Barguzinsky sable: un animal frumos și prădător

Barguzinsky sableUn frumos animal sălbatic - sable trăiește în pădurile dense de taiga. Acest animal are multe subspecii, care diferă în funcție de mărimea, culoarea și calitatea blănii, precum și de zona de reședință..

Numele subspeciilor sunt date exact în funcție de habitatul lor, de exemplu: Angarsk, Yenisei, Kamchatka. Sabia Barguzin diferă de omologii săi prin dimensiunea relativ mică și culoarea închisă a pielii.

Barguzin este proprietarul unei blănuri valoroase

Sable în zăpadăBarguzinsky sable - prădător un animal aparținând familiei nevăstuice. Natura l-a înzestrat cu o blană frumoasă. Foarte moale și ușoară, mătăsoasă la atingere, blana are o durabilitate bună. Datorită caracteristicilor sale, este evaluat mai mult decât piei de alte subspecii de sable..

Paleta de culori a blănii variază de la foarte închis la maro deschis. Există un punct luminos pe gât. Cu cât culoarea pielii este mai închisă, cu atât este mai mare cost la licitațiile de blană.

Vânătoare de sabie

Sable mâncând peșteBlana de o calitate și frumusețe excelentă a fost făcută de sabia Barguzin obiect exterminare nemiloasă din cele mai vechi timpuri. Au vânat zibel peste tot în Siberia, în ciuda numărului în scădere de indivizi, prin urmare, în prima jumătate a secolului al XX-lea, în unele zone de taiga, acest animal valoros era aproape plecat.

Situația s-a schimbat acum. Implementat Securitate măsuri, lupta împotriva braconajului se desfășoară, se introduce un control strict și frecvența vânătorii. Toate aceste măsuri contribuie la faptul că dispariția lui Barguzin nu mai este amenințată.

Înainte de înființarea zăpezii adânci, animalele purtătoare de blană sunt vânate folosind câini îi place. După căderea zăpezii, ei se mută în capcane. În timpul sezonului, muncitorii din domeniul pescuitului recoltează 40-50 de animale.

Stilul de viață al sabiei Barguzin

Sable pe un copacFiara asta e drăguță puternic pentru dimensiunile sale reduse. Dexter și agil, se mișcă în salturi de până la 70 cm.

Labele animalului sunt largi și acoperite cu blană groasă, așa că este convenabil să pătrundă prin zăpadă fără să cadă. Sable posedă excelent auzul și mirosul. Este cel mai activ dimineața și seara..

Habitat

Barguzin sableBarguzinsky sable și-a luat numele din habitatul său Creasta Barguzinsky în largul coastei lacului Baikal. Acum gama sa s-a extins semnificativ, animalul poate fi găsit în taiga siberiană și în Orientul Îndepărtat.

Barguzin preferă greu de trecut păduri de conifere, în special cedru. El se așează în locuri aglomerate în care există depozite de piatră, tufișuri dese, copaci căzuți.

Unde trăiește zibelul BarguzinSub rădăcinile copacilor răsturnați sau în golurile lor, fiara își face de cele mai multe ori vizuina. Animalul păstrează curat un nurc confortabil.

Practic, sabia se mișcă pe sol, uneori urcă de-a lungul trunchiurilor în coroanele copacilor. Teritoriul său el limite marchează, își face propriile căi acolo și încearcă să scape de alți prădători mici. Animalul trăiește pe locul ales timp de 2-3 ani, apoi pleacă și alege un loc nou de locuit.

Reproducere

Sable în rezervăAnimalele sunt gata de împerechere de la vârsta de doi sau trei ani și dobândesc descendenți până la aproximativ 15 ani. După împerechere, masculul este aproape de femelă și îi aduce prada astfel încât să-și poată menține forța în timpul sarcinii.

Puii se nasc primăvara orbi și neajutorați, 3-4 bucăți pe așternut. Femela are grijă de descendenți cu emoție. Se grăbește disperată la orice inamic dacă copiii sunt în pericol. Sabia se află în groapă până la o lună și jumătate, apoi încep să iasă și să exploreze lumea din jur. La mijlocul verii, creșterea tânără a început o viață independentă..

Ce mănâncă animalul Barguzin

Barguzin sable poate fi atribuit omnivor mamifere, deși baza hranei sale sunt animalele mici:

  • șoareci volei;
  • rozatoare pikas;
  • iepuri tineri;
  • chipmunks;
  • proteine.

Sable animalUneori, un zibel poate prinde chiar un cocoș sau un tânăr negru, care petrec noaptea într-o vizuină sub zăpadă. El poate gusta și carnea, precum și peștele spălat la țărm.

În ciuda naturii prădătoare, sabia nu este contrară sărbătoririi cu nuci de pin și fructe de padure taiga: lingonberries, mure, afine. Fiara nu va refuza, ocazional, și mierea albinelor sălbatice.

Dar sable în sine, deoarece mâncarea poate fi prinsă de bufnițe mari, jderi, urși.

Reproducerea în fermele de blană

Sable ruleazăExistă multe dificultăți în reproducere și creșterea unui prădător în captivitate. În ciuda respectării tuturor cerințelor de întreținere, doar o pătrime dintre femei sunt capabile să concepă. Starea stresantă a animalelor cauzată de a fi în cuști duce la mai mult târziu pubertate. Nu este întotdeauna posibil să se mențină un regim de temperatură în incinte apropiate de condițiile meteorologice naturale.

Cum să păstrezi o sabieCalitatea și frumusețea piei depind în mod direct de iluminare, prin urmare este necesar ca toate celulele să fie iluminate de soare, care într-o fermă mare poate fi problematic. Animalelor ar trebui să li se ofere o dietă variată și echilibrată:

  • produse din carne;
  • lapte;
  • legume;
  • fructe;
  • suplimente de vitamine.

În ciuda dificultăților în creșterea captivă a zibului, această afacere se dezvoltă cu succes și oferă rezultate tangibile. În plus, există ferme care cresc animale special pentru stabilirea ulterioară a naturii și pentru reaprovizionarea populației, dacă este necesar. Această măsură este destinată proteja animal sălbatic de la exterminare completă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Barguzinsky sable: un animal frumos și prădător