Tratamentul acaricid împotriva căpușelor: avantaje, reguli de conduită și siguranța metodei

Aproape toată lumea știe despre pericolul căpușelor. În fiecare an, în timpul sezonului de activitate al acestor paraziți mici, se începe discuția despre vaccinare, prevenire și metode de tratare a acestora. Și vorbim nu numai despre acei indivizi care pot infecta o persoană cu encefalită, ci și despre hambar, scabie și alte specii. Vom analiza modalități de combatere a acarienilor de grădină și praf.

Medicamente acaricide: grupuri, metode de expunere și forme de eliberare

Preparatele acaricide sunt folosite pentru a ucide căpușele în locuințe, pe corpul animalelor, în gospodării, în zone agricole și în alte zone. Medicamentele diferă în diferite grade de toxicitate, durata acțiunii, rezistența la mediu și reacția acarienilor.

Există diferite moduri în care acaricide pot afecta paraziții:

 • contact (cauzează moartea la contactul cu orice parte a corpului);
 • sistemice (absorbite în plante și otrăvite de paraziți care mănâncă verde procesat);
 • fumiganți (afectează sistemul respirator);
 • intestinal (care acționează prin sistemul digestiv).

Toți agenții acaricide sunt împărțiți în trei forme de eliberare:

 • concentrat de suspensie;
 • concentrat de emulsie;
 • pudra.

Există, de asemenea, preparate sub formă de spray-uri și aerosoli, sunt destinate utilizării în interior, iar formele de mai sus sunt utilizate sub formă diluată pe uscat.

Acaricide sunt împărțite în trei grupe:

 • specific (agenții acestui grup acționează exclusiv asupra artropodelor arahnide);
 • insectoacaricide (utilizate împotriva diferiților dăunători atât în ​​interior, cât și pe site);
 • acarofungicide (medicamentele din acest grup vizează scăparea căpușelor și a ciupercilor patogene).

În aceeași zonă, ar trebui utilizate medicamente din diferite grupuri. Dacă utilizați același produs, atunci dăunătorii vor dezvolta rezistență în timp, iar eficiența tratamentului va fi scăzută..

Avantaj față de alte mijloace

Ca și în cazul oricărui produs de combatere a dăunătorilor, medicamentele acaricide au avantajele și dezavantajele lor. Calitățile pozitive includ:

 • ușurință în utilizare;
 • Eficiență ridicată;
 • profitabilitate;
 • rata de descompunere ridicată în sol (1–1,5 luni).

Există, de asemenea, un dezavantaj - medicamentele sunt încă toxice și, prin urmare, pot fi periculoase pentru oameni și animale dacă nu respectați instrucțiunile și precauțiile..

Agenții acaricide afectează toate tipurile de căpușe (ixodid, argazid, carapace etc.) Sunt dăunători și altor paraziți care trăiesc pe șantierul agricol și în interior.

Tratarea terenurilor de la acarienii de grădină

Tratarea teritoriului cu substanțe chimice necesită luarea de măsuri de precauție pentru a evita consecințele periculoase pentru sănătate.

Regulile de bază pentru pregătirea procedurii sunt următoarele:

 • Pentru procesare, trebuie să alegeți o zi uscată, fără vânt. Nu ar trebui să existe precipitații cu trei zile înainte și după procedură..
 • Pe teritoriu nu ar trebui să existe animale sau copii. În ziua evenimentului, numai participanții la procesare pot fi prezenți.
 • Pentru pulverizare, este important să pregătiți hainele: trebuie să acopere complet corpul, capul trebuie acoperit, cizmele sau cizmele trebuie să fie, de asemenea, îmbrăcate, mănușile trebuie purtate și organele respiratorii trebuie acoperite cu o mască. După terminarea lucrului, faceți un duș igienic, spălați lucrurile, curățați pantofii.
 • Este necesar să luați mobilier, jucării pentru copii, unelte de grădină și alte obiecte de uz casnic în afara teritoriului, care pot obține un preparat chimic.
 • Este necesar să se excludă pătrunderea agentului de tratament în apa potabilă.
 • Trebuie să-l prelucrați de două ori pe sezon: primăvara (în aprilie-mai) și toamna (în octombrie-noiembrie). Procedura repetată trebuie efectuată cel târziu cu 40 de zile înainte de recoltare.
Om în îmbrăcăminte de protecție în timp ce lucrează cu medicamente acaricide

Când prelucrați teritoriul, asigurați-vă că aveți grijă de siguranța personală

Se recomandă să nu vizitați zona tratată în următoarele 3 zile. Acest lucru nu se datorează faptului că medicamentul aplicat va avea un efect dăunător asupra unei persoane. Faptul este că, după pulverizarea lor, căpușele nu mor imediat și, prin urmare, în termen de 3 zile de la momentul tratamentului, există posibilitatea de a fi mușcate de acești paraziți..

Printre numeroasele mijloace de tratare a teritoriului de căpușe, le vom lua în considerare pe cele mai populare și eficiente conform recenziilor utilizatorilor..

Apollo

Apollo este un preparat acaricid sub formă de concentrat de emulsie pe bază de clofentesină. Lucrul bun al acestui remediu este că este practic sigur pentru albine, plante și oameni. Perioada de acțiune a substanței este de la 60 la 90 de zile.

Apollo are un efect distructiv asupra larvelor și ouălor de paraziți, adulții nu mor din cauza acestuia. Prelucrarea trebuie efectuată la începutul primăverii (cel târziu în aprilie) pentru a evita apariția descendenților tineri și pentru a steriliza adultul.

Medicamentul Apollo

Acaricide Apollo aparține mijloacelor de acțiune specifice: este destinat combaterii acarienilor de fructe și păianjen

Recenziile utilizatorilor despre emulsie

Medilis Ziper

Medicamentul este un concentrat lichid cu 25% cipermetrină. Acțiunea după pulverizare este calculată pentru 60-90 de zile. Instrumentul ajută la distrugerea tuturor tipurilor de căpușe pe uscat. De asemenea, este utilizat pentru a trata îmbrăcămintea pentru a respinge paraziții.

Medilis Ziper

Medilis Tsiper este un remediu universal pentru combaterea paraziților, care poate fi utilizat atât în ​​viața de zi cu zi, cât și pentru combaterea profesională a dăunătorilor

Concentrați recenziile utilizatorilor

Tsifox

Tsifox este un lichid concentrat cu 25% cipermetrină. Are un spectru larg de acțiune: distruge nu numai diferite tipuri de căpușe, ci și furnici, ploșnițe, gândaci, purici, muște și țânțari.

Medicamentul Tsifox

Tsifox este un tratament puternic și extrem de eficient pentru majoritatea insectelor și paraziților cunoscuți.

Recenziile utilizatorilor despre lichid concentrat

Berbec

Medicamentul Taran este un concentrat lichid cu ingredientul activ zetacypermetrin. Aceasta este o versiune îmbunătățită a cipermetrinei. Berbecul este sigur pentru animale și plante, dacă intră în contact cu pielea, nu are efect dăunător, dar organele respiratorii și ochii trebuie protejați. Instrumentul distruge majoritatea paraziților.

Pregătirea taranului

Berbecul este unul dintre cele mai populare remedii pentru căpușe și alți paraziți

Recenziile utilizatorilor despre concentrat lichid

Alte preparate pentru tratamentul site-ului

Există o serie de alte produse de combatere a paraziților:

 • Sipaz Super - are un efect de contact, intestinal și sistemic asupra căpușelor, albinelor și peștilor;
 • Acaritox - sub formă de pulbere, este sigur pentru microorganismele subterane, deoarece nu pătrunde în sol, dar este periculos pentru albine și pești;
 • Forsyth este un concentrat lichid împotriva căpușelor, țânțarilor, ploșnițelor și larvelor acestora. Are o clasă de toxicitate scăzută.

Galerie foto: varietate de remedii pentru căpușe

Important de reținut. Toate preparatele acaricide au instrucțiuni, care trebuie citite înainte de utilizare..

Tratament preventiv cu agenți acaricide

Mulți oameni se întreabă dacă merită să folosiți substanțe chimice pentru prevenire. Tratamentul acaricid este necesar chiar dacă acarienii nu au fost identificați în zona dumneavoastră. Nu așteptați momentul când vedeți personal paraziții.

Este necesar să începeți procesarea la începutul primăverii pentru a distruge ouăle și a speria adulții. Prevenirea va fi cel mai eficient mod de a preveni răspândirea diferitelor tipuri de căpușe. Dacă așteptați să apară un număr mare de adulți, atunci se vor cheltui mult mai multe eforturi pentru reproducerea lor..

După cum sa menționat mai devreme, două tratamente în sezonul primăvară-vară vor fi suficiente. Tratamentul de primăvară este deosebit de important, deoarece va preveni apariția de noi indivizi și reproducerea celor maturi.. Este important să utilizați diferite medicamente în fiecare caz pentru a evita adaptarea paraziților la acestea..

Tratarea incintei de acarieni

Prelucrarea unui spațiu de locuit dintr-un acarian de praf necesită, de asemenea, respectarea regulilor simple. Pentru a desfășura în condiții de siguranță un eveniment pentru a scăpa de un sediu rezidențial sau industrial de acarieni și alți paraziți, trebuie să efectuați următorii pași:

 • efectuați curățarea umedă a camerei;
 • împachetați vasele și produsele alimentare în folie, scoateți-le în locuri inaccesibile substanțelor chimice;
 • excludeți prezența animalelor de companie;
 • îndepărtați plantele de interior;
 • îmbrăcați echipament de protecție personală (îmbrăcăminte, încălțăminte, aparat de respirat);
 • pregătiți soluția și turnați-o în sticla de pulverizare.

Luați în considerare cele mai frecvente medicamente utilizate împotriva acarienilor.

Aer ușor

Easy Air se vinde într-o cutie de pulverizare sigură pentru oameni și animale. Distruge acarienii, puricii, ploșnițele. Disponibil și ca aditiv pentru rufe pentru tratamentul antiacarian.

Pregătirea ușoară a aerului

Easy Air este ecologic, neutralizând în același timp acarienii de praf și alergenii pentru animale de companie

Clătiți spray-ul și balsamul Recenziile utilizatorilor

Allergoff

Aerosolul îndepărtează toți acarienii de praf în orice stadiu de dezvoltare, este sigur pentru oameni și animale și are un miros neutru. Un spray poate acoperi aproximativ 20 m2. În plus, produsul este vândut ca aditiv pentru rufe pentru eliminarea alergenilor..

Medicament Allergoff

Allergoff poate fi aplicat pe toate suprafețele - nu pătează

Recenzii ale utilizatorilor de aerosoli

Milbiol

Spray acaricid Milbiol luptă împotriva larvelor și adulților acarienilor, precum și a altor microorganisme, inclusiv a ciupercilor patogene. O sticlă este suficientă pentru a trata un pat dublu.

Medicament Milbiol

Milbiolul interferează cu capacitatea de hrănire a acarienilor, oprind creșterea și dezvoltarea acestora

Recenziile utilizatorilor despre spray

Galerie foto: Alte tratamente împotriva acarienilor de praf

Prevenirea apariției parazitului

Dacă membrii gospodăriei nu au o reacție alergică la un acarian de praf, acest lucru nu înseamnă că acest artropod nu locuiește în casa ta.. Dacă se găsește parazitul, atunci trebuie depus o mulțime de muncă pentru a-l îndepărta: scăpați de mobilierul și saltelele vechi, tratați toate suprafețele, inclusiv cele moi, curățați covoarele, spălați perdelele și hainele cu adăugarea de produse speciale. În timp, acarianul apare în saltele și mobilier, se înmulțește și lasă o cantitate mare de deșeuri. Astfel de condiții sunt favorabile dezvoltării bacteriilor patogene, deci nu este nevoie să așteptați momentul în care căpușa se va declara.

Prevenirea pentru a preveni acarienii este mai ieftină și mai ușoară decât îndepărtarea multor persoane. Curățarea și spălarea periodică cu adăugarea de produse speciale antiparazitare, precum și curățarea regulată a covoarelor, a saltelelor și a mobilierului tapițat vă vor scuti de prezența acarienilor în casa dvs. Acarianul nu-i plac temperaturile scăzute și ridicate, astfel încât pernele și păturile pot fi scoase la rece sau uscate la soare pe timp cald.

Curățați covoarele

Curățarea regulată și temeinică va împiedica acarienii să se refugieze în casa ta.

Siguranța medicamentelor acaricide

Orice agent chimic împotriva paraziților, inclusiv agenți acaricide, poate fi periculos pentru oameni și animale. Dacă medicamentele intră în contact cu mucoasele sau rănile, poate apărea o reacție alergică, arsuri chimice sau otrăvire. Dar acest lucru se poate întâmpla numai dacă nu respectați măsurile de precauție. Dacă urmați instrucțiunile și regulile de utilizare a fondurilor, atunci nimic teribil nu se va întâmpla nici vouă, nici celor dragi.. Prin urmare, studiați cu atenție instrucțiunile pentru medicament, diluați produsele concentrate în proporțiile indicate, utilizați soluții și spray-uri numai în scopul propus. Atunci nu vor apărea probleme și situații periculoase..

Tratarea unei locuințe sau a unui teren cu preparate acaricide este de departe cea mai eficientă și relativ sigură modalitate de a scăpa de diferite tipuri de căpușe. Este important să respectați toate regulile și măsurile de siguranță, precum și să efectuați în timp util lucrări preventive pentru a preveni apariția acestor paraziți. Amintiți-vă că consecințele unei mușcături sau ale unei reacții alergice sunt mult mai periculoase decât tratamentul cu agenți acaricide.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tratamentul acaricid împotriva căpușelor: avantaje, reguli de conduită și siguranța metodei