Totul despre pitoni: cum arată, unde trăiesc, ce mănâncă, otrăvitori sau nu, cum să aibă grijă acasă

PitonLa fel ca șerpii, pitonii sunt îngrozitori prin simpla lor înfățișare, așa că majoritatea oamenilor nu vor să aibă nimic în comun cu ei. Cu toate acestea, există multe exemplare interesante în sălbăticie și, dacă luați în considerare și probabilitatea de a le întâlni, este mai bine să vă familiarizați cu caracteristicile speciilor populare în avans..

Tipuri de pitoni: cum arată, unde trăiesc, ce mănâncă

Pitonii sunt membri ai familiei de șerpi non-veninoși care se găsesc acum pe multe continente. Unele persoane trăiesc în mediul lor natural, altele sunt ținute acasă, dar în orice caz, aspectul și obiceiurile reprezentanților aceleiași specii rămân aceleași..

Reticulează

Animalele acestei specii sunt considerate pe bună dreptate gigantice. Lungimea corpului unui astfel de piton este de aproximativ 7-8 metri, iar cel mai mare exemplar capturat vreodată (conform datelor neoficiale) a ajuns la 12,2 m.ReticuleazăCu ce ​​seamănă. Este ușor de ghicit despre trăsăturile aspectului pitonului reticulat pe baza numelui său. Un model complex se întinde pe tot corpul animalului, constând din romburi ușoare în centru și pete întunecate triunghiulare pe părți. Capul este mult mai mic decât corpul, dar fălcile sunt proiectate astfel încât prădătorul să poată înghiți cu ușurință prada mai mult decât el însuși. Culoarea principală este gri-maro, dar solzii au o nuanță puternică irizată.

Unde locuiește. Pitonul reticulat este un rezident al sudului Asiei și se găsește adesea în Vietnam, Malaezia, Singapore, Indonezia. De asemenea, locuiește pe Insulele Nicobar și în Filipine, unde se așează în principal în păduri, munți și în păduri, lângă corpurile de apă.

Ce mănâncă. Dieta acestui șarpe este dominată de vertebrate, în special:

 • maimuțe;
 • mici ungulate;
 • rozătoare;
 • reptile (crocodili);
 • liliecii;
 • animale de companie (în principal câini);
 • capre și porci (dar cu o greutate de până la 10-15 kg).

S-a întâmplat ca și reprezentanții acestei specii să atace oameni, dar mai ales copiii sunt expuși riscului..

Știați? Corpul pitonului va avea nevoie de cel puțin 10 săptămâni pentru a digera prada cu greutatea de până la 30 kg. În tot acest timp, reptila se poate ascunde în adăpostul ei și se poate târâ afară numai când îi este foame din nou.

Tigru

Acest șarpe mare, la fel ca speciile anterioare, este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai adevăraților pitoni. Lungimea corpului ei variază între 1,5-8 m, cu o greutate de 52 kg (femelele sunt în mod tradițional mai mari decât masculii).TigruAstăzi, se disting trei subspecii ale acestor animale: întuneric, luminos și Ceylon, și este prima variantă a pitonilor de tigru care este considerată cea mai mare..

Cu ce ​​seamănă. Culoarea corpului diferiților indivizi variază semnificativ, dar adesea este o bază galben-maro sau galben-măslinie, pe care se aplică pete mari de culoare maro închis. O linie întunecată trece de la zona nasului până la gât, care se transformă în pete în partea sa inferioară. A doua linie are originea în apropierea zonei oculare și este clar vizibilă pe plăcile buzelor superioare. Există un model întunecat ca o săgeată în partea superioară a capului șarpelui..

Unde locuiește. Puteți întâlni acest șarpe în partea de sud a Asiei (în sudul Chinei, Indochina, Malaezia, pe teritoriul Sri Lanka, Nepal și India), unde se găsește în principal în zonele umede ale pădurilor tropicale, lângă mlaștini, tufișuri dense și zone de poală. Vizuinele altor animale, golurile copacilor goi și desișurile de stuf servesc drept adăpost pentru un piton. Uneori se așează în zone muntoase, adesea la o altitudine de aproximativ două mii de metri deasupra nivelului mării.

Ce mănâncă. Pitonii tigru vânează în principal animale mici:

 • ungulate (antilope);
 • maimuțe;
 • rozătoare;
 • diferite tipuri de păsări.

Prădătorul atacă victima dintr-o ambuscadă și o sugrumă, înfășurându-se treptat în jurul corpului său. O mușcătură de piton nu conține otravă, dar dinții pot dăuna, precum și o toxină slabă (de exemplu, dacă un animal mușcă o arteră).

Important! Când vă mențineți acasă, va trebui să vă monitorizați în permanență animalul de companie sălbatic, mai ales dacă există copii mici sau animale mici în casă. Un prădător flămând este o adevărată amenințare pentru ei.

Cu buzele albe

Reprezentanții acestei specii de pitoni sunt considerați pe bună dreptate unul dintre cei mai frumoși. La fel ca restul, acestea sunt netoxice și ating doar o lungime de aproximativ doi metri (uneori există indivizi de trei metri).Cu buzele albeCu ce ​​seamănă. Pitonul cu buze albe atrage privirea cu o culoare castanie ușor maronie sau profundă, cu o nuanță foarte frumoasă, irizată. Părțile laterale ale șarpelui sunt galben-maronii, iar burta este crem deschisă. Capul întunecat - proporțional cu corpul, iar dungile verticale de alb și negru sunt clar vizibile pe „buze”.

Unde locuiește. Puteți întâlni animalul pe insulele indoneziene și noi guineene, începând de pe teritoriul vestic și mica insulă Salawati până la insulele situate în strâmtoarea Torres. Atunci când alegeți locuințe, preferă pădurile ploioase de coastă.

Ce mănâncă. Hrana principală a pitonului cu buze albe este mamiferele, deși a fost îndeplinită și pentru prinderea păsărilor..

Află cum se numesc șerpii cel mai mare, si ce - cel mai frumos.

Verde sau lemnoasă

Dacă aveți deja o idee despre cine este un piton, atunci soiul arboricol nu ar trebui să fie prea surprinzător. Acest șarpe verde aparține familiei pseudopodelor și crește până la 200 cm lungime, iar caracteristicile sale de aspect îl fac un reprezentant destul de mediocru al genului..LemnosCu ce ​​seamănă. Pitonul arbore este un șarpe verde strălucitor, cu o coadă lungă și un cap lat; pete albe sunt adesea notate pe spate. Culoarea persoanelor tinere poate fi galbenă sau roșiatică, dar până la vârsta de doi ani se va schimba în verde și va rămâne așa. Foarte asemănător cu un boa copac verde.

Unde locuiește. Habitatul obișnuit este pădurile tropicale cu niveluri ridicate de umiditate, situate în Noua Guinee și în Peninsula Cape York din Australia.

Ce mănâncă. Python-ul arborează în principal păsări și mamifere mici. Tinerii preferă broaștele și șopârlele mici, iar pentru a le prinde își folosesc vârful luminos al cozii.

Știați? Pitonii cu picioare false au fost poreclați pentru că au păstrat rudimentele membrelor posterioare, prezentate sub formă de proeminențe pe laturile anusului. În plus, acești șerpi au doi plămâni, deși la unele alte specii este unul singur și este alungit de-a lungul lungimii corpului..

Ieroglific sau stâncos

Un alt reprezentant al genului de pitoni adevărați. Acesta este unul dintre cele mai mari soiuri, deoarece dimensiunile corpului său ating 5-7 m lungime, cu o greutate de 55-100 kg.StâncoasăCu ce ​​seamănă.O caracteristică distinctivă a soiului stâncos este un corp subțire, dar în același timp masiv, care îl distinge în mod favorabil pe fundalul indivizilor soiului reticulat cunoscut. Există o mică pată triunghiulară întunecată pe cap, cu o dungă întunecată care trece prin ochi.

Modelul de pe fundalul maro-cenușiu al corpului seamănă cu dungi în zigzag, care sunt conectate prin jumperi pe spate, iar pe laturi se transformă în pete întunecate (acest model a servit ca bază pentru numele speciei). La soare, partea dorsală a pitonului iese în evidență cu un luciu maroniu-gălbui.

Unde locuiește. Reprezentanții speciei se găsesc mai aproape de Africa subsahariană și în următorii 6.600 km, până la Cornul Africii. Locuiesc în principal în păduri savane, subtropicale și tropicale.

Ce mănâncă. Dieta hieroglifei pitonului este dominată de rozătoare, păsări și vertebrate mari, în special:

 • antilope;
 • viermi;
 • Crocodili de Nil, de până la 1,5 metri lungime.

În absența hranei adecvate, șarpele poate muri puțin de foame, dar este mai probabil să atace animalele..

Birmaneză (piton întunecat)

Pitonul întunecat este o subspecie bine-cunoscută a speciei tigrate. În ciuda faptului că nu poate fi numit uriaș (în sălbăticie lungimea sa nu depășește 4-5 m), multe grădini zoologice cresc șerpi ca un specimen sălbatic interesant.BirmanezCu ce ​​seamănă. În general, soiul birmanez este foarte asemănător cu brindul ușor și Ceylon, iar principalele diferențe față de acești șerpi sunt următoarele caracteristici:

 • lipsa zonelor luminoase în centrul petelor maro închis de pe părțile laterale ale corpului;
 • o pată bine vizibilă pe cap (în formă de diamant);
 • culoare mai închisă, cu tonuri maro măsliniu, maro închis și maroniu.

Liniile de lumină de pe corpul unei reptile birmaneze sunt de obicei completate de contururi negre..

Unde locuiește. În habitatul său natural, pitonul birmanez se găsește în teritoriul indian, vietnamez și chinez, precum și în Nepal, Cambodgia și Thailanda, pe insula Java, Sulawesi și alte insule indoneziene mai mici. Cele mai bune teritorii pentru acestea sunt pădurile umede, de preferință cu zone deschise lângă mlaștini și corpuri de apă. Pitonul birmanez este un bun înotător care poate rămâne sub apă mai mult de 30 de minute.

Ce mănâncă. La fel ca restul rudelor lor, pitonii de tigru sunt vânători excelenți care se hrănesc cu păsări mici și vertebrate de dimensiuni medii, printre care adesea devin victime:

 • porcupini;
 • maimuţă;
 • civete;
 • șacali;
 • porumbei și păsări de apă;
 • Animale de companie.

În timpul vânătorii, șarpele își urmărește prada cu ajutorul analizoarelor de căldură și a atacurilor dintr-o ambuscadă, mușcând mai întâi și apoi sufocându-l în brațe.

Minge regală, bilă sau piton

Un reprezentant relativ mic al genului, deoarece lungimea sa nu depășește 1,5 m. Probabil, datorită acestei caracteristici, acest șarpe este cel mai adesea păstrat ca animal de companie.RegalCu ce ​​seamănă. În ciuda dimensiunilor sale modeste, culoarea pitonului sferic este foarte atractivă, cu pete neregulate alternante clar vizibile. Culoarea lor poate fi oricare: de la maro deschis, măslin sau maro închis, până la nuanțe mai deschise, în principal în locurile în care este împărțit modelul principal. Zona burții - albă sau cremă, în unele cazuri cu mici pete negre la suprafață.

Unde locuiește. Pitonii regali sunt prinși în special în locurile cu cea mai mare concentrare: în partea de vest și centrală a continentului african (în special în Senegal, Mali, Sudan, Guineea, Nigeria, Ghana). Atunci când alege un loc de reședință, mingea de piton alege savane și păduri ecuatoriale, unde se află în adăpost în timpul zilei (scobituri de copaci sau frunze căzute), iar odată cu sosirea nopții se strecoară la vânătoare. Înoată bine și se târăște în apă fără probleme.

Ce mănâncă. Mănâncă totul la fel ca soiurile mari de șerpi, dar alege mâncare mai mică:

 • șobolani;
 • șoareci cu dungi;
 • musarelele;
 • uneori păsări mici.

Știați? Pitonul regal a fost poreclit „mingea” pentru capacitatea sa de a se înfășura într-o minge în momentele de pericol, ascunzându-și capul în propriile sale inele. Această caracteristică se explică nu atât prin structura scheletului său, cât prin mărimea corpului și obiceiurile speciilor..

Coş

Un alt reprezentant al pitonilor mici, cu o lungime a corpului de până la 2,5 metri. Spre deosebire de cele anterioare, are o caracteristică clar vizibilă - capul și gâtul complet negru, care contrastează perfect cu baza galbenă a corpului..CoşCu ce ​​seamănă. De la distanță, se poate părea că șarpele tocmai și-a acoperit capul cu ceva negru, dar de fapt aceasta este trăsătura sa naturală, unică, pentru care și-a primit numele. În plus, nu are gropile de localizare termică obișnuite pentru python, dar în caz contrar este o reptilă obișnuită a acestui gen, cu o culoare a corpului maro închis sau nisipos, pe care sunt aplicate dungi transversale negre (sunt mai galbene pe părți). Există două nuanțe posibile de piton cu cap negru: maro roz sau roșu și galben și maro gălbui, dar ambele soiuri au întotdeauna dungi transversale întunecate, ușor îngroșate în mijlocul spatelui și mai subțiri pe laturi.

Unde locuiește. Pitonul cu cap negru este un rezident al Australiei: din Queensland în partea de est până la Cape Leveque în vest. Locuiește în principal în pădurile de coastă și în păduri stufoase. Merge la vânătoare noaptea.

Ce mănâncă.Având în vedere dimensiunea relativ mică a reptilei, nu este surprinzător faptul că mamiferele mici, păsările și chiar rudele sale, șerpii, uneori otrăvitori, devin hrană pentru aceasta. Indiferent dacă îi atacă sau nu depinde de puterea foametei, dar dacă nu se găsește mâncare mai potrivită, atunci canibalismul este inevitabil. Pitonul cu cap negru este imun la mușcăturile semenilor săi otrăvitori.

Ametist

Această specie de piton este considerată cea mai mare din Australia și este protejată prin lege. Lungimea indivizilor individuali ajunge la 6-8 metri, deși se găsesc adesea șerpi mai mici - 2-5 metri. Greutatea medie a unui animal - 30 kg.AmetistCu ce ​​seamănă. Culoarea corpului pitonului ametist este galben-măsliniu sau maro măsliniu, dar cu o nuanță irizantă foarte vizibilă. Liniile maro sau negre bine marcate se desfășoară pe tot corpul, care, împreună cu zonele luminoase, formează un fel de model reticular în partea din spate a corpului.Diferența principală între acest soi și rudele reticulare cunoscute este prezența scuturilor mari simetrice situate în partea superioară a capului..

Unde locuiește. Habitat natural - Australia. Cel mai adesea, reptila se găsește în partea de nord-est a Queensland, în ținuturile de est ale peninsulei Cape York, pe insulele Noua Guinee, Torres, Filipine și insulele învecinate. Șarpele se așează în principal în păduri și în desișuri dese și umede, unde preferă să se ascundă în copaci sau în pliurile stâncilor, așteptându-și prada acolo.

Ce mănâncă. Baza dietei pentru un prădător este:

 • păsări mici;
 • șopârle;
 • vertebrate.

Pitonii mai mari pot ataca cuscusul și cangurii, deși nu disprețuiesc animalele și păsările păstrate în curțile private.

Pitic sau angolez

Aparține binecunoscutului gen de pitoni adevărați, dar diferă de majoritatea celorlalți reprezentanți prin dimensiunea sa modestă: un individ adult atinge o medie de 1,8 m.Pitic Cu ce ​​seamănă. Pitonul este un șarpe foarte obișnuit, care la prima vedere nu este mult diferit de restul. Culoarea principală a corpului este maro, deși există persoane deschise sau foarte întunecate, pe pielea cărora modelul nu mai este atât de clar vizibil. Burta aproape tuturor este la fel de galbenă.

Unde locuiește. Se găsește în toată Australia, în principal în zone cu tufișuri dense. Se poate ascunde în rupturi de piatră.

Ce mănâncă. Hrana principală pentru piton este păsările mici și mamiferele.

Sumatran cu coadă scurtă

Un reprezentant foarte luminos de acest gen, care atinge o lungime de 1,5-2,6 m (greutate medie - 20 kg).Sumatran cu coadă scurtăCu ce ​​seamănă. Are un corp gros și masiv și un cap de dimensiuni medii. Culoarea capului poate fi roșu aprins sau gălbuie, cu linii sau pete portocalii sau galbene. Se găsesc, de asemenea, persoane cu capul întunecat și pete pe părți. Culoarea corpului este cenușie, roșu sau maro, deși poate fi găsit un piton roșu aprins Sumatra, pentru care a fost poreclit „sângeros”. Modelul de pe corp este reprezentat prin alternarea dungilor deschise și întunecate și a petelor neregulate.

Unde locuiește. În habitatul său natural, se găsește în Thailanda, pe teritoriul vestic al Malaeziei și Indoneziei, în Sumatra, Belitung.

Ce mănâncă. Vertebrate mici și păsări mici.

Știați? În doar două zile, un piton este capabil să își mărească masa musculară cu 40%, ceea ce îi face mult mai ușor să digere mâncarea mare.

Inelat

Singurul membru al speciei Bothrochilus, familia python. Adulții cresc până la 1,52-1,83 m în lungime, deși majoritatea sunt încă mai mici.InelatCu ce ​​seamănă. Capul este mic, dar se amestecă armonios cu corpul cilindric. Culoare - maro închis, completată fie de linii transversale negre pure, fie de dungi maronii negricioase. Culoarea tinerilor este ușor mai strălucitoare decât cea a pitonilor adulți: dungi situate pe tot corpul se pliază în inele portocalii și negre alternante, cu un luciu curcubeu. Această culoare se schimbă după aproximativ un an, de îndată ce șarpele ajunge la pubertate..

Unde locuiește. Poate fi păstrat acasă, dar în sălbăticie se găsește în pădurile și unele teritorii cultivate din Noua Guinee, arhipelagul Bismarck și insula Tokelau.

Ce mănâncă. Vânează toate vertebratele care au cel puțin aproximativ dimensiunea șarpelui în sine. Animalele tinere preferă rozătoarele mici și șopârlele mici.

Tigru din Ceylon

Cea mai mică dintre subspecii de pitoni tigri (lungimea unui adult este de 2,5-4 m), dar tocmai din această cauză este aleasă pentru menținerea locuinței.Tigru din CeylonCu ce ​​seamănă. În exterior, acest șarpe este foarte asemănător cu pitonul de tigru deschis, cu excepția faptului că capul său are o culoare roșiatică, iar culoarea corpului este mai strălucitoare decât cea a reprezentanților altor specii. Nu există diferențe semnificative între indivizii de sexe diferite, cu excepția faptului că femelele au coada puțin mai scurtă, fără îngroșarea la baza sa.

Unde locuiește. Aparține animalelor endemice din Sri Lanka. Unii consideră că este doar o mică formă insulară de pitoni ușori..

Ce mănâncă. Vanează aproape toate aceleași animale ca și celelalte rude mici ale sale, dând preferință rozătoarelor și păsărilor mici. Pitonii tineri se pot hrăni cu șopârle și insecte, mai ales dacă dinții nu sunt încă suficient de formați.

Indian sau brindle ușor

Indivizii mari din această subspecie de piton tigru sunt puțin mai mari decât cei anteriori și cresc până la 5-6 metri lungime.indianCum arată. Principalele caracteristici distinctive ale speciei sunt:

 • prezența zonelor luminoase în centrul petelor împrăștiate pe corp (în principal pe părți laterale);
 • dungi laterale roșii sau roz pe cap;
 • o pată în formă de diamant neclară situată în partea din față a capului;
 • tonul de bază mai deschis, ale cărui culori dominante sunt maro, maro-roșcat, galben-maro și gri-maro.

Unde locuiește. Python ușor tufos poate fi găsit în India și Pakistan, precum și în Nepal, Bhutan și Bangladesh.

Ce mănâncă. La fel ca alți șerpi din această familie, mănâncă animale vertebrate mici și păsări, dar a fost văzut atacând animale.

Cine este mai piton, anaconda sau boa

Fără îndoială, pitonul și boa constrictorul și anaconda aparțin animalelor mari, dar mulți cercetători și oameni obișnuiți sunt interesați de care dintre ele este mai mult. Parametrii medii ai pitonilor sunt de 7-8 metri, boas - până la 6 metri, iar o anaconda adultă poate crește până la 11 metri în lungime, câștigând în greutate aproximativ 250 kg.

Aflați mai multe despre tipurile de pitoni de mai sus, cum ar fi regal, tufos, reticulat, cu buze albe, hieroglific, verde lemnoasă, covor.

Astfel, putem presupune că ea este cel mai mare șarpe de pe planetă, desigur, dacă nu țineți cont de datele neoficiale despre pitonul prins, lung de 12,2 metri.Piton

Poate un piton să înghită un om

Cei mai mari reprezentanți ai familiei python pot mânca de fapt oameni, ceea ce a fost deja confirmat. Ultimul dintre ele datează din 2018, pentru că nu cu mult timp în urmă pe insula Sulawesi (Indonezia), un șarpe lung de 8 metri a înghițit o femeie adultă.

Anul trecut, în aceeași zonă, o reptilă de 7 metri a ucis un bărbat în același mod. Mai mult, cu câțiva ani mai devreme, atacuri similare asupra unei femei și a unui copil fuseseră deja raportate, dar, din fericire, acesta din urmă a fost salvat..

Într-un cuvânt, nu ar trebui să riști să comunici cu astfel de animale, indiferent cât de lungi ar fi acestea..

Important! Mergând într-o excursie în aceste regiuni, nu ar trebui să luați animale de companie cu dvs., deoarece din cauza lor șerpii atacă adesea nu numai locuitorii locali, ci și turiștii individuali.

Conținut de acasă

Pythons - este dificil să se potrivească definiției animalelor de companie standard, dar dacă ați decis deja să aveți un astfel de animal de companie pentru dvs., atunci trebuie să aveți grijă să creați cele mai potrivite condiții pentru acesta.

Terariu

Primul lucru de luat în considerare este dimensiunea optimă a rezervorului pentru șarpe..

Totul depinde de tipul unui anumit animal:

 • pentru un piton verde, lung de 1,5-2 m, puteți realiza un terariu spațios de tip vertical 60x40x100 cm, folosind lămpi cu oglindă sau lămpi cu incandescență pentru încălzire;
 • pitonul tigru va avea nevoie de mai mult spațiu într-un gard orizontal, cu dimensiuni de cel puțin 140x60x90 cm (aceleași lămpi sunt folosite pentru încălzire);
 • reprezentanții speciilor reticulate cresc până la 6 metri, prin urmare, terariul ar trebui să aibă și un volum de câțiva metri cubi (cel puțin 2,5 metri lungime și 1 metru lățime);
 • un piton scurt (maxim 1,8 m lungime) se va simți bine într-un terariu de 120x60x50 cm, unde un covor termic este folosit ca încălzitor.
 • șarpele rege poate fi așezat într-un rezervor cu dimensiuni de 100x50x60 cm, cu lămpi oglindă instalate sau lămpi incandescente.
PitonPeretele din spate al rezervorului poate fi din lemn (dar nu din rasinoase), iar partea din față este de obicei din plexiglas. În plus, nu uitați de necesitatea unui echipament adecvat al spațiului interior al terariului..

Important! Toate calculele sunt date cu condiția de a păstra o persoană. Dacă aveți o pereche de șerpi, atunci dimensiunea casei lor ar trebui să fie dublată..

Sarcina ta este să creezi condiții cât mai apropiate de cele naturale, pentru care vei avea nevoie de pietre, lemn de drift și vegetație verde. În ceea ce privește ventilația, aceasta trebuie plasată în partea superioară a terariului, pe partea opusă elementului de încălzire..

De asemenea, aveți grijă de disponibilitatea unui mic rezervor pentru animalul dvs. de companie, unde poate înota..

Hrănire

O dietă selectată corespunzător și hrănirea în timp util sunt importante pentru orice piton. În absența hranei și a unui sentiment constant de foame, șarpele devine agresiv și poate reprezenta o amenințare serioasă pentru proprietarii săi..

Când este ținut acasă, animalul este hrănit cu șoareci, hamsteri, iepuri și cobai, al căror număr pe masă depinde de mărimea șarpelui..PitonTinerii din popularul piton regal sau tigru sunt mâncați de trei șoareci mari o dată pe săptămână, în timp ce pentru animalele adulte va trebui să cumpărați 8 șoareci mari sau doi iepuri o dată la 10 zile.

Important! Pitonii Albino sau speciile Ceylon sunt considerate cele mai puțin periculoase pentru oameni, deoarece, spre deosebire de rudele lor, acestea sunt neagresive.

curatenie in casa

Toate activitățile de curățare pot fi grupate în două grupuri: zilnice și episodice, legate de necesitatea curățării periodice a terariului. Pentru a vă face animalul să se simtă confortabil în condiții noi și să nu se îmbolnăvească, merită să țineți cont de curățenia casei sale, să îndepărtați excrementele și murdăria în fiecare zi, să înlocuiți apa.

Curățarea generală trebuie efectuată o dată la 1-1,5 luni, cu o curățare temeinică a tuturor suprafețelor din rezervor și a decorațiunilor instalate acolo. O soluție apoasă de înălbitor funcționează bine pentru acest lucru, dar numai dacă concentrația sa nu depășește 5%. Puteți lansa pitonul înapoi în terariu numai după ce este complet uscat..

Precauții

Pitonii au fost și rămân creaturi sălbatice, deci nu ar trebui să aveți încredere în ele.Piton Comunicarea cu aceste reptile trebuie să aibă loc în conformitate cu anumite reguli, dintre care se pot distinge următoarele:

 • nu vă luați niciodată animalul în brațe în timp ce sunteți singur acasă (nu se știe exact când vă va confunda cu mâncarea);
 • cel mai bun moment pentru comunicare este la câteva zile după o cină consistentă, când reptila se simte confortabilă;
 • ar trebui să existe alcool în camera cu terariu, care poate fi turnat pe capul pitonului dacă începe să vă sufoce (aceste reptile nu pot suporta mirosul de alcool și își vor abandona rapid intențiile);
 • închideți întotdeauna capacul terariului strâns, fără a lăsa animalului dvs. de companie șansa de a ieși de acolo;
 • nu lăsați animalele de companie să intre în camera cu terariu, pentru a nu provoca pitonul să vâneze încă o dată.

Fără îndoială, printre pitoni există într-adevăr multe creaturi frumoase și neobișnuite, dar nu uitați că toate sunt reprezentante ale sălbăticiei și nu pot deveni animale de companie blânde și docile. În absența experienței cu șerpii, este mai bine să nu riști și să ai un animal de companie mai puțin exotic acasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre pitoni: cum arată, unde trăiesc, ce mănâncă, otrăvitori sau nu, cum să aibă grijă acasă