Unde trăiesc și mănâncă cuties cu ochi mari - lemuri

Numele de lemur provine din greaca veche și înseamnă - o fantomă de noapteA fost odată în Grecia antică un cuvânt pentru o fantomă de noapte. Acest cuvânt este lemur. Când zoologii au întâlnit aceste animale amuzante cu ochi mari expresivi, au fost numiți lemuri. Populația locală era îngrozită de lemuri, înzestrându-i cu abilități mistice. Lemurii vin în multe tipuri și dimensiuni diferite..

Cel mai mic lemur este un șoarece pitic, lung de doar 22 de centimetri, dacă îl numeri cu coada. Bebelușul nu cântărește mai mult de cincizeci de grame. Cel mai mare dintre cei vii este babakoto sau indri cu coadă scurtă. Greutatea sa maximă nu depășește șapte kilograme și jumătate, iar lungimea corpului nu depășește șaptezeci de centimetri.

informatii generale

Clasificarea acestor animale ca specie arată astfel:

 • regat: animale
 • Lemurii vin în toate tipurile, dimensiunile și culorile posibileclasa: mamifere
 • subclasă: fiare
 • infraclasă: placentară
 • mare detașament: euarchons
 • ordinea mondială: primatele
 • ordine: primate
 • subordine: maimuțe cu nasul ud
 • infraordine: lemuride

În total, există cinci familii de lemuride în care sunt combinate 101 specii ale acestor animale,

Speciile de lemuri diferă între ele culoarea hainei, dimensiunea, obiceiurile și habitatul. Toți lemurii au fețe triunghiulare caracteristice, cinci degete pe fiecare dintre membrele care prind și ochi mari, expresivi. O trăsătură caracteristică a aproape tuturor speciilor de maimuțe cu nasul umed este o coadă mare, stufoasă și o expresie specială a ochilor..

Ce mănâncă un lemur?

Cel mai adesea, aceste primate mănâncă tot felul de alimente vegetale, de exemplu, fructe de plante dulci precum bananele sau smochinele. Unele, de exemplu, speciile de Madagascar aye, sunt fericite să mănânce mango și nuci de cocos sau fructele de curmale indiene, care sunt în special îndrăgite de lemurii de pisică.

Lăstari de bambus uriaș prefera să se bucure de specii precum bambus mare și auriu.

Sifaki și indri sunt vegetarieni fermi, în timp ce piticul Kokerela vânează cu succes păsări mici și își mănâncă ouăle. Un număr mare de lemuri sunt bucuroși să mănânce diverse insecte, gândaci, viermi și larve. Unele plante din dieta speciilor Indriaceae conțin substanțe toxice. Pentru a le neutraliza, acest tip de lemur mănâncă pământul.

Lemurii se hrănesc cu fructe sau insecte, în captivitate sunt omnivoriLemurul șoarecelui gri prinde adesea cameleoni și broaște de copac, iar piticul folosește sucul diferitelor plante pentru hrană, în plus, nectarul și polenul din flori.

În general, toate tipurile de lemuri nu consumă foarte multă mâncare, iar acest aliment uneori nu este foarte hrănitor, așa că se odihnesc adesea, economisind energie. În același timp, unele specii își ascund capul între labele lor și își aruncă coada peste umeri. În timp ce mănâncă, apucă mâncarea cu labele și o pun în gură sau o mănâncă exact așa, fără a utiliza membrele din față..

În captivitate, aceste animale se manifestă ca omnivori și sunt de acord să luați orice mâncare. Unele specii mănâncă de bună voie direct din mâinile omului. Puteți hrăni un lemur intern cu orice legume: varză, cartofi fierți și sfeclă. Îl poți trata cu terci de orez, produse de patiserie, nuci. Cu plăcere, animalul dvs. de companie se va bucura de dulciuri - curmale și miere.

O dată pe săptămână, vă puteți trata animalul cu o porție mică de carne sau pește fiert. De asemenea, puteți oferi animalului semințe de floarea-soarelui. Iar iarna va fi util să diversificați dieta cu tot felul de verdeață, lăstari proaspeți de diverși copaci, puteți conifere - brad sau pin. În absența crenguțelor proaspete în timpul iernii, se vor face buchete de ramuri pre-uscate. Ar trebui să fie pregătiți în avans vara..

Unde trăiesc lemurii

Inițial, strămoșii lemurilor moderni au trăit pe continentul african, a fost cu mult timp în urmă, cu milioane de ani în urmă. Acum, această specie nu apare pe continent, dar acum aproximativ 165 de milioane de ani, ca urmare a unui cataclism tectonic, s-a desprins de Africa Insula Madagascar împreună cu vechile pralemuri care au trăit pe ea. Descendenții lor sunt foarte diversi și acum locuiesc nu numai în Madagascar, ci și în comorile din apropiere.

Lemurii trăiesc în Madagascar și în ComoreAceste animale trăiesc doar acolo unde există multă vegetație, deși au stăpânit toate zonele naturale din Madagascar. În funcție de specie, unele animale se reproduc cu succes în partea de est a insulei, în jungla musonului tropical. Alte primate preferă să se stabilească în climatul maritim temperat din partea centrală a insulei..

Un număr suficient de specii de lemuri trăiesc și în pădurile de pe coasta de vest, unde este destul de uscat. Și, de asemenea, printre copacii care cresc în partea de nord-est și sud a Madagascarului. În ciuda acestui fapt, multe specii ale acestor primate inclus în Cartea Roșie și protejat de lege.

Locuiesc în grupuri familiale, de obicei în cadrul a 25 de persoane dintr-un grup. În familia lor sistem ierarhic strict cu femela principală obligatorie. Întreaga viață a unui lemur, de regulă, trece pe un copac; rareori coboară la pământ, cu excepția speciilor precum Vari, lemne cu burta roșie și pisici. Aceste specii sunt mai tolerante față de firmamentul terestru decât alte tipuri de lemuri.

Lemurii trăiesc destul de spațios, o familie poate fi situată pe o suprafață de până la optzeci de hectare. Terenurile lor sunt strict păzite de străini, marcând cu atenție limitele teritoriului ocupat. La un moment dat, o femelă lemur este capabilă să dea naștere unui singur pui, pe care îl poartă timp de aproape opt luni. După naștere, puiul atârnă constant de mamă încă două luni, ținând-o strâns de blană și abia după aceea începe o viață independentă.

În plus, aceste animale pot fi ținute în captivitate. Pentru menținerea la domiciliu, una dintre următoarele rase este aleasă cel mai adesea:

 • Laurie
 • Felin
 • Negrul
 • Mongoti
Lemuri potrivite pentru păstrarea la domiciliuPentru adulți, lorisele ating doar 18-21 cmO specie bine cunoscută și comună de lemur - felinăLungimea lemurului negru ajunge la 39-40 cm plus o coadă de 51-65 cmMongots este un lemur de dimensiunea unei pisici care se hrănește cu flori, fructe și frunze

Păstrarea acestor animale este de preferat în cuști sau voliere datorită faptului că nu pot fi antrenate la tavă. În plus, casa ar trebui să fie caldă și fără curenți de aer, deoarece acestea sunt animale foarte termofile. Va fi util să amplasați o căsuță în interiorul cuștii, astfel încât animalul să aibă un loc unde să se ascundă și să doarmă. În ciuda unei anumite complexități a conținutului, aceste primate sunt capabile să ofere proprietarilor lor multe minute plăcute și vesele. Fauna și natura în general de pe planeta noastră sunt frumoase în toată diversitatea ei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiesc și mănâncă cuties cu ochi mari - lemuri