Tegu argentinian - descrierea șopârlei și conținutul acesteia

Case exotice: Șopârla TeguTegu argentinian este o șopârlă originară din America de Sud și trăiește în principal în Argentina, regiuni din Brazilia și Uruguay. Aceste șopârle preferă zonele împădurite și marginile pădurii tropicale. Le plac junglele dense și locurile lângă râuri și pâraie. Există tegu argentinian alb-negru și tegu roșu argentinian. Acestea sunt șopârle mari care ajung de la un metru și jumătate la aproape doi metri lungime și trăiesc timp de peste 15 ani. Pentru a păstra o astfel de șopârlă acasă, trebuie să urmați condițiile pentru îngrijirea acesteia..

Habitat

În primul rând, trebuie să vă echipați animalul de companie cu o casă confortabilă. Veți avea nevoie de un terariu robust și robust, care să fie destul de spațios și proiectat pentru dimensiunea finală a șopârlei când va crește. Tegu sunt foarte buni la alpinism, sărituri și pot depăși barierele înalte de 90 de centimetri la vârsta adultă. Trebuie avut grijă ca șopârla în sine să nu poată ieși din terariu..

Dacă cumpărați un tegu prăjit, nu ar trebui să echipați un vivariu nu prea mic. Șopârlele cresc repede și după două sau trei luni va trebui să cumpărați una nouă. Este mai bine să cumpărați un vivariu de lemn pentru început, măsurând 90 cu 60 cu 60 sau 120 cu 60 cu 60. Într-un astfel de vivariu, tegu poate trăi cu ușurință până când crește la 60 de centimetri..

Tegu argentinian - șopârle interesanteDacă o șopârlă adolescentă este deja achiziționată, atunci puteți achiziționa imediat un vivariu pentru adulți fără a cheltui bani pe cele anterioare. Acest lucru va fi destul de confortabil pentru șopârlă, iar proprietarul nu va trebui să schimbe casa de mai multe ori. Pentru o șopârlă adultă, un vivariu de 213 x 90 x 90 sau mai mare este potrivit. Și dacă există câteva tegu, atunci au nevoie de o casă care să măsoare cel puțin 244 pe 122 pe 122 de centimetri.

Este important să se ia în considerare faptul că este mai bine să alegeți un vivariu din lemn sau plastic cu față din sticlă. Vivariile complet din sticlă sunt mai predispuse la stres pentru șopârle și sunt mai dificil de controlat nivelurile de umiditate..

Este necesar ca vivariul să aibă un prag suficient de ridicat care să-i permită umplerea cu un strat de substrat. Pentru alevini, aveți nevoie de un strat de aproximativ 10 centimetri, pentru o șopârlă adolescentă deja de 20-25 de centimetri, pentru o șopârlă adultă de până la 70 de centimetri. Acest lucru se datorează faptului că tegu este foarte pasionat de săpat. În general, este clar imediat că tegu necesită mult spațiu, cresc mari și vor fi foarte incomode în condiții limitate.

Substratul poate fi realizat din diferite materiale:

 1. Sol ecologic.
 2. Un amestec de sol și nisip.
 3. Coaja de orhidee.
 4. Majoritatea preferă mulciul.

În orice caz, aveți nevoie de o compoziție care să mențină bine umezeala și pe care șopârla să o poată săpa.

Dacă doriți să decorați vivariul, merită să luați în considerare faptul că este mai bine să stați cu un decor simplu. De exemplu, lemnul de plutire și pietrele funcționează, precum și un ascunzător mare de tegu. Dar, dacă șopârla are un strat de sol destul de adânc, atunci nu va avea nevoie de adăpost, se va îngropa în substrat. Nu folosiți plante artificiale sau vii, ele vor fi instantaneu distruse de tegu. Băutorul și alimentatorul trebuie să fie puternici, astfel încât tegu să nu fie distruse și.

Conditii de mediu

Pentru a păstra tegu-ul argentinian, la fel ca alte reptile, este foarte important să se respecte condițiile de mediu..

 1. Șopârla Tegu - îngrijire și hrănireTemperatura - este necesar să se asigure un gradient de temperatură, astfel încât animalul de companie să își poată regla temperatura. În partea caldă a vivariului, temperatura trebuie menținută la 29,44-32,22 grade, în partea rece - 24-26,7 grade. Și la punctul de încălzire - 43,33-46 grade. Este important să înțelegeți că acestea sunt temperaturi de suprafață, nu temperaturi atmosferice și că veți avea nevoie de un termometru cu infraroșu pentru a-l verifica. Noaptea, puteți seta temperatura în jurul valorii de 24 de grade, dar nu o scădea niciodată sub 18,33.
 2. Cel mai bun lucru pentru a crea temperatura dorită, sunt potrivite mai multe lămpi de încălzire cu putere redusă.
 3. Încălzirea fundalului - dacă tegu locuiește într-un loc răcoros, va avea nevoie și de încălzire de fundal. Puteți folosi un încălzitor din ceramică pentru un vivariu mic sau un încălzitor cu tub pentru unul mare. Pentru a urmări temperatura, aveți nevoie și de un termostat, cel mai bine este să luați un electronic.
 4. Iluminat - eticheta argentiniană are nevoie de lumină ultravioletă. Pentru a face acest lucru, va trebui să luați cea mai mare lampă ultravioletă tubulară care se va potrivi în vivariu. Sau puteți lua o lampă ultravioletă cu mercur și o puteți pune în locul uneia dintre încălzire.
 5. Fotoperioada - iluminatul, luând în considerare lămpile de încălzire și radiațiile ultraviolete, ar trebui să funcționeze în conformitate cu ciclul zilei. Iluminatul ar trebui să fie aprins timp de 12-14 ore pe zi, iar 10-12 ore de iluminat nu ar trebui să fie aprins. Datorită acestui fapt, eticheta va avea o zi și o noapte artificiale..
 6. Umiditate - deoarece reptila argentiniană iubește terenul umed în condiții naturale, va avea nevoie și de el în vivariu. Umiditatea 60-70% este potrivită. Dacă substratul este selectat corect și profund, atunci va fi ușor să păstrați umiditatea. Va trebui să pulverizați apă caldă pe vivariu de câteva ori pe zi și o dată pe săptămână adăugați apă caldă pe substrat pentru a o umezi..
 7. Apă - Tegu ar trebui să aibă o piscină mare, deoarece aceste șopârle adoră să se întindă în apă. Un castron este, de asemenea, potrivit pentru prăjiți și un recipient pentru o șopârlă mare. De exemplu, un container pentru rufe. Dimensiunea sa ar trebui să fie de 35 de litri, trebuie să vă asigurați că șopârla este complet scufundată în apă. De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că tegu poate răsturna piscina, ceea ce înseamnă că vivariul trebuie să fie bine siliconat, astfel încât apa să nu se scurgă..

Mâncare Tegu

În condiții naturale, tegu se hrănesc cu aproape orice hrană vie pe care o pot găsi și prinde..

La domiciliu, dieta tegu ar trebui să fie după cum urmează:

 1. Prăjit tegu hrăniți în fiecare zi, baza alimentelor ar trebui să includă insecte și viermi. Ar trebui să reprezinte 75% din totalul alimentelor. Alți 25% provin din alimente vegetale și 5% din șoareci sau șobolani. Insectele bune sunt lăcuste, viermi, greieri și gândaci. O astfel de mâncare ar trebui să fie acordată prăjiturilor patru zile pe săptămână, apoi hrănită cu vegetație timp de două zile (puteți folosi fructe, cu excepția citricelor, și legume, cu excepția salată iceberg). Și în ultima zi a săptămânii, se dă un șoarece sau un șobolan. Mărimea acestuia trebuie selectată în funcție de mărimea prăjiturilor..
 2. Tegu argentinian - ce mănâncă?Tegu adolescenți sunt transferate în mai multe alimente pe bază de plante și pot începe, de asemenea, să le ofere niște carne. Dar insectele păstrează 50% din dietă. Hrănirea se face și în fiecare zi. Curcanul slab este potrivit ca carne.
 3. Tegu adulți mâncați în cicluri de patru zile. În prima zi se dau insecte, în a doua vegetație, în a treia șobolan sau carne, iar în a patra zi șopârla nu mănâncă. Apoi ciclul se repetă. Șopârlele adulte mănâncă la fel ca cele mici, dar porțiunile lor cresc în funcție de mărime.

În plus față de alimentele principale, trebuie să le oferiți șopârlelor suplimente de vitamine și calciu. Acestea sunt adăugate la fluxul principal principal.

Tegu are o construcție puternică și solidă și poate fi folosit pentru a urmări dacă șopârla este suficient de hrănită. Ca o reptilă mare, tegu va avea nevoie de destulă mâncare..

Conținut și îmblânzire

De ce aveți nevoie pentru a păstra șopârle exoticeNu puteți aplica pe deplin cuvântul „îmblânzi” unei șopârle. Mai degrabă, poate fi numită rețea. Acesta nu este un animal care își va petrece timpul de bună voie cu proprietarul său, dar cu o îngrijire adecvată, tegu va deveni destul de tolerant, astfel încât să puteți comunica calm cu el..

Cele două abordări principale pentru lucrul cu eticheta sunt împărțite în stabilirea contactului, ridicarea și nu folosirea mâinilor..

Dacă există încercări de a lua tegu în brațe, acest lucru poate amenința șopârla să fie înspăimântată. Prin urmare, ar trebui să începeți să o ridicați nu mai devreme decât în ​​câteva săptămâni, când se obișnuiește cu un nou loc. Nu trebuie să deranjezi șopârla prea des. Apoi șopârla se obișnuiește treptat cu mâinile. Este important ca proprietarul să suporte mușcăturile și zgârieturile și să continue să lucreze cu animalul de companie..

Contactul fără mâini durează mai mult, dar mai puțin intimidează șopârla. Începutul aici este același și apoi persoana încearcă treptat să dea mâncare din pensete și nu doar să o pună lângă ea, să-și apropie mâna de tegu și apoi să încerce să-și atingă capul. Dacă șopârla a încetat să fugă atunci când încercați aceste contacte, atunci puteți încerca încet să o ridicați, continuând restul procedurilor.

Trebuie să înțelegeți că niciuna dintre aceste metode nu oferă o garanție 100% de îmblânzire a tegu. Există șopârle care nu se obișnuiesc niciodată cu proprietarul sau nu se obișnuiesc cu el pentru o perioadă foarte lungă de timp. Prin urmare, tegu ar trebui să fie pornit de oameni care sunt pregătiți pentru atitudinea unui astfel de animal. Nu ar trebui să obțineți aceste șopârle pentru începători care nu au experiență în tratarea șopârlelor. Dacă aveți experiență în reptile și încredere în alegerea unui animal de companie, atunci trebuie doar să aveți răbdare și atunci puteți obține un rezultat excelent..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tegu argentinian - descrierea șopârlei și conținutul acesteia