Cum să călărești un cal: reguli de bază pentru călărie

Cum să călărești un calDin cele mai vechi timpuri, când omul a domesticit un cal, a început să folosească acest animal ca mijloc de transport. Odată cu apariția transportului, popularitatea călăritului a scăzut semnificativ, dar în ciuda acestui fapt, există încă locuri în care toată lumea este învățată subtilitățile acestei afaceri. Ce este echitația și care sunt caracteristicile antrenamentului, vom spune în articolul nostru.

Istoria călăritului

Alexandru cel MareAlexandru cel Mare pe Bucefal, copie de bronz a operei lui Lysippos Primii care au înșelat calul au fost locuitorii Asiei, probabil tribul nomad scit al Skolots. Stilul lor de viață necesită mijloacele pentru a muta mărfurile pe distanțe mari..

Europenii au adoptat ideea de a folosi caii ca mijloc de transport de la perși, dar i-au folosit în principal pentru nevoile militare și au atins înălțimi semnificative în acest sens. Au fost apreciate în special cavaleria tesaliană și tracică, faima căreia se datorează formării unor academii speciale de călărie în Hellas și Roma..

Dar trebuie remarcat faptul că, în timpul Imperiului Roman, calificările cavalerienilor erau departe de a fi ideale, deoarece călăreau fără echipament ecvestru și nu erau prea încrezători pe cal. Dar tehnica plantării lor a fost destul de ușoară și practică..

Verifică anatomia calului.

O schimbare în bine a venit când au fost inventate șa și armura cavalerească. După aceea, cerințele tactice și militare, precum și tendințele modei, și-au adus contribuția..Istoria călărituluiRegulile și tehnica echitației s-au schimbat de mai multe ori sub influența schimbărilor în utilizarea cailor, care, la rândul lor, au schimbat natura, cultura și moda călărie. În zilele noastre, există mai multe direcții în acest sport: profesionist și amator, în care există o serie de discipline necesare pentru a dobândi anumite abilități..

Știați? Sportul ecvestru a fost listat pentru prima dată la Jocurile Olimpice de vară din 1900.

De ce este util călăritul pe cal

Beneficiile echitației au fost remarcate încă din cele mai vechi timpuri. Călăritul pe cal a contribuit la tratarea multor afecțiuni legate de tractul gastro-intestinal, inimă, nervi și sistemul endocrin..

Medicii moderni afirmă, de asemenea, faptul că schimbările pozitive de la echitație:

 • metabolismul se îmbunătățește;
 • postura corectă este corectată și formată;
 • problemele cu sistemul musculo-scheletic sunt eliminate și prevenite;
 • sistemul respirator este vindecat;
 • munca aparatului vestibular se îmbunătățește;
 • sistemul nervos se relaxează și se restabilește starea psiho-emoțională;
 • toate grupele musculare sunt întărite și figura este strânsă;
 • activitatea inimii și a vaselor de sânge este normalizată;
 • îmbunătățește circulația sângelui.
Călărie

Unde să începi să înveți

Nu este atât de ușor să stăpânești tehnica de echitatie. Pentru mulți în această chestiune, obstacolul este frica de animale sau frica de a cădea de la înălțime. De aceea, principalul lucru este să înveți să-ți depășești fricile și, după aceea, dacă ai o dorință mare, învățarea va merge mai ușor.

Vârsta potrivită pentru călărie

Oricine poate începe să stăpânească elementele de bază ale echitației. Cursurile vor ajuta la menținerea în formă și la creșterea activității fizice. Persoanele care duc un stil de viață sedentar vor fi deosebit de benefice..

Dacă doriți nu doar să învățați cum să stați în șa și să efectuați câteva acțiuni elementare, ci să participați la competiții, atunci dacă aveți o dorință și perseverență foarte mari, chiar și după 30 de ani puteți obține succes.

Dar cel mai bine este să începi să înveți tehnici de echitație încă din copilărie. La această vârstă, este mai ușor să înveți să păstrezi echilibrul, informațiile sunt absorbite mai repede.

Pentru ca un copil să învețe cum să călărească pe cal, este nevoie de un antrenor înalt calificat, deoarece există o probabilitate foarte mare de accidentare în clasă. Din păcate, nu este ușor să găsești un specialist bun.CălărieÎn orașele mari din Rusia și Ucraina, există școli de echitație, cluburi sportive ecvestre, precum și grajduri și case de trăsuri, unde călărie și doar relaxare, bucurându-se de natura frumoasă.

Ce rasă să alegi

Am spus deja că primii oameni care au înșelat un cal au fost asiatici. De atunci, tehnica lor de călărie practic nu s-a schimbat. Ei călăresc fără cai și nu îi antrenează în prealabil. Capacitatea de a manipula aceste animale se află în sângele lor.

În Europa, datorită faptului că caii erau folosiți în scopuri militare, era necesară pregătirea lor specială. Ca rezultat, au apărut două tipuri de călărie: fără antrenament și cu antrenament vizat..

Acesta din urmă este folosit acum în întreaga lume civilizată, astfel încât toți caii din școli sunt pregătiți, iar fiecare începător se va simți confortabil călărind un cal de orice rasă.

Dar dacă doriți să studiați o anumită disciplină și nu doar să învățați cum să călăriți sau să intenționați să practicați acest sport profesional, atunci ar trebui să faceți alegerea rasei.Sărituri de spectacol

 1. Sărituri de spectacol. În această disciplină, rasa nu este la fel de importantă ca și caracterul calului. Principalul lucru aici: nu alegeți cai fierbinți, altfel fără abilități vă va fi extrem de dificil să faceți față unui animal încălzit.
 2. de film western. Este un sport ecvestru american, deci este mai bine să alegeți rase occidentale pentru acesta: appaloosa, vopsea cal, austriac.
 3. Dresaj. Și aici, rasa nu contează cu adevărat, dar există unele care sunt încă mai potrivite: Engleză de rasă pură, Lipizzan, Connemara și Pony.
 4. Stil englezesc. În această disciplină, caracterul animalului este important. Evitați temperamentul fierbinte. Mai bine să stați pe Appaloosa, ponei austrieci, galezi și cai folosiți pentru agricultură.
 5. Călărie gimnastică. Construcția calului este importantă pentru ea. Animalele strâmte sau slabe sunt bune: Lipizzan, Connemara, percheron.
 6. Pentru plimbări. Pentru cei mai neexperimentați, sunt potrivite următoarele: călărie Tennessee, austriacă, Appaloosa, mustang.

Îmbrăcăminte și uniformă pentru cursuri

Cu o selecție corectă a hainelor, călărețul se va simți confortabil, încrezător și îi va fi mai ușor să învețe elementele de bază ale călăreții.

Cei care abia încep să se antreneze și încă nu știu dacă acest sport li se potrivește pot purta la prima lor lecție:

 • jambiere (de preferință fără cusături interne);
 • un tricou sau un hanorac montat;
 • mănuși;
 • pantofi închisi fără proeminențe cu tocuri de până la 3 cm (cizme sau cizme);
 • cască.
CălărieCostumul tradițional constă din:
 • pod;
 • cizme din piele sau cizme cu ciocane;
 • o jachetă specială;
 • mănuși;
 • cască.

Important! Hainele nu trebuie făcute din țesături foșnitoare, deoarece sunetele străine distrag atenția și sperie caii.

Echipamentul clasic al unui călăreț profesionist constă din:

 • jachetă;
 • pantaloni;
 • karg;
 • costum de femeie Amazon;
 • jocheu;
 • cască;
 • pinteni (dacă este necesar);
 • cilindru (pălărie pentru bărbați);
 • frac;
 • mănuși;
 • vesta de protecție;
 • bici.
Echipament pentru călăreți

Antrenament de echitatie

După ce te-ai ocupat de echipament și ai selectat rasa, poți începe să stăpânești abilitățile de echitație. Pentru a face acest lucru, în primul rând, trebuie să vă familiarizați cu animalul..

Invata despre ham de cai.

Introducere în cal și salut

Stabilirea contactului între om și cal este foarte importantă în prima etapă a antrenamentului. Deși caii de antrenament sunt loiali noilor călăreți, totuși au nevoie de timp pentru a vă cunoaște și nu vă va face rău să vă obișnuiți cu ei..

 1. Pentru început, mergeți la calul selectat și loviți-l ușor de gât, bătând ușor, loviți-l. De obicei, cailor le place foarte mult această formă de atenție și rareori manifestă agresivitate ca răspuns..
 2. Chiar și cel mai agreabil animal se poate comporta în mod necorespunzător. Acest lucru se poate datora sănătății precare, creșterii necorespunzătoare, stricăciunii. Dacă calul este prost dispus, atunci urechile îi vor fi apăsate înapoi sau vor sta în „casă”, membrele sunt tensionate, capul și coada sunt ridicate. Un astfel de animal trebuie mângâiat și vorbit cu el cu afecțiune, astfel încât să se relaxeze.
 3. Utilizați tratamente pentru a vă conecta, dar numai dacă instructorul permite. Cailor le plac foarte mult fructele uscate, pâinea, zahărul, morcovii.
 4. Stai cu spatele la animal și apasă pe gâtul acestuia. O manifestare a afecțiunii va fi ocazia aruncată înapoi. Trebuie să faci totul fără probleme.
Cunoașterea caluluiCaii pot comunica prin expresii faciale, limbajul corpului și voce. Desigur, pentru a înțelege pe deplin un animal, trebuie să petreceți mult timp cu el, dar există o serie de acțiuni pe care chiar și un începător le poate înțelege. Cunoașterea acestora vă va ajuta să stabiliți rapid contactul cu animalul..
 1. Capul și coada coborâte vorbesc despre smerenie, relaxare. Împreună cu capul coborât, gâtul trebuie, de asemenea, să fie relaxat. Tensiunea ei va vorbi despre tensiunea calului.
 2. Fluturarea intensă a cozii va indica prezența unui iritant sau a nemulțumirii..
 3. Corpul complet tensionat, ochii larg deschiși, nările evazate, urechile zvâcnitoare și coada răpită semnalează anxietate.
 4. Dacă urechile sunt aplatizate, coada este trasă înapoi, ochii sunt larg deschiși și nările sunt umflate - agresivitate.
 5. Clătinând capul, aruncându-l în sus - animalul nu recunoaște călărețul.
 6. Oprirea și nu răspunderea la comenzile dvs., precum și senzația de șocuri și mișcare spre lateral, indică dorința de a da în picioare.
 7. Înclinarea capului în lateral indică depunerea.
 8. Faptul că calul te ascultă va „semnaliza” direcția ochilor și a urechilor în direcția ta.
 9. Vâjâitul și scârțâitul indică veselie sau frică de plecare..
 10. Pufoiul indică enervare și agitație..
Cunoașterea calului

Echipament pentru cai

Principalele elemente ale echipării unui cal:

 • frâu;
 • şa;
 • circumferinţă;
 • pânză de șa;
 • amortizor sub șa (blană sau gel).
Trebuie să începeți să îmbrăcați un cal în echipament cu o șa sau o căprioară (în funcție de faptul dacă este legat sau nu). Dacă este în lesă sau în ştreang, atunci poți începe să șei.

Pentru a face acest lucru, mai întâi, o mână este purtată de-a lungul spatelui, verificând dacă există resturi în lână. Apoi se pune pânza de șa. Cusătura acestuia ar trebui să treacă exact de-a lungul creastei animalului, iar partea din față ar trebui să formeze o „casă” deasupra greabanului. Pânza de șa nu trebuie să se adune în pliuri.

Aflați pentru ce sunt următoarele elemente: picioare, etrieri, pătură.

Un amortizor este așezat deasupra, astfel încât să stea exact sub pernele șeii. Șaua este luată cu mâna stângă, așezată mai aproape de greabăn și mutată în poziția corectă. Apoi, circumferințele sunt aruncate, îndreptate și strânse, începând cu partea din față dreaptă, apoi - partea din spate.

După aceeași pași se repetă pe partea stângă. Reglementat în trei etape. Ultima, finală, se efectuează înainte de aterizare.

Video: cum să șa un calDacă calul din tarabă nu este legat, atunci puneți mai întâi căpăstruul. Îl iau cu mâna stângă, desfac centura de care este atașat căpăstrul. Se ține în mâna dreaptă și frâul este aruncat peste cap și gât..

Concomitent cu această acțiune cu mâna stângă, trebuie să introduceți bița în gura calului. Apoi, cu aceeași mână, îndreaptă centura în spatele urechilor și trag bretonul. Cureaua de bărbie este fixată la capăt.

Important! Toate acțiunile trebuie efectuate în timp ce stai în stânga calului.

Potrivire corectă

Urcând un cal, trebuie să respectați o anumită tehnică pentru a nu vă face rău nici dumneavoastră, nici animalului:

 1. Așezați mâna stângă în jurul gâtului animalului.
 2. Stai în stânga calului, cu fața spre el. Picioarele tale ar trebui să fie în linie cu picioarele ei din față..
 3. Aliniați frâiele cu mâna dreaptă.
 4. Ținând frâiele cu mâna stângă, apuca coama cu ea..
 5. Introduceți piciorul stâng în etrier.
 6. Cu mâna liberă, ținându-te de șa, urcă-te pe cal, sărind în sus și aruncând ușor celălalt picior peste el. Puneți-l pe etrier.
 7. Trebuie să stai drept și în centrul șeii, apăsând șoldurile de ea.
Important! Încercați să vă ridicați și să aruncați piciorul rapid, dar fără mișcări bruște, altfel veți face rău animalului.

Cum să stați în șa

Urcarea pe cal este jumătate din luptă. Apoi, trebuie să înveți să stai corect, astfel încât atunci când calul se mișcă să nu cazi de pe el.

1. Așezați-vă astfel încât centrul de greutate să coincidă cu centrul de greutate al animalului. Ține-ți spatele drept, relaxat natural.Cum să stai pe un cal2. Luați frâiele confortabil și fixați-le.Cum să ia un motiv3. Nu vă întoarceți corpul sau umerii în lateral. Vântul lateral sau o întoarcere a calului te pot arunca din șa..Cum să stai pe un cal

Metode de control

Puteți controla un cal mișcându-vă corpul, completându-l cu comenzi vocale. Pentru un călăreț experimentat, o mișcare ușoară a brațelor, picioarelor, corpului, șoldurilor este suficientă pentru ca calul să-l „audă” și să efectueze acțiunea necesară.

 1. Ocazie - elementul principal de control. Este conectat la un pic de snaffle, deci dacă este manipulat greșit, puteți provoca multă durere animalului. Acesta trebuie păstrat nu prea încordat și brațele nu trebuie întinse. Trăgând frâiele, porunci să efectuezi o anumită acțiune. Odată ce calul te înțelege, slăbește frâul..
 2. Coapsele interioare ale călărețului. Cu partea inferioară a piciorului, stimulezi animalul să înceapă să efectueze o acțiune sau să o schimbi, să schimbi ritmul, direcția.
 3. Bici. Este folosit pentru a întări comenzile date de picioarele inferioare. Le-au bătut ușor, dar în mod perceptibil, și în locul în care funcționează picioarele călărețului. Un animal obraznic este, de asemenea, pedepsit cu un bici.
 4. Pinteni. Sunt folosite extrem de rar și numai de călăreții experimentați..
Călărie

Comenzi importante

Pentru a afla cum să călărești corect un cal, trebuie să stăpânești câteva comenzi și mesaje:

 1. Un mesaj pentru a merge mai departe. Aplecați-vă puțin înainte, strângeți bazinul, strângeți părțile calului cu picioarele în spatele circumferinței, slăbiți frâna.
 2. Stop. Pentru a vă opri, trebuie să strângeți mușchii pelvieni, să apăsați pe șa, să înclinați ușor corpul înapoi și să ridicați cu atenție frâna.
 3. Vireaza la stanga. Păstrați nivelul corpului sau în direcția de deplasare. Trageți în sus frâna stângă și slăbiți dreapta. Apăsați partea inferioară a piciorului drept în partea din spatele circumferinței.
 4. La dreapta. Exact opusul, urmați pașii descriși mai sus..
 5. Expediere accelerare. Dă-i calului o împingere cu picioarele inferioare în spatele circumferinței.
 6. Întoarceți-vă la loc. Trageți frâna în direcția de deplasare. Cu partea inferioară a piciorului, împingeți în spatele circumferinței acelei părți în care direcție doriți să vă întoarceți. Cu celălalt picior, apăsați în lateral, departe de circumferință.
 7. Înapoi la. Apăsați bazinul pe șa, lăsați-vă ușor înapoi și trageți ușor frâna. Lucrați șoldurile în spatele circumferinței.
Comenzile vocale date sunt împărțite în cele preliminare și executive. Primii îi permit călărețului să-și dea seama cum să influențeze animalul, iar cei din urmă, renunțându-se persistent, sunt însoțiți de o transmisie de contact a acțiunii.

De exemplu:

"Pas - ma-a-rsh!" Primul cuvânt spune să slăbiți frâul și să împingeți calul înainte cu picioarele inferioare. Când pronunți al doilea cuvânt, forțezi animalul să execute comanda dorită.

Cum să controlezi un cal: video

Oprindu-se și coborând de pe cal

Ordinul de oprire a calului

Numărul acțiunii act
unu În timp ce țineți frâna, înclinați corpul înapoi. Mutați bazinul acolo.
2 Strângeți șoldurile și apăsați calul cu genunchii.
3 Întindeți ușor frâiele, spunând animalului să se oprească..

Descrierea coborârii de la un cal

Numărul acțiunii act
unu Așezați frâna în mâna stângă și apucați coama cu ea. Puneți cealaltă mână deasupra. Eliberați piciorul drept de etrier.
2 Sprijiniți-vă pe mâini și pe piciorul stâng, ridicați-vă. Îndreptați piciorul drept, trageți degetul de la picior și aduceți-l peste crupă. Coborâți-l lângă celălalt picior. Prindeți partea din spate a șeii cu mâna liberă și așezați ușor piciorul drept pe pământ..
3 Eliberați piciorul stâng de etrier, așezați-l lângă dreapta și coborâți mâna dreaptă.
4 Eliberați coama, dar nu lăsați frâiele, pășiți spre stânga. Cu mâna liberă, scoate frâna de pe gâtul animalului. Lăsați frâiele muștiucului în jurul gâtului.
Cum să descărcați corect un cal

Mersuri de cai

Mersurile sunt tipuri de mișcare a calului. Plimbarea, trapul și galopul sunt mersuri naturale pe care un animal le folosește pentru a se deplasa în natură. Le vom lua în considerare mai departe..

Interesant de știut: cum înoată caii.

Galop

Poate fi natural sau artificial. Într-un galop natural, animalul se mișcă independent, iar mijloacele de control ale acestuia nu afectează natura sau o fac, ci doar ușor. În galeria artificială, se utilizează diferite metode de control pentru a obține un anumit tip de galerie. Sunt:

 1. Asamblate - un ritm mai lent de mișcare, care poate fi realizat prin angrenarea căpăstruului cu un muștiuc, care limitează mișcarea înainte a gâtului. Gâtul ar trebui să fie îndoit într-un arc frumos, iar picioarele din spate ar trebui să fie ascunse sub trunchi. Cel mai sigur și mai controlat tip de călăreț.
 2. In medie - similar cu precedentul, dar mai puțin controlat de călăreț, astfel încât calul să poată îndrepta gâtul și să accelereze ritmul, păstrând în același timp grația.
 3. Lucru - similară ca viteză cu cea precedentă, dar fără reținere. Calul ține corpul aproape ca într-un galop natural.
 4. Adiţional - un galop, în care picioarele posterioare ale calului se mișcă ca în medie. Cele din față sunt efectuate cât mai departe posibil..
GalopTrebuie să mergi treptat la galerie. De obicei calul merge, apoi merge la un trap, apoi la un galop. Când ritmul este ridicat, călărețul ar trebui să meargă umerii înainte spre greabăn, cu picioarele apăsate mai tare de corpul animalului, dar astfel încât să nu împiedice mișcarea acestuia.

Pentru a trece la mersul dorit, trebuie să comandați: „Schimbați, mergeți în galop!” În acest moment, frâna trebuie strânsă, forțând animalul să-și plece capul și, împingând cu picioarele inferioare, slăbiți ușor frâna. Trimite calul înainte.

Lynx

Când aleargă la un trap, calul alternează alternativ perechile diagonale de picioare, de parcă ar fi sărit ușor. Toate mișcările sunt ritmice, așa că încercați să prindeți ritmul și, prinzându-l la următoarea împingere, ridicați-vă, sprijinindu-vă de etrier și de laturile animalului. Astfel, trebuie să omiteți fiecare a doua apăsare. Trebuie să coborâți ușor în șa. Așa te plimbi pe un trap „ușor”.

Numărul acțiunii act
unu Aflați cum să opriți, să rotiți și să mergeți comenzile.
2 După ce ați consolidat abilitățile, călătoriți cu un pas, astfel încât animalul să se miște calm și ritmic.
3 Echilibrați și țineți drept în șa, acest lucru va facilita executarea mersului.
4 Pune animalul la trap, împingându-l cu picioarele și biciul. Când vă deplasați, ridicați puțin bazinul din șa pentru a vă menține echilibrul mai ușor. Controlează ritmul cu frâiele și picioarele.
Lynx

Etapa

În timp ce se mișcă cu un pas, calul rearanjează membrele alternativ, în diagonală.

Pentru a vă deplasa dintr-un loc cu un pas, trebuie să vă asigurați că stați corect în șa. Apoi mutați corpul ușor înainte și, în timp ce slăbiți frâna, împingeți simultan calul cu picioarele inferioare..

Pentru a regla ritmul, trebuie să trageți de frâne dacă sunteți foarte rapid sau să vă ajustați cu șoldurile dacă vă deplasați încet.Etapa

Călare fără bare și echipament

Există două tipuri de călărie fără echipament: pe spate gol și cu o cârpă de șa. Desigur, dacă întindeți o cârpă de șa, atunci nu vă veți freca picioarele așa, dar, pe de altă parte, dacă nu știți cum să țineți deasupra, atunci cârpa de șa va aluneca instantaneu de pe spatele animalului împreună cu dvs..

Dacă decideți să călăriți fără echipament, urcați calul de pe un deal. Stai drept, întoarce umerii, îndreaptă și coboară picioarele. Este mai ușor să se echilibreze în această poziție. Începeți călărind la o plimbare, deoarece șansele de a aluneca de pe spatele gol al calului dvs. sunt foarte mari.

Veți avea nevoie de mai mult de o lecție pentru a stăpâni abilitatea de a călări fără echipament. Dar toți mușchii sunt dezvoltați mai rapid în acest fel, apare un sentiment de echilibru..

În plus, contactul direct cu corpul animalului este foarte util pentru corpul uman, deoarece temperatura corpului la cai este cu câteva grade mai mare decât a noastră, datorită căreia circulația sângelui se îmbunătățește.Călare fără bare și echipament

Sporturi ecvestre

Următoarele tipuri de sporturi ecvestre sunt recunoscute de Federația Internațională Ecvestră: dresaj, sărituri în spectacol, triatlon, reining, conducere, curse de cai la distanță, tensiuni. Vom descrie doar câteva.

Aflați totul despre sporturi ecvestre.

Sărituri de spectacol

Saltul cu spectacol este un tip de competiție în care sarcina principală este de a depăși obstacolele călare. Acesta este un sport destul de impresionant și foarte dificil. Este necesar să te antrenezi lung și greu, precum și să fii curajos, decisiv, să poți controla perfect calul și să calculezi cu precizie momentul săriturii. Animalul trebuie să aibă, de asemenea, anumite abilități..

Pentru prima dată, competiția de sărituri spectaculoase a avut loc acasă de belgieni în anii 50 ai secolului trecut, apoi de francezi și italieni. În funcție de înălțimea și numărul de obstacole, acesta poate fi: ușor, mediu, greu și cel mai înalt. De asemenea, este subdivizat în sărituri spectaculoase „la alegere”, „înainte de prima greșeală”, „vânătoare parkour” și viteză mare.Sărituri de spectacolSă spunem câteva cuvinte despre cum să sari corect peste obstacole:

 1. Mai întâi trebuie să vă pregătiți calul. Este antrenată treptat, forțând-o să sară peste obstacole solide (stâlpi, pereți).
 2. Calul trebuie adus la obstacol perpendicular, altfel va fi rănit sau pur și simplu îl va ocoli.
 3. Cel mai bun mers pentru sărituri este galopul..
 4. Înainte de a sări, trebuie să strângeți cărările prin câteva găuri.
 5. Ar trebui să vă simțiți încrezător înainte de a sări, deoarece calul vă simte starea de spirit..
 6. Trebuie să vă mișcați în șa, astfel încât centrul de greutate să coincidă cu centrul de greutate al calului în momentul saltului.
 7. Este necesar să țineți frâiele strânse și mâinile - la nivelul gâtului animalului.
 8. După salt, ar trebui să preia controlul calului cu ajutorul unor influențe speciale.
Știați? În 1982, recordul a fost stabilit pentru săriturile de cai fără șa. Înălțimea a fost luată la 213 cm.
Ce este săriturile în sporturi ecvestre

Dresaj

Acest sport a fost inclus pentru prima dată pe lista disciplinelor Jocurilor Olimpice de vară din 1912 și continuă până în prezent. Demonstră interacțiunea calului și călărețului într-o serie de figuri, perfecțiunea controlului animalelor și armonia mișcărilor sale în toate mersurile.

Categorii de dresaj:

Clasa „L”:

 • teste preliminare și personale pentru juniori;
 • teste pentru băieți (toți);
 • teste pentru cai tineri (4-6 ani);
 • Testele Challenger (cu excepția Premiului Mic).
Clasa „M”:
 • Premiu mic;
 • Premiul mediu # 1;
 • Premiul mediu A;
 • Premiul mediu B;
 • freestyle pentru juniori.
Clasa „S”:
 • Premiul Mare;
 • Premiul mediu # 2;
 • mutarea Marelui Premiu.

Elemente principale:

 • stabilirea;
 • Stop;
 • schimbarea picioarelor la un galop;
 • acceptare;
 • concesionarea piciorului;
 • piaffe;
 • trecere;
 • piruetă și jumătate de piruetă;
 • umărul spre interior;
 • traversa;
 • porniți partea din față;
 • porniți partea din spate;
 • ranvers.
Video despre dresaj

Triatlon

La început, a apărut în rândul militarilor, deoarece cavalerienii aveau nevoie să verifice pregătirea calului pentru război, să participe la parade. În 1912, triatlonul a fost inclus pe lista disciplinelor la Jocurile Olimpice de vară și, din acel moment, include dresaj, cross, sărituri în spectacol.

Fiecare disciplină are propria zi și totul trebuie făcut pe același animal, deoarece nivelul de antrenament al calului este evaluat în timpul competiției. În primul rând, se verifică ascultarea sa, apoi fitnessul, agilitatea, rezistența, capacitatea de sărituri. După - eficiență și energie.

Există astfel de categorii în competiție:

 • internaţional;
 • naţional;
 • oficial internațional;
 • campionate.

Spectacol cu ​​cai

Mai degrabă nu este un sport, ci un fel de programe de spectacol. Deși demonstrează, de asemenea, înțelegerea dintre animal și călăreț, antrenament, ascultare, grație, mișcare corectă, capacitatea de a îndeplini diverse sarcini.

Aici puteți vedea viraje, opturi, mișcări pe jumătate și multe altele. De aceea, anumite pregătiri sunt necesare și pentru expoziții..Spectacol cu ​​cai

Precauții

Reguli generale de conduită cu un cal:

 1. Înainte de a vă apropia de cal, sunați-o. Abordează-te doar din partea stângă.
 2. Când scoateți un cal dintr-o tarabă, nu dați drumul la frâu.
 3. Verificați etrierile pentru etanșeitate.
 4. Nu te poți opri cu un cal pe culoarul grajdului și la ușa arenei.
 5. Trebuie să conduci calul, astfel încât să fii în stânga acestuia.
 6. Dacă cineva conduce deja un cal în fața ta, atunci ar trebui să existe o distanță de două corpuri între tine.
 7. La descărcare, nu lăsați animalul nesupravegheat.
 8. Serviți delicii numai cu palma deschisă..
 9. Vorbește încet și cu drag.
 10. Nu pedepsi animalul. Dacă este obraznic, raportați-l instructorului.

Reguli de conduită înainte și în timpul călăriei:

 1. Mergeți la tarabă după ce ați sunat animalul după nume.
 2. Nu faceți mișcări bruște atunci când vă apropiați de cal. Întinde mâna cu calm, lasă animalul să te cunoască.
 3. Doar antrenorul înșală și scoate calul din tarabă.
 4. Înconjoară calul doar în față.
 5. Trebuie să intri în șa din partea stângă și numai după ce instructorul instruiește.
 6. Verificați etanșeitatea circumferințelor înainte de a vă așeza în șa..
 7. Când calul este elastic, nu lăsați-l să înclină capul spre pământ, astfel încât să nu-și strângă vasele.
 8. Puteți schimba mersul și ordinea de mișcare pe arenă cu permisiunea antrenorului.
 9. Dacă există accident sau inconvenient în timpul conducerii, informați antrenorul.
 10. Mergând în arenă, anunțați toată lumea despre acțiunea dvs. spunând: „Atenție!”.
 11. Nu puteți lăsa un cal în echipament.
CălărieReguli de conduită la sfârșitul călătoriei:
 1. Trebuie să coborâți prin partea stângă, fără a renunța la motiv. În plus, ambele picioare sunt eliberate simultan din etrier.
 2. Demontați, slăbiți circumferințele pentru câteva găuri, scoateți frâna de la gât.
 3. Conduce calul la tarabă lângă căpăstru.
 4. Nu lăsați animalul nesupravegheat în grajd și nu lăsați frâul.
 5. Dacă este posibil, dați-i calul mirelui sau scoateți-l singur în tarabă și eliberați-l de căpăstru, înlocuindu-l cu un căpăstru.
 6. Dă-i la revedere animalului.

Știați? Recordul european de sărituri în înălțime a fost stabilit în 1988 de un călăreț elvețian. Pe calul său, a depășit o barieră înaltă de 235 cm.

Nu se recomandă:

 1. Abordați-vă animalul din spate, deoarece ar putea fi lovit cu piciorul.
 2. Fiind lângă cai beți.
 3. Eliberați animalul în timp ce șaua este pe ea, legați-l strâns sau lăsați-l nesupravegheat.
 4. Este mișto să întorci calul, să strigi și să-l bati.
 5. Mergeți lângă grajduri sau alte structuri cu grinzi orizontale sau ramuri de copaci.
 6. Se târăște sub capul sau burta unui cal.
 7. Abordarea unui animal în timp ce ține un obiect necunoscut.
 8. Mănâncă bomboane în timp ce călărești, mesteci gumă.
 9. Să te miști în mână.
CălăriePuteți învăța să călăriți la orice vârstă. Principalul lucru este să ai o dorință puternică și să învingi frica calului. Dacă vă este frică să vă simțiți ca un laic în sala de clasă, puteți previzualiza videoclipurile de formare pe Internet. Este puțin probabil să reușești să stăpânești tehnica conducerii pe ele, dar te poți familiariza cu ușurință cu terminologia și regulile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să călărești un cal: reguli de bază pentru călărie