Sarcina și nașterea cobailor

porcușori de GuineeaPorcii de Guineea sunt animale mici, drăguțe, care sunt foarte populare ca animale de companie în întreaga lume. Sunt nepretențioși de îngrijit, mănâncă alimente vegetale și, în condiții bune, pot trăi aproximativ 10 ani..

Cu toate acestea, după ce ați luat o decizie de reproducere a acestor animale, trebuie să știți și ce caracteristici ale cursului sarcinii și al nașterii sunt cunoscute..

Sarcina cobaiului

Sarcina la cobai, la fel ca la alte animale, este un proces fiziologic complex, care este însoțit nu numai de modificări hormonale în organism, ci necesită și o cantitate destul de mare de consum de energie din acesta..

La ce vârstă și cât de des nasc

Femelele acestei specii se pot reproduce imediat ce ating vârsta de 8 săptămâni, însă, potrivit experților, acest lucru este încă devreme, deoarece corpul nu este complet format și întărit, prin urmare, nașterea la această vârstă se poate încheia odată cu moartea animalului.Cobai însărcinatPrima împerechere este recomandată atunci când femela a crescut la 11 luni. În condiții bune, porcii sunt pregătiți pentru reproducere aproape un an întreg, deoarece estrul apare la fiecare 15 zile și durează două zile. Puteți înțelege că femela este pregătită pentru acoperire prin comportamentul ei. Începe să pozeze în fața bărbatului, să înghețe în poziții cu fundul ridicat.

Știați? Porcii de Guineea sunt numiți astfel din cauza structurii corpului și a mormăitului. Cuvântul „mare” vine de la „peste mări” - adus de departe.

Cât durează o sarcină de cobai?

În medie, sarcina unui cobai durează 64 de zile, durata depinde de rasă, mărimea femelei și numărul de pui care urmează să se nască. Cu un număr mic de descendenți, sarcina poate dura până la 75 de zile. Și dacă sunt mulți pui, atunci travaliul va începe mai repede. Această caracteristică se explică prin condițiile vieții lor, deoarece trăiesc la suprafață, spre deosebire de alte rozătoare, trebuie să poată scăpa de prădători.

Câți pui se nasc

Cel mai adesea, cobaii dau naștere la 2-3 pui, rareori până la 6, dar o astfel de cantitate este destul de dificilă pentru o femelă, deoarece are doar 2 sfarcuri.Cobai cu copii

Cum să știți dacă o oreion este gravidă

Puteți determina apariția sarcinii la un cobai după următoarele criterii:

 • lipsa căldurii;
 • o creștere notabilă a abdomenului;
 • în a treia săptămână, apar modificări ale organelor genitale;
 • atunci când simțiți abdomenul, se simt bulgări.

afla, cum să aibă grijă în mod corespunzător de un cobai, ce mănâncă aceste animale, și cum să alegi cușca potrivită pentru animale de companie.

Cum să ai grijă de un cobai însărcinat

După confirmarea sarcinii, trebuie să știți cum să îngrijiți în mod corespunzător un rozător în această afecțiune. În acest moment, femela ar trebui să fie izolată de alte animale, deoarece are nevoie de odihnă. În plus, trebuie să protejați animalul de stres, acest lucru se aplică manipulării cuștii și, de asemenea, încercați să o luați mai puțin în mâini. Este important în acest moment să cântăriți sistematic animalul pentru a monitoriza modul în care se îngrașă. Acest lucru trebuie făcut de două ori pe săptămână..Femei gravideDieta în acest moment ar trebui să corespundă pe deplin încărcării crescute pe corp și să conțină mai multe vitamine, fibre, fiind în același timp hrănitoare, dar nu grase. În acest moment, atât supraalimentarea, cât și supraalimentarea sunt la fel de periculoase pentru animale. Un porc însărcinat are nevoie de multe ierburi, fructe și legume. Este important să se ia în considerare faptul că cantitatea de alimente uscate ar trebui redusă. Hrăniți porcii în acest moment de 2 ori pe zi. Verdele proaspete ar trebui să fie întotdeauna în jgheab. O probă de dietă ar trebui să arate astfel:

 • ovăz - 13 g;
 • legume - 66 g;
 • grâu - 4 g;
 • furaje granulate - 3 g;
 • fruct - 26 g.
Important! O femeie însărcinată trebuie îndepărtată de la alți porci, deoarece aceștia încep să estruiască aproape imediat după naștere, iar acoperirea în această perioadă va duce la o stare de sănătate precară.

Cum se comportă cobaii înainte de a naște

Cu ceva timp înainte de a naște, femela devine letargică și somnoroasă, petrece mai mult timp odihnindu-se în casă și echipând cuibul. În plus, în acest moment există o scădere a poftei de mâncare sau chiar un refuz complet de a mânca. Animalele își golesc intestinele înainte de a naște și sunt, de asemenea, foarte însetate..Cobai într-o cușcăAbordarea travaliului este determinată de extinderea articulației șoldului și de deschiderea canalului de naștere. Când s-au deschis cu 2 degete, este sigur să spunem că travaliul va începe în ziua următoare..

Cum merge munca

Porcii stau în timpul nașterii, bebelușii se nasc cu un interval de 5 minute. Femela rupe independent membrana amniotică și linge corpul nou-născutului. Numai un animal neexperimentat care naște pentru prima dată poate avea nevoie de ajutor.

Verifică rase comune de cobai.

Femeia poate avea nevoie de ajutor veterinar atunci când nu poate naște singură. Poate fi cauzată de pelvisul îngust, obstrucția travaliului, de asemenea de dimensiuni mari sau poziția incorectă a fătului. Trebuie să apelați un medic veterinar în astfel de cazuri:

 • fătul nu iese la 30 de minute după debutul travaliului;
 • nu există contracții și încercări;
 • prolapsul uterului.
Nașterea la un cobai

Cum se nasc cobaiii?

Greutatea unui nou-născut variază de la 50 la 120 g. Puii se nasc cu ochii deschiși, dinții complet formați, ceea ce le oferă posibilitatea să alerge în jurul cuștii deja la câteva ore după naștere. În ciuda faptului că bebelușii arată aproape imediat ca animale adulte și chiar se pot hrăni singuri, nu pot supraviețui fără laptele matern. La o astfel de dietă, animalele tinere se îngrașă rapid, în a treia zi bebelușii încep să încerce mâncarea, imitându-și mama. La vârsta de 1 lună, animalele tinere trebuie să fie plantate în celule separate.Cobai nou-născuți

Ce să faci după naștere

Hrănirea după naștere este practic aceeași ca în timpul sarcinii. Cu toate acestea, este necesară creșterea cantității de hrană suculentă, care va permite animalului să primească nu numai nutrienți, ci și umezeala de care are nevoie în acest moment..

Important! După naștere, mai mulți băutori sunt așezați în cușcă, unul dintre ei este umplut cu un decoct de fructe de măceș. Această băutură nu numai că îi place porcii, ci conține și vitamine și minerale importante după sarcină..
La 7 zile după naștere, puii încep să mănânce alimente obișnuite și se îngrașă bine. Dacă mama tratează bine copiii, aceștia nu au nevoie de îngrijiri suplimentare de la proprietar.

Există momente în care o așternut rămâne fără mamă. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să aveți grijă de hrănirea completă a copiilor. Una dintre opțiunile pentru corectarea situației este de a pune copii într-o cușcă cu o altă femeie, care în acest moment își hrănește așternutul. Pentru ca ea să le accepte, rumegușul este frecat pe lâna lor, care a fost luată anterior din cușca mamei adoptive..porcușori de GuineeaDacă acest lucru nu este posibil, trebuie să învățați cum să vă îngrijiți singuri. Le puteți hrăni, pe lângă lapte, varză verde, cereale și chiar o cantitate mică de fân proaspăt. Laptele se administrează în primele câteva săptămâni după naștere, se face cu o pipetă. Hrănirea se efectuează la fiecare 3 ore. În același timp, este important să nu uităm să încurajezi bebelușii să meargă la toaletă. În condiții normale, această procedură este efectuată de mamă și, dacă nu este acolo, trebuie să luați un tampon de bumbac, să îl umeziți în ulei de măsline și să masați ușor organele genitale ale animalelor..

Știați? Porcii de Guineea, datorită caracteristicilor structurale ale sistemului lor alimentar, sunt obligați să mănânce constant și în același timp în porții mici.

Posibile probleme

În ciuda naturalității acestui proces, care ar trebui să fie încorporat în orice animal de sex feminin, pot apărea unele complicații la naștere și după acestea:

 1. Tineret feminin. Porcii pot fi folosiți pentru reproducere atunci când au atins o greutate de 500 g. Cu toate acestea, destul de des, femelele cumpărate din magazinele de animale de companie și care trăiesc în aceleași cuști cu bărbații pot fi deja însărcinate. Cu toate acestea, dacă sunt mici, nu sunt capabili să nască în mod independent și să crească urmași..
 2. porcușori de Guineea
 3. Femela refuză să rupă membranele nou-născutului. Dacă acest lucru nu se face la timp, bebelușii se pot sufoca. Proprietarul ar trebui să ajute prin ruperea filmului în jurul botului și îndepărtarea mucusului din gură și nas. Pentru a restabili respirația, bebelușul este strâns strâns în mână și agitat puternic. Apoi sunt șterse cu o cârpă moale și așezate aproape de o sursă de căldură, cum ar fi o sticlă de apă caldă. O oră mai târziu, când se poate mișca, este așezat lângă mama sa..
 4. Încetarea travaliului. Dacă contracțiile uterului s-au oprit și există încă fructe în uter, este imperativ ca femela să fie livrată medicului veterinar. El va ajuta la obținerea lor chirurgical.
 5. Refuzul hranei. Acest lucru este destul de rar, dar nu se poate face nimic. În această situație, copiii vor trebui hrăniți artificial..
 6. Femelă timidă. Uneori, femeile se pot speria de copiii lor, chiar dacă ea i-a lins deja parțial. Ea țipă tare și fuge, dar din moment ce copiii sunt reci, ei își urmează mama, ceea ce o sperie și mai mult. Dacă nu se face nimic, ei vor muri de hipotermie. În această situație, trebuie să îndepărtați bebelușii și, după un timp, începeți să-i puneți pe rând, oferindu-i mamei timp să-i adulmece. Dacă nu funcționează nimic, atunci proprietarul trebuie să se hrănească.
 7. Cobai cu copii
 8. Lipsa de lapte. O femeie tânără poate să nu aibă suficient lapte pentru prea mulți descendenți. În acest caz, trebuie să găsiți o altă femelă sau să ajutați animalul să o facă. Cea mai potrivită compoziție de lapte este laptele de porc. Pentru energie suplimentară, miere și vitamine sunt adăugate în picături.

După cum puteți vedea, îngrijirea unui cobai însărcinat nu este dificilă, dar are propriile nuanțe. Cunoscându-le, puteți efectua nașterea fără probleme și, de asemenea, puteți oferi îngrijirea necesară descendenților și femelei..

Recenzii

Este posibil ca un porc însărcinat să nu se simtă bine, ca orice creatură însărcinată, atunci minte mai mult. Și când se simte bine și, în plus, hormonii sar, se poate comporta agresiv. Și femelele mele au sărit prin alimentatorul dublu cu o zi înainte de a naște, deci acesta nu este un indicator. Cel mai bun mod de a afla despre sarcină este o dată pe săptămână să puneți femela pe masă cu fundul îndreptat spre dvs. și să puneți palma sub burtă, ținându-și respirația, pentru a asculta dacă cineva se mișcă acolo))). Acest lucru trebuie făcut cu blândețe și cu atenție. Femeilor mele însărcinate le place chiar această procedură))). Cu cât sunt mai mulți copii, cu atât este mai ușor să stabiliți sarcina și, dacă copilul este singur, atunci burta nu crește semnificativ, deoarece este situat la mijloc. Nu vă faceți griji, dacă aveți cu adevărat porci de sex diferit, atunci nu se va descurca fără copii. Și, desigur, o sarcină falsă se poate întâmpla la porci, dar acest lucru este foarte rar, așa că nu vă deranjați cu astfel de gânduri. Cred că foarte curând ne vei spune despre apariția porcilor drăguți)))

YuliaRu

https://msvinka.ru/forum/viewtopic.php?p=4483&sid = 994158e9a2216b9c202bff246063fd2b # p4483

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sarcina și nașterea cobailor