Vidra de râu (foto): înotător excelent din familia nevăstuică

Un înotător agil și născut, vidra de râu a atras multă vreme atenția umană. Apreciem animalul nu numai pentru blana sa practică și durabilă, ci și pentru caracterul său prietenos

Clasificare

Vedere: Vidra - Lutra lutra

Familie: Cunyi

Detaşare: Carnivore

Clasă: Mamifere

Un fel: Chordate

Subtip: Vertebrate

Dimensiuni: dlungimea corpului - 55 - 95 cm, coada - 26 - 55 cm - greutatea - 6 - 10 kg

Speranța de viață: până la 10 ani

Un înotător agil și născut, vidra de râu a atras multă vreme atenția umană.

Apreciem animalul nu numai pentru blana sa practică și durabilă, ci și pentru caracterul său prietenos.

Se înțelege bine în captivitate, aducând bucurie proprietarilor ei cu o capacitate de învățare ridicată și o dispoziție complet pașnică..

Vidra de râu preferă râurile cu un flux rapid și fund stâncos. Este de dorit ca râul să nu fie lat, la 10 - 15 m

Vidra de râu preferă râurile cu curenți rapizi și fund stâncos. Este de dorit ca râul să nu fie lat, la 10 - 15 m

Habitat

Animalul a populat toată Europa de Vest, cum ar fi desman stăpânea vaste teritorii din Asia, ajungând la granițele sudice ale Hindustanului și Chinei.

În habitatele sale obișnuite, Suedia, Spania, Marea Britanie și Elveția, vidra de râu, a cărei fotografie este decorată cu diferite atlasuri animale din aceste regiuni, a fost exterminată nemilos..

Astăzi se încearcă stabilirea animalului în lacurile și rezervoarele sale native din aceste țări, dar până acum este inclus în lista speciilor pe cale de dispariție.

În ceea ce privește peisajul, animalul preferă râurile cu curenți rapizi și funduri stâncoase. Este de dorit ca râul să nu fie lat, la 10 - 15 m.

Numărul total al speciilor este de aproximativ 90 de mii de indivizi, ceea ce este cu siguranță o scădere pentru vastul teritoriu al Pământului..

Interesant! În secolul al XVIII-lea, când vânătoarea era o activitate comercială omniprezentă, numărul vidrelor era de 5 ori mai mare decât astăzi..

Ca reprezentant al familiei nevăstuice, vidra de râu este un vânător foarte viclean și magistral. Obiectul principal pentru vânătoare este un pește, pe care animalul îl prinde cu viteză rapidă.

Ca reprezentant al familiei nevăstuice, vidra de râu este un vânător foarte viclean și virtuos. Obiectul principal pentru vânătoare este un pește, pe care animalul îl prinde cu o viteză rapidă.

Caracteristică

Stilul de viață semi-acvatic a lăsat o amprentă solidă asupra comportamentului și obiceiurilor animalului.

 • Ca membru al familiei nevăstuică, care include dihorii, este o vânătoare foarte vicleană și virtuoasă.
 • Obiectul principal pentru vânătoare este un pește, pe care animalul îl prinde cu o viteză rapidă.
 • Mișcări încovoiate pe uscat, cu toate acestea, acest lucru nu afectează viteza de rulare.
 • O vidră va fugi cu ușurință de un om pe pământ.
 • Pentru ședere permanentă, el alege locurile surde, inaccesibile oamenilor. În detrimentul aprovizionării cu alimente, ea preferă siguranța pentru ea și pentru descendenții ei.
Vidra are o dispoziție veselă, îi place să se joace, ceea ce îi place în special celor care țin animalul acasă

Vidra are o dispoziție veselă, îi place să se joace, ceea ce îi place în special celor care țin animalul acasă

 • Îi place să vâneze dimineața și seara. Nu vă plac vânturile puternice și ninsoarele, care stau mult timp în adăpost.
 • Un animal ca. mangustă, foarte secretos și atent, uitându-se constant în jur și niciodată nu ajunge la uscat în zone deschise. Lângă casa ei, ea acoperă ieșirea din apă cu ramuri de molid sau alege locurile acoperite de tufișuri.
 • Vidra are o dispoziție veselă, îi place să se joace, ceea ce îi place în special celor care țin animalul acasă.

Interesant! Nu este neobișnuit să vezi vidrele adulte și puii lor, rulând amuzant pe pante în apă. Acesta este unul dintre divertismentele preferate ale animalului..

Părul vidrei de râu constă dintr-un copac dens, aderent uniform și lin la corp. Unguentul, pătat cu secreții grase din glandele pielii, împiedică blana animalului să se ude. Pe burta firelor de păr de animale este mult mai groasă decât pe spate și pe laturi

Părul vidrei de râu constă dintr-un copac dens, aderent uniform și lin la corp. Unguentul, pătat cu secreții grase din glandele pielii, împiedică blana animalului să se ude. Pe burta firelor de păr de animale este mult mai groasă decât pe spate și pe laturi

Aspect

Cuvântul jignitor „vidra” este perceput de noi ca ceva neplăcut în aparență și în zadar.

Cât de atractivă este vidra de râu în aparență, fotografia și descrierea pentru ei vor oferi o idee mai completă celor care nu sunt încă familiarizați cu acest minunat animal..

Are o față foarte amuzantă, decorată cu perle lungi.

 • Capul este turtit de sus și nu există urechi cu vârfuri rotunjite, care sunt obișnuite pentru nevăstuici. Cu toate acestea, acest lucru nu îi scade farmecul exterior..
 • Forma corpului este complet adaptată pentru înot. Curbele linizate și netede, alungirea mare și o coadă densă, conică și aplatizată, ajută animalul să se deplaseze rapid în coloana de apă.
 • Picioarele din față ale vidrei sunt scurtate, ceea ce are și un efect pozitiv asupra capacităților sale de înotător..
 • Părul vidrei de râu constă dintr-un copac dens, aderent uniform și lin la corp. Unguentul, pătat cu secreții grase din glandele cutanate, împiedică blana animalului să se ude. Pe burta firelor de păr de animale este mult mai groasă decât pe spate și pe laturi.
 • La această specie, masculii sunt de obicei mai mari decât femelele..

Pentru rezistența ridicată la uzură a blănii și impermeabilitatea acesteia, vidra este apreciată de iubitorii de haine de blană calde și frumoase și de haine scurte. Blana ei nu este mai ieftină decât o haină de blană vulpe alba.

Principala caracteristică a vidrei de râu este stilul său de viață semi-acvatic. Oriunde locuiește, trebuie să existe un corp de apă. Cu toate acestea, oamenii de știință observă că animalul poate parcurge zeci de kilometri pe uscat, în căutarea unui loc mai satisfăcător pentru a locui.

Principala caracteristică a vidrei de râu este stilul său de viață semi-acvatic. Oriunde locuiește, trebuie să existe un corp de apă. Cu toate acestea, oamenii de știință observă că animalul poate parcurge zeci de kilometri pe uscat, în căutarea unui loc mai satisfăcător pentru a locui.

Caracteristici cheie

Principala caracteristică a vidrei de râu este stilul său de viață semi-acvatic..

Ca și în cazul castor sau bizam, oriunde trăiește, trebuie să existe un corp de apă.

Cu toate acestea, oamenii de știință observă că animalul poate parcurge zeci de kilometri pe uscat, în căutarea unui loc mai satisfăcător pentru a locui..

Vidra nu se lipeste de un singur loc, decat daca ii ofera suficienta hrana pentru cativa ani.

În timpul iernii, animalul nu hibernează, prin urmare se acumulează în apropierea spațiilor de apă care nu îngheță complet.

Polynyas permit vidrei să înoate, să respire și să iasă după o vânătoare reușită.

Interesant! Când este ținută acasă, vidra se atașează rapid de o persoană, iubește să se joace cu el, este ușor de antrenat și devine rapid favorita tuturor..

Cea mai mare parte a dietei animalului constă în diferite tipuri de pești. Crapul, păstrăvul, știuca alternează cu micul roșu și carasul. Pe uscat, animalul vânează rozătoare, păsări vânătoare, broaște. Poate mânca un gândac mare sau crustacee

Cea mai mare parte a dietei animalului constă în diferite tipuri de pești. Crapul, păstrăvul, știuca alternează cu micul roșu și carasul. Pe uscat, animalul vânează rozătoare, păsări vânătoare, broaște. Poate mânca un gândac mare sau crustacee

Alimente

Cea mai mare parte a dietei animalului constă în diferite tipuri de pești..

Crapul, păstrăvul, știuca se alternează cu roachul mic și carasul. Pe uscat, animalul vânează rozătoare cum ar fi lemmings, păsări vaduțe, broaște.

Poate mânca un gândac mare sau crustacee.

Pentru a obține hrană, vidra poate vizita o groapă de pește, unde se adună un număr mare de diferite tipuri de pești..

Ea ajunge ușor din urmă cu turme lente și, izbucnind în mijlocul lor, smulge cele mai mari exemplare.

Animalul așteaptă prădători singuri printre peștii în ambuscadă, atacând cu fulger și nu lăsând victima nici măcar un moment pentru a salva.

De asemenea, vânează rozătoare mici..

Vidra de râu atinge maturitatea sexuală cu 2 - 3 ani. Sarcina durează aproximativ 8 luni, ceea ce afectează și numărul mic al animalului. Femela dă naștere la doar 2 - 4 pui, care încă trebuie protejați de dușmani și de capriciile vremii

Vidra de râu atinge maturitatea sexuală cu 2 - 3 ani. Sarcina durează aproximativ 8 luni, ceea ce afectează și numărul mic al animalului. Femela naște doar 2 - 4 pui, care încă trebuie protejați de dușmani și de capriciile vremii

Reproducere

Vidrele de râu sunt animale solitare..

Nu au termeni clari pentru împerechere, totul se întâmplă în funcție de condițiile climatice din zona în care trăiesc.

În zona temperată, sezonul de împerechere cade în martie-aprilie, iar sub cerul Albionului cu ceață și în țările cu climă caldă, animalele se pot reproduce tot anul.

Vidra de râu atinge maturitatea sexuală cu 2 - 3 ani.

Sarcina durează aproximativ 8 luni, ceea ce afectează și numărul mic al animalului..

Femela naște doar 2 - 4 pui, care încă trebuie protejați de dușmani și de capriciile vremii.

Mama de vidră este foarte curajoasă și poate fi chiar prima care se grăbește către cea care, așa cum i se pare, invadează viața descendenților ei.

Cei mici cresc repede, dar de multe ori rămân cu mama lor până la vârsta de un an.

Mama de vidră este foarte curajoasă și poate fi chiar prima care se grăbește către cea care, așa cum i se pare, invadează viața descendenților ei. Cei mici cresc repede, dar de multe ori rămân cu mama lor până la vârsta de un an

Mama de vidră este foarte curajoasă și poate fi chiar prima care se grăbește către cea care, așa cum i se pare, invadă viața descendenților ei. Cei mici cresc repede, dar de multe ori rămân cu mama lor până la vârsta de un an

Întreținere și reproducere

Pentru păstrarea la domiciliu, vidra nu este recomandată.

Cu toate acestea, dacă aveți posibilitatea de a oferi animalului un rezervor adânc cu apă curată și posibilitatea de a merge pe mal, atunci puteți încerca să aveți un astfel de animal de companie..

Rețineți că animalul se golește foarte des și scaunele libere cu un miros neplăcut. Aceasta este o consecință a dietei peștelui.

Și acesta este un alt dezavantaj al încercării de a adăposti o vidră..

Creșterea industrială a vidrelor se desfășoară în creșe mari, în care condițiile de viață ale animalului sunt create cât mai aproape posibil de cele naturale.

Cu toate acestea, acestea nu acoperă toate nevoile femeilor producătoare de modă și blană, deoarece animalul se reproduce foarte lent..

Pentru menținerea locuinței, vidra de râu nu este recomandată. Cu toate acestea, dacă aveți posibilitatea de a oferi animalului un rezervor adânc cu apă curată și posibilitatea de a merge pe mal, atunci puteți încerca să aveți un astfel de animal de companie.

Pentru păstrarea la domiciliu, vidra de râu nu este recomandată. Cu toate acestea, dacă aveți posibilitatea de a oferi animalului un rezervor adânc cu apă curată și posibilitatea de a merge pe mal, atunci puteți încerca să aveți un astfel de animal de companie.

Animalul este crescut pentru blană, scump și rar. Dintre specialiști, blana de vidră este considerată standard de uzură sută la sută..

Produsele din blană închisă arată deosebit de superbe. Părul exterior este aspru, dar părțile inferioare sunt foarte delicate și pufoase.

Uneori, designerii recurg la smulgerea părului de gardă și creează lucruri uimitoare, acoperite cu cel mai delicat subfier.

Vidra de râu: înotător excelent din familia nevăstuică

În ciuda habitatului larg, vidra de râu sau vidra comună este listată ca specie pe cale de dispariție și se află sub protecția statului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vidra de râu (foto): înotător excelent din familia nevăstuică