Ursul brun: unde trăiește, ce are și ce mănâncă

Descrierea rasei ursului brunUrșii bruni, foarte puternici și frumoși, sunt considerați pe bună dreptate simbolul țării noastre. Aspectul acestui animal mare este impresionant atât prin puterea, cât și prin măreție. Acest animal este în prezent cel mai mare prădător terestru din lume..

Durata vieții sale în natură este estimată la 30 de ani. În captivitate, prădătorul poate trăi până la 50 de ani. Lingviștii cred că numele acestei fiare este compus din două cuvinte - „știind” și „dragă”. Și acest lucru este de înțeles: în ciuda apartenenței sale la prădători, ursul este un mare iubitor de miere dulce și, în general, un animal omnivor..

Descrierea caracteristicilor de aspect

Caracteristicile urșilor bruniCare este greutatea unui urs brun? Greutatea și înălțimea unui animal depind de habitatul său. În medie, greutatea unei persoane poate varia de la trei sute la șase sute de kilograme, iar lungimea de la un metru și jumătate la doi metri..

Cu toate acestea, urșii care trăiesc în centrul Rusiei sunt puțin mai mici decât omologii lor și cântăresc aproximativ o sută douăzeci de kilograme. Cele mai mari sunt considerate grizzlies și Orientul Îndepărtat.

Deținătorul recordului în această zonă a fost un urs găsit pe insula Kodiak: masa sa a ajuns la o mie și o sută treizeci și patru de kilograme. Mai aproape de hibernare, toamna, animalul câștigă aproximativ douăzeci la sută din totalul grăsimii sale corporale. Obișnuit masculii sunt mult mai mari decât femelele cam de două ori.

Fizic la urșii căprui foarte puternic, cu un cap destul de masiv. Animalul este destul de înalt la greabăn, urechile sunt foarte mici, ca și coada, care are aproximativ doi centimetri lungime. Și pe labe mari există gheare foarte lungi și puternice lungi de zece centimetri, care ajută animalul să vâneze și să măcelărească prada.

Corpul ursului este acoperit cu păr gros, uniform, ușor rigid și, fără îndoială, foarte frumos, dar ce culoare va avea, indiferent dacă este roșiatic, maro închis sau gri închis, în funcție de regiunea în care locuiește prădătorul. Ursii au pete ușoare în zona pieptului sau a gâtului, cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, dispar treptat.

Când urșii se mișcă, la fel ca oamenii, au tendința de a schimba greutatea întregii greutăți a corpului cu o labă, prin urmare acești prădători sunt considerați animale plantigrade. Și, de asemenea, urși schimbă periodic haina de blană, și pentru prima dată se întâmplă imediat după prima hibernare. Trebuie remarcat faptul că prima moltă este mai intensă decât toate cele ulterioare. În toamnă, înainte de hibernare, acest proces este mai lent și mai lent.

Unde trăiește ursul brun

Habitate ale urșilor bruniUrșii locuiesc într-o zonă destul de mare. Dacă vorbim despre partea europeană, atunci aceste animale pot fi găsite în zone precum Alpi, Apenini, Pirinei, precum și în Peninsula Scandinavă..

Una dintre cele mai populate de urși bruni - aceasta este Finlanda. Rareori, dar se găsesc în pădurile centrale din partea europeană și în Carpați.

În partea asiatică, gama de urși este teritoriile separate din Palestina, Irak, Iran, Japonia, Coreea și chiar China. În Rusia, ursul poate fi găsit în aproape toate pădurile, pe lângă cele care sunt mai aproape de sud..

Continentul nord-american este aproape complet locuit de acești prădători. Mai mulți indivizi trăiesc în Canada, în Alaska și insulele adiacente.

Mod de viata

Descrierea stilului de viață al urșilor bruniCum și unde trăiește ursul? Urșii nu sunt animale coezive, sunt solitari și converg între ei numai în timpul sezonului de reproducere. Nu au un adăpost la care se vor întoarce iar și iar, cu alte cuvinte, un loc de reședință permanent..

Ei conduc stil de viață rătăcitor, deoarece scopul lor principal este să găsească mâncare. Cu toate acestea, dacă teritoriul este destul de bogat în diverse animale și alte alimente pentru urși, atunci aceștia preferă totuși să nu zăbovească pe el, dar, de asemenea, nu merg prea departe, astfel încât, dacă se întâmplă ceva, să se poată întoarce acolo unde este cu siguranță tot ce este necesar pentru o existență confortabilă..

Urșii preferă desișuri adânci și adânci și păduri, alături de care există rezervoare. După ce ne-am uitat la acest prădător uriaș și puternic, este dificil să ne imaginăm ce agilitate posedă, cu toate acestea, este așa. Urșii sunt vânători pricepuți. La o vârstă fragedă, urcă cu ușurință copaci de diferite înălțimi, iar talentul lor pentru înot se dezvoltă din copilărie și durează până la sfârșitul vieții..

Cel mai adesea, în timpul zilei, urșii preferă să se odihnească, dar după-amiaza târziu, noaptea, se trezesc și încep să vâneze. Majoritatea urșilor bruni hibernează în timpul sezonului rece, dar unele dintre ele duc un stil de viață foarte activ iarna.

Cât trăiesc urșii? Totul, din nou, depinde direct de regiunea în care trăiesc. Durata de viață în natură, adică habitatul natural, variază de la douăzeci la treizeci și cinci de ani. Dar, în cazul în care animalul este ținut în captivitate, atunci acest număr devine mult mai semnificativ, deoarece, dacă aveți încredere în statistici, mulți urși din diferite grădini zoologice, unde li se asigură îngrijirea necesară, ajung la vârsta de cinci decenii.!

Ce și cum mănâncă prădătorul

Descrierea dietei de miere brunăÎn ciuda faptului că ursul brun este un prădător, cea mai mare parte a dietei sale zilnice constă în alimente vegetale. Aceste animale nu disprețuiesc insectele, inclusiv diverse larve. Și, după cum știe toată lumea, îi place să se bucure de miere.

Animalele care sunt prea mari nu cad deseori prada unui prădător, ci animale mici mănâncă cu mare plăcere. O labă puternică de urs este capabilă să spargă spatele unui tânăr elan sau căprioar, precum și caprioare, căprioare și capre de munte dintr-o singură lovitură. Uneori chiar și mistreții sunt prada acestor prădători..

Trebuie remarcat faptul că urșii - pescari minunați, prin urmare, prezența unui rezervor pe teritoriul locuit de ei este atât de importantă. În total, dieta zilnică a unui urs este următoarea:

  • boabe sălbatice precum afine sau zmeură
  • ovăz și porumb;
  • Miere;
  • pești, cum ar fi păstrăvul;
  • șoareci;
  • găini, găini și ouă;
  • tuberculi, nuci, ghinde.

Momentele sunt uneori destul de dificile când este dificil să găsești mâncare. Cu toate acestea, ursul este salvat de unul dintre principalele sale avantaje - omnivor și nepretențios. Datorită lor și nu numai puterii și puterii lor, ei sunt capabili să supraviețuiască chiar și în cele mai severe condiții..

Este interesant faptul că piciorul este un animal foarte gospodar. Ascund cu pricepere mâncarea pe jumătate mâncată, disimulând-o sub multe crenguțe.

Tipuri de urși bruni

Familia urșilor bruni include mai multe subspecii. Să le luăm în considerare pe cele mai frecvente..

  1. Tipuri de urși bruni și caracteristicile acestoraCele brune europene sunt destul de mari: la greabăn pot ajunge până la un metru și zece centimetri, iar greutatea corporală variază de la două sute la trei sute de kilograme. Culoarea acestei subspecii poate fi fie gri deschis cu un ton galben, fie complet închis.
  2. Caucazianele sunt puțin mai mici decât cele europene descrise mai sus, lungimea lor variază de la un metru șaptezeci la doi metri și cincizeci de centimetri, iar masa lor este de aproximativ două sute cincizeci de kilograme.
  3. Amurul este comun în țara noastră sub denumirea de grizzly. Indivizi foarte mari care cântăresc patru sute cincizeci de kilograme. Haina lor este aproape complet neagră, iar una dintre cele mai interesante caracteristici structurale este în special părul lung și gros pe urechi..

Crescătoare de urși bruni

Trăsături de reproducere ale urșilor bruniDupă ce prădătorii se simt în sfârșit odihniți și plini de forță, începe perioada de împerechere, care începe de obicei la sfârșitul primăverii, în mai, iar durata sa este de aproximativ o lună.

Mă întreb ce în acest moment femelele tind să marcheze teritoriul. Prin mirosuri speciale, bărbații își găsesc aleșii și încearcă să-i protejeze de rivali.

Uneori apare o dispută serioasă despre cine va lua ursul. În acest caz, bătălia nu este literalmente pentru viață, ci până la moarte. Câștigătorii uneori chiar își mănâncă rivalii morți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ursul brun: unde trăiește, ce are și ce mănâncă