Unde trăiesc cangurii? Descrierea animalului și a stilului de viață

Unde trăiesc cangurii - stil de viață și descrierea animaluluiProbabil că nu există suficiente cuvinte pentru a descrie toată diversitatea lumii animale a planetei noastre. Aproape fiecare țară și fiecare regiune are propria ei animale unice endemice

, care se găsesc doar într-o anumită zonă. Un prim exemplu de astfel de creaturi este cangurul..

Și dacă puneți unei persoane întrebarea „unde locuiesc cangurii”, el va răspunde fără îndoială: în Australia. Desigur, va avea dreptate, deoarece o parte semnificativă a cangurului trăiește pe acest continent și frumos marsupial este, de asemenea, un simbol național al celui mai unic și puțin studiat stat.

Cu toate acestea, dacă săpați mai larg, atunci animalul cangur poate locui:

  • în Noua Zeelandă;
  • în Noua Guinee;
  • pe insulele arhipelagului Bismarck;
  • în Tasmania.

Trebuie remarcat faptul că în natură există mai mult de 50 de soiuri de astfel de animale cu caracteristici proprii și fapte interesante. Întâlni indivizi gigantici de culoare roșie și gri, există, de asemenea, șobolani mici cangur, care aparțin și marsupialelor, există și wallabii - indivizi mijlocii și mulți alții.

Unde trăiesc cangurii: descrierea animalului și a modului de viață

Principalele caracteristici

Cangur - stil de viațăCangurul aparține infraclasei marsupialelor și este un animal destul de mare de 100-170 de centimetri înălțime și cântărind 20-40 de kilograme. Astfel de caracteristici determină bărbații, deoarece femelele sunt puțin mai mici și mai ușoare. Principala caracteristică a animalelor este o culoare de culoare gri deschis sau roșu-roșcat, un nas negru gol și urechi lungi, care vă permit să prindeți cu succes cele mai mici sunete și să determinați apropierea inamicului.

De asemenea, animalul are picioarele posterioare lungi și o coadă flexibilă, ceea ce îi permite să mențină echilibrul atunci când face salturi dificile și lungi. În timp ce se deplasează, animalul poate dezvolta o viteză incredibilă, care ajunge adesea la 60 de kilometri pe oră. Dacă un cangur observă un pericol, se poate accelera până la 90 de kilometri pe oră. Bineînțeles, el va putea alerga la această viteză doar câteva minute. Picioarele din față sunt mult mai scurte decât cele din spate și au gheare ascuțite. Animalul își folosește ghearele pentru a se proteja de prădători și pentru a căuta apă pe uscat. De asemenea, ghearele servesc ca un instrument indispensabil în sortarea relațiilor între ele..

Câți trăiesc?

Unde trăiesc cangurii - Descrierea animaluluiDurata de viață a unui cangur ajunge adesea la 18 ani. Pubertatea se termină la vârsta de doi ani, iar procedura de împerechere poate dura un an întreg. O femeie însărcinată poartă un pui timp de 32 de zile, după care se naște un mic cangur. Localnicii săi îl numesc joey. Bebelușul se naște complet orb și fără blană. Mai mult, dimensiunile sale sunt incredibil de mici - 2,5 centimetri. În primele zile după naștere, creatura minusculă este dusă în geanta mamei și continuă să stea acolo până la șase luni. Când are șase luni, începe să facă primii pași independenți, după care se întoarce în continuare la geantă.

Copilul este eliberat în cele din urmă la vârsta de nouă luni. Ar trebui să ținem cont de faptul că doar femeile au geantă, deoarece conține sfarcuri pentru hrănirea descendenților cu lapte.

La hrănire animalul poate produce mai multe tipuri de lapte deodată. Acest lucru se datorează faptului că femela poate rămâne din nou însărcinată, chiar dacă există deja un pui mic în pungă. Drept urmare, mai mulți bebeluși de vârste diferite pot fi adesea în sacul unui astfel de animal în același timp. Mărimea sacului este determinată de cangur independent, în funcție de mărimea și numărul de pui. Când joey începe să crească, mama extinde geanta și, când este pe cale să facă o călătorie lungă, se strânge, astfel încât să nu iasă în timpul mișcării.

Unde trăiesc cangurii și ce mănâncă??

Cangurii pot fi găsiți în patru regiuni principale:

  1. Australia;
  2. Noua Zeelanda;
  3. Noua Guinee;
  4. Tasmania;

Mai rar pot fi găsite pe teritoriul arhipelagului Bismarck..

În majoritatea cazurilor, cangurii se găsesc în partea stâncoasă a Australiei, unde se simt în siguranță. Animalul este considerat social, prin urmare conduce un stil de viață gregar în familiile unui bărbat și mai multe femele. La atingerea pubertății, animalul părăsește familia și începe să-și creeze propria. Dieta cangurului conține exclusiv alimente vegetale. Dacă apare o secetă intensă în regiune, atunci animalul începe să sape găuri cu ghearele sale. Uneori depresiunile au o adâncime de un metru. În plus, cangurii pot extrage lichide din alimente..

Caracteristici ale stilului de viață

Cangur - Descrierea animaluluiÎn ceea ce privește modul de viață, acești marsupiali îl au aproape nocturn. La amurg, animalele ies la pășuni și se hrănesc cu iarbă luxuriantă. Este foarte greu să trăiești în Australia în timpul zilei, ceea ce asociat cu temperaturi insuportabile aer și soare arzător, așa că cangurul se ascunde la umbra copacilor.

Dacă cangurul observă un pericol sau se apropie de prădători, va începe imediat să-și dea picioarele pe pământ, notificând vecinii săi despre o posibilă amenințare. Timp de secole, animalul ar putea trăi liniștit pe continent și să nu se teamă de atacul prădătorilor. Dar când au apărut primii colonizatori europeni în Australia, situația s-a schimbat semnificativ..

Se știe că ei au adus câinii dingo pe acest continent, care a devenit sălbatic și a devenit principalul dușman al marsupialelor. Dacă cangurul este în pericol, începe să conducă câinele la cel mai apropiat corp de apă și urmează să-l înece. Dacă nu există acces la rezervor, animalul poate alerga către cel mai apropiat copac și cu o lovitură puternică din picioarele din spate atacă un prădător. Dar câinii dingo nu sunt singura problemă pentru aceste animale. Australia găzduiește un număr nenumărat de mușchi periculoși care înfundă ochii și provoacă inflamații care pot face animalul orb.

Cangurul se înțelege bine cu oamenii și practic nu se teme de contactul cu ei. În prezent, animalul poate fi găsit într-un parc obișnuit al orașului sau în pădure. Dacă reușești să întâlnești un cangur în sălbăticie, poate el îți va permite să faci o poză cu el și să-l hrănești din mâna lui.

Apropo, în apropierea continentului australian există o insulă unică, numită „insulă cangur”. Faptul este că există o mulțime de aceste animale și sunt prezentate în forma lor originală. Oamenii au dezvoltat puțin teritoriul, astfel încât numărul marsupialilor atinge un nivel record.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiesc cangurii? Descrierea animalului și a stilului de viață