Combaterea ploșnițelor: metode populare eficiente de a scăpa de paraziți

Bug-urile de pat și bug-urile de pat pot apărea chiar și într-o casă curată și confortabilă. Aceste insecte cu sânge cald trăiesc lângă oameni și se hrănesc cu sângele lor. Paraziții mici sunt greu de observat, dar, apărând o dată, umplu instantaneu spațiul de acasă: o femelă este capabilă să depună aproximativ 5 ouă pe zi. Mușcăturile de ploșnițe sunt dureroase. Situația este agravată de faptul că aceste insecte sunt purtătoare de boli infecțioase periculoase și provoacă apariția alergiilor..

Recomandări pentru tratarea ploșnițelor

În tot timpul luptei lungi și plictisitoare cu ploșnițe, au fost descoperite multe remedii care pot scăpa de aceste insecte. Astăzi există o mare selecție de metode alternative în cazul în care vă decideți să luptați împotriva paraziților fără a utiliza produse chimice de uz casnic.

Înainte de a alege un anumit instrument, ar trebui să cunoașteți câteva reguli. Este important să începeți imediat o luptă eficientă împotriva ploșnițelor: o metodă aleasă incorect, care nu oferă rezultate vizibile, nu numai că nu vă va ajuta să scăpați de ele, dar vă va lua și timpul în care ați putea face față problemei.

Dacă apar insecte în casă:

  1. Aruncați o privire obiectivă asupra situației: metodele populare sunt eficiente dacă există puțini paraziți în apartament și locul de localizare al acestora este cunoscut cu precizie..
  2. Nu întârziați cu începutul luptei: de îndată ce găsiți bug-uri în casă, căutați un remediu împotriva lor.

Îndepărtați animalele de companie din casă înainte de a vă ocupa de bug-uri de pat. Este mai bine să dați așternutul la curățarea chimică, dar mai întâi expuneți-l la temperaturi scăzute sau ridicate. Dacă problema este descoperită iarna, atunci înghețați întregul apartament deschizând ferestrele și balcoanele timp de 5-6 ore. Insectele se tem de îngheț și mor din cauza acestuia.

Dacă decideți să luptați fără a folosi ajutoare, atunci, pe lângă execuția rece, apa clocotită vă va ajuta. Am găsit un loc pentru localizarea ploșnițelor (în saltele, perne, canapele) - efectuați prelucrarea la cald, înmuierea și spălarea. Repetați o procedură similară după o săptămână..

Saltea deteriorată cu ploșniță

Plosnitele își formează cel mai adesea coloniile în salteaua de dormit.

Rețete sănătoase

Există mai multe rețete simple care sunt cele mai preferate atunci când se confruntă cu problema acestor paraziți:

  1. Se amestecă săpun, kerosen și apă într-un raport de 7:20:10. Tratați toate camerele și piesele de mobilier cu compoziția (cu excepția îmbrăcămintei, vaselor, articolelor de igienă personală).
  2. Luați o lingură de săpun pentru rufe și radeți-o. Se amestecă așchii rezultați cu disulfură de carbon, apoi se adaugă kerosen. Apoi, trebuie să turnați întregul amestec printr-o pâlnie într-o sticlă de plastic de o dimensiune adecvată. Apoi amestecați cu apă într-un raport 1: 1 și tratați toate camerele din casă. Procedura trebuie repetată într-o săptămână..
  3. Se amestecă amoniac și terebentină într-un raport de 5: 1. Procesați toate camerele unei case sau apartamente.

Atenție: metodele descrise sunt eficiente până la momentul maxim al infecției, adică, în timp ce există puține bug-uri în apartament. În cazuri avansate, este inevitabil să apelăm la mijloace chimice puternice de luptă.

Remediile populare

Paraziții se tem de temperaturi extreme, mirosuri puternice, precum și de acțiuni mecanice (de exemplu, o insectă poate fi ușor ucisă cu un aspirator de lucru sau în mod clasic - prin aplatizarea cu papuci de casă).

Remedii populare pentru ploșnițe

De-a lungul istoriei luptei împotriva ploșnițelor, umanitatea a descoperit multe modalități de a scăpa de ele.

Oţet

Oțetul obișnuit de masă ajută la uciderea insectelor. Avantajul utilizării sale este că este sigur pentru oameni și animale de companie și are, de asemenea, un preț scăzut. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, are doar un efect descurajant, fără a ucide ploșnițe..

Secretul utilizării oțetului este simplu: cu cât soluția este mai puternică, cu atât remediul este mai eficient. La procesare, aplicați produsul pe toate zonele apartamentului, precum și pe mobilier și obiecte din jur. Acordați o atenție deosebită locurilor greu accesibile: fisuri sub pervazuri, grătare de ventilație, plinte. Amintiți-vă, ploșnițele nu trăiesc doar în perne și saltele..

Se pot distinge cele mai renumite rețete care utilizează soluție de acid acetic:

  • Oțet + decoct de pelin. Un produs bun, al cărui miros înțepător ajută la respingerea insectelor. Este bine pentru ei să ungă locurile în care ploșnițele pătrund în casă..
  • Naftalină + oțet + soluție alcoolică 90%. Componentele sunt amestecate în proporții egale, insectele în sine sunt irigate cu o soluție.

Acid boric

Dacă există copii în casă, atunci utilizarea acidului boric este alegerea ta în lupta împotriva ploșnițelor. Este netoxic și complet sigur pentru copii și animale. Când ajunge pe corpul unei insecte, acidul mănâncă și îl usucă și afectează și sistemul digestiv al ploșnițelor.

Remediul este adesea folosit ca momeală pentru paraziți. Faptul este că aceste insecte nu reacționează în niciun fel la capcanele sub formă lichidă, deci ar trebui să cumpărați acid sub formă de pulbere. Adorm în locurile în care sunt localizate ploșnițele..

Acid boric (pulbere)

Dacă pulberea de acid boric ajunge pe corpul insectei, aceasta provoacă mai întâi mâncărime și apoi se usucă

Ierburi (tansy, pelin, mușețel, lavandă, mentă, rozmarin sălbatic etc.)

Ierburile, florile și plantele au un miros înțepător, care este neplăcut pentru insecte. Sunt mai eficiente atunci când sunt recoltate în august și septembrie..

Ciorchini proaspeți de pelin sau flori de tansy sunt plasate în locuri în care paraziții par să-i sperie. O infuzie din aceste plante se aplică pe corpul copiilor înainte de culcare pentru a evita mușcăturile de ploșnițe. Un astfel de remediu poate provoca paralizie la insecte..

Infuzia de valeriană are un efect interesant asupra paraziților. Acțiunea sa nu este de a speria insectele, ci de a le atrage: când ies din ascunzătoarele lor spre momeală, poți începe să folosești alte metode de luptă care pot face față unui număr mare de ploșnițe.

Ledum este denumit popular bug-ul. Are o aromă pronunțată și aparține plantelor otrăvitoare. Pentru a distruge paraziții care se hrănesc cu sânge uman, este necesar să colectăm rozmarin sălbatic între august și octombrie.. În aceste luni există o cantitate semnificativă de uleiuri esențiale în plantă. Îl folosesc într-o formă zdrobită și, de asemenea, îl aprind (în acest caz, fumigarea afectează erorile).

Celandina pentru lupta împotriva paraziților este cel mai bine colectată din mai până în iulie pe timp fără ploaie. Premisele sunt tratate cu infuzia acestei plante. Pentru cea mai mare concentrație a soluției, celandina se infuzează în apă timp de două săptămâni, pe baza raportului de 1,5 pahare de pulbere la 10 litri de apă.

Mușețelul, inofensiv pentru oameni, este otravă pentru ploșnițe. Conține piretrină, care ucide paraziții. Se folosesc flori proaspăt culese: sunt zdrobite și împrăștiate în locuri de localizare și apariție a insectelor.

De asemenea, ploșnițele nu suportă mirosul de calamus și frunze de dafin, mentă și lavandă..

Important de reținut. Când utilizați plante, asigurați-vă mai întâi că dvs. și copiii dvs. nu sunteți alergici la aceste plante și infuzii. Același lucru este valabil și pentru acțiunea uleiurilor esențiale..

Galerie foto: plante în lupta împotriva paraziților

Kerosen și alcool denaturat

Kerosenul și alcoolul denaturat au atât avantaje, cât și dezavantaje în lupta împotriva ploșnițelor.. Trebuie reamintit faptul că aceste substanțe pot dăuna sănătății umane, sunt inflamabile și degajă un miros puternic.

Este mai bine să efectuați tratamentul într-un aparat respirator și întotdeauna în absența gospodăriilor și a animalelor de companie în cameră. Principalul avantaj al kerosenului și al alcoolului denaturat este prețul acestora. Nu este mare, deci acest instrument este disponibil pentru toată lumea, iar căutarea lui nu va dura mult.

Kerosenul afectează insecta în felul următor: atunci când este inhalat, provoacă sufocarea insectei, blocând fluxul de aer. În teorie, parazitul ar fi trebuit să moară. De fapt, acest lucru se întâmplă numai dacă este complet umplut cu o substanță. De asemenea, este rău că, chiar și atunci când kerosenul este pulverizat direct pe insecte, nu va fi posibil să atingi și să ucizi pe toată lumea - o proporție substanțială de bug-uri va rămâne în cameră. Un alt mare dezavantaj al produsului este că nu este capabil să distrugă ouăle de paraziți.

Kerosenul este utilizat atât în ​​formă pură, cât și în compoziția soluțiilor pe baza acestuia.

Substanța este utilizată pentru a trata locurile în care apar sau se acumulează ploșnițe. Este util pentru respingerea paraziților și este, de asemenea, potrivit ca metodă brutală - de exemplu, atunci când este necesar să distrugeți cuiburile de insecte pe canapele și pe saltele..

Nu uitați să luați măsuri de precauție atunci când utilizați kerosen, deoarece este foarte inflamabil..

Gudron și săpun de rufe

Când apar ploșnițe în apartament, lenjeria de pat trebuie spălată exclusiv cu gudron sau săpun de rufe. Mirosul lor specific respinge insectele, iar proprietățile lor antibacteriene ajută la menținerea curățeniei..

Săpunul de rufe este un ingredient utilizat în mod obișnuit în diferite rețete de control al insectelor de pat..

Săpun de gudron

Săpunul de gudron are un efect antibacterian și antiseptic: este utilizat pentru a preveni apariția și a speria ploșnițele

Alabastru cu vanilie

O metodă veche și dovedită care este folosită pentru a atrage ploșnițe în scopul exterminării lor este alabastrul cu vanilie. Produsul este împrăștiat peste canapea și saltele. Sperie insectele care suge sânge.

Vanilina este, de asemenea, amestecată cu bicarbonat de sodiu și stropită cu această pulbere inofensivă pe mobilierul contaminat, articolele de uz casnic și părul animalelor de companie. Această metodă nu dăunează, dar rezultatul va fi evident.

Sulfat de cupru

Sulfatul de cupru (sulfatul de cupru) este diluat cu apă și locuri irigate unde se acumulează paraziți.

La reparare, substanța poate fi amestecată împreună cu lipici pentru tapet - în viitor, acest lucru va speria ploșnițele și va asigura, de asemenea, că nu există mucegai în casa ta. Această metodă este sigură pentru sănătatea oamenilor și animalelor..

Sulfat de cupru

Pentru a scăpa de paraziți, teritoriul așezării lor este irigat dintr-o sticlă de pulverizare cu o soluție de sulfat de cupru

Uleiuri esentiale

Multe uleiuri esențiale bogate și aromate au un miros înțepător, care este în detrimentul bug-urilor de pat..

Concentratele de cuișoare, mușcată, arbore de ceai, rozmarin, eucalipt sunt eficiente în lupta împotriva paraziților. Uleiurile sunt pulverizate și aplicate direct pe piele. De asemenea, folosesc lămpi de aromă care pot respinge insectele..

frunza de dafin

Frunzele de dafin au un miros intolerant la bug-uri (cu cât planta este mai proaspătă, cu atât este mai puternică).

O infuzie pe baza acestei plante este eficientă pentru curățarea umedă și prelucrarea covoarelor, după care acestea sunt uscate în aer liber. Pardoselile și mobilierul din casă sunt, de asemenea, tratate cu un compus concentrat. Pentru exterminarea ploșnițelor, frunza de dafin este utilizată de două ori pe zi timp de o săptămână.. Sigur pentru oameni și animale de companie.

frunza de dafin

Frunza de dafin folosită la gătit are o aromă specifică, care este neplăcută pentru ploșnițe.

Muştar

Plosnitele nu tolerează mirosul de muștar obișnuit. Pentru a scăpa de paraziți, se folosește pudră de muștar. Este împrăștiat sub plinte, pe rame de pat din lemn și pe toate locurile de mobilier. Pulberea trebuie reînnoită, deoarece mirosul de muștar proaspăt este insuportabil pentru ploșnițe - acestea fug din acele locuri în care agentul este împrăștiat.

În timpul reparațiilor, muștarul uscat se adaugă lipiciului pentru descurajare suplimentară și prevenirea apariției insectelor.

Pudra de grocci este bună, deoarece este naturală și inofensivă pentru toate gospodăriile - nu provoacă alergii sau alte probleme asociate căilor respiratorii. Acest remediu pentru a scăpa de ploșnițe poate fi utilizat în mod regulat..

Pulbere de muștar

Pudra de muștar este împrăștiată prin cameră sau este utilizată ca amestec pentru lipici pentru tapet

Tehnic și amoniac

Spațiile sunt tratate cu alcool industrial pentru a elimina complet ploșnițele. După aceea, toate încăperile din casă sunt bine aerisite. Locuința se curăță din nou după 5 zile. Procedura se efectuează într-un aparat respirator și, în timp ce mirosul de amoniac rămâne stabil, este mai bine să părăsiți apartamentul și să transportați animale de companie..

Plosnitele nu suportă mirosul de amoniac. Dacă este constant prezent în apartament, atunci paraziții pot pleca de acolo. O modalitate eficientă este de a aranja infuzia de alcool în sticle înguste în locuri izolate și inaccesibile.

Alcoolul denaturat poate fi udat pentru bug-uri și larve de insecte - acest lucru le ucide.

Zhivitsa și terebentină

Guma este rășina copacilor de conifere. După prelucrare, se obține terebentină din aceasta. Un miros toxic și înțepător poate distruge ploșnițele, prin urmare, încăperile sunt tratate cu această compoziție..

Utilizarea produsului poate afecta bunăstarea oamenilor, așa că după procesarea camerelor este mai bine să părăsiți casa de cel puțin o zi. A doua procedură se efectuează după cinci zile.

Sap

Ulei de cedru, rășină, uleiuri esențiale de conifere - toate acestea nu sunt ca bug-urile, iar mirosul persistent al acelor de pin și al rășinii poate speria insectele

Video: eficacitatea metodelor de acasă pentru a scăpa de ploșnițe

Recenzii

Remediile populare sunt eficiente dacă tocmai au apărut ploșnițe în apartament sau au fost găsite câteva dintre ele. Este mai bine să lupți împotriva concentrațiilor mari de paraziți în mod colectiv, negocind cu vecinii, care sunt, de asemenea, îngrijorați de atacurile acestor insecte care suge sânge. În acest caz, se utilizează substanțe chimice sau se apelează echipe specializate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Combaterea ploșnițelor: metode populare eficiente de a scăpa de paraziți