Alaskan klee kai este un husky frumos de mărimea unui spitz mic

Alaskan Klee Kai

Nimeni nu poate argumenta că prietenia dintre câini iar o persoană există. Aceste animale, în mare parte, bune și inteligente, aduc emoții pozitive în viața noastră, ne fac să ne mișcăm, să avem grijă și să avem grijă și ne disciplinează mult. De ce să-ți refuzi o astfel de plăcere și posibilitatea de a avea un prieten, mai ales că există asemenea rase de câini, care poate fi conținut chiar și în mic apartament și, în același timp, animalul de companie va fi confortabil și confortabil. Unul dintre ei este Kli-Kai din Alaska, după întâlnire, care apare imediat întrebarea, de unde puteți cumpăra această miniatură husky. Vă oferim să vă familiarizați cu această rasă mai detaliat și în mod consecvent.

Evaluarea performanței și informații

Copii mici ale husky-ului sunt farmec și încântare. În ciuda faptului că Kli-kai, conform descrierii, se referă la rase miniaturale, ele sunt, de asemenea, împărțite în reprezentanți din ce în ce mai mari, și anume:

  • Standard cu greutatea de până la 10 kg și înălțimea de până la 42 cm.
  • Mini cântărind până la 7 kg și înălțime până la 39 cm.
  • Jucărie cu greutatea de până la 4,5 kg și înălțimea de până la 33 cm.
Alaskan Klee Kai

Culoarea câinilor din această rasă poate fi variată: alb-negru, gri-negru sau roșu-alb (cu o nuanță roșie sau castanie).

Important! Cel mai recent, o culoare alb-zăpadă a fost recunoscută ca o potrivire pentru rasă.

Originea rasei și scopul

Americanul Linda Spurlin și familia ei s-au angajat în creșterea huskilor. După nașterea unui cățeluș mic, femeia s-a gândit că ar fi frumos să crești un câine care să combine frumusețea și inteligența unui husky, dar în același timp ar fi în miniatură și ar fi convenabil să-l ții acasă. Ea și-a împărtășit gândurile cu prietena ei Eileen Gregory, iar la începutul anilor 70 au început să dea viață ideii..

Aflați mai multe despre aceste rase de câini pentru păstrarea în casă: chihuahua, basset hound, castor York, pudel în miniatură, Welsh Corgi, spitz german, Malteză, maltipu, pomeranian.

Pentru selecția utilizată Alaska și husky siberian, huskies și câinii eschimoși americani. Ca urmare a muncii minuțioase, au apărut mini-huskii, care au fost inițial crescuți de creatori în mod privat, dar a fost imposibil să ascundem o astfel de comoară publicului larg și, de fapt, nimeni nu a urmărit un astfel de scop. Din 1988, câinilor li se permite să fie crescuți de alți crescători și cluburi. După ce s-a familiarizat cu descrierea și caracteristicile în 1995, rasa a fost recunoscută de Asociația Americană a Raselor Rare, iar în 1997 a fost aprobată de Kennel Club..Alaskan Klee Kai

Aspect - cerințe pentru standard

Conform standardului, puii Kli-kai până la 8 luni au o serie de trăsături externe caracteristice care determină apartenența lor la rasă și anume:

  1. Botul s-a îngustat până la nas și structura în formă de pană a craniului. Partea lor frontală trece lin către bot..
  2. Nasul animalului este de cele mai multe ori negru profund, dar la câinii mai ușori poate fi gri sau negru cu stropi albi..
  3. Ochii acestor frumuseți, care pot fi albastru deschis, maro ciocolată sau verde bogat, merită o atenție specială. Destul de des există huski pitici, ai căror ochi sunt vopsiți în diferite culori. Forma lor este migdalată, rotundă sau ovală..
  4. Urechi erecte, triunghiulare, rotunjite la vârfuri. Acoperit în lână groasă.
  5. Fizicul este atletic, labele sunt puternice.
  6. Coada mini husky se curbează în sus, vârful său este întotdeauna mai întunecat decât baza.
  7. Blana huskilor pitici este foarte groasă, de lungime medie.
Important! Principala trăsătură distinctivă a rasei din Alaska Klee-Kai este o „mască” întunecată pe bot, contururile acesteia ar trebui să fie uniforme și mult mai întunecate decât culoarea principală a câinelui. Lipsa de "măști" se califică ca non-rasăe.
Respectarea standardelor este foarte importantă pentru cei care doresc ca animalul lor de companie să participe la diferite spectacole și competiții. Dacă porniți un Klee-kai din Alaska pentru sufletul dvs., toate aceste cerințe și un pedigree impecabil nu sunt atât de importante și puteți cumpăra un mini-husky cu ușoare discrepanțe la standarde mult mai ieftin..

Alaskan Klee Kai

Mini personaj husky

Caracterul acestor câini este pur și simplu incredibil: sunt amabili, curioși, jucăuși, loiali, ușor de dresat și practic nu provoacă probleme. Huskii miniaturali se disting prin inteligență ridicată și au abilități unice, de exemplu, se pot spăla cu labele ca pisicile și, în loc de lătratul obișnuit al câinilor, pot scoate sunete melodice de tragere și să cânte. Crescătorii cu experiență notează că aceste animale de companie pot fi antrenate să pronunțe unele cuvinte. Acești câini se înțeleg bine cu alte animale de companie..

Important!
În ciuda faptului că Kli-Kai și Husky arată ca două picături de apă, caracterul acestor câini este complet diferit.

Care gazdă este potrivită?

Reprezentanții acestei rase se înrădăcinează bine atât într-o familie mare și zgomotoasă cu copii mici, cât și în pace și liniște cu proprietarii singuri. Trebuie avut în vedere faptul că animalele de companie nu tolerează singurătatea și separarea îndelungată de proprietar, încep să tânjească și chiar să devină deprimate. Mini Husky este atât de drăguț, fermecător și temperamental încât poate deveni cel mai bun prieten pentru o persoană cu chiar și cel mai dificil personaj. Câinele este înzestrat cu o intuiție excelentă și simte subtil când este necesar să-l implici pe proprietar în joc și să te distrezi și când să pleci singur. Pentru a avea un astfel de cățeluș, nu este necesară pregătirea fizică pentru cursele de maraton, principalul lucru este că proprietarul poate lua animalul de companie la plimbare, iar acolo câinele va găsi cum să se distreze.

Alaskan Klee Kai

Instruire și educație

Kli-Kai din Alaska sunt câini foarte inteligenți, dar uneori sunt destul de încăpățânați. În faza inițială, acest lucru poate complica oarecum procesul de antrenament, dar dacă manifestați perseverență și răbdare și, de asemenea, nu pierdeți momentul și începeți procesul educațional la o vârstă fragedă, vă puteți învăța câinele să urmeze numeroase comenzi și să insufle reguli de comportament. Aici este important să nu dați slăbiciune și să indicați inițial animalului de companie cine este șeful în casă. Dacă vă îndoiți că veți putea arăta rigiditate și perseverență, puteți apela oricând la specialiști pentru ajutor, câteva lecții cu un manipulator de câini vor facilita foarte mult proces de instruire.

Știați?
Se pare că câinii mici trăiesc mult mai mult decât verii lor mai mari. Există mult mai mulți centenari printre rasele miniaturale.. Mini huskii nu fac excepție, speranța de viață cu îngrijire adecvată este de 15-17 ani.

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestuia

Pentru a determina apartenența la rasă, cățelul trebuie cumpărat la vârsta de opt luni. După efectuarea unei serii de teste și examinarea animalului, puteți spune cu siguranță că acesta îndeplinește standardele.

Respectați cu strictețe această recomandare pentru cei care intenționează să participe la expoziții și concursuri ale clicei din Alaska. În orice caz, huskii în miniatură sunt o rasă scumpă, iar puii ar trebui să fie cumpărați de la crescători specializați sau de la crescători cu experiență, cu o bună reputație. Prețul unui cățeluș în acest moment variază între 2-5 mii de dolari, în funcție de gradul de conformitate cu standardele. Astfel, câinii cu mici discrepanțe vor fi mai ieftini, iar reprezentanții excepționali ai rasei vor fi mai scumpi..Alaskan Klee Kai

Condiții de viață și întreținere

Cel mai important avantaj al rasei constă în faptul că îngrijirea unui mini-husky este destul de simplă, iar animalele sunt special crescute pentru păstrarea acasă, chiar și cu un spațiu mic de locuit..

Îngrijire

Îngrijirea unui câine nu va necesita mult timp, efort sau costuri financiare. Aceste animale de companie sunt înzestrate cu curățenie înnăscută, deci au nevoie doar de acele proceduri igienice cu care nu pot face față singure și nu sunt atât de multe dintre ele..

Lână

În primul rând, trebuie spus că Kli-Kai sunt câini hipoalergenici. Părul lor trebuie îngrijit pieptănând câinele din când în când pentru a evita formarea de încurcături, în acest scop este mai bine să folosiți o perie rigidă. O atenție deosebită trebuie acordată hainei de blană a animalului de companie în perioada de năpârlire, și anume toamna și primăvara.

Alaskan Klee Kai

Urechi, ochi, dinți, gheare

Urechile unui husky pitic nu trebuie ignorate, deoarece animalul nu le poate curăța singur; ar trebui să le curățați în mod regulat cu un tampon de bumbac. Nu există miros neplăcut din gura acestor câini, dar pentru a evita orice probleme cu cavitatea bucală, este important să schimbați în timp util jucăriile pe care le place să le mestece atât de mult. Animalele de companie sunt tăiate de două ori pe an, în ciuda faptului că, în condiții urbane, se descurcă bine pe asfalt, o astfel de procedură este obligatorie.

Știați?
În India există un sistem special pentru întâlnirea cu câinii, desigur, proprietarii aplică acolo, dar în această țară toți câinii sunt protejați în mod fiabil de lipsa de comunicare cu propriul lor tip și de blues, care, ciudat, îngrijorează adesea animalele de companie.

Baie

În fiecare zi, Kli-Kai dedică 30-40 de minute procedurilor de igienă, este curat și adesea nu trebuie să-l faci baie deloc, procedurile de apă trebuie efectuate numai atunci când este foarte murdar afară sau observi că câinele nu poate face față singur poluării..Alaskan Klee Kai

Mersul pe jos

A fi în aer liber este esențial, mersul pe jos ar trebui să fie regulat și însoțit de jocuri și activități. Luați câteva jucării cu voi și distrați-vă cu animalul de companie în parc, el vă va fi foarte recunoscător pentru acest lucru.

Alimente

Se crede că această rasă nu este pretențioasă în ceea ce privește mâncarea, dar acest lucru nu înseamnă deloc că câinele poate fi hrănit cu resturi de pe masa comună. Dieta animalului trebuie să fie variată și echilibrată, să includă carne, cereale, legume și fructe. Dacă credeți că cea mai bună opțiune este a hrani pentru câini, este mai bine să acordați preferință celor mai mulți hrană de calitate, care se referă la clasa premium. Evitați să mâncați excesiv husky-ul pigmeu, acest lucru este complet nesănătos pentru el.

Alaskan Klee Kai

Sănătate și boli caracteristice

Mini-huskii practic nu se îmbolnăvesc, iar vaccinarea în timp util va oferi o protecție fiabilă împotriva comunității afectiuni. Dar nici o rasă de câini nu este imună la răceli., puricii, diaree și otrăvire. În cazul unor astfel de situații, ar trebui să solicitați ajutor la o clinică veterinară..

Citiți mai departe pentru a afla cum să vă tratați animalul de companie pentru afecțiuni precum: viermi, căpușă subcutanată, aspergiloză, bursită, piroplasmoza, lichen, dirofilarioza, puricii, demodicoză.
Kli-Kai din Alaska este o rasă minunată, ai cărei reprezentanți îți pot schimba radical viața, datorită faptului că aduc bucurie, fericire, prietenie, îngrijire și o mare de emoții pozitive..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alaskan klee kai este un husky frumos de mărimea unui spitz mic