Cum arată cel mai mare păianjen de pe pământ și care sunt dimensiunile

PăianjenNatura este o adevărată vrăjitoare care a reușit să creeze forme polifacetice și unice în regatul ei. Păianjenii sunt unul dintre cei mai comuni și numeroși dintre reprezentanții săi. Au trăit peste tot în orice moment. Puteți întâlni atât păianjeni mici, cât și giganți adevărați. Majoritatea acestor artropode nu prezintă niciun pericol pentru oameni. Dar mulți sunt interesați de numele celui mai mare dintre ei de pe planetă, unde și cum trăiește.

Cei mai mari păianjeni din lume

Păianjeni uriași trăiau pe planetă în timpul dinozaurilor, în acele zile dimensiunea lor nu era percepută ca ceva neobișnuit sau nefiresc. Cunoașterea cu astfel de păianjeni uriași, care trăiesc astăzi, poate provoca sentimente diferite: unii - o stare de panică, alții - admirație. Există primii 10 dintre acești reprezentanți ai lumii animale în funcție de parametrii lor..

Nefila

Pe locul onorabil al zecelea pe lista celor mai mari păianjeni din lume se află Nephila mare. Este tradus din greacă prin „iubirea de a țese”. Cel mai adesea, nefilii se găsesc în condițiile climatice calde din America, Australia, Asia, Africa. Acești reprezentanți ai artropodelor se caracterizează prin prezența unui corp mic de până la 4 centimetri și a picioarelor de peste 12 centimetri lungime. Dar mai multe astfel de dimensiuni sunt tipice pentru femei..NefilaBărbații acestor arahnide sunt mult mai mici - până la 10 centimetri cu picioarele. Verde cu culoare galbenă, cu o anumită tranziție la o nuanță roșiatică și burtă și cap alb - o schemă de culori caracteristică. Acest arahnid țese nu numai cea mai mare, ci și o rețea foarte puternică și durabilă..

afla, de ce oamenii se tem de păianjeni și care este numele acestei fobii.

Pescarii din Asia de Sud-Est și Oceania folosesc pânzele realizate de acești păianjeni ca plasă de pescuit. Pânza țese între ramuri, muște, fluturi, păsări și alte creaturi vii cad în ea. NefilaO femelă stă în centru, în timp ce în timpul sezonului de împerechere, masculii stau de-a lungul marginilor pânzei, așteptând. Mușcătura lui Nephil este destul de dureroasă, pielea de la locul afectării devine imediat roșie și, în unele cazuri, devine vezicule.

Important! Veninul acestei arahnide este toxic, dar nu este fatal pentru oameni..

Zidul Tegenaria

Numele în sine indică faptul că această specie de arahnide preferă să rămână pe pereții peșterilor, caselor nelocuite, prin urmare este încă considerată un păianjen gigantic. Dimensiunea corpului său este de până la 8 centimetri, dar datorită întinderii mari a picioarelor sale, uneori ajungând la 13 centimetri, și a curburii lor uimitoare, acest reprezentant al artropodelor pare și mai mare.Zidul TegenariaPeretele Tegenaria se caracterizează printr-o culoare gri pal și o nuanță maro a picioarelor. Acești păianjeni sunt alergători excelenți pentru distanțe impresionante. În lupta pentru prada lor preferată, ei sunt capabili să-și omoare frații. Tegenaria de perete este destul de rară, deoarece trăiește în teritoriile asiatice și africane, în Uruguay, Argentina. Această specie ocupă locul nouă în ceea ce privește dimensiunile sale.

Păianjen rătăcitor brazilian

Locul al optulea în parada celor mai mari păianjeni de pe planetă, acest artropod poate fi luat de dimensiunile sale destul de impresionante: cu un corp relativ nu cel mai voluminos în intervalul de la 5 la 7 centimetri, are picioarele mai lungi de 17 centimetri. Văzând un astfel de păianjen, care are o dimensiune totală de aproape un sfert de metru, în cel mai bun caz, toată lumea va fi alertă.

Știați? Păianjen rătăcitor brazilian enumerate în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cele mai periculoase și otrăvitoare specii de arahnide.

Corpul său se caracterizează printr-o culoare maronie și prezența firelor de păr cu sensibilitate crescută. Există 8 subspecii ale acestui arahnid. Există, de asemenea, alergători care își depășesc prada cu mare viteză, iar cei săritori - lovesc prada într-un salt. Această specie de arahnide și-a primit numele complet pentru pofta constantă de mișcare în căutarea de noi pradă și hrană..Păianjen rătăcitor brazilianAcești păianjeni mănâncă o varietate de alimente:

 • Jukov;
 • reptile;
 • cu pene;
 • alte arahnide.
Vânează noaptea, ziua ascunzându-se sub pietre, în crăpături, în case. Dar acestor reprezentanți ai arahnidelor și fructelor tropicale le place să mănânce, în special bananele. Prin urmare, ele se găsesc adesea în cutii cu aceste fructe exotice..

Important! Păianjenul brazilian rătăcitor nu va ataca mai întâi o persoană, așa că, atunci când o vezi, este mai bine să nu o atingi. Această caracteristică a acestui animal a ajutat la salvarea mai multor vieți umane..

Arabă cerebrală

Cerbalus Arabian, care ocupă locul șapte în clasament, trăiește în deșerturile israeliene, arabe și iordaniene. Prin urmare, aspectul său îl ajută să se simtă cât mai confortabil printre nisipuri: o culoare galbenă discretă, linii negre pe picioare, corpul este acoperit cu peri. Arabă cerebralăCorpul său relativ mic de 3 centimetri are picioare, a căror lungime este în medie de 14 centimetri, dar poate ajunge la toți 20. Femelele, așa cum se întâmplă adesea la arahnide, sunt mai mari decât masculii.

Știați? Cerbalus arab își desfășoară activitatea de viață doar noaptea, ziua ascunzându-se de lumina soarelui arzând, astfel încât această specie a devenit cunoscută oamenilor de știință abia în 2003.

Paianjen de babuin

Acesta este numele acestui reprezentant al arahnidelor, aparținând familiei tarantulelor și ocupând locul șase în lista celor mai mari, pentru aspectul similar al membrelor sale cu degetele unei maimuțe. Labele acestui animal pot crește până la 30 de centimetri, în timp ce dimensiunea corpului nu este deloc impresionantă - de la 5 la 6 centimetri, dar poate ajunge la 10,5 cm. Are o linie a părului, culoarea corpului variază în tonuri de maro și gri, are puncte negre ușor vizibile. și dungi care pot crea un anumit model.Paianjen de babuinPentru locul de reședință al acestor reprezentanți ai artropodelor sunt adesea numiți tarantula africană, precum și păianjenul babuin roșu din Camerun..

Citește despre, ce păianjeni pot fi păstrați acasă și ce condiții trebuie să creeze.

La fel ca alte arahnide, păianjenii babuini sunt canibali prin natura lor..Paianjen de babuinProcesul de vânătoare de pradă, aceste arahnide se desfășoară noaptea și mănâncă:

 • Jukov;
 • reptile;
 • amfibieni;
 • scorpioni;
 • gandaci de bucatarie;
 • fluturi;
 • termite.
Pentru oameni, acești păianjeni nu reprezintă practic nicio amenințare dacă nu sunt atinși. Dacă este nevoie de protecție, veninul eliberat de un păianjen babuin atunci când o persoană mușcă poate duce la multe ore de paralizie, provocând vărsături și șoc.

Știați? De interes este metoda de atac, atac sau apărare a păianjenului babuin: stând pe membrele posterioare, începe să emită un șuierat ca un șarpe..

Tarantula purpurie columbiană

Al cincilea loc în ceea ce privește dimensiunea a fost ocupat de păianjenul tarantul purpuriu columbian, destul de rar, care s-a așezat în tropicele umede ale teritoriilor sud-americane. Originalitatea culorii negre catifelate a corpului, modelul în formă de stea de pe acesta și labele violete cu o nuanță de zmeură, precum și blănirea uimitoare a acestor arahide fac tentant să le ții acasă ca animale de companie.Tarantula purpurie columbianăAtunci când păstrează păianjenul tarantul violet columbian ca animal de companie, este necesar să se țină seama de capacitatea lor de agresiune, precum și de posibilitatea manifestărilor alergice atunci când o persoană intră în contact cu firele sale de păr. Dar pentru oameni, aceștia nu prezintă un pericol special.

În dimensiune, corpul acestui reprezentant al arahnidelor poate ajunge la 10 centimetri, membrele sale pot crește până la 25 de centimetri.

 • rozătoare;
 • broaște;
 • diverse insecte;
 • păsări.

Tarantula purpurie columbianăȘi-a luat numele din pasiunea pentru păsări.. Femelele trăiesc până la 15 ani, bărbații - doar câțiva ani. Numărul acestor reprezentanți ai arahnidelor de pe glob este foarte redus, deci nu este atât de ușor să îi întâlnești..

Falangă

Falanga, care a ocupat locul al patrulea pe lista celor mai mari păianjeni cunoscuți, trăiește într-un halou de la Pirinei până la deșertul Gobi. Solpuga este un alt nume mai corect pentru această specie, înseamnă „a scăpa de soare”. Există, de asemenea, numele bihork, păianjenul falangei, scorpionului de vânt și altor alții. Dar această specie și-a primit numele principal datorită prezenței unor umflături pe cap, asemănătoare cu cocoașele de cămilă..FalangăDimensiunea corpului acestor păianjeni este de până la 8 centimetri, întinderea membrelor este de până la 28 cm. Culoarea corpului acestor animale variază de la galben la maro. Există peri alungiți pe labe. Falangele pot atinge viteze de până la 16 km / h. Sunt activi noaptea, prada lor este:

 • gândaci;
 • rozătoare;
 • reptile;
 • cu pene.

O mie - acesta este tipul acestor arahnide.

Important! Falangele sunt capabile să atace o persoană. Nu au otravă, dar pot mușca prin piele, pot provoca senzații foarte dureroase, precum și otrăvirea sângelui datorită prezenței reziduurilor putrefactive pe chelicere. Locul mușcăturii este tratat cu un antiseptic cât mai curând posibil și, atunci când apare un proces inflamator, se ia un antibiotic.

Tarantula roz de somon

Onorabilul loc al treilea a fost ocupat de păianjenul tarantula roz-somon, care se găsește în Brazilia. El servește adesea ca obiect de reproducere acasă. Corpul lor blând de până la 10 centimetri, cu labele de treizeci de centimetri, originalitatea negru în centru, cu o trecere treptată la gri pe membrele de culoare cu stropi roz - toate acestea fac ca contemplarea acestui reprezentant al arahnidelor să fie de neuitat.Tarantula roz de somonPăianjenul tarantula roz-somon este capabil să se protejeze cu ajutorul scalpului, care se caracterizează printr-o senzație de arsură și poate provoca manifestări alergice. Ei scutură de la el otravă, dacă este necesar pentru protecție, în timp ce ridică membrele din față.

Știați? Primul păianjen de tarantulă roz pe meleagurile Braziliei văzut în 1917.
Femelele acestor reprezentanți ai familiei artropode sunt întotdeauna mai mari decât masculii și trăiesc mult mai mult, vârsta lor poate ajunge la 15 ani. Prin natura lor, aceste animale sunt agresive. Păsările, șerpii, șopârlele le servesc drept hrană. Acești reprezentanți ai arahnidelor sunt adevărați ucigași cu o abilitate rapidă de a ataca și de a-și învinge prada în câteva secunde..

Paianjen crab uriaș

Pe locul al doilea este un reprezentant cu adevărat imens al arahnidelor - Păianjenul Crab Uriaș. Intervalul membrelor sale depășește semnificativ 30 de centimetri, în timp ce corpul nu este foarte diferit ca dimensiune față de alte specii. Curbura labelor i-a permis să-și obțină numele pentru asemănarea cu un crab. Datorită acestei forme a membrelor, acest animal urcă ușor copaci înalți și pătrunde în crăpăturile inaccesibile altora..Paianjen crab uriașO abilitate neobișnuită a acestui păianjen este capacitatea sa de a se deplasa nu numai înainte, ci și în lateral, cu ajutorul formei membrelor.. Și o face suficient de repede. Datorită acestei abilități, aparține familiei de walkers laterali..

Culoarea acestor giganți variază de la cenușiu, maro deschis la negru și alb, corpul are o linie de păr rară. Femelele acestor reprezentanți ai arahnidelor sunt întotdeauna gata să-și apere puiul până la ultimul. Aceste animale trăiesc în ținuturile Australiei. Cele mai preferate locuri pentru a trăi sunt scoarța copacilor mari și a pietrelor, unde se ascund sub ele. Acești reprezentanți ai familiei artropodelor se mișcă rapid cu ajutorul săriturilor și își depășesc instantaneu prada și o omoară, injectând o substanță otrăvitoare.Paianjen crab uriașPreferă să mănânce:

 • diverse insecte;
 • broaște;
 • nevertebrate.
Pentru corpul uman, otrava nu reprezintă o amenințare mortală, dar este mai bine să evitați mușcăturile acestui prădător. După o mușcătură, pot apărea dureri la nivelul capului, vărsături, greață, reacții edematoase.

Tarantula goliath

Cel mai onorabil prim loc în ceea ce privește dimensiunea este ocupat de Goliath Bird-Eater. Acesta este cel mai mare păianjen din lume. Parametrii impresionanți ai acestui reprezentant al arahnidelor provoacă sentimente ciudate și înfricoșătoare chiar și pentru cei care se consideră curajoși. Un corp voluminos și cârlig cântărește mai mult de 200 de grame, membrele măsurând 40 de centimetri, prezența colților otrăvitori de doi centimetri și jumătate în gură fac spectacolul prezentat impresionant. Corpul femelelor crește până la 10 cm, al masculilor - 8,5 cm. Culoarea sa este toate nuanțele de maro, pe membre există dungi transversale de păr alb și roșiatic..Tarantula goliathAcest gigant trăiește în zonele tropicale din America de Sud, cel mai adesea este Brazilia, Venezuela și Surinam. Aici, habitatele sale sunt vizuini de jumătate de metru, acoperite cu pânze de păianjen și situate în zone cu umiditate ridicată și mlaștină. Tarantula Goliath cu ochi mari se distinge prin viziune excelentă pe timp de noapte, precum și printr-o reacție rapidă.

În căutarea prăzii sale, el o atacă dintr-o ambuscadă cu mare viteză, cufundându-și colții adânc în corp. Diferă în ceea ce privește agresivitatea, înainte de a ataca, produce sunete înfricoșătoare și scuturând substanța alergenică de pe linia părului.Tarantula goliathVictimele lor sunt:

 • insecte;
 • amfibieni;
 • șerpi;
 • rozătoare;
 • șopârle;
 • fluturi.
Acest uriaș artropod nu prea iubește păsările. În captivitate, aceste animale prezintă o capacitate slabă de reproducere. Substanța otrăvitoare în sine în acest păianjen nu se caracterizează printr-o forță specială de acțiune, prin urmare nu este periculoasă pentru o persoană, dar scuturarea substanței otrăvitoare din păr poate provoca alergii severe, chiar astm..

Cei mai mari păianjeni din Rusia

Rusia are și uriașii săi. Aceasta este tarantula din sudul Rusiei. Femelele acestui păianjen ating 5 centimetri, masculii - 2,5. Aceste arahnide trăiesc în stepe și deșerturi. În timpul zilei, se așează în adăposturile lor, noaptea vânează insecte, paralizându-le cu otravă. Deși acești păianjeni sunt considerați otrăvitori, dimensiunea lor nu le permite să prezinte un pericol special pentru oameni, deși sunt posibile anumite convulsii locale, dificultăți de respirație, amorțeală atunci când sunt mușcate.

Știați? Pentru prima dată, am reușit să mă familiarizez cu tarantula goliat în 1804, datorită unui entomolog francez. Contemporanii l-au adus în Cartea Recordurilor Guinness.

Acești reprezentanți ai artropodelor se reproduc la sfârșitul verii. Femela depune ouă în nurcă, le înfășoară într-un cocon și le poartă pe ea până când apar puii. Treptat, păianjenii mici părăsesc femela pe cont propriu și își caută habitatele. Puterea substanței otrăvitoare depinde de anotimp și sex. Cele mai veninoase sunt femelele mature în iulie în timpul împerecherii. Când tarantulele sunt doar treji sau se pregătesc pentru hibernare, acestea sunt aproape netoxice..

De asemenea, în categoria păianjenilor mari din Rusia aparține păianjenul mare plutitor sau păianjenul vânător.Paianjen plutitor mareLocuiește în zona de coastă a diferitelor rezervoare. În condițiile moderne, este pe cale de dispariție. Pe teritoriile rusești din Karelia și regiunea Samara, se găsește subspecia sa - paleearctica de vest. Femei plantarius pot măsura până la 2,5 centimetri. Păianjenii vânătorilor se scufundă cu pricepere și se mișcă rapid prin apă. Se hrănesc cu insecte, precum și cu praji și mormoloci. La om, mușcătura acestui păianjen provoacă o senzație de durere care durează până la câteva săptămâni, dar acest păianjen nu reprezintă un pericol pentru viață.

Cei mai mari păianjeni domestici

Aproape toți păianjenii domestici sunt prădători. Dacă locuiesc într-o casă, înseamnă că există ceva de care să profite în ea și le place să locuiască în camere uscate și calde..

Cele mai mari păianjeni interiori se găsesc cel mai adesea în casele abandonate, printre care se numără zidul Tegenaria și păianjenul pustnic, care ating dimensiuni impresionante. Printre reprezentanții domestici destul de mari ai arahnidelor care locuiesc în locuințe se numără:

 • fereastră - lungimea corpului în medie 1 centimetru, opt picioare lungi;
 • gri - până la 1,5 cm lungime;
 • Paianjen gri
 • păianjen negru vagabond - are corpul alungit și membrele lungi;
 • păianjen de fân - picioarele ajung la 5 centimetri, corpul - 1 cm, opt picioare;
 • Păianjen de fân
 • sconcs - un păianjen sărit, singurul dintre toate prezentate, care nu este un prădător, dar mănâncă flori; se distinge printr-o varietate de culoare a corpului și model pe abdomen.
 • Skunkik

Regatul păianjenului este divers și fascinant. Au fost create de natură cu mult timp în urmă. Pentru unele specii ale lumii animale, acestea sunt hrană, alte animale pentru ei înșiși. Știind despre acești membri ai familiei artropode te va ajuta să eviți frica inutilă atunci când îi întâlnești. Dar nici cu astfel de cunoscuți nu trebuie să pierzi vigilența..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum arată cel mai mare păianjen de pe pământ și care sunt dimensiunile