Șobolan de apă sau volei - metode de control al dăunătorilor

Cum arată un șobolan de apăVara nu este doar un sezon de vacanțe și odihnă, pentru mulți oameni este o perioadă de muncă grea în grădinile lor. Aratul, plantarea, udarea, plivitul, combaterea buruienilor - toate acestea necesită mult timp și efort pentru grădinari. Și ce rușine poate fi când, după astfel de munci, o parte sau chiar cea mai mare parte a recoltei este irosită în mod iremediabil. Cine a făcut-o și cum, mulți pot doar ghici. Astăzi vom vorbi despre un mic, animal discret

, capabil să creeze mari probleme pentru tine și cultura ta.

Șobolan de apă sau așa cum se mai numește - șampanie de apă

La prima vedere, acesta este un mic animal inofensiv - greutatea sa este de aproximativ două sute de grame, iar dimensiunea sa ajunge la doar 25 de centimetri. Șobolanul de apă are un bot mic contondent și un corp masiv. Voles sunt de obicei gri cu o nuanță maro, dar există și exemplare mai rare de culoare neagră. Blana acestor rozătoare este atât de densă și densă încât este destul de dificil să vezi corpurile și urechile din spatele ei. Pe baza numelui, aceste creaturi trăiesc în apropierea corpurilor de apă - cursuri de apă, râuri de mlaștini - acestea sunt principalele lor habitate. Volii de apă sunt înotători excelenți și scafandri minunați.

În timpul inundațiilor, campionul preferă să se mute în câmpurile din apropiere, livezi, livezi și așezându-se acolo, săpă găuri pentru sine, provocând astfel un mare rău acestor zone. Vizuinele Vole sunt întotdeauna foarte lungi, superficiale și au o structură complexă.

Șobolanul de apă se hrănește în principal cu ceea ce crește în apropierea rezervoarelor în care trăiește: lăstari de stuf, stuf, rogoz, coadă - toate acestea sunt consumate de rozătoare în cantități foarte mari, deoarece are o valoare nutritivă foarte scăzută. Dacă grădina este aleasă ca habitat al șobolanului de apă, atunci mănâncă aproape tot ce crește pe ea - legume, ierburi, scoarță de pomi fructiferi, fructe de pădure, rădăcini de flori. Toate acestea se consumă și în cantități mari. Dacă o grămadă întreagă de mușchi s-a așezat în grădină, ei pot distruge întreaga recoltă.

Într-un sezon, șobolanul de apă este capabil să producă 3-4 pui, în fiecare pui pot fi de la 5 la 7 pui! Puii de mușchi au trecut de la o lună la o „dietă pentru adulți” și s-au alăturat distrugerii culturii. Și unii dintre pui devin capabili să se reproducă după 7-8 luni. Toți acești factori duc la foarte rapid inundând grădina cu volei de apă.

Șobolanul de apă este un rozător foarte gospodar - se aprovizionează destul de bine pentru iarnă - de multe ori vă puteți împiedica de „depozitul” unui camp de apă. Aceste depozite merită o atenție specială: toți tuberculii din ele sunt îngrijite și toate au aceeași dimensiune și formă perfectă..

Deci, cum să protejezi site-ul dvs. de la atacul volei de apă?

Metode de control al volei de apă

Cum să te descurci cu șobolaniiCapsulele de șoareci pentru lupta împotriva șobolanului de apă sunt foarte slabe și nu sunt în măsură să distrugă turme mari. Același lucru se poate spune și pentru capcane. Desigur, dacă nu aveți încă o „detașare” mare de volei pe site-ul dvs., atunci puteți încerca să setați o capcană sau o capcană pentru șoareci - cu siguranță nu se va înrăutăți. Dacă aveți un șobolan, îl puteți folosi pentru a prinde un șobolan de apă.

Una dintre metodele eficiente este așa-numita capcană cu arc, creată special pentru prinderea animalelor purtătoare de blană. Va trebui să găsiți o ieșire din vizuina unui șarpe de apă și să puneți o capcană la o adâncime de aproximativ 25 de centimetri lângă ea..

Există, de asemenea, o serie de năluci, din care moare arunca de apă:

 • 20 gr. colofon + 20 gr. zahăr glazur + 15 gr. borax. Momelile trebuie așezate seara în apropierea găurilor apei..
 • 25 gr. amestecați gipsul cu 40 gr. făină și câteva picături de ulei vegetal. În stomacul apei, gipsul începe să se întărească și rozătoarea moare. Momeala este așezată noaptea și arsă a doua zi dimineață. A doua zi, procedura se repetă până când toate volele sunt distruse..
 • Cereale otrăvite.
 • Se amestecă zahărul, malțul și varul în proporții egale. Așezați o farfurioară cu apă lângă momeală. După ce șamponul de apă mănâncă momeala, va dori imediat să bea. Un amestec de var viu și apă în stomacul unui camp de apă îi va provoca moartea.
 • Se amestecă gipsul și tărâțele prăjite cu slănină (o parte de gips și o tărâță la două părți de slănină). Din amestecul rezultat, este necesar să se rostogolească bile mici și să se răspândească în locurile în care se acumulează volpi de apă.
 • Legume rase: morcovi, dovlecei, dovleac, cartofi. Acestea ar trebui, de asemenea, răspândite în locurile în care sunt concentrați dăunătorii. Această momeală este eficientă numai în primăvară..
 • Momeală chimică specializată. Ele pot fi găsite la orice priză specializată într-o varietate de otrăvuri..

Câteva condiții importante

 • Momeală pentru șobolani de apăPlasați momeli în locuri în care alte animale și copii nu vor avea acces la ele.
 • Este recomandabil să ascundeți momeala, de exemplu, în sticle de plastic tăiate sau în bucăți de țevi.
 • În niciun caz momelile nu trebuie să conțină apă.
 • Când pregătiți momeli, nu le contactați cu mâinile goale - dacă șobolanul miroase un miros uman, nu va atinge momeala. Este recomandabil să folosiți vase din plastic sau lemn în timpul gătitului..
 • Când aveți de-a face cu dăunători, este important ca toți vecinii din apropiere să vi se alăture. În caz contrar, lupta va deveni inutilă - în câteva zile, oaspeții neinvitați vor veni din nou la tine din grădinile vecine.
 • Când curățați un șobolan mort, ar trebui să aveți grijă și să o faceți cu mănuși. Șobolanul de apă este purtătorul unei infecții periculoase - tularemia.

Care este răul provocat de un campionÎn cele din urmă, vă vom spune cum să aflați dacă toți rozătoarele de pe site-ul dvs. au murit.

Găuri de detectat, ducând de la găuri la suprafață și ștampilați-le cu picioarele. Dacă gaura rămâne intactă timp de câteva zile calde și fine, atunci gaura este goală, iar șobolanul este mort. Și în cazul în care gaura s-a redeschis - ar trebui să puneți momeala aici.

Vă dorim recolte abundente și lipsă de atenție din partea dăunătorilor!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Șobolan de apă sau volei - metode de control al dăunătorilor