Creșterea unui crocodil ca animal de companie

Crocodili domesticiCrocodil

- un animal exotic care, în sălbăticie, atingând dimensiuni enorme, poate sărbători cu ușurință pe oameni. Dar există specii mici care pot trăi cu ușurință într-un apartament dintr-un acvariu ca animal de companie. Cum să păstrați un crocodil intern, citiți mai jos.

Exotic acasă

Mulți oameni ajung în cele din urmă să își dorească să aibă un animal de companie acasă. Majoritatea preferă câini, pisici, hamsteri, papagali și peşte. Cu toate acestea, există o categorie de oameni cărora le puteți servi ceva original, exotic. Astfel, de regulă, preferă să cumpere terarii, care conțin păianjeni interesanți, șerpi, șopârle, broaște. Cei care permit condițiile să dobândească crocodili.Caiman crocodilDupă cum am menționat deja, crocodilii sunt de obicei mari - până la 5,5 m, în case pe care le conțin adesea caimans - animale din familia aligatorilor, care diferă de rudele lor mari ca mărime, fălci mai mici, prezența unei cochilii abdominale osoase și capacitatea de a trăi în apă dulce.

Important! Atunci când achiziționați orice animal exotic, nu trebuie doar să vă gândiți la plăcerea dvs., ci să știți și ce condiții sunt necesare pentru un animal de companie. Dacă apartamentul sau casa dvs. nu îndeplinesc aceste condiții, atunci ar trebui să acordați preferință unui alt animal. Nu este neobișnuit ca un mediu necorespunzător și hrănirea să conducă la moartea unui animal de companie..

În acest sens, privind înainte, observăm că pentru un crocodil într-o casă, aveți nevoie nu numai de un terariu cu apă, ci și de un spațiu cu pământ, unde să se poată târâ și să-și întindă corpul.Caiman crocodilÎn plus, atunci când alegeți un animal exotic, vă recomandăm să utilizați următoarele recomandări:

 • Asigurați-vă că vă familiarizați cu funcțiile vitale ale animalului înainte de a cumpăra.
 • Aduceți animalul dvs. de companie în magazine specializate de renume. Cumpărând acestea din mâinile tale, cel mai probabil, vei sprijini contrabanda și, de asemenea, nu vei avea nicio garanție că animalul va fi sănătos, că nu va trebui tratat mult timp și serios și nu va deveni o sursă de infecție în casa ta..
 • Gândiți-vă de unde veți cumpăra mâncare pentru animalul dvs. de companie, deoarece, cel mai probabil, produsele vor fi, de asemenea, exotice și indisponibile în orice magazin de animale de companie.
 • Imaginați-vă dacă puteți hrăni un prădător cu alte animale, de exemplu, dacă îl puteți hrăni cu un șoarece sau o broască.

Dacă v-ați gândit la toate nuanțele conținutului exotic și nimic nu vă sperie, atunci vă sugerăm să cunoașteți mai bine caimanul crocodil.

Caiman crocodil

Crocodilii caimani aparțin clasei reptilelor, ordinii crocodililor și familiei aligatorilor. Acestea ating dimensiuni maxime de la 1,5 m (femele) la 2,5 m (masculi) și cântăresc până la 60 kg. Cei mai mari reprezentanți ai genului cresc până la 3,5 m și ating o masă de 200 kg. Cel mai mic este caiman cuvera, la maturitate care nu depășește 1,8 m.

Gama lor naturală este America Centrală și de Sud. Reptilele își petrec cea mai mare parte a vieții situate pe malurile râurilor, lacurilor și mlaștinilor. Cel mai adesea trăiesc în locuri cu apă proaspătă, dar uneori pot fi găsite și în apropierea corpurilor de apă sărată. Ei scapă de deshidratare în timpul sezonului uscat îngropându-se în noroi. În căutarea prăzii, se pot deplasa cu o viteză foarte mare.Caiman crocodilCa toți prădătorii, caimanii mănâncă alte animale, dar, de regulă, nu se ating de oameni. Peștele își formează meniul zilnic, cu pene, mic reptile, amfibieni, insecte. Ei înșiși pot deveni prada crocodililor, caimanilor negri, anacondelor, jaguarilor.

Știați? Crocodilii înghit pietre destul de mari pentru a îmbunătăți digestia..

În comparație cu rudele lor mari, caimanii sunt oarecum mai calmi ca caracter și timizi. Cu toate acestea, femelele pot fi agresive. Când sunt ținuți acasă, acești mici crocodili au o natură docilă și nu necesită multă îngrijire. Pot fi îmblânzite cu ușurință. Ei cresc rapid. Cu o manipulare adecvată și în absența acțiunilor neglijent, nu există nici o amenințare de rănire din partea acestora.

Vă sfătuim să citiți despre astfel de animale de companie exotice precum iguană, eublefar, cameleon.

Dacă crești caiman de la o vârstă fragedă, atunci acesta va deveni aproape blând, deoarece nu te va percepe ca hrană. Animalului îi place să fie mângâiat și zgâriat pe lateral, în spate. La vederea proprietarului, el însuși ia contact, îi atrage atenția. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de faptul că atunci când păstrați un cuplu, gelozia este posibilă..

Dacă proprietarul este un bărbat, atunci bărbatul va fi gelos pe partenerul său, poate manifesta agresivitate dacă îi acordă prea multă atenție bărbatului. Dimpotrivă, atunci când o femeie se apropie de bărbat, este posibil ca agresivitatea femeii să urmeze. Ultimele cazuri sunt mult mai frecvente.

Durata medie de viață a unui caiman este de 40-50 de ani, dar în sălbăticie poate trăi până la 110-130 de ani.Caiman crocodil

Condițiile de detenție

În continuare, vă vom spune puțin despre caracteristicile păstrării crocodililor. Caimanii crocodili sunt foarte buni, deoarece pot ierta unele defecte în condițiile detenției lor.. Vor avea un efect non-critic asupra sănătății lor:

 • ușoară abatere a parametrilor de temperatură a apei;
 • dieta necorespunzătoare;
 • absența pe termen scurt a radiațiilor ultraviolete.

Acvariu pentru bebeluș

O casă de crocodil ar trebui să fie mai mult decât un acvariu. Numai un copil crocodil poate trăi într-un acvariu mare. Pentru adulți, va fi necesar un echipament de terariu. Volumul minim al acvariului ar trebui să fie de cel puțin o mie de litri. Cu toate acestea, poate fi introdus temporar într-un recipient de 200 litri. Sushi este o necesitate. Nivelul apei în acvariu trebuie să fie de cel puțin 10 cm.

Animalele de patru până la șapte ani sunt considerate adulți. În acest timp, este necesar să le construiți un terariu..Micul caiman

Citiți și despre condițiile pe care trebuie să le creați într-un acvariu pentru reproducerea peștilor: aur, platele (molii, guppy), gourami, minoroc, laliusov, astronote, somikov, cocoșii, papagali, pește zebră rerio, spadasini, ancistrus, barbele, cozi de voal, clovni.

Amenajarea terariului

Nivelul apei în terariu pentru adulți trebuie să fie de cel puțin 40 cm. Pe mal, reptila verde trebuie să se potrivească complet. Mai bine dacă are spațiu pentru puțină mișcare..

Dacă nu aveți posibilitatea de a construi terenuri, trebuie să vă ocupați de așezarea lemnului de plutire în terariu, pe care crocodilul s-ar potrivi liber și ar avea ocazia să se odihnească.

Disponibilitate sushi este un factor foarte important în conținutul prădătorului cu coadă, deoarece nu poate mânca în apă. Corpul funcționează într-un astfel de mod, încât atunci când deschizi gura pentru a mânca alimente, se deschide o supapă, prin care se va umple și apa. În acest caz, animalul se va sufoca pur și simplu.TerariuDupă cum am menționat mai sus, menținerea unei temperaturi adecvate și instalarea iluminării ultraviolete vor fi condiții prealabile. Temperatura în acvariu trebuie sa fie nu mai mic de + 25 ° С și nu mai mare de + 35 ° С. Temperatura apei trebuie să fie în interior +22-25 ° C. Obligatoriu în acvariu va fi un încălzitor.

Pentru absorbția normală a nutrienților, în special a calciului, corpul crocodililor are nevoie de un aport suficient de radiații ultraviolete. Prin urmare, în terariu, trebuie să instalați lămpi speciale cu radiații ultraviolete din zona B (lungime de undă - 290-320 nm). Becurile cu incandescență sunt atașate de sus și se aprind în jos. Lămpile cu oglindă oferă iluminare spot.

În fiecare zi, crocodilul trebuie să fie sub aceste lămpi timp de una până la cinci minute. Este mai bine dacă animalul este uscat. Lămpile trebuie schimbate cel puțin o dată la șase luni sau pe an, în funcție de producător..CaimanDacă primăvara și vara este vreme cu o temperatură de cel puțin + 25 ° C, atunci animalul de companie poate fi plimbat afară sub soarele real. Cu toate acestea, este important să evitați curenții de aer..

Când echipați un terariu, trebuie să respectați câteva reguli de siguranță:

 • înălțimea minimă a casei de crocodili ar trebui să fie egală cu creșterea animalului;
 • ochelarii trebuie să fie deosebit de densi;
 • elementele structurale trebuie să fie bine fixate;
 • cablurile electrice trebuie izolate.

Trebuie instalat un sistem de ventilație bun în terariu și aquafilter. Este de dorit să existe un sistem de scurgere. Frecvența recomandată a schimbărilor de apă este o dată pe săptămână. Curățenia generală trebuie făcută o dată pe lună. Pentru a face acest lucru, animalul trebuie scos din terariu, după ce v-ați familiarizat în prealabil cu cum să îl luați și să îl țineți corect, astfel încât să nu vă muște din greșeală..

Ce să hrănească fiara?

Dieta prădătorului ar trebui să fie la fel de apropiată de cea naturală. Pentru animalele tinere pot fi:

 • insecte;
 • șoareci mici;
 • crustacee;
 • broaște.

Un animal de companie reptil mai sigur este Glisorul iazului.

Se recomandă hrănirea bebelușilor în fiecare zi. Cantitatea de alimente pe săptămână ar trebui să fie de 10% din greutatea crocodilului.

Caimani adulți vor fi încântați de:

 • pește proaspăt (dezosat);
 • pui întreg fără intestin;
 • şobolan;
 • vită;
 • Rac de râu.

Se pot hrăni de două ori pe săptămână. Cantitatea de alimente care se administrează într-o săptămână trebuie să fie de 5% din greutatea animalului.

Nu este de dorit să hrăniți crocodilul numai cu pește, dieta trebuie să includă în mod necesar alimente care conțin vitamina B1.Digestia alimentelor în stomacul unei reptile durează patru până la cinci zile. Un monstru verde bine hrănit este de obicei flegmatic și calm..

La hrănirea unui prădător, vor fi necesare măsuri de siguranță. Este strict interzis să dai mâncare cu mâinile tale.

Important! Mâncarea caiman trebuie servită fie cu o pensetă specială, fie pe un băț, fie pur și simplu aruncată în imediata apropiere a animalului.

Dacă înveți să dai mâncare din mână, atunci animalul va reacționa la mână ca o bucată de mâncare..

Uneori reptilele refuză orice produs. În acest caz, trebuie să așteptați puțin, săriți o singură hrănire - într-o stare foarte flămândă, va mânca tot ce i se oferă. Nu vă faceți griji cu privire la hrana pierdută - în sălbăticie, un crocodil poate rămâne fără hrană timp de un an și jumătate.

O dată pe lună, pentru a evita deficitul de vitamine, medicamentele „Reptimineral”, „Reptikal”, „Reptivit” etc. trebuie introduse în alimente..

Spălați-vă bine mâinile după contactul cu un prădător verde.Caimans

Caracteristici de reproducere

Pubertatea la caimani apare la vârsta de 4-7 ani. Femela asigură organizarea cuibului. În natură, o face din vegetație și murdărie. Se dovedește a fi destul de mare - cu un diametru de 1,5 m, o înălțime de 20-25 cm. Dacă păstrați o pereche, atunci trebuie să vă îngrijiți singur materialele pentru cuib, punând ramuri, iarbă, frunze, mușchi în terariu.

De obicei, o femelă depune 15 până la 30 de ouă. Bebelușii se maturizează la o temperatură de + 30-32 ° C timp de aproximativ 82 de zile. Dimensiunea medie a nou-născuților este de 20 cm.

În perioada de incubație, femelele sunt deosebit de agresive. După nașterea bebelușilor, trebuie să fie plantați într-un acvariu separat de părinți..

Știați? Primii crocodili au existat cu 250 de milioane de ani în urmă. Inițial trăiau doar pe uscat.

Crocodil acasă: argumente pro și contra

Deci, am luat în considerare toate aspectele legate de păstrarea unui crocodil în casă. Să rezumăm și să decidem toate avantajele și dezavantajele.

Plusurile conținutului includ:

 • un animal exotic atrage întotdeauna o atenție sporită, este interesant să-l urmărești, de multe ori prezintă orice descoperiri;
 • hrănire rară;
 • lipsit de pretenție;
 • acest animal de companie nu necesită mers pe jos.
Crocodil acasă Contra conținutului:
 • în ciuda faptului că nu este prea mare, caimanul are nevoie de o zonă destul de mare și de un terariu spațios;
 • menținerea obligatorie a condițiilor necesare, apropiate de cele naturale, pentru o existență confortabilă și sănătoasă;
 • din moment ce este un prădător, sunt posibile răni umane;
 • dificultate în obținerea unei diete echilibrate;
 • stil de viață nocturn al animalelor de companie;
 • preț mare.

Important! Când țineți un mic crocodil acasă, trebuie să aveți la dispoziție o trusă de prim ajutor. În ciuda faptului că manifestă agresivitate destul de rar și doar în ultimă instanță, se întâmplă totuși. O mușcătură sau o zgârietură dintr-un caiman nu este de obicei o leziune foarte gravă. Dar necesită tratament imediat..

Caiman

Cât și de unde puteți cumpăra?

Vânzarea oficială a unui crocodil este însoțită de o serie de documente, inclusiv: un permis de import; un certificat veterinar emis în țara de export; un certificat veterinar al țării în care animalul este vândut; un certificat al Convenției internaționale privind comerțul cu specii sălbatice de floră și faună (CITES) din țara de export; comerțul cu animale etc. Desigur, înregistrarea tuturor permiselor costă foarte mulți bani, care sunt incluși în costul unui crocodil. Cu toate acestea, cu ei veți fi siguri că achiziționați legal un animal sănătos..

Astăzi, există o serie de magazine pentru animale de companie unde puteți găsi această fiară exotică. De asemenea, puteți găsi reclame de vânzare pe Internet. Prețul începe de la 100 USD și nu este limitat la 1000 USD.

Astfel, caimanii de crocodil sunt cei mai buni pentru păstrarea unei case de aligatori. Sunt perfecte ca dimensiuni pentru camere de dimensiuni medii, nepretențioase, calme. Această specie este recomandată celor care nu au încă experiență în îngrijirea crocodililor acasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creșterea unui crocodil ca animal de companie