Biomicină: instrucțiuni pentru utilizarea pulberii în medicina veterinară

Medicament cu biomicinăÎn farmacologia modernă, se cunoaște un număr mare de medicamente care au efect antimicrobian. Ele nu au un efect negativ asupra tuturor celulelor din corp. Fiecare agent are anumite proprietăți în raport cu microorganismele patogene.

Sub influența antibioticelor, bacteriile și virusurile patogene își opresc activitatea, dezvoltarea și reproducerea. Pe lângă acțiunea antimicrobiană, antibioticele pot favoriza creșterea și dezvoltarea normală a animalelor domestice tinere și a păsărilor de curte..

Acestea sunt utilizate pentru tratamentul și prevenirea unei game largi de boli infecțioase, pulmonare, gastrointestinale, dermatologice..

Folosind antimicrobian medicamente, este necesar să urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare și prescripțiile medicului veterinar, deoarece, cu o scădere sau creștere independentă a dozelor, pauze între utilizarea medicamentului sau cursuri de tratament în corpul animalului, microorganismele pot dezvolta rezistență la acest medicament. În acest caz, utilizarea antibioticelor în doze mari sau a altor agenți mai puternici devine inutilă..

În prezent, cel mai eficient medicament cu spectru larg este Biomicina, care este utilizată în medicina veterinară pentru tratarea animalelor domestice și de fermă. Biomicina este utilizată ca medicament independent sau ca parte a terapiei complexe. Compoziția atent selectată a medicamentului permite utilizarea acestuia pentru tratamentul multor boli grave de origine infecțioasă.

Biomicina are pozitiv impact asupra corpului. Este folosit pentru tratarea persoanelor și a animalelor de companie. Foarte des, produsul este utilizat ca aditiv alimentar sub formă de semifabricat..

Potrivit experților, principalul avantaje Biomicina sunt:

 • Bolile animalelorutilizarea pentru tratamentul și prevenirea bolilor pulmonare, intestinale la animalele tinere și păsările de curte;
 • are un spectru larg de acțiune;
 • absorbit rapid din tractul gastro-intestinal și are un efect pe termen lung asupra microorganismelor patogene;
 • a fost testat și este utilizat pentru a trata febra paratifoidă, pasteureloza, erizipelul, edemul malign, carbunculul emfizematos, leptospiroza;
 • folosit pentru a stimula creșterea și dezvoltarea găinilor.

Compoziția preparatului

Biomicina aparține grupului de tetraciclină cu spectru larg.

Compoziția medicamentului include o substanță activă care este produsă de Actinomyces aureofaciens. Este activ împotriva unui număr de microorganisme patogene, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia pentru tratarea formelor severe de boli.

În funcție de forma de eliberare, compoziția medicamentului poate varia ușor..

Pentru ușurință în utilizare, biomicina este produsă în mai multe forme:

 • Injecțiisoluție pentru injecții intramusculare și subcutanate - vă permite să obțineți cel mai rapid și mai stabil rezultat în tratamentul dermatitei, antraxului, dizenteriei;
 • pulberea este un granulat galben mare, care este practic insolubil în apă și are un gust amar;
 • unguentul se aplică ușor pe piele, se absoarbe rapid, nu are efect negativ asupra zonelor sănătoase ale pielii, are efect terapeutic numai asupra zonei afectate.

efect farmacologic

Medicamentul este absorbit rapid în membranele mucoase și are un efect terapeutic asupra microflorei patogene. Substanța activă este capabilă să facă față mai multor boli care se dezvoltă în organism. Medicamentul rămâne activ mult timp..

Biomicina poate fi utilizată pentru tratament boli care sunt severe de mult timp. Medicamentul nu are un efect negativ asupra suprafețelor mucoase ale stomacului și intestinelor, prin urmare este adesea utilizat pentru a trata infecțiile intestinale la animalele tinere.

Substanța activă nu se acumulează în organism și este excretată de rinichi.

Indicații de utilizare

Biomicina este utilizată ca medicament independent sau în combinație cu alte medicamente pentru tratamentul următoarelor boli și stări patologice la domiciliu și agricol animale:

 • Necrobacterioza boliiboli pulmonare;
 • boli dermatologice;
 • carbuncul malign;
 • necrobacterioză;
 • boli ale tractului gastro-intestinal;
 • Difterie balcanică;
 • infecții coliparatifoide;
 • impetigo stafilococic;

Se recomandă utilizarea biomicinei sub formă de pulbere semifabricată ca aditiv pentru hrana animalelor. Acest lucru ajută la stimularea creșterii păsărilor de curte și a puiului tânăr..

Biomicina este utilizată pentru vindecarea rănilor la peștii de acvariu.

Utilizarea biomicinei interzis cu hipersensibilitate la componentele medicamentului, care se poate manifesta ca reacții alergice.

Medicamentul nu este utilizat pentru tratarea animalelor slăbite, precum și după expirarea medicamentului.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Biomicina este utilizată numai după recomandarea unui medic după stabilirea cauzelor bolii și clarificarea diagnosticului.

Terapeutic efectul iar durata acțiunii medicamentului depinde de tipul și vârsta animalului, de metoda de administrare a medicamentului. Durata utilizării antibioticelor depinde de gravitatea bolii. Trebuie remarcat faptul că, în cazul utilizării prelungite, medicamentul nu are un efect negativ asupra activității organelor interne..

Biomicina trebuie utilizată cu precauție specială pentru tratarea iepurilor, deoarece aceste animale nu tolerează bine medicamentul și pot prezenta semne de otrăvire..

Biomicina este utilizată sub formă de soluție pentru injecții intramusculare și subcutanate pentru a spori efectul terapeutic, poate fi utilizată cu medicamente din grupul sulfanilamidă.

Pentru tratamentul tractului gastro-intestinal infecții utilizați 0,1 ml per kilogram de greutate corporală a produsului de două ori pe zi timp de cinci zile. În scop preventiv, 0,01 ml se utilizează timp de 5 zile.

Aplicarea biomicinei pentru pui

Biomicină pentru puiDe obicei, pulberea de Biomicină este utilizată pentru pui. Când se utilizează medicamentul ca aditiv pentru hrana animalelor, se observă o creștere accelerată a păsărilor. Datorită acestei proprietăți, medicamentul este utilizat pe scară largă în creșterea păsărilor. Când se utilizează Biomicină fortificată, puii ating dimensiunea și greutatea unei păsări adulte nu în 90 de zile, ci în 71.

Aplicarea medicamentului pentru purcei

Purcei, spre deosebire de animalele tinere ale altor animale de fermă, cel mai puţin susceptibil la acțiunea unor doze mari de Biomicină. Medicamentul este utilizat în mod activ pentru tratamentul și prevenirea bolilor la porci. În aceste scopuri, se utilizează o soluție de medicament, care se administrează pe cale orală..

Când se utilizează medicamentul, recuperarea la purcei se observă aproape o dată după utilizarea remediului. Dacă tratamentul începe mai târziu, atunci tratamentul durează mai mult..

Biomicina pentru purcei este, de asemenea, utilizată în preventiv scopuri și stimulează creșterea animalelor. Medicamentul se administrează pe cale orală imediat după nașterea puilor o dată pe zi timp de trei zile împreună cu laptele.

Utilizarea biomicinei pentru bovine

Biomicina este utilizată pentru tratarea dispepsiei toxice la vițeii și animalele adulte. Îmbunătățirea stării animalelor are loc după primele doze de medicament. Apoi simptomele scad treptat. Recuperarea completă are loc în trei zile.

În scopul profilaxiei, medicamentul se administrează animalelor într-o jumătate de oră înainte de hrănire. Regimul de utilizare suplimentar trebuie convenit cu medicul veterinar.

Efecte secundare

Dacă doza prescrisă sau modul de utilizare al medicamentului este depășită, animalele pot prezenta semne de otrăvire, se poate dezvolta stomatită.

Efectul secundar poate fi exprimat sub formă de umflături, diaree, vărsături, erupții cutanate.

Preț și de unde să cumpărați

Biomicina este disponibilă la o farmacie veterinară la prețuri accesibile. Costul pulberii este de la 200 de ruble pe pachet, unguent - de la 250 la 300 de ruble.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Biomicină: instrucțiuni pentru utilizarea pulberii în medicina veterinară