Toate tipurile de șopârle domestice: nume, descrieri și fotografii

Șopârla agilă este un tip de șopârlăAnimalele de companie care locuiesc cu noi în același apartament sau casă devin din ce în ce mai sofisticate și mai interesante. Cele clasice sunt din ce în ce mai puțin frecvente: pisici, câini și păsări. Din ce în ce mai mult, oamenii instalează diverse insecte, arahnide și reptile. Tot felul de șopârle sunt deosebit de frecvente, iar acest lucru nu este surprinzător, deoarece multe dintre ele sunt foarte drăguțe și prietenoase, ceea ce le permite fiecăruia să devină un înlocuitor al pisicilor sau cățelușului notoriu.

Există o mulțime de șopârle potrivite pentru traiul acasă. Acest material conține unele dintre cele mai populare dintre ele. Cu o descriere a caracteristicilor lor, precum și materiale foto pentru fiecare tip.

Cameleoni

  • Cameleonul yemenit Este o specie destul de populară, adesea întâlnită ca animal de companie. Motivul unei astfel de iubiri pentru cameleonul yemenit a fost lipsa de pretenție în ceea ce privește menținerea și nutriția. Aspect: adulții ating adesea până la 60 de centimetri lungime (femelele sunt puțin inferioare). Culoarea cameleonului se schimbă în perioadele de stres și sarcină. Condiții de detenție: această specie trebuie ținută singură, după ce a alocat șopârlă un terariu mare, cu ventilație. Cameleonul se hrănește cu insecte mici.
  • Cameleon cu trei coarne - încă nu atât de obișnuit, dar foarte luminos și vizibil reprezentant al șopârlelor. Aspect: cameleonul își justifică numele prin aspectul său extraordinar, cameleonul cu trei coarne are o culoare verde strălucitor. Există trei coarne pe cap, unul drept și două curbate. O coadă curbată folosită ca cârlig. Condiții de detenție: individul trebuie ținut în aceleași condiții ca și alți cameleoni: un terariu mare, vertical, cu o ventilație bună, în timp ce este singur.

Agamaceae

  • Specii de șopârlăAgama cu barbă - șopârlă docilă și tenace. O mică agama cu barbă țepoasă (după care și-au primit numele), poate fi un excelent ghid de pornire pentru reproducerea șopârlelor în casă. Aspect: aceste agama ating o dimensiune decentă și necesită spațiu în jurul lor, de cele mai multe ori au o culoare deschisă, „lăptoasă”. Condiții de detenție: este necesar să puneți animalul într-un terariu cu un volum de cel puțin două sute de litri, asigurând în același timp o ventilație de înaltă calitate.
  • Agama de apă - ca și alte specii de agama, poate deveni un adevărat membru al familiei. Aceste șopârle au adesea voie să colindă singură casa. Aspect: agamele de apă nu au o barbă pronunțată, au o culoare verde strălucitor. Condiții de detenție: trebuie să păstrați agamas de apă într-un terariu cu un volum mai mare de două sute de litri. La fel ca multe alte tipuri de șopârle, agamele de apă sunt capabile să înghită solul fin, după ce au primit o mulțime de probleme de stomac, prin urmare, este mai bine să faceți cu hârtia.

Șopârlele monitorizate

  • Tegu alb-negru - un reprezentant tipic al șopârlelor din America de Sud. Aspect: acest individ ajunge adesea la dimensiuni de până la un metru și jumătate. Acest reprezentant al șopârlelor este un prădător care iese din gaură în timpul zilei, mâncând animale mici și mari, care pot ajunge din urmă. Condiții de detenție: pentru a păstra astfel de persoane în captivitate, veți avea nevoie de un terariu cu adevărat gigantic sau, mai bine, de un coral întreg. Puii, lăcustele, șobolanii trebuie incluși în dieta șopârlei. Este suficient să te uiți la fotografia acestui „dinozaur” pentru a înțelege că totul este serios.

Geckos

  • Geckoul cu coadă grasă este un reprezentant foarte mic și chiar drăguț al familiei șopârlelor. În natură, conduce un stil de viață destul de secret. Se găsește în toată Africa de Vest. Aspect: Dimensiunea unui gecko rareori depășește 30 de centimetri. Datorită „compactității” sale, geckoul cu coadă grasă se poate potrivi cu ușurință chiar și într-un terariu mic. Condiții de detenție: sute de litri sunt suficiente pentru a sta acolo trei femele și un bărbat. Nu puteți pune doi bărbați într-un terariu. Acest lucru va duce la o luptă constantă pentru teritoriu. Aceste șopârle se hrănesc cu insecte mici și cu reptile artificiale, bogate în vitamine.
  • Șopârlă leopardă - un alt reprezentant al geckos-urilor. Mai mari, dar în același timp mai populare printre iubitorii de exotici. Aspect: Această șopârlă nu este numită cu ușurință omonim al leopardului. Este o culoare asemănătoare cu pete care provoacă asocieri similare și o diferențiază de alte geckos. Gecko pătat atinge o lungime medie de 30 de centimetri. Gecko fascinează la prima vedere, aruncă o privire la fotografia de mai jos pentru a vedea de unul singur. Condiții de locuit: la fel ca în cazul geckoului cu coadă grasă, puteți trece cu un terariu mic de 60-90 de litri și puteți pune în siguranță câteva geckos acolo. Aceste șopârle nu au nevoie de sol.

Iguane

  • Foarte faimoasa șopârlăIguana comună - un locuitor al subtropicilor, o specie foarte masivă. Aceste șopârle preferă să trăiască în copaci. Aspect: atinge adesea dimensiuni impresionante (ajung până la un metru și jumătate în lungime. În ciuda faptelor descrise mai sus, iguanele sunt adesea achiziționate ca animale de companie. Condiții de locuință: habitatul natural al unei iguane verzi implică temperaturi foarte ridicate. Din acest motiv, ar trebui să vă aprovizionați cu un număr mare de încălzire lămpi, inclusiv lămpi ultraviolete.
  • Iguana cu guler Este un alt prădător periculos din America. Aspect: mai degrabă șopârle miniaturale, rareori atingând o lungime de peste 32 de centimetri. Condiții de detenție: un reprezentant foarte agil și crud al șopârlelor domestice, prin urmare, ar trebui să participați la achiziționarea de alimente vii (insecte mari, șoareci). La fel ca alte iguane, gulerul necesită multă lumină și căldură. Temperatura sub lămpi trebuie să ajungă la 40 de grade sau mai mult.

Skinks

  • Scink cu limbă albastră - o șopârlă foarte răbdătoare și domestică, care, în ciuda aspectului său „supărat”, poate fi cea mai bună alegere pentru începători. Aspect: animal mare de culoare deschisă cu solzi mari. O caracteristică distinctivă, așa cum sugerează și numele, este limba albastră. Condiții de detenție: această specie locuiește în Australia și este interzisă exportarea acesteia de acolo. În același timp, șopârla este la vânzare la noi și se simte grozav acasă. Un terariu lung de 100 de centimetri și lățime de 50 de centimetri este perfect..
Șopârle domestice Cum arăta șopârlaTot felul de șopârleUnde trăiește șopârla?Varietate de șopârleȘopârla agilă este o specie de șopârleTot felul de șopârleDurata de viață a șopârleiCum trăiește o șopârlăSpecii de șopârlăȘopârlă mareCum se comportă o șopârlăCare sunt obiceiurile unei șopârleColorare șopârlăNumele șopârlelorSpecii de șopârlăȘopârlă agama
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Toate tipurile de șopârle domestice: nume, descrieri și fotografii