Câți hamsteri de rase diferite trăiesc

hamsteriPentru drăguț pufos hamsteri aproape toți copiii sunt slabi. Ce este de ascuns, aceste animale de companie rozătoare sunt, de asemenea, puternic atașați de oameni, deoarece în sălbăticie aceste mici creaturi așteaptă multe pericole: înghețuri severe, atacuri de prădători, boli, căutare constantă alimente, ceea ce nu este atât de mult. Când un rozător mic este înconjurat de dragoste și îngrijire la domiciliu, el este cald și confortabil, rozătorul primește mâncare la timp și în cantitatea potrivită, iar la primele simptome ale bolii este dus la medicul veterinar - toate acestea au cel mai bun efect asupra stării sale generale și îi prelungesc viața. Înainte de a începe acest animal de companie, merită să știți cât de mult trăiesc hamsterii domestici de diferite rase - aceste cunoștințe îi vor ajuta pe copii să evite stresul sever în viitor..

Cât trăiesc hamsterii acasă

Prin popularitate în rândul animalelor de companie, aceste animale amuzante purtătoare de blană au început să înghesuie obișnuitele pisici și câini. Motivul pentru aceasta este ritmul vieții moderne, la care atât adulții, cât și copiii pur și simplu nu au suficient timp pentru a avea grijă de animal în mod corespunzător: plimbare, baie, hrănire, monitorizare toaletă, pieptene, tren.

hamsteri

Prin urmare, hamsterii, care nu necesită îngrijiri speciale și condiții de viață, ocupă astăzi o poziție de lider în rândul iubiților „locuitori” de oameni. Spre dezamăgirea principalilor lor admiratori - copiii, hamsterii trăiesc în medie între doi și doi ani și jumătate.

Acestea sunt legile naturii: cu cât animalul este mai mic, cu atât durata de viață este mai scurtă. Dar nu disperați din timp, deoarece vârsta hamsterilor este direct proporțională cu calitatea și varietatea alimentelor, habitatului și îngrijirii. Proprietarii care sunt conștienți de îngrijirea adecvată a unui mic animal pufos se vor bucura de animalul lor de companie timp de trei sau chiar patru ani.

Vă sfătuim să aflați cum să țineți astfel de rozătoare acasă, cum ar fi: jerboa, veveriță chiliană, veveriță, veveriţă, capibara, cavy, somnoros

Rasa animalelor purtătoare de blană are un rol semnificativ în măsurarea vârstei unui rozător. În acest articol vom vorbi despre câți ani trăiește Hamster dungar, sirian, pigmeu și siberian.

Dzungarian

hamsteri

Hamsteri Această rasă are aproape aceeași dimensiune ca șoarecii obișnuiți: lungimea lor este de aproximativ 10 cm. Dar, în farmecul ei, Dzungarik pufos de bunăvoință nu are egal. El contactează foarte ușor și prietenos, se reproduce rapid în captivitate. Răspunzând la întrebarea cât timp trăiesc hamsterii dzungari acasă, putem spune că vârsta lor ajunge în medie la aproximativ doi ani. Dar există excepții de la fiecare regulă: s-a întâmplat ca vârsta hamsterilor dzungari să ajungă la trei ani.

Știați? Culoarea cenușie-maroniu a uliniștea animalelor, ca iepurii de câmp, se schimbă într-o nuanță gri argintie iarna.

sirian

Acest rasă rozătoarele diferă în ceea ce privește dimensiunile, adesea sunt chiar confundate cu cobai. Hamsterii sirieni se disting prin imunitate stabilă la multe boli, care, desigur, pot deveni un criteriu determinant la alegerea unei rase de animale domestice. Culoarea blănii acestor hamsteri variază de la maro roșiatic la galben auriu. Și în funcție de lungimea hainei, acestea pot fi cu părul lung (Angora), cu părul scurt și semi-Angora.

hamsteri

Aceste animale de companie sunt cunoscute pentru lipsa de pretenție și neliniște: în timpul nopții, animalul poate parcurge o distanță de aproximativ 7 km. Această mobilitate ar trebui luată în considerare la alegere celule: ar trebui să fie spațios. Hamsterilor sirieni nu le place să locuiască într-un „apartament comunal”: trebuie să aibă propriul spațiu de locuit, iar față de vecini, oricât de drăguți și pufoși ar fi, pot manifesta agresivitate.

Câți ani trăiesc hamsterii sirieni acasă? Dacă încercați să țineți cont de toate caracteristicile caracterului și temperamentului acestei rase de hamsteri, atunci vă puteți bucura de comunicare cu ei timp de patru ani: aceasta este speranța lor medie de viață. Din fericire, există și centenari printre ei, a căror vârstă poate ajunge la șapte ani..

Pitic

Dimensiunea în miniatură a acestei rase de hamsteri este impresionantă: cu o lungime de aproximativ 7 cm, greutatea lor este de doar 8 g. O culoare maro-cenușie a blănii de pe spate și o coadă scurtă completează portretul acestui animal. Cușca în care trăiește hamsterul trebuie selectată corect, cât mai confortabilă posibil. Este important să urmați dieta corectă, deoarece, în ciuda dimensiunilor mici, acești hamsteri sunt foarte vorace. Pentru a evita probleme, trebuie să vă asigurați că animalul dvs. nu mănâncă în exces..

hamsteri

Din păcate, hamsterii pitici sunt susceptibili la diferite boli, deci măsurile preventive pentru prevenirea bolilor sunt un element important în îngrijirea lor zilnică. În captivitate, aceste animale se adaptează bine, nu mușcă și devin rapid îmblânzite. Sub rezerva regulilor necesare de îngrijire și hrănire, numărul de ani alocați acestui tip de hamsteri ajunge la doi.

siberian

Este favoritul incontestabil printre numeroasele rase de hamsteri. În exterior, acestea sunt similare cu dzungariks, diferă doar într-o culoare ușor luminată, care în timpul iernii devine aproape albă ca zăpada. Nu există puncte speciale în întreținerea și îngrijirea acestora pentru aceste animale de companie. Hamsterii siberieni pot trăi atât într-o cușcă, cât și într-un acvariu, fără „antrenori” speciali, dar de preferință în companie bună pentru a nu deveni deprimați de plictiseală.

hamsteri

Acasă, reprezentanții acestei specii pot trăi în medie trei veri.

Ceea ce determină speranța de viață

Fiecare creatură vie de pe planetă are propria sa perioadă de viață, măsurată de natură. Și animalele drăguțe nu fac excepție.

Știați? Un an de viață umană este egal cu 25 de ani de hamster.

Câte rozătoare pitice, siriene sau siberiene trăiesc acasă este direct legată de o serie de factori precum: rasă, potențial genetic, dietă și varietate în nutriție. De asemenea, predispoziția fiecărei specii individuale la boli merită o atenție specială, dintre care unele pot afecta în mod semnificativ sănătatea și, în consecință, durata de viață a rozătoarelor. Să ne uităm la detalii.

Rasă

Datorită caracteristicilor lor biologice, hamsterii din rasa siriană trec pe cea mai lungă cale de viață. În medie este de patru ani. Dar reprezentanții speciilor siberiene în condiții confortabile de casă pot trăi aproximativ trei ani. De regulă, rozătoarele din rasa dzungariană și pitică de până la doi ani își pot încânta proprietarii.

hamsteri

Genele

Dacă hamsterul a avut ficat lung în gen, atunci există un grad ridicat de probabilitate ca descendentul să aibă și o predispoziție la viață lungă. O astfel de moștenire genetică poate afecta, de asemenea, pozitiv imunitatea animalului, făcându-l mai puțin susceptibil la diferite boli. Dar, în același timp, caracteristicile genetice pot provoca apariția și dezvoltarea unor afecțiuni, moștenite. Când cumpărați un hamster, ar trebui să vă întrebați despre genealogia acestuia.

Alimente

Una dintre principalele condiții pentru prelungirea vieții unui hamster este respectarea strictă a dietei. Este important ca hrana să fie echilibrată și de înaltă calitate. Desigur, obrajii luxurianți ai hamsterului îi plac pe proprietar, dar, din păcate, pot afecta sănătatea animalului de companie. Prin urmare, este necesar să vă asigurați că „chiriașul” de blană nu mănâncă în exces. Rozătorul de acasă are cu adevărat nevoie de vitamine și minerale. Furajele industriale completează în general oligoelementele și nutrienții necesari. Dar trebuie amintit că hamsterii adoră să roască tinerii copaci, să nu disprețuiască legumele, fructele de pădure și fructele, să adore iarba și frunzele proaspete..

Important! Animalele de companie pufoase trebuie cu siguranță să instaleze un bol de băut și să schimbe apa din el de mai multe ori pe săptămână..

Îngrijire

Doar îngrijire zilnică și harnic îngrijire va ajuta animalele de companie drăguțe să rămână sănătoase și active cât mai mult timp posibil. Celulele în care trăiesc trebuie păstrate curate. Merită să le protejați de zgomote prea puternice și de lumină puternică. În camera în care sunt păstrați hamsterii, în niciun caz nu trebuie să fumați. Și nu vă scăldați hamsterii, poate provoca răceli: ei își îngrijesc singuri blana..

hamsteri

Boli

Deja atunci când cumpărați un hamster, ar trebui să acordați cu siguranță atenție aspectului și stării sale generale. Ar trebui să fie activ, mobil, haina să fie strălucitoare și moale la atingere. Ochii trebuie să fie limpezi și curați. Dacă ceva vă îngrijorează cu privire la comportamentul hamsterului, atunci nu ar trebui să-l cumpărați, deoarece puteți cumpăra un animal deja bolnav. Odată ce ai observat, care este animalul tău de companie:

  • a încetat să se miște activ în jurul cuștii;
  • a devenit letargic și indiferent;
  • doarme mult și respiră puternic sau a pierdut pofta de mâncare;
  • s-a oprit din urmărirea hainei;
  • haina s-a estompat sau chiar a început să cadă - cu siguranță s-a îmbolnăvit.

Ar trebui să mergeți cu el la un medic care va stabili prezența bolii și va prescrie tratamentul necesar. Și cu cât o faci mai repede, cu atât mai bine pentru hamster..

De asemenea, alături de hamsteri, puteți păstra în casă: papagal, porc pigmeu, broasca testoasa, raton, pisică și câine

În unele cazuri, pot fi observate simptome specifice, care indică o tulburare a anumitor sisteme vitale: scaune libere, miros neplăcut, bubuit în abdomen, diferite sigilii și secreții. Recomandarea este lipsită de ambiguitate: urgent la medicul veterinar, fără auto-medicare! Doar atitudinea ta atentă la rozătoarele domestice îl va ajuta să-i oferi asistență în timp util și să-i prelungească viața..

hamsteri

Cum să prelungiți viața unui hamster: reguli de bază

Atunci când achiziționați un hamster ca animal de companie, ar trebui să înțelegeți că comunicarea cu acesta nu va fi, din păcate, lungă, dar din această cauză nu îl veți iubi mai puțin, dar veți spera, având grijă de el, că va trăi foarte mult timp. Speranța de viață depinde de mulți factori, despre care am vorbit deja și pe care îi vom rezuma acum.

La început, este important să știi la ce vârstă a venit animalul de companie la tine. Dacă era deja adult, atunci te va încânta pentru scurt timp. Și dacă animalul este foarte tânăr, atunci situația cu durata vieții sale poate fi similară din motivul că a fost excomunicat devreme de la mama sa, nu a învățat prea multe și nu poate exista în sine într-un mediu necunoscut.

hamsteri

În al doilea rând, chiar și modul în care îl purtați îi poate afecta durata de viață: în timp ce se mișcă, poate cădea, se poate ciocni sau pur și simplu îngheța. Dacă nu există o cutie specială pentru transportul unei rozătoare, atunci vă puteți limita la un buzunar - cald și confortabil.

Important! Hamsterii nu tolerează foarte bine frigul și înghețul. Temperatura conținutului acceptabil + 20 ° С.

În al treilea rând, este foarte important să alegeți locuința și mâncarea potrivită pentru animalul dvs. de companie. Cușca ar trebui să fie confortabilă pentru exercițiile sale mobile, pentru odihnă și nutriție. Iar mâncarea trebuie să fie de foarte bună calitate și naturală. Apa proaspătă ar trebui să fie disponibilă în mod constant, deoarece deshidratarea este calea către îmbătrânirea corpului.

Al patrulea, amintiți-vă că curățenia în cușca unui animal de companie este o garanție a sănătății și, prin urmare, a longevității. Hamsterul poate fi afectat de lumină puternică, curent, zgomot puternic prelungit, viruși, bacterii. Luați în considerare acești factori nefavorabili atunci când alegeți habitatul său..

hamsteri

a cincea, la cel mai mic semn de stare de rău a unui animal pufos, trebuie să consultați imediat un medic pentru a stabili diagnosticul și, în consecință, tratamentul.

Dacă respectați cu strictețe regulile de îngrijire, urmați o dietă sănătoasă, vă înconjurați hamsterul cu grijă și dragoste, el va putea răspunde cu longevitatea sa.

Despre hamsteri de lungă durată

Se presupune că printre rasa de hamsteri sirieni au fost înregistrate exemplare care au atins vârsta de șapte ani. Sunt unice, pentru că unul din milion trăiește până la cinci ani. De obicei, astfel de animale sunt considerate centenari dacă au trăit de 3,5 ani. Și este în puterea noastră să ne ajutăm animalele de companie să atingă această vârstă venerabilă..

hamsteri

Hamster - un animal frumos în toate sensurile, capabil să nu se atingă doar cu obrajii plini și cu corpul pufos, ci și să ușureze stresul, să se încarce cu o dispoziție pozitivă și să fie un adevărat prieten pentru copii. Când alegeți un hamster, nu uitați că sunteți responsabil pentru cel pe care l-ați îmblânzit. Înconjoară-ți animalul de companie cu atenție, grijă și dragoste și sigur îți va răspunde în natură.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câți hamsteri de rase diferite trăiesc