Acid boric de la furnici din grădină și din apartament

Furnicile de casă și de grădină nu sunt deloc insecte inofensive. Ei sunt capabili să ofere o mulțime de probleme proprietarilor de apartamente și parcele de uz casnic. Furnicile se reproduc foarte repede, sunt omnivore și au o structură ierarhică complexă a cuiburilor lor. Trebuie să începeți să vă luptați imediat cu ei, de îndată ce au apărut primii cercetași (sunt numiți și căutători). Acidul boric demonstrează un rezultat excelent în distrugerea furnicilor de grădină sau domestice. Avantajele sale includ costuri reduse, disponibilitate și ușurință în utilizare..

Problema apariției furnicilor în casă

Furnicile sunt insecte care trăiesc după un model ierarhic clar. Coloniile lor sunt extrem de numeroase și sunt guvernate de furnica regină, a cărei activitate principală este creșterea de larve noi..

Pe o notă. Dacă găsiți o cale de furnică încrezătoare, înmulțiți numărul de insecte care se deplasează de-a lungul ei cu opt sau zece. Astfel, puteți calcula numărul aproximativ de locuitori ai cuibului, ascuns de ochii curioși..

Cel mai rău lucru este că pot exista de la trei la zece astfel de cuiburi lângă un apartament mediu. Dar dacă vorbim despre o grădină, atunci numărul de furnici de acolo este complet dificil de presupus.

Furnicile care locuiesc în apartamente și casele locuibile încălzite se reproduc foarte repede. Într-o lună, numărul locuitorilor unui furnicar poate crește cu câteva sute.

Ce este acidul boric

Preocupări mari pentru fabricarea exterminării chimice a insectelor domestice oferă o varietate de geluri, spray-uri și capcane cu efect vizat asupra furnicilor. Cu toate acestea, în case și apartamente în care locuiesc copii mici, utilizarea insecticidelor puternice nu este de dorit. În grădinile de legume în care plantele cultivate sunt cultivate pentru hrană, de asemenea, nu se recomandă utilizarea agenților chimici. În acest caz, utilizarea formulărilor pe bază de acid boric ar fi o alternativă excelentă pentru a ucide furnicile..

Acest instrument este vândut prin rețeaua de farmacii, fie sub formă de pulbere cristalină, fie sub formă de soluție. În medicină, a fost utilizat pe scară largă la mijlocul secolului al XX-lea, deoarece era considerat cel mai bun agent antimicrobian..

Acid boric

O soluție slabă de acid boric este, de asemenea, utilizată ca momeală foliară pentru plante, ceea ce vă permite să utilizați acest instrument fără teamă pentru recoltă pentru a distruge furnicile în parcela dvs. personală.

Acidul boric este inodor și foarte solubil în apă, etanol și glicerină.

Cum funcționează la furnici

Acidul boric acționează asupra organismului furnicar în cel mai distructiv mod. După ce o insectă a mâncat o anumită cantitate de momeală amestecată cu acest medicament, apar modificări ireversibile în corpul său..

Acidul mănâncă peretele intestinal, duce rapid la intoxicație severă și deshidratare, care afectează în mod direct funcționarea sistemului nervos central. Curând, furnica începe să se orbească, își pierde orientarea în spațiu, iar pe coaja sa chitinoasă se formează ulcere necrotice..

Furnică

Corpul furnicii este protejat de un exoschelet (o coajă chitinoasă puternică), dar acidul boric poate pătrunde prin el și duce la distrugerea insectei

În cazul în care o furnică a mâncat o cantitate suficientă de momeală otrăvită, aceasta devine rapid paralizată. O cantitate suficientă este considerată 1 mg de acid boric.

Acidul boric este o otravă intestinală de contact pentru furnici, deci dacă cel puțin un locuitor al furnicarului a încercat momeala, atunci cu siguranță va aduce pe labe și va scoate cel puțin o cantitate mică de substanță otrăvitoare în cuib. În plus, furnicile furajere (furnicile furajere) lasă adesea un produs cu miros gustos ca trofeu, care contribuie la infecția imediată a întregii comunități de furnici..

Pe o notă. Dacă o furnică a consumat chiar și o cantitate mică de acid toxic, atunci este sterilizată. Acest lucru se aplică în mod egal femeilor și bărbaților..

Dacă o furnică care a mâncat momeala cu adaos de acid boric își pierde mobilitatea și moare în furnicar, atunci congenerii săi își mănâncă corpul, se infectează cu otravă și în cele din urmă mor și ei. Datorită eficienței atât de ridicate a utilizării acestui agent pentru a distruge furnicile într-o clădire rezidențială sau pe un teren personal, lupta împotriva acestora nu va dura mult..

Rețete dovedite cu acid boric pentru a scăpa de insecte într-un apartament sau într-o casă privată

Există două tipuri de momeli cu introducerea acidului boric în compoziția lor:

 • uscat;
 • lichid.

Momeala otrăvită trebuie plasată în locurile cu cea mai mare concentrație de furnici. De obicei, acestea sunt spațiul de lângă coșul de gunoi, chiuveta de bucătărie, masa de tăiat.. Dar este cel mai eficient să așezi otravă lângă căile obișnuite de furnici de-a lungul cărora se deplasează cel mai adesea la cuib..

Rețetă de gălbenuș de ou

Pentru prepararea unei momeli clasice pentru distrugerea furnicilor, ar trebui să cumpărați acid boric în pulbere de la farmacie.

Pulbere de acid boric

Acidul boric se vinde prin lanțul de farmacii în pachete de 10 g, nu este necesară prescripția medicului pentru a-l cumpăra

După aceea, merită amestecat într-un recipient de plastic curat, care după prepararea momelii otrăvitoare poate fi aruncat, pulbere de acid boric, gălbenuș de ou fiert și zahăr obișnuit. Raportul trebuie să fie 1: 2: 2.

Se amestecă bine compoziția și se formează bile mici din ea, care trebuie așezate de-a lungul plintelor și lângă coșul de gunoi.

Furnicile furajere vor oferi cu siguranță o cuibă atât de tentantă în cuib, unde un număr mare de semeni pot sărbători cu ele.. De obicei, această metodă de control al insectelor este suficientă pentru a le distruge. Procesul durează două-patru săptămâni.

Compoziție de momeală otravă vintage

Există o modalitate extrem de eficientă de a scăpa casa de furnici folosind drojdie. O astfel de compoziție este neobișnuit de atrasă de insecte și îi face să absoarbă momeala otrăvită în cantități uriașe..

Drojdie

Drojdia pentru fabricarea unei compoziții otrăvitoare poate fi luată ca presată sau granulată

Pentru a face momeala, trebuie să luați un recipient mic și să amestecați miere (3 linguri. L.), drojdie (1 lingură. L.) și un pachet de acid boric în el. Masa va fi extrem de groasă, dar este necesar să o amestecați bine până când granulele substanței principale sunt complet dizolvate..

Apoi, trebuie să stropiți momeala rezultată peste spații mici tăiate din carton gros. Cel mai bine este să faceți goluri pentru capcane sub formă de benzi lungi, deci este mai convenabil să le așezați de-a lungul plăcilor.

Semifabricate din carton

Semifabricatele pentru momeli pot fi realizate folosind un tăietor special sau o tăietoare de grădină

Așezați benzile, unse cu o compoziție otrăvitoare, ar trebui să fie în locurile cu cea mai mare acumulare de furnici. Acestea includ de obicei:

 • plinte în bucătărie;
 • spațiu în spatele sobei cu gaz;
 • dulapuri de bucătărie cu consumabile;
 • rezervor de gunoi și deșeuri alimentare;
 • chiuveta de bucatarie.

Important de reținut. Dacă nu acordați suficientă atenție curățării zonei de bucătărie și lăsați particule alimentare sau vase nespălate pe suprafețele de lucru, este posibil ca furnicile să nu atingă momeala. Această rețetă arată cea mai mare eficiență în condițiile curățării zilnice temeinice a bucătăriei și a spațiilor adiacente..

Soluție de zahăr

Un remediu simplu și obișnuit pentru a face față furnicilor de casă este o soluție dulce. Pentru a-l prepara, trebuie să luați o pungă standard de acid boric (10 g), 100 ml de apă și zahăr (2 linguri. L.). După amestecarea și dizolvarea completă a ingredientelor, trebuie obținut un lichid limpede..

O soluție otrăvitoare ar trebui să fie împrăștiată liber pe ușile dulapurilor de bucătărie din interior și din exterior (după îndepărtarea vaselor și a mâncării de pe ele). De asemenea, este necesar să aplicați compoziția rezultată pe plăcile din bucătărie, coridor și baie..

Principiul acestei metode este că zahărul atrage atenția furnicilor prin mirosul său și acest lucru îi face să caute o sursă de hrană. După ce insecta găsește o cale, untă cu o soluție otrăvitoare dulce, se deplasează de-a lungul ei o vreme, în contact cu otrava, apoi o aduce pe coaja sa chitinoasă la cuibul furnicii.

Ant track

Este foarte eficient să acoperiți căile deja existente cu o soluție otrăvită, aleasă prin furajarea furnicilor (astfel otravă va intra mai repede în furnicar)

Infecția furnicarului se efectuează în termen de trei sau patru săptămâni, după care numărul de insecte scade semnificativ. Este necesar să reînnoiți benzile de zahăr în fiecare zi, asigurându-vă că nu își pierd atractivitatea față de furnici..

Tratarea furnicilor otrăvite cu carne tocată

Carnea, carnea tocată și sucul sunt foarte atractive pentru insectele domestice. Varietatea cărnii nu joacă niciun rol pentru ei, furnicilor le place să se delecteze atât cu pui tocat, cât și cu carne de porc sau carne de vită.

Carne tocata

Principalul lucru este că carnea tocată pentru momeală nu conține sare sau condimente mirositoare.

Pentru a pregăti momeală otrăvită pentru furnici, amestecați 100 g carne tocată suculentă cu două pungi de acid boric (câte 10 g fiecare). Amestecul trebuie să fie bine amestecat, asigurându-se că cristalele produsului se dizolvă complet în carnea tocată, îmbibând fiecare dintre piesele sale microscopice.

Urmează partea cea mai dificilă. Trebuie să aruncați bile mici din momeala rezultată, încercând să le faceți cât mai mici posibil..

După ce au întâlnit pe drum alimente atât de hrănitoare precum carnea, furnicile vor dori cu siguranță să o ducă la regina furnicilor pentru a-și menține puterea și a asigura capacitatea de reproducere.. Dacă va încerca carnea tocată otrăvită cu o doză mare de acid boric, atunci furnicarul și locuitorii săi vor fi condamnați. Prin urmare, trebuie să faceți multe bile mici de carne, care apoi trebuie plasate în locurile în care apar insectele cel mai des..

Această metodă este incredibil de eficientă împotriva furnicilor domestice, deoarece preferă să se așeze nu în apartamente, ci între plafoanele panourilor și caselor bloc, în puțurile de ventilație și sub podele..

Repelent la insecte cu glicerină

În plus față de momelile otrăvite în lupta împotriva furnicilor domestice, un efect bun este prezentat prin pulverizarea unei compoziții otrăvitoare pentru acestea pe suprafețele bucătăriei. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o sticlă mică de pulverizare de uz casnic, care poate fi achiziționată de la departamentele de uz casnic din marile magazine..

Sticla de pulverizare de uz casnic

Pulverizatoarele sunt utilizate în mod obișnuit pentru pulverizarea plantelor de interior și pot fi găsite și în magazinele de aprovizionare pentru amatori.

O soluție otrăvitoare este preparată după cum urmează:

 1. Se toarnă 200 ml de apă în vasul de pulverizare.
 2. Adăugați zahăr (2 linguri), glicerină (2 linguri) și acid boric praf (2 pungi, câte 10 g fiecare).
 3. Închideți sticla de pulverizare și, agitând, amestecați activ ingredientele amestecului otrăvitor.

Apoi, toate alimentele și ustensilele ar trebui scoase de pe suprafețele de lucru din bucătărie și dulapuri.. Un amestec otrăvitor irigă toate locurile în care se acumulează furnici, ușile dulapului din interior și din exterior, plinte în bucătărie, pe coridor și în baie. De asemenea, este necesar să procesați spațiul din spatele aragazului, frigiderului, sub masa de mese și lângă arborele de ventilație..

Acest tratament trebuie făcut de două sau trei ori pe săptămână timp de o lună..

Distrugerea furnicilor cu acid boric în curtea din spate

Dacă într-un apartament, furnicile domestice sunt purtătoare de boli infecțioase și agenți patogeni, atunci pe un teren personal aceste insecte pot distruge o întreagă cultură de fructe și fructe de pădure.

Cultivatorii de flori amatori ar trebui, de asemenea, să fie extrem de atenți, deoarece locuitorii unuia sau a doi furnici pot cultiva o colonie atât de mare de afide care vor distruge toate plantele ornamentale..

Furnicile cresc afide

Furnicile de grădină reproduc colonii întregi de afide, care secretă o soluție specifică de zahăr, care este o delicatesă pentru furnica matcă.

Afidele se hrănesc cu lăstari tineri de pomi fructiferi și unele culturi de flori. Toți grădinarii știu: atâta timp cât furnicile de grădină trăiesc pe site, nu poate fi vorba de recolte bune. În plus, aceste insecte devoră fericit fructe de padure..

Amestec de porumb

Furnicilor le place foarte mult făina de porumb. Își transportă boabele la furnicar și hrănesc atât cu furnica regină, cât și cu muncitorii.. Particulele de porumb cresc în tractul digestiv al furnicii, ceea ce face ca insecta să primească leziuni incompatibile cu viața.

Porumb

Făina de porumb este ușor de preparat din cereale folosind un blender sau râșnița de cafea (aceasta va fi mai potrivită pentru a face momeală otrăvitoare)

Acidul boric este adăugat la făina de porumb pentru a spori efectul. Ca urmare, daunele cauzate de utilizarea momelii cresc de mai multe ori, ceea ce reduce semnificativ timpul de combatere a insectelor dăunătoare.

Această capcană de furnici de grădină se face după cum urmează:

 1. Se amestecă făina de porumb (300 g) cu pudră de acid boric (3 pliculețe, câte 10 g fiecare).
 2. Se amestecă bine amestecul cu curgere liberă și se distribuie în jurul furnicarului.
 3. Asigurați-vă că momeala nu se udă din timp.

Furnicile de furnici de grădină pot fi la suprafața pământului sau pot fi ascunse în sistemul radicular al arbuștilor și copacilor fructiferi.

Furnicar în grădină

Uneori, furnicarul crește atât de mult încât ascunde complet planta sub el.

Un astfel de tratament al zonei din apropierea cuibului furnicii ar trebui să fie efectuat o dată la două zile, deoarece în condițiile grădinii, momeala își pierde rapid proprietățile din cauza umezelii sau a factorilor mecanici..

Momeală de ou de cartofi

În ciuda faptului că există întotdeauna ceva de mâncat pe site, insectele acordă în continuare atenție alimentelor suplimentare. Gălbenușul de ou și cartofii fierți sunt la fel de atrăgători pentru furnicile de grădină ca și pentru furnicile din casă..

Pentru a pregăti o momeală otrăvită aveți nevoie de:

 1. Se fierb doi cartofi mari.
 2. Răcește-le, decojeste și frământă.
 3. Adăugați la piure de cartofi două gălbenușuri de ouă fierte de pui, zahăr (2 linguri) și două pungi de acid boric (10 g fiecare).
 4. Se amestecă bine amestecul și se formează bile mici sau prăjituri din el.
Momeală otravită de gălbenuș de ou

Momeala ouă-cartof nu trebuie depozitată mult timp, după gătit trebuie așezată imediat în locurile în care se adună furnicile

După inspectarea complotului personal și identificarea tuturor cuiburilor de furnici, trebuie să așezați bile de cartofi și ouă lângă fiecare dintre ele. Momeala trebuie reînnoită de mai multe ori pe săptămână..

În termen de o lună, numărul furnicilor de pe site va scădea semnificativ, ceea ce va fi deosebit de vizibil în starea culturilor de fructe și fructe de pădure.

Important de reținut. În timpul fabricării momelilor, trebuie respectată formularea exactă și nu trebuie depășit conținutul recomandat de acid boric. Dacă insectele mor înainte de a intra în cuibul furnicilor, atunci efectul utilizării otrăvii va scădea de mai multe ori..

Amestec de cenușă de lemn

Această metodă a fost utilizată de foarte mult timp, demonstrând în același timp o eficiență ridicată. Pentru ao utiliza, trebuie să pregătiți 1 kg de cenușă de lemn cernută.

Cenușă de lemn într-o găleată

Cenușa pentru uciderea furnicilor de grădină poate fi achiziționată gata făcută sau poate fi făcută din cărbune, care rămâne după prăjirea kebab-urilor sau curățarea cuptorului

Cenușa de lemn este amestecată cu acid boric (3 pliculețe de câte 10 g fiecare) și răspândită direct peste cuib. De obicei sunt necesare două sau trei tratamente pentru un cuib de furnici pentru ca majoritatea insectelor să moară și supraviețuitorii să părăsească grădina..

Cel mai bine este să efectuați o astfel de procedură seara, deoarece noaptea vara sunt adesea ploi ușoare și dimineața este rouă abundentă. Umiditatea favorizează o penetrare mai profundă a otrăvii în cuibul furnicilor.

Momeală dulce de înaltă performanță

Uneori grădinarii observă că furnicile par să se obișnuiască cu momelile cu acid boric. În acest caz, puteți oferi insectelor ceva special..

Pentru a face o compoziție dulce specială, trebuie să amestecați bicarbonat de sodiu, zahăr pudră, făină de orez și acid boric în proporții egale într-o găleată de plastic. Amestecul uscat trebuie amestecat și împrăștiat lângă furnici..

Un astfel de instrument vă permite să scăpați foarte repede de o parte semnificativă a populației de furnici de grădină, deoarece zahărul pudră din momeală este un tratament special pentru ei.. Boabele sale au o dimensiune mult mai mică decât boabele de zahăr, de aceea furnicile furajere asigură locuitorilor furnicarului lor hrană hrănitoare mai repede..

Făina de orez este, de asemenea, extrem de atractivă pentru aceste insecte, dar acestea nu sunt capabile să o digere doar datorită particularităților structurii tractului digestiv. Crupul umflat rupe furnica din interior și, atunci când rudele sale încep să-i mănânce corpul, mor din cauza efectelor toxice ale sifonului și acidului boric.

Sifon

Soda și acidul boric, atunci când sunt amestecate, cresc acțiunea reciprocă și vă permit să scăpați de furnicile de grădină în cel mai scurt timp posibil

Este necesar să prelucrați furnici cu o astfel de compoziție de două sau trei ori pe săptămână.. De obicei, rezultatul poate fi văzut după două săptămâni..

Video: compoziție cu acid boric pentru distrugerea furnicilor de grădină

Precauții la interacțiunea cu produsul

Acidul boric nu este inclus în lista substanțelor periculoase otrăvitoare pentru oameni, dar dacă este ingerat în cantități mari, poate provoca otrăviri. În secolul al XX-lea, a fost considerat un mijloc eficient pentru tratamentul antiseptic al pielii, dar ulterior s-a dovedit că proprietățile sale dezinfectante nu sunt deloc atât de mari..

Principalele reguli atunci când se utilizează acidul boric ca substanță otrăvitoare pentru insecte:

 • după manipularea acestui agent, trebuie să vă spălați bine mâinile și toate suprafețele pe care ar putea ajunge;
 • trebuie să se acorde atenție ca capcana alimentară adăugată de acid boric să nu cadă în mâinile copiilor mici;
 • animalele de companie trebuie protejate împotriva consumului de momeli otrăvite;
 • ustensilele în care s-a făcut un amestec otrăvitor cu adaos de acid boric nu pot fi utilizate pentru gătit;
 • toate suprafețele tratate cu acest produs trebuie spălate în mod regulat cu săpun și soluție de sodiu.

Cazurile de otrăvire cu acid boric sunt foarte rare, de obicei datorită înlocuirii unei substanțe cu alta. Pentru a preveni tragedia, este necesar să păstrați acest produs separat de medicamente..

Borcan cu capac strâns

Cel mai bine este să păstrați acidul boric într-un borcan transparent, cu un capac strâns

Important de reținut. Acidul boric se acumulează treptat în corpul uman. Când concentrația sa atinge un anumit nivel, pot începe crize epileptice necontrolate, care duc la comă și moarte rapidă..

Sarcina este o contraindicație absolută pentru manipularea acidului boric, deoarece la utilizarea acestui medicament există posibilitatea dezvoltării unei patologii fetale ireversibile.

Recenzii

Sub rezerva dozării exacte a acidului boric, tratamentul în timp util ajută la scăderea insectelor enervante și dăunătoare într-un timp scurt. Este important ca toxicitatea redusă a acestei metode de ucidere a furnicilor să permită utilizarea produsului în apartamente și case în care trăiesc copii mici sau persoane care suferă de boli alergice..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acid boric de la furnici din grădină și din apartament