Habitatul broaștei de iarbă

Unde trăiește broasca de iarbă?Iarba sau broaștele comune sunt amfibieni mici fără coadă aparținând familiei broaștelor adevărate.

Broasca de iarbă are un corp destul de ghemuit și un bot ascuțit, de formă rotundă. Ochii ei sunt căprui, cu pupila orizontală neagră..

Broaștele comune au o a doua pleoapă transparentă care protejează ochii de murdărie și apă. Pielea este acoperită cu mucus, netedă la atingere.

Culoarea este dominată de tonuri maronii, dar cel mai adesea depinde de habitatul amfibianului.

 1. Gri închis pielea broaștelor care trăiesc printre ciocăneli, pietre de rezervoare, în desișuri de stuf este pictată.
 2. Verde inchis la broaște care preferă mlaștinile sau zonele ierboase.
 3. Umbra maro sau nisipoasă are pielea amfibienilor care trăiesc în soluri nisipoase sau argiloase.
 4. Pe insula Marii Britanii, puteți vedea broaște de iarbă complet colorate negru sau roșu intens. Dar astfel de indivizi sunt extrem de rare..
 5. O altă specie foarte rară de astfel de amfibieni sunt indivizi cu ochi roșii.

Culoare broască de iarbăBărbații, în comparație cu femelele, sunt proprietarii unei culori destul de strălucitoare; în timpul sezonului de reproducere, culoarea gâtului lor devine albastră. Femelele, la rândul lor, sunt mai mari decât masculii și când începe sezonul de împerechere, culoarea pielii lor se întunecă. Abdomenul acestor animale este decorat cu un model de marmură. Pe spate și pe laturi există un model sub formă de pete mici și întunecate.

Aceste broaște sunt de specii medii, lungimea corpului lor este de 6-10 centimetri, iar greutatea lor este de 15-30 de grame..

Habitat

Broaștele comune trăiesc în principal în Europa, adesea pot fi găsite la o altitudine de patru mii de metri deasupra nivelului mării. Prezența rezervoarelor nu joacă un rol esențial pentru acești amfibieni, chiar în ciuda nevoii lor de umiditate ridicată în habitat. Cu toate acestea, râurile, lacurile și mlaștinile sunt necesare de către aceste animale numai în timpul sezonului de reproducere și pentru a umple uneori rezervele de umiditate din piele. Dar, de obicei, pentru aceasta au suficientă ploaie, bălți și rouă care se acumulează pe plante dimineața..

Foarte susceptibil la căldură, nu-l tolera bine și petreceți zile fierbinți ascunzându-se în iarbă, printre pietre, înțepături și în alte locuri răcoroase. Pe de altă parte, astfel de broaște tratează bine vremea rece., se trezesc din hibernare mai devreme decât altele și nu se tem de temperaturile scăzute. Mutați în salturi sau pași mici. Destul de grăbit, dar se retrage rapid când apare pericolul.

Comuna sau erbaceea este singura specie de broască găsită în Irlanda. În ciuda faptului că locuiesc aproape în toată Europa. Părțile sudice ale Italiei, peninsulele balcanice și iberice nu sunt potrivite pentru acești amfibieni cu condițiile lor climatice, deci nu preferă să nu se stabilească acolo..

Habitate comune ale broaștelor de iarbă:

 • Părți umede ale pădurilor.
 • Stepa și pădurea-stepă.
 • Pajiști, câmpuri.
 • Malurile diferitelor rezervoare.

Activitate

Broaștele de iarbă sunt animale nocturne. Cel mai adesea, vârful activității lor cade în serile și nopțile calde, după întuneric: de la douăzeci și trei seara la două dimineața. Până la ora unsprezece dimineața, se întorc în ascunzătorile lor. Pe vreme tulbure, umedă, ele sunt, de asemenea, deseori active. În timpul zilei și în zilele reci sau, dimpotrivă, prea fierbinți, broaștele de iarbă preferă să se îngroape în frunze căzute sau să se ascundă printre pietre, înțepături sau în vizuini.

Broască de iarbă in vivoNu aleg un loc anume de locuit, călătoresc constant. Un astfel de animal poate parcurge un kilometru pe zi..

Toată viața lor, cu excepția sezonului de reproducere și iernare, acești amfibieni petrec singuri, destul de departe de corpurile de apă. Corpurile de apă sărate au un efect dăunător asupra acestei specii. O broască de iarbă, după ce a petrecut cel puțin o zi în apă, chiar și cu un conținut foarte mic de sare, va muri.

Hibernare

Dacă temperatura aerului rămâne sub șase grade Celsius pentru o lungă perioadă de timp, broaștele de iarbă înțeleg că este timpul să hiberneze și să meargă în locuri de iarnă. Pentru iernare, aleg tufișuri dese de-a lungul malurilor corpurilor de apă, râpe umede și șanțuri, soluri mlăștinoase, buturugi, frunze căzute, vizuini ale altor animale. Adesea într-un singur loc se pot aduna mai mulți indivizi de la doi la trei până la cincizeci și chiar mai mulți. De obicei, hibernarea la broaște de iarbă durează 150-160 de zile..

Broaștele adulte hibernează cu una până la două săptămâni mai devreme decât tinerii.

Alimente

Dieta broaștelor de iarbă se schimbă de-a lungul vieții.. Mormolocurile sunt erbivore indivizii și până la maturitate se hrănesc cu alge și alte vegetații acvatice.

Adulții acestei specii sunt adevărați prădători. Când le este foame, merg la vânătoare și cu ajutorul unei limbi lipicioase își prind singuri mâncarea. Baza dietei lor constă în diverse insecte, melci, melci, râme, larve, țânțari și mușchi.

În timpul sezonului de reproducere, broaștele de iarbă refuză să mănânce..

Reproducere

Sezonul de împerechere la broaștele cu iarbă începe destul de devreme - la o săptămână după ieșirea din hibernare. De obicei, această dată cade în aprilie. Pentru împerechere, aleg râuri și rezervoare care curg, cu fundul ușor stâncos, cu desișuri de tufișuri sau stuf de-a lungul malurilor. Perioada de reproducere durează, de regulă, o săptămână, apoi femelele părăsesc masculii și merg să depună ouă.

Broască de iarbă reproducătoareAceastă specie depune ouă în grupuri de mai mulți indivizi. Numărul și dimensiunea ouălor depuse de o femelă depinde în mod direct de vârsta și mărimea ei.. Adulții, femelele mari depun aproximativ trei mii șapte sute de ouă la un moment dat. În timp ce persoanele tinere și mici pot depune doar una sau două mii.

Când prăjitorii ies din ouă, depinde de locația părinților. În nordul Rusiei, mormolocul durează 20-40 de zile pentru a se naște. În părțile sudice ale Europei, metamorfozarea are loc numai după 90 de zile. Rata mortalității mormolocilor este foarte mare. La eclozare, apar doar 4% din maliks, din numărul inițial de ouă.

Dușmani naturali

Broasca de iarbă are un număr destul de mare de dușmani naturali. Puii pot fi consumați de păsări, pești sau alte broaște și broaște.

Adulții sunt urmăriți de prădători mai mari:

 1. Vulpi, lupi, nevăstuici și nurci.
 2. Șerpi și vipere.
 3. Știi, somn.
 4. Corbi, șoimi, șoimi, vulturi, cucuri..

Conținut de acasă

Broaștele sunt acum deosebit de populare ca animale de companie. De acord, este interesant să ai un animal de companie pe care nimeni altcineva nu îl are. Broaștele de iarbă nu necesită îngrijire specială și trăiesc un ordin de mărime mai mult în captivitate decât în ​​habitatul lor natural (18 ani versus 5 - aceasta nu este o glumă!).

Pentru ca broasca ta să trăiască cât mai mult timp, ar trebui să le aranjezi condiții de viață cât mai asemănătoare cu mediul său natural, cu excepția prădătorilor și a diferitelor pericole, desigur.

Un individ, pentru a nu suferi într-un spațiu închis, va avea nevoie de un acvariu cu un volum de 30-50 litri. Va trebui întotdeauna să mențină umiditatea ridicată, de exemplu, pulverizând periodic întreaga suprafață cu o sticlă de pulverizare pentru flori.

Dacă această opțiune nu vi se potrivește, atunci puteți umple acvariul cu apă. Va fi și mai bine - broasca poate înota sau urca pe fund cât vrea..

Întreținerea broaștei de iarbăNe amintim că broasca este un amfibian și își petrece cea mai mare parte a vieții pe uscat. Nu este nevoie să încercați să creați uscat cu ajutorul mijloacelor improvizate, din carton sau sticle de plastic. Un astfel de teren se va uda rapid și se va îneca, sau va fi alunecos pentru ca un amfibian să se urce pe el. Acest lucru va duce la faptul că animalul dvs. de companie va renunța pur și simplu la mers, iar acest lucru este foarte rău pentru sănătate. Există insule speciale de vânzare în magazinele de animale de companie și farmaciile veterinare, alegeți dimensiunea adecvată și instalați în acvariu. Apoi aruncați în el o mică crenguță, câteva frunze - gata, casa pentru broasca de iarbă este gata.

Nu este nevoie să cumpărați o lampă specială pentru terarii pentru a păstra o astfel de broască. Nu are nevoie de lumină suplimentară sau să mențină o anumită temperatură. Este un animal nocturn căruia nu-i place căldura.

Hrănirea unui astfel de amfibian, de asemenea, nu necesită multă muncă - gândaci, viermi de sânge, muște și alte insecte, care sunt vândute pe tot parcursul anului în magazinele veterinare. Uneori îți poți răsfăța animalul de companie cu carne tocată mărunt. Nu are nevoie de suplimente de vitamine și minerale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Habitatul broaștei de iarbă