Cum și în ce transport să transport animale pentru a nu le face rău

Dacă sunteți proprietarul unui animal de companie, probabil că a trebuit să vă confruntați cu nevoia de a-l muta, fie că este vorba de o clinică veterinară sau de apartamentul unui prieten și ar trebui să știți cât de supărător și dificil este. Dar datorită unor reguli simple, această procedură poate fi ușurată mult. În plus, aceste reguli vor asigura și transportul animalului de companie..

În ce transport pot fi transportate animalele?

Dacă faceți acest lucru corect, atunci absolut în orice, deși totul, desigur, depinde de tipul animalului dvs. de companie. Mai jos vom lua în considerare metodele de transport al animalelor în diferite vehicule..

În mașină

Foarte des, într-o mașină care trece pe acolo, puteți vedea un câine care își scoate fericit botul pe fereastră și, uneori, chiar și un papagal fluturând liber în interiorul vehiculului. Uneori este doar o chestiune de necesitate pentru a transporta o ființă vie într-un alt loc și acest lucru nu poate fi evitat..

În regulile de circulație, nu veți găsi nicio regulă specială despre cum să transportați un animal într-o mașină, cel mai important lucru aici este doar să vă asigurați că animalul nu distrage șoferul de la drum. Prin urmare, trebuie ținut și distras..

De fapt, cel mai potrivit loc pentru transportul unui animal într-o mașină este portbagajul. În unele magazine de animale de companie, puteți găsi dispozitive speciale, foarte ieftine (de la cinci sute de ruble), care vor separa animalul de lucruri și le vor crea cele mai confortabile condiții..

Dacă luați cu voi o pasăre, merită să vă amintiți că frigul este extrem de periculos pentru aceasta, deci trebuie protejat de ferestrele deschise. Hamsterii și alte creaturi mici pot fi ținute în cușca din poala ta. Vă rugăm să rețineți că trebuie să le tratați foarte atent și să le umpleți alimentatoarele și băuturile înainte de a pleca..

In autobuz

În ceea ce privește transportul public, situația este diferită aici, deoarece există deja reguli stricte în această privință. Într-adevăr, pe lângă tine și animalul tău de companie, există și străini pe drum care îl pot speria sau pe care îi poate speria.

Călătoria la distanță într-un autobuz cu un animal nu este o sarcină ușoară, deoarece șoferul poate refuza. Dar nu va avea întotdeauna dreptate, să ne dăm seama de ce.

Dacă călătoria are loc în țară, atunci este permis transportul unui animal de companie, care nu se aplică zborurilor internaționale, care au interzis cu strictețe transportul altcuiva decât oamenii de aproximativ șase ani.

Aproape nici o problemă nu va fi creată de animalele mici care pot fi cușcate sau transportate, dar la fel ca și pentru câinii mari?

Este permis să le transportați numai dacă sunt îndeplinite o serie de condiții. În primul rând, câinele trebuie să fie botnit și cu o lesă scurtă. În al doilea rând, trebuie să fie curat și, în al treilea rând, este necesar un certificat de vaccinare împotriva rabiei. În plus, un câine mare poate fi transportat doar în timp ce se află la sfârșitul autobuzului, ceea ce înseamnă că ultimele locuri trebuie rezervate în avans..

In tren

De fapt, transportul animalului de companie în tren este mult mai ușor și mai puțin deranjant decât în ​​autobuz. Dacă transportul nu are nicio legătură cu afacerea, atunci nu veți avea nevoie de documente și certificate. Animalele mici care se încadrează în cuști și purtători sunt considerate bagaje de mână. Cu toate acestea, în orice caz, atunci când cumpărați biletul, asigurați-vă că animalul dvs. nu va cauza probleme..

Câinii de talie mare sunt transportați exclusiv în boturi și în lesă, exclusiv în mașini compartimentate, iar transportul acestora este plătit.

În plus, animalele pot fi transportate în străinătate cu trenurile, dar toate acestea sunt destul de scumpe..

Pentru a asigura o călătorie confortabilă animalului dvs. de companie, aveți grijă de disponibilitatea apei și a mâncării, precum și de capacitatea de a merge la toaletă..

În subteran

Toată lumea știe că mișcarea unui animal în transportul public îi dă lui și proprietarului și, uneori, oamenilor din jurul său, nu un mic disconfort.

Să ne dăm seama cum să transportăm în mod corespunzător un animal mare în metrou, astfel încât acesta și toți ceilalți să se simtă cel mai confortabil. Dacă câinele este mic și se potrivește cu transportatorul, atunci nu ar trebui să existe probleme, totuși, dacă este mare, atunci va trebui să îl plătiți ca pasager individual.

Când alegeți un container pentru transportul unui animal de companie, asigurați-vă că se poate întinde până la înălțimea maximă în el. În caz contrar, va fi extrem de incomod. Asigurați-vă că primește suficient oxigen și că recipientul este fabricat de înaltă calitate, fără așchii și proeminențe ascuțite.

Dacă câinele este foarte mare, atunci nu îl puteți transporta în metrou și va trebui să folosiți un taxi sau propria mașină..

În transportul aerian

Pentru a începe, verificați ce condiții are pentru transportul de animale această sau acea companie aeriană, deoarece acestea pot diferi pe diferite aeronave..

Este necesar ca animalul să se afle într-un recipient special sau într-o pungă de transport, în cazuri extreme într-un bot și pe o lesă scurtă.

Pentru a transporta un animal cu avionul, trebuie să colectați o serie de documente, a căror listă poate fi găsită și pe site-ul companiilor aeriene.

Aveți grijă cu animalele de companie atunci când vă deplasați cu ele, deoarece starea lor mentală și sănătatea depind de precauția dvs.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și în ce transport să transport animale pentru a nu le face rău