Totul despre reproducerea proteinelor degu acasă

Degu veveriță Fanilor animalelor de companie neobișnuite le va plăcea cu siguranță degusul - „veverița chiliană”. De fapt, este un rozător mic care arată jerboa, chinchilla și veverița în același timp. După ce ați citit informațiile și o fotografie a acestui animal drăguț, va deveni clar ce condiții de detenție îi sunt potrivite și cum este atractiv pentru păstrarea la domiciliu.

informatii generale

Zoologii atribuie degus lui șobolani de tufiș, care sunt mamifere aparținând ordinului rozătoare.DeguDimensiunea corpului acestor animale poate varia de la 95 la 125 mm, iar greutatea - de la 200 la 300 de grame. La dimensiunea completă trebuie adăugată lungimea cozii (6,5-10,5 cm), care nu este acoperită cu păr gros și are la capăt o ciucură mică. Blana este cenușie-maro pe spate și galben deschis pe burtă. Unii degus au o nuanță portocalie în culoarea principală..

În sălbăticie, ei trăiesc în turme de 25 până la 30 de indivizi. Conducătorii acestor grupuri sunt 2-3 femele, cărora toți ceilalți le ascultă fără îndoială. Locuiesc în vizuini ramificate, în care echipează cuiburi pentru plasarea și reproducerea confortabilă a descendenților.

Sunt foarte activi și mobili. Mutați-vă liber atât pe sol, cât și în tufișuri și copaci înalți.Mănâncă doar mâncare origine vegetală.

Știați? În contact direct cu degus, în niciun caz nu trebuie să țineți, să nu mai vorbim să le ridicați de coadă. Într-o astfel de situație, animalele și-au aruncat pielea din coadă pentru a se elibera, apoi au roșit-o într-un loc sigur..

Câți indivizi sunt cei mai buni să rămână împreună

Degu sunt preferate de societate. Dacă proprietarul poate acorda suficientă atenție animalului său de companie, atunci opțiunea de izolare este destul de acceptabilă. Sexul animalului nu contează cu adevărat, dar trebuie remarcat faptul că masculii sunt mai sociabili și mai ușor de îmblânzit..

Nu trebuie să știți multe despre modul în care este determinat sexul unui degu. Este suficient să se estimeze distanța dintre anus și uretra. La femele, este mult mai puțin decât la masculi..

Păstrarea în perechi este permisă, de preferință de același sex și vârstă. În acest caz, animalele cu siguranță nu se vor plictisi..Pereche de degusPentru reproducere, creați un grup mic de un mascul și mai multe femele. Trebuie avut în vedere faptul că este permisă formarea unui turm cu restricții de vârstă, deoarece după 4 luni, animalele sunt reticente în a accepta altele noi și pot intra în conflict serios.

Important! Legăturile de familie ar trebui luate în considerare. Păstrarea unei așternuturi cu perspectiva împerecherii este inacceptabilă, deoarece acest lucru duce la o slăbire a imunității în noua generație și degenerarea rasei.

Câți trăiesc acasă

În condiții naturale, la fel ca toate rozătoarele mici, degusii au mulți dușmani care se hrănesc cu ei. Prin urmare, speranța medie de viață este de doar 3, maximum 4 ani și doar 1% din numărul total de nou-născuți supraviețuiesc până la această vârstă.DeguDar câți degus vor trăi acasă depinde direct de sănătatea animalelor, de calitate rautacios și influențele de mediu. Cu o îngrijire atentă, un mediu sigur și confortabil și o nutriție adecvată, ei trăiesc de la 5 la 9 ani. Dar ar trebui să se înțeleagă că vârsta de nouă ani pentru un degus este ca 120 de ani pentru o persoană..

Află care cuşcă mai bine de ales hamster și cum să-l echipați.

Alegerea și amenajarea unei case

Unul sau câteva rozătoare trebuie ținute într-o cușcă metalică cu ochiuri fine, cu lungimea, lățimea și înălțimea minimă de 600x450x400 mm. În ciuda dimensiunilor mici ale animalelor, acestea au nevoie de un spațiu mare, de preferință pe mai multe niveluri.

Unii proprietari preferă terarii de sticlă de aceeași dimensiune, cu un grătar în partea de sus..Cusca DeguUn aspect tipic al locuinței degu care simplifică întreținerea și îmbunătățește întreținerea acasă este următorul:

  • o așternut de așchii de lemn, știuleți de porumb presați sau hârtie simplă;
  • în colț este o casă mică în care va fi creat un cuib;
  • pe partea opusă - o tavă cu nisip pentru scăldat;
  • între ele sunt ghivece de lut, ramuri mari, pietre;
  • pe pereți există mai multe rafturi situate la înălțimi diferite;
  • roată de veveriță care se rotește liber;
  • mai multe boluri pentru diferite alimente;
  • băutor.

Ramurile mari și rădăcinile copacilor sunt o necesitate, deoarece rozătoarele au o nevoie constantă de a-și ascuți dinții. Diverse obiecte, obstacole, trepte și rafturi sunt necesare pentru o distracție activă și interesantă pentru animale.

Important! Cușca trebuie instalată într-un loc liber de curenți și de lumina directă a soarelui.

Ce mănâncă

De obicei, nu există probleme cu ce să hrănească proteina degu chiliană. Dar, atunci când creați un meniu pentru animalul dvs. de companie, trebuie să țineți contmomentele următoare:

  • numai hrana vegetală ar trebui să fie prezentă în dietă, deoarece aceste animale sunt exclusiv erbivore;
  • nu hrăniți legume și fructe cu un conținut ridicat de zahăr, deoarece acest lucru poate duce la diabet zaharat.

Pentru a fi siguri de alimentația corectă, puteți folosi furaje gata făcute de la producători precum Beaphar, Vitakraft sau Versele-laga. Aceste furaje au un conținut echilibrat de toți nutrienții, oligoelementele și vitaminele de care au nevoie rozătoarele.Degus de hrănireObligatoriu hrană pe tot parcursul anului este un fân de înaltă calitate, care vara poate fi înlocuit cu iarbă proaspăt tăiată sau alt furaj suculent. Trecerea temporară la furaje suculente se efectuează treptat, începând cu porții mici. Lucerna, trifoiul, salata sunt potrivite ca delicatesă.

Amestecurile de cereale de ovăz, grâu, orz, mei sunt bine percepute de rozătoare. Alimentele solide acceptabile includ scoarță și crenguțe de salcie, tei, măr, pere.

Cantități mici de hrănire sunt acceptabile fructe uscate mere și pere neîndulcite, precum și morcovi tăiați în bucăți mici.

Nu des și în cantități mici, este posibil să se utilizeze fructele de păducel și măceșe, arbuști, boabe de porumb, semințe de dovleac sau semințe de floarea-soarelui. De obicei, astfel de alimente sunt potrivite pentru domesticirea animalelor..Degu

Îngrijire și comunicare

Îngrijirea unei veverițe chiliene este extrem de simplă. Îndepărtați resturile de furaje, curățați așternutul și spălați jgheaburile zilnic. Curățați cușca săptămânal și dezinfectați lunar.

Nu trebuie să faceți nimic cu animalul în sine, deoarece blana acestuia este curățată în timp ce faceți baie în nisip special. Dinții și ghearele sunt măcinate în mod natural atunci când obiectele din lemn sunt roase și se produce o mișcare activă în jurul cuștii.

Cobaiul - un animal foarte prietenos, iubește atenția și este fericită să stea în brațe, „ronțăind” când se mângâie.

Sarcina de a obișnui degusul cu mâinile, de a reacționa la porecla și de a executa comenzi simple nu este dificilă. În primul rând, trebuie să convingi animalul că este pentru el să fie lângă o persoană absolut sigur. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să vorbiți tare și să faceți mișcări bruște. În viitor, punând o cantitate mică de delicatese pe palma mâinii, treceți la contactul direct.Animalul însuși va veni și va lua un tratament din mână. Cu cel mai mare IQ dintre rozătoare, degus își dă seama rapid ce vor de la ei. Cu o manipulare atentă și blândă, ei sunt fericiți să comunice cu o persoană, în ciuda naturii lor neliniștite..

Știați? Dacă o persoană studiază sunetele pe care degus le scoate în anumite situații și apoi le imită, atunci animalele îl vor înțelege. De exemplu, un anumit fluier indică pericol. Prin urmare, fluierând pe tonul potrivit, rozătoarea poate fi alungată de cablul electric sau de mobilierul valoros, pe care vrea să-l încerce pe dinte în timp ce se plimba prin apartament..

Proceduri de igienă

Degu, fiind animale foarte curate, își curăță și degresează independent lâna folosind metoda curatatorie. Procedurile de scăldat sunt asigurate prin plasarea zilnică în cușca unei tăvi adânci sau a unei băi cu nisip special pentru scăldat.Băi cu nisipPentru a elimina apariția unui miros neplăcut, în fiecare zi este necesar să îndepărtați resturile de furaje și să schimbați periodic așternutul în locurile de contaminare. Nu trebuie efectuată o înlocuire completă, deoarece rozătoarele sunt foarte sensibile la schimbările din mediu. Mirosul inerent pe care litiera îl capătă în timp calmează animalele.

Vă sfătuim să citiți despre particularitățile păstrării și raselor iepuri decorativi.

Creșterea descendenților acasă

Pentru reproducerea planificată a veverițelor chiliene, este necesară cel puțin o pereche heterosexuală într-o cușcă, sau mai bine - un mascul și mai multe femele.

Trebuie amintit că, atunci când adulții sunt plasați pe același teritoriu, pot apărea conflicte între ei. Împerecherea este posibilă numai dacă animalele se cunosc bine și sunt obișnuiți să se afle în aceeași societate. Prin urmare, atunci când formați un grup, pentru prima dată ar trebui să observați cu atenție comportamentul animalelor.Pui deguPubertatea la veverițele chiliene apare la vârsta de un an și jumătate, uneori puțin mai devreme, dar încearcă să se împerecheze de la vârsta de șase luni.

Fiziologic, femela poate suporta descendenți De doua ori pe an, deoarece sarcina durează doar trei luni, iar estul durează 17-25 de zile. Dar atunci când se reproduc la domiciliu, se recomandă prevenirea femelelor să rămână însărcinate mai des decât o dată pe an, astfel încât corpul lor să aibă timp să se refacă după naștere..

O femelă naște în medie 5-6 pui, dar pot exista variante de la unu la doisprezece. În primele două săptămâni, bebelușii se hrănesc doar cu lapte matern și apoi încep să încerce mâncarea pentru adulți, astfel încât după 2-3 săptămâni să treacă complet la aceasta.

Degusul tânăr poate fi îndepărtat de la mama lor încă din vârsta de 4-6 săptămâni. În acest moment, ei sunt deja destul de independenți și se pot îngriji de ei înșiși..

Pe baza tuturor celor de mai sus, putem concluziona că rozătoarele din America de Sud cu numele ciudat „veveriță chiliană” degu se înrădăcinează perfect acasă. El nu aduce multe probleme, nu necesită multă grijă și atenție și este capabil să devină un prieten loial pentru o lungă perioadă de timp..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre reproducerea proteinelor degu acasă