Cum să spui genul la iepuri: cum să recunoști și să distingi

Cum se determină sexul iepurilorStabiliți ce gen are iepurele

, fără abilități de bază, este aproape imposibil. Mai ales în momentul înțărcării iepurilor mici de la mama lor. Nu este o sarcină ușoară, chiar și pentru un crescător cu experiență. Dar atunci când alegeți un animal de companie, este imperativ să știți ce gen are iepurele. În articolul nostru puteți să înțeleagă toate complexitățile determinării genului animal și fără probleme să înțeleagă acest lucru.

Cum se determină sexul la iepuri: stadii de dezvoltare, semne primare și secundare

Cum se spune sexul iepurilorPentru a determina sexul iepurilor, trebuie mai întâi să decideți în ce stadiu de dezvoltare merită să recunoașteți sexul iepurelui. Este demn de remarcat faptul că la iepuri sub vârsta de trei săptămâni, sexul nu este determinat datorită faptului că este imposibil. Un fermier experimentat va putea spune unei fete dintr-un băiat doar cu două luni..

Până la această vârstă, nu este necesară nicio valoare de gen. Până la două luni și jumătate, iepurii sunt prea dependenți de mama lor. Prin urmare, este chiar periculos să ai animale de companie prea mici..

Cum se determină sexul unui iepure: ce semne ar trebui să fie ghidate?

Caracteristicile sexuale primare și secundare ale iepurilorIepurii, ca și alte mamifere, au caracteristici sexuale primare și secundare. Luați în considerare ceea ce se atribuie acestui lucru.

 1. Caracteristici sexuale primare, direct legat de sistemul reproductiv. Adică, organele genitale sunt menite..
 2. Semne secundare, se referă la determinarea vizuală a sexului unui mamifer. Fermierii cu experiență nu folosesc vizualizarea pentru a determina sexul iepurilor. Unele dificultăți apar cu acest lucru. Din păcate, în urechile cu urechi, astfel de semne sunt prea ascunse..

Cum să determinați dacă un iepure sau un iepure, voi înșivă?

Cum să-i spui unui iepure de la un iepureÎn cazul în care decideți să cumpărați un animal de companie mic pentru copilul dvs. sau decideți să crească mamifere din această specie. Ai nevoie știi cum să determini singur genul unui iepure. Vânzătorul din magazine și piețe nu are întotdeauna aceste informații. Prin urmare, este mai bine să verificați singur sexul animalului de companie..

Dacă vi se oferă prea puțini iepuri și sunteți siguri că este un bărbat sau o femelă. Nu-l crede. Nici crescătorii cu experiență nu vor putea determina sexul unui mamifer la această vârstă. După vârsta de trei luni din ziua nașterii, devine ușor identificarea unui iepure. Masculul va observa vizual penisul sub forma unui tub subțire. Și femela va avea organ de reproducere sub forma unei bucle roz.

A afla ce iepure întâlnești la vârsta de un an și jumătate devine simplă și dificilă în același timp. Prin palpare, puteți examina iepurele și, dacă găsiți scion și două testicule neacoperite cu blană, atunci ai noroc și ai găsit un târâtor. Dar dacă nu ați putut găsi o buclă roz în fată și un proces curbat, atunci veți avea nevoie de mult timp pentru a determina sexul animalului de companie printr-un semn secundar..

Semne secundare ale unui băiat caracterizată prin următoarele manifestări.

 • Constituția animalului este puternică și pronunțată cu mușchi mari.
 • Are un cap mai mare și un trunchi mai mic.
 • Prezența unei crupuri înguste.
 • Pentru a marca constant cu urină pe teritoriu.

La semnele secundare ale unui iepure ar trebui atribuite următoarele semne.

 • Corpul este grațios și are un contur neted.
 • Are un cap non-masiv, de dimensiuni medii.
 • Dimensiune mare de crupă.
 • Are două rânduri de sfarcuri.

Este destul de dificil pentru un crescător novice de iepuri sau un viitor proprietar al unui animal să determine apartenența animalelor tinere prin comportament. Iepurașii pot repeta adesea aceleași acțiuni ca iepurii. Pentru că iepurii sunt animale emoționale. Apoi, la apogeul excitării, femela poate demonstra dominație.

Principalele caracteristici ale temperamentului: mobilitatea și jucăușul se manifestă la ambele sexe, prin urmare, acestea nu ar trebui clasificate ca trăsături distinctive. Este demn de remarcat faptul că până la șase luni, dimensiunea și proporționalitatea bărbatului și a femelei nu diferă între ele. Prin urmare, comportamentul și fizicul nu pot garanta cine este reprezentat în fața ta..

Cum se determină sexul unui iepure decorativ?

Este destul de simplu să distingi un iepure de un iepure într-o rasă decorativă. Principiul nu diferă de determinarea sexului unui mamifer adult de rasă normală. Merită remarcat și amintit că distanța masculului de la organele genitale la anus este de aproximativ patru milimetri. Organul va arăta ca un tubercul cu o gaură în mijloc. Determinarea sexului femelei este mai ușoară, deoarece bucla roz poate fi văzută la distanță de braț.

Cum să afli genul după comportament și aspect?

Cum să aflați sexul unui iepure prin comportamentul și aspectul săuDacă totuși decideți să identificați femeia și bărbatul pe o bază secundară, atunci această metodă nu vă va oferi o garanție absolută. Acest lucru poate fi determinat de caracteristicile comportamentale; poate fi utilizat numai împreună cu alți indicatori. Să luăm în considerare principalele.

 • Animalele sunt de aceeași vârstă. Femela este dezvăluită ca un individ mare, cu o siluetă rotundă.
 • Femela este identificată prin prezența mameloanelor.
 • Masculul are un cap mare și o siluetă unghiulară.
 • Masculul este activ și agresiv. Nu se recomandă determinarea pe această bază în perioada de căldură sexuală la femei.

Aceeași metodă poate fi utilizată și pentru alte animale. Mulți oameni determină apartenența unei proteine ​​prin acest principiu. De asemenea, puteți utiliza o altă metodă de detectare a sexului la iepurii decorativi. Dacă observați unul dintre semnele descrise mai jos, nu vă va fi dificil să aflați sexul animalului..

 • Bărbatului din cușcă îi place să se frece de margini sau de alimentator. În acest fel, iepurele marchează teritoriul și face apel la femele. El își lasă doar parfumul și nu permite nimănui să-l viziteze..
 • Un iepure adult își va freca bărbia de obiectele din jur. Mirosul va fi generat cu ajutorul unor glande speciale.
 • Fetele sunt mai zgomotoase și mai puternice.
 • Bărbații apar ca animale calme.
 • Femeilor le place să-și echipeze casele și să sapă găuri.
 • Adesea, fetele își pot pierde pofta de mâncare și se pot ascunde în colțuri retrase..
 • Fetele arată grațios, ca majoritatea femeilor. Le place să scoată puful din burtă.

Dacă achiziționați de la un magazin de animale de companie sau de la o piață specială pentru iepuri. Principala diferență între un bărbat și o femeie este castrarea. Această procedură se efectuează la patru luni. Dacă un iepure pitic sau decorativ nu este castrat, atunci se poate manifesta prea agresiv și poate începe să marcheze teritoriul. Mai mult, el poate marca în timp ce se plimba prin casă. Un miros neplăcut se va așeza în cameră.

Identificarea unui iepure castrat nu este dificilă. Trebuie doar să știi vârsta urechilor. La animalele sub o lună, apartenența este determinată de localizarea organelor genitale. De la o lună la trei luni, poate fi determinat de prepuc. Peste trei luni, puteți afla sexul animalului prin testiculele căzute.

Înainte de a cumpăra un iepure sau de a crește noi descendenți, vă recomandăm să vă familiarizați cu sfaturile de bază. Poate ei sunt cei care vă vor ajuta să determinați sexul corect al iepurelui cu o precizie de o sutime de procent..

 • Nu trebuie să vă lăsați ghidați de prezența sfarcurilor cu o garanție de 100%, acestea sunt disponibile pentru ambele sexe.
 • La iepurii adulți, merită să acordați o atenție deosebită testiculelor. La masculii care se află la vârful pubertății, ei au dimensiuni destul de mari. În cazul în care ai bâjbâit mai puțin de două testicule, înseamnă că iepurele a fost rănit sau a căsătorit congenital.
 • Testiculele la masculi coboară numai după a treia lună de viață și sunt plasate separat. Lana nu crește pe organele genitale!

Pentru a determina corect apartenența animalului, cel mai bine este să urmați instrucțiunile propuse. Nu aveți încredere în sfaturile vânzătorului și nu vă îndoiți de vreo întrebare. Dacă nu puteți stabili singur genul, cel mai bine este să solicitați ajutorul unui crescător sau unui veterinar experimentat. O identitate de gen stabilită în timp util vă va ajuta în viitor în gestionarea animalelor și în urmărirea unui plan de reproducere.

Astfel, este destul de simplu să se determine apartenența unei femele sau a unui mascul a oricărui animal de mamifer. Prin urmare, dacă decideți să vă cumpărați un iepure decorativ, știți deja cum să determinați cu exactitate genul acestuia. Respectați regulile de bază și stabiliți cu ușurință sexul cu crawlere!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să spui genul la iepuri: cum să recunoști și să distingi