care produc hormoni. Dacă aceste glande eșuează, rezultatul poate fi parțial sau chiar chelie completă. Ce anume este greșit? Ce concentrație hormonală este prea mare sau insuficientă? Ce medicamente să tratezi o pasăre? La toate aceste întrebări se poate răspunde doar de către un medic veterinar..
 6. Muda franceză. Moltingul este numit francez dacă este rezultatul lipsei de proteine ​​din organism. Doar un medic veterinar îl poate diagnostica. Deși cel mai adesea medicii recomandă schimbarea hranei pentru păsări cu una care conține o cantitate suficientă de proteine. Acest tip de vărsare este în studiu..Franceză năvălește într-un papagal
În orice caz, dacă apare chelie, este mai bine să consultați un specialist.

Papagalul zboară urât și aripile tremură

Dintre toate motivele pentru care un papagal zboară rău (sau nu zboară deloc) și, în același timp, există un tremor vizibil în aripi, se pot distinge 3 principale:

 1. Rana de aripă. Pentru a determina exact cum este rănită aripa, trebuie să o simțiți foarte atent. Dacă sunteți nou în această afacere, aveți încredere mai bună într-un specialist pentru a nu agrava rănirea și a nu provoca dureri inutile păsării. Vom vorbi mai multe despre posibile leziuni ale aripii mai târziu..
 2. Frică. Dacă un papagal a fost într-o cușcă închisă de mult timp, chiar și unul mare, el ar putea fi pur și simplu speriat de un spațiu deschis relativ mare. În acest caz, trebuie să aveți răbdare și să obișnuiți treptat pasărea cu zborul. Pentru început, puteți lăsa pur și simplu cușca deschisă. Deci, mai devreme sau mai târziu, natura își va trece și papagalul va zbura. Principalul lucru este să-i asigure siguranța..
 3. Obezitatea. Dacă este imposibil să simțiți sternul (osul central), atunci animalul dvs. este încă dulce. Este urgent să organizăm dieta potrivită pentru pasăre. Aceasta este o masă obișnuită, mai multe legume și fructe în dietă. În plus, merită să îi oferi animalului de companie motivația de a se deplasa mai mult în afara cuștii sub formă de delicatese sau jucării..
PapagalPăsările trebuie să zboare, ele sunt inerente lor prin natură. Dacă papagalul dvs. nu face acest lucru, trebuie să identificați cauza și să duceți pasărea la clinica veterinară.

Important! Jucăriile papagal sunt absolut esențiale. Faptul este că în mediul lor natural de cele mai multe ori păsările caută hrană, iar acasă nu au unde să cheltuiască o cantitate atât de mare de energie. Jucăriile sunt modalitatea de a salva mobilierul de la distrugerea viitoare. Vă rugăm să rețineți că distracția din cușcă vă va plictisi repede papagalul.

O aripă este coborâtă sub cealaltă

Când un papagal are o aripă coborâtă sub cealaltă, nu poate zbura normal, cade și poate fi rănit. Cel mai adesea aceasta este o consecință a traumei (fractură, contuzie sau luxație). Acest lucru se poate datora unui accident, unei cuști înghesuite sau a unor jucării de calitate slabă..

În orice caz, trebuie să consultați un medic veterinar. În paralel, puteți examina cu atenție cușca papagalului, aflând ce trebuie schimbat, înlocuit sau îndepărtat complet pentru a face pasărea confortabilă.Un papagal are o aripă coborâtă sub cealaltă

Papagalul râde și își ascunde capul sub aripă

În timpul adaptării la un nou loc, papagalii pot râde și își pot ascunde capul sub aripi. Aceasta este o reacție normală la împrejurimile necunoscute și va dispărea imediat ce păsările se vor obișnui cu ea..

În toate celelalte cazuri, acest comportament este un semn de boală. Aruncați o privire atentă asupra animalului de companie și veți observa cu siguranță alte simptome prin care vă puteți determina singur cu ce este bolnav papagalul sau le puteți descrie în detaliu medicului veterinar.

Vă recomandăm să citiți volumul, ce trebuie făcut în caz de otrăvire, strănut, voma, creșteri în apropierea ciocului și pierderea cloacei la un papagal.

Papagalul are o tumoare sub aripă

Cel mai adesea, tumorile la papagali sunt lipome. Mai multe detalii despre această boală vor fi descrise mai jos..Papagalul are o tumoare sub aripă

Boli ale aripilor la papagali

Cel mai important lucru pentru o pasăre este aripile ei. Să ne uităm la principalele boli ale aripilor și cum să le rezolvăm..

Vă va fi util să aflați mai multe despre simptome și tratamente pentru bolile papagalilor.

Fracturi (papagalul a rupt o aripă)

Câteva puncte de reținut:

 • dacă aripa este în mod normal apăsată pe corp, atunci nu există deplasare și este suficient să o fixați în această poziție înainte de a fi examinată de un medic veterinar.
 • dacă aripa atârnă nefiresc - este necesar să corectăm osul, în absența experienței - nu vă asumați riscuri, deoarece dacă această procedură este efectuată incorect, aripa va crește împreună incorect și pasărea nu va putea zbura;
 • dacă aripa este ruptă în partea superioară sau mijlocie, este necesar să fixați imediat aripa cu carton și bandă adezivă;
 • cu o fractură închisă, anvelopa se aplică numai pe o parte a aripii, iar cu o fractură deschisă, aripa este fixată cu o anvelopă pe ambele părți, după care ar trebui să consultați un specialist pentru aplicarea corectă a tencuielii;
 • dacă există o rană, aceasta trebuie dezinfectată;
 • atunci când aplicați o atelă, asigurați-vă că oasele sunt conectate corect din punct de vedere anatomic.
Fractură de papagal

După ce aripa a crescut împreună, pasărea are nevoie de creșteri treptate ale încărcăturilor pentru a dezvolta mușchii și articulațiile, care au fost forțate să rămână nemișcate de ceva timp..

Important! Oasele papagalului cresc împreună după o fractură, deci este important să nu pierdeți momentul și să oferiți animalului de companie tratamentul potrivit.

Dislocări ale articulațiilor și entorse ale tendoanelor

Dislocarea articulațiilor la un papagal poate fi congenitală (de exemplu, articulația șoldului - picioarele se îndepărtează) și dobândită (din cauza unei leziuni sau a unei boli osoase).

Dacă pasărea mișcă în mod ciudat orice parte a corpului, înseamnă că poate exista o dislocare în acest loc. Dacă bănuiți o dislocare, trebuie să consultați urgent un ornitolog. El va face o radiografie și va prescrie un tratament cuprinzător.

Lipom pe aripi

Lipomul este o creștere benignă a țesutului adipos. Un lipom mic nu pune viața în pericol, dar poate face zborul dificil. De regulă, tratamentul în acest caz constă dintr-o combinație de medicamente și o dietă prescrisă de un medic veterinar..Papagal Lipoma

Paralizie parțială sau completă

Paralizia papagalului poate fi cauzată de răniri, otrăviri sau boli. Trebuie să contactați imediat medicul veterinar pentru a determina cauza paraliziei și pentru a prescrie tratamentul corect..

Știați? Printre păsările colorate, există și stângaci și stângaci. Dacă te uiți atent la animalul tău de companie, vei observa că el preferă una dintre labe, o folosește mai des și mai abil.
Păstrați-vă animalele de companie sănătoase. Dacă observați prezența oricăreia dintre problemele descrise în acest articol, veți ști cum să acționați pentru a vă ajuta prietenul cu pene.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Probleme și boli ale aripilor papagalilor: fracturi, luxații, umflături