2 Specii de vulpi care pot fi păstrate acasă

Vulpea domestică

În acest articol, voi vorbi despre animale de companie neobișnuite, cum ar fi vulpile. Voi vorbi despre speciile care pot fi păstrate acasă, despre îngrijirea lor. De asemenea, voi specula despre oportunitatea de a cumpăra un astfel de animal și de a trăi împreună cu o persoană.

Poate să se înțeleagă cu oamenii și alte animale din casă

Nu uitați că vulpea este un prădător care, spre deosebire de pisici și câini, poate provoca daune semnificative atât dvs., cât și bunurilor. Cu o educație și o supraveghere adecvate, acest risc poate fi minimizat. Cu toate acestea, dacă sunteți proprietarul unui alt animal agresiv sau există un copil mic în familia dvs. care poate provoca un animal sălbatic, atunci este mai bine să renunțați la ideea de a lua un animal de companie exotic..

Când vă jucați cu o vulpe, este mai bine să nu alegeți divertisment bazat pe utilizarea forței. Acestea includ remorcherul. Animalul poate fi pur și simplu dus și vă poate deteriora accidental.

În ciuda faptelor de mai sus, unele specii de vulpi se înțeleg bine cu oamenii, mai ales dacă animalul se obișnuiește de la naștere. Vulpile domestice sunt afectuoase și au nevoie de îngrijire și atenție la fel ca toate animalele domestice..

O vulpe se poate înțelege cu ușurință cu o persoană.
O vulpe se poate înțelege cu ușurință cu o persoană și cu alte animale de companie din casă.

Tipuri de vulpi care pot fi păstrate într-un apartament

Nu toate speciile pot fi păstrate acasă. Unele dintre ele pot fi prea agresive, în timp ce altele sunt complet interzise de lege pentru păstrarea într-un apartament. Dar există doi reprezentanți care se înțeleg cu o persoană:

  • Vulpea negru-maro: Vulpea clasică, care, totuși, poate locui într-un apartament. Oamenii de știință au efectuat un experiment special pentru a stabili rasa cea mai susceptibilă la antrenament și la coabitarea cu oamenii. Aceasta s-a dovedit a fi vulpea argintie;
  • Fenech. Cel mai mic reprezentant al vulpilor, dar nu mai puțin agil și sărit. Locuiește în Africa de Nord și în Peninsula Arabică. Urechile mari, disproporționate față de corp, ajută nu numai să audă mai bine și să evapore rapid excesul de umezeală din corp, ci și să facă galbenele deșertului să arate drăguț și neobișnuit. Drept urmare, rasa a devenit populară pe internet, motiv pentru care sunt din ce în ce mai mulți oameni care doresc să ducă un animal de companie atât de exotic acasă. Combinația de dimensiuni mici (greutate - 1,5 kg, lungime corporală - 30-40 cm) cu prietenie față de oameni fac din Fenech cel mai popular și acceptabil tip de păstrare acasă.

Reguli de conținut

Înainte de a vizita vulpea în casă, este necesar să creați condiții în care animalul de companie să se simtă confortabil. Și, de asemenea, gândiți-vă la dietă, program de mers pe jos și multe altele.

Pentru vulpe, trebuie să creați condiții suplimentare de viață
Pentru vulpe, trebuie să creați condiții suplimentare de viață

Voliera

Vulpea este un animal sălbatic care a dezvoltat anumite instincte de-a lungul anilor. Deoarece aceste animale sapă găuri pentru ei înșiși, unde locuiesc, atunci în camera de zi ar trebui să ai grijă de un loc retras pentru animalul de companie, unde să te poți ascunde sau să dormi.

În caz contrar, vulpea o va construi singură, distrugându-vă în același timp proprietatea. De obicei, casa este o volieră spațioasă, unde sunt așezate boluri, toaletă și un loc de dormit și există și spațiu pentru a alerga..

Nu este recomandat să țineți vulpea în interior, deoarece din cauza pielii dense, animalul va fi fierbinte.

Opțiunea ideală ar fi instalarea unei voliere în curtea unei case private. Pentru confortul complet al animalului, așezați locuința la o adâncime de 1-1,5 m, astfel încât animalul de companie să se simtă ca într-un nurcă.

Datorită blănii calde, vulpile pot rezista la temperaturi scăzute. Regula nu se aplică Fenech, obișnuit să trăiască în climă caldă. Un astfel de animal trebuie păstrat numai într-un apartament, deoarece chiar și cea mai mică pescaj va provoca o răceală.

Hrănire

Vulpile sunt omnivore prin natura lor, dar se hrănesc în principal cu carne. Prin urmare, trebuie să vă hrăniți animalul de companie cu carne tocată sau mâncare pentru câini..

Este mai bine să hrănești vulpea cu carne
Este mai bine să hrănești vulpea cu carne

Primul fel de mâncare este preparat din carne sau organe, cereale (orez sau hrișcă) și legume. De asemenea, puteți da ouă crude, pește fiert și fructe. Ca delicatesă, vulpile preferă strugurii, pere și stafide, și fennecs-curmale și smochine.

Toaletă

Este necesar să aveți grijă de un loc în care animalul să se poată ușura. Cel mai ușor este să instalați o cutie de gunoi pentru pisici, dar această metodă are câteva dezavantaje..

În primul rând, nu toți proprietarii își pot obișnui animalele de companie cu o toaletă permanentă. În al doilea rând, vulpile, la fel ca toate animalele sălbatice, au un miros specific de produse reziduale, care este greu de scăpat din cameră..

Mersul pe jos

O alternativă la metoda de mai sus ar fi plimbările zilnice cu animalul de companie. Vulpile plimbătoare diferă de câini prin faptul că, în cazul primului, trebuie să fii de câteva ori mai atent. Aceste animale de companie sunt mai greu de antrenat, astfel încât pot ataca alte animale sau pot ridica ceva dăunător de la sol. De asemenea, puteți găsi agresiuni de la alți câini..

Trebuie să umblați animalul doar pe un ham
Trebuie să umblați animalul doar pe un ham
Nu utilizați un guler, deoarece vulpile sunt mai flexibile decât câinii și pot încerca să iasă din el. Un ham este potrivit pentru mers pe jos.

Jocuri

Ca orice animal de companie, vulpile necesită afecțiune și atenție. Nu neglijați să vă jucați cu animalul, altfel vă poate înțărca și se poate descurca. Un mouse cu ceas sau o minge, pe care animalul de companie va trebui să o aducă sau să o găsească, va fi un divertisment ideal..

Castrare

Reproducerea are loc o dată pe an - în ianuarie, iar în Fenechs - în ianuarie-februarie. În această perioadă, femelele încep să fie estrus, iar masculii devin mai agresivi..

Dacă nu intenționați să reproduceți aceste animale, atunci este mai bine să vă sterilizați animalul de companie pentru a evita problemele și grijile inutile..

După această procedură, mirosul animalului devine mai puțin pronunțat..

Îngrijirea părului

Vulpile se pot îngriji singure de curățenia blănii, așa că nu trebuie să spălați animalul mai mult de o dată pe lună pentru a nu deteriora pielea delicată. Poate fi folosit cu un șampon special pentru pisici sau câini fără parfum.

De multe ori nu este nevoie să vă periați animalul de companie. Acest lucru trebuie făcut numai în timpul perioadei de mutare, care începe la începutul lunii aprilie. În acest moment, blana caldă de iarnă este înlocuită, care durează 3-4 săptămâni.

Vulpile sunt pieptănate numai în perioada de năpârlire.
Vulpile sunt pieptănate numai în perioada de năpârlire.

Responsabilitatea animalelor de companie

Înainte de a stabili un astfel de animal de casă acasă, cântăriți argumentele pro și contra. Luați în considerare dacă puteți îngriji în mod corespunzător animalul și asigurați-i un mediu confortabil.

Nu obțineți un animal doar pentru aspectul bun sau ca jucărie.

Acum devine din ce în ce mai popular să ai animale de companie rare. Dar, după câteva luni sau chiar zile, animalul de companie devine plictisit sau prea greu de întreținut. Prin urmare, înainte de a cumpăra un animal sălbatic, gândiți-vă de ce faceți acest lucru. Dacă îți place cu adevărat acest tip de animale, atunci adorabilul bebeluș va deveni noul tău prieten și tovarăș de încredere în viață..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 2 Specii de vulpi care pot fi păstrate acasă