Unde trăiește un jaguar și ce mănâncă?

O descriere caracteristică a jaguarilorJaguarul aparține mamiferelor prădătoare din familia felinelor, un reprezentant al genului de pantere (patru în total), care trăiesc pe continentul american. În sălbăticie, dimensiunea animalului se află pe locul trei, al doilea doar după tigru și leu. Această pisică este cea mai puternică și cea mai mare din emisfera vestică..

Habitatul și caracteristicile jaguarilor

Habitate JaguarAceste pisici uriașe trăiesc în pajiști și păduri din America de Sud și Centrală tropicală, dar se pot așeza și în deșert. Ele pot fi văzute în statul Arizona, care se află în partea de sud a continentului nord-american..

Unii oameni de știință sunt siguri că jaguarii au trăit pe planetă acum 2 milioane de ani, rudele lor s-au răspândit în Asia, Europa, Africa. Cu toate acestea, analiza ADN efectuată a arătat că primul jaguar a apărut acum 285-515 mii de ani, mai târziu decât sugerează descoperirile fosile..

Caracteristicile „panterei negre” sunt următoarele:

 • Corpul atinge o lungime de 120-195 cm.
 • Coada până la un metru.
 • Înălțime - 76 cm.
 • Greutatea corporală are în medie 56 - 96 kg.
 • Sarcina durează 91-111 zile.
 • Femela devine matură sexual cu doi sau trei ani, masculul - cu trei sau patru ani.
 • Există, de obicei, 2-3 pisoi într-o așternut, uneori 1 și 4. Bebelușii nu sunt înțărcați de la mama lor până la 6 săptămâni. Apoi sunt alături de ea până când stabilesc singuri teritoriul de vânătoare..
 • Durata de viață a unui animal în condiții naturale este de 12 ani, în captivitate - până la 28.
Cum arată jaguarii și panterele negre Descrierea aspectului jaguarilorCaracteristici de colorare a animalelor de jaguariDescrierea aspectului panterei negreDiferențe între un jaguar negru și o panteră neagrăDescrierea diferențelor dintre subspecii de jaguariPisoii Jaguar

Ce este acest reprezentant al panterelor? În ce este diferit de ceilalți? Jaguar, o fotografie a animalului poate fi văzută pe site-ul nostru, arată ca un leopard, dar mai musculoasa si mai puternica. Picioarele sale sunt relativ scurte, dar masive, iar pieptul său este puternic..

O puteți distinge de o altă felină prin petele de pe piele, care sunt situate în centrul orificiului de evacuare. Acest animal este similar cu un tigru în ceea ce privește preferința și comportamentul habitatului. Pisica mare are maxilarele cele mai puternice printre toată familia sa.

Jaguar este cunoscut ca un înotător excelent. Pentru viață, el alege locurile în care există un rezervor în apropiere. Preferă să se așeze de-a lungul râurilor, în păduri și tufișuri inundate periodic. În spațiile deschise, este aproape imposibil să-l vezi, deoarece preferă condițiile umbrite ale pădurii tropicale..

Culoarea pielii animalului îl face invizibil în timpul vânătorii. Acesta este camuflajul perfect și este dificil de distins între petele de lumină și umbră. Petele caracteristice sunt situate pe laturi și pe spate, suprafețele interioare ale labelor, burta, gâtul și bărbia, de regulă, sunt albe..

O caracteristică distinctivă a jaguarului diferitelor subspecii, în ciuda culorii diferite, este prezența pata neagră în colțul gurii și pete întunecate cu pete albe sau galbene în spatele urechii din spate.

Aceste animale erau venerate de nativii americani, inclusiv de vechii Maya și Azteci. Indienii sunt siguri că jaguarul este înzestrat cu abilități de hipnoză, cu ajutorul căruia privează victima de oportunitatea de a se mișca. Și vechii Maya considerau animalul un simbol al puterii zeilor.

În natură, uneori întunecată sau toți jaguarii negri, sunt deseori numite „Pantera Neagră”. Indivizi similari pot fi văzuți în leoparzi. Culoarea închisă la aceste feline se datorează cantității mari de melanină (pigment).

Cum vânează jaguarii

Descrierea proceselor de vânătoare a jaguarilorÎn ciuda faptului că jaguarul poate urca bine în copaci, mănâncă prada prinsă pe sol și nu o ascunde în coroana copacilor de la alți prădători, ca un leopard. Preferă să vâneze în întuneric.

Atunci când atacă, jaguarul încearcă să omoare cu o singură lovitură precisă a maxilarelor sale puternice, deoarece nu poate urmări victima mult timp, deoarece expiră rapid, deși la distanțe scurte își poate arăta abilitățile de sprinter. Prin urmare, este mai bine pentru el imediat a lovit victima pe loc, pentru aceasta folosește tactica unui atac surpriză dintr-o ambuscadă.

Fiecare animal are propria sa zonă de vânătoare de până la 80 de metri pătrați. km. Se preferă să vâneze mamifere mari precum tapira, calibru, brutar. Dacă nu reușesc, pot trece la animale mai mici, precum și la păsări, reptile, pești, care, la fel ca un urs, prind cu laba sa din față.

După vânătoare, jaguarul trage prada ucisă într-un loc sigur, ascunde rămășițele în pământ sau doar aruncă. Nu va atinge niciodată caria. Aceste pisici mari sunt capabile să atace oamenii, acest lucru se întâmplă extrem de rar, numai dacă sunt amenințați sau le este foame. Ei urmăresc oamenii din curiozitate..

Caracteristicile „panterelor negre”

 • Caracteristicile panterelor negrejaguarul are cele mai puternice și mai puternice fălci dintre toate felinele;
 • trăiește singur cea mai mare parte a anului, ca tigrii;
 • în timpul sezonului de împerechere, care durează din august până în septembrie, masculii organizează concursuri, încercând să obțină o femelă;
 • pisoii nou-născuți cântăresc aproximativ 0,8 kg;
 • al doilea nume al jaguarului este „pantera neagră”;
 • jaguarii sunt aproape imposibil de antrenat;
 • într-o grădină zoologică, aceste animale trăiesc de două până la trei ori mai mult decât în ​​sălbăticie;
 • au descendenți la fiecare doi ani.

În cea mai mare parte a teritoriului lor, aceste animale sunt aproape complet exterminate. E vina braconajului, împușcarea animalelor de către păstori și transferul acestor pisici mari din habitatele lor naturale pe alte meleaguri..

Jaguarul este protejat în majoritatea țărilor și listate în Cartea Roșie internațională. Cu toate acestea, un număr limitat de jaguari este permis în Mexic, Brazilia și în alte țări..

Și în Bolivia sunt împușcați chiar de dragul trofeelor. Toate acestea sunt triste, deoarece această frumoasă pisică prădătoare este unul dintre cele mai frumoase animale care locuiesc pe planeta noastră, iar omul este obligat să-și păstreze populația în sălbăticie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește un jaguar și ce mănâncă?