Cum arată o koala și ce culoare are blana lor

Ursul marsupialKoala este un mamifer marsupial din familia Marsupial infraclasă, precum și din genul Koalas. Experții încă nu înțeleg ce fel de animal este un koala: un urs, un raton sau altcineva. Un koala, sau într-un alt mod un urs din Australia, este unul dintre animalele a căror nutriție constă dintr-o singură vegetație, și anume frunze de eucalipt.

Aspectul și descrierea koalei

Puțini oameni se pot lăuda că au urmărit un urs marsupial în direct, dar mulți l-au urmat prin intermediul videoclipului sau al fotografiilor. Într-adevăr, koala seamănă într-adevăr cu un pui de urs mic și neîndemânatic în aspectul său. De exemplu, coada sa este prezentată în aceeași formă ca cea a unui urs - aceeași mică, este aproape imperceptibilă pe corpul animalului. În ciuda acestui fapt, koala pur și simplu nu poate fi confundat cu niciun alt tip de animal.. Aspectul acestui animal este destul de neobișnuit și memorabil..

Koala este un animal mic. Greutatea acestui animal poate varia de la șapte la doisprezece kilograme. Deci, blana animalului arată groasă și scurtă, iar culoarea este cenușie. În zona abdomenului, animalul are lână de culoare deschisă. Ochii animalului sunt destul de mici în comparație cu forma capului în sine, iar urechile și nasul sunt mari. Ghearele de pe labele animalului sunt lungi și ascuțite. Ghearele sunt utilizate în principal pentru cățărarea în copaci și apucarea de trunchiuri și ramuri..

Unde trăiește koala??

  1. Habitate KoalasKoala este considerată un animal de tip marsupial și este obișnuită să trăiască în Australia, precum și pe insulele din apropiere, singura excepție este insula Tasmania. Aceste marsupialele sunt obișnuite să se așeze lângă o sursă de apă, întrucât pe malurile râurilor se pot găsi păduri tropicale. Aceste păduri sunt considerate locul principal în care poți întâlni cu ușurință un koala. Urșii marsupiali sunt localizați în sudul, estul și, de asemenea, în nordul a ceea ce este acum Australia..
  2. Puiul marsupial trăiește în astfel de păduri în care există un climat tropical sau subequatorial. Așadar, aici își poate găsi o mulțime de mâncăruri gustoase și sănătoase pentru ea - eucalipt. Această plantă este necesară pentru animal, deoarece este singura sursă de hrană a creaturii..
  3. Koala coboară la suprafața pământului foarte rar și numai atunci când trebuie să se mute în zone mai vegetate pentru a obține o nouă porție de iarbă nutritivă..

Ce mănâncă koala??

  1. Dieta KoalasUrsul marsupial obișnuia să mănânce doar frunze de eucalipt, chiar în ciuda faptului că această plantă conține o substanță otrăvitoare pentru cola - acidul cianhidric. Dar această substanță nu amenință viața sau sănătatea ursului marsupial, deoarece corpul său nu este atât de sensibil la ea. În plus, natura a creat un fel de protecție pentru animal. Deci, în diferite anotimpuri, urșii marsupiali consumă diferite tipuri de eucalipt (în diferite anotimpuri ale anului, aceste soiuri de eucalipt conțin mai puțin acid cianhidric decât altele). Dar apar situații când animalul este încă otrăvit cu frunze de eucalipt..
  2. Există peste 800 de specii de eucalipt în lume, dar urșii sunt obișnuiți să mănânce doar scoarța și frunzele a 120 dintre ele. Majoritatea marsupialelor mănâncă eucalipt, care cresc de-a lungul malurilor râurilor, unde solul este cel mai fertil. Deci, ramurile și frunzele acestor copaci includ o cantitate mai mică de otravă. În schimb, eucaliptii, care cresc pe soluri aride, conțin o mulțime de otrăvuri și acizi toxici..
  3. Aportul zilnic de calorii pentru un koala este de 300-1100 de grame de furaje. În același timp, animalele mănâncă doar frunze suculente și proaspete din eucalipt. Există părerea că urșii marsupiali nu consumă deloc apă, dar nu este așa, deoarece animalul, deși rareori, bea apă din diverse surse care se găsesc pe drum. Apa pentru aceste animale nu este atât de importantă, deoarece frunzele de eucalipt conțin mai mult de 89% din lichidul necesar pentru funcționarea normală a corpului. Majoritatea koalelor consumă apă numai atunci când este puțină din ea în organism sau sunt nesănătoase..

Koala este aproape nemișcată timp de 18-20 de ore. În această perioadă de timp, animalul apucă ferm crengile copacilor cu labele, somnurile sau târâșurile de-a lungul trunchiurilor copacilor pentru a găsi o nouă porțiune de frunziș proaspăt. De asemenea, animalul este capabil să mestece frunzele, care în procesul de hrănire se pliază în regiunea interioară a obrajilor.

Unde trăiesc koala?Animalul sare din copac în copac cu un singur scop pentru a găsi hrană nouă sau a se ascunde de urmăritori. O altă abilitate neobișnuită a unui urs marsupial este capacitatea sa de a înota bine în apă. Încetinirea koalelor se bazează pe dieta lor, deoarece include prea puține proteine. La toate acestea, koala are un nivel scăzut de metabolism, îl au de câteva ori mai lent decât cel al altor mamifere..

Se întâmplă ca, pentru a alimenta aportul de oligoelemente utile din corp, koala trebuie să mănânce pământ.

Creșterea unui urs marsupial acasă este aproape imposibilă, deoarece pur și simplu nu va fi nimic care să-l hrănească. În partea de sud a țării, de exemplu, pe teritoriul Sochi, există eucalipt, dar nu există astfel de soiuri pe care să le poată mânca koala..

Cum funcționează reproducerea indivizilor?

  1. Baby koalaKoala își trăiește, de obicei, cea mai mare parte a vieții singuri și numai în momentul reproducerii se adună în grupuri. Un astfel de grup include un bărbat și 2-5 femele (numărul femeilor poate fi relativ mai mare). Animalele se împerechează și în copaci. Reproducerea indivizilor are loc de una sau mai multe ori într-un an.
  2. Perioada de naștere a bebelușilor corespunde unei luni. Cel mai adesea se naște un singur bebeluș, care are o lungime de aproximativ 1,5 centimetri și o greutate corporală de până la 6 grame. Deoarece koala aparține tipului de animale marsupiale, punga este utilizată pentru creșterea unui pui pentru o perioadă destul de lungă - timp de 6 luni.
  3. Un copil mic care crește se duce pe spate la mama sa. La 30 de săptămâni după nașterea unui urs mic, când devine puțin mai mare, se poate hrăni deja cu fecale lichide care rămân după părinți (o astfel de nutriție este extrem de necesară pentru animale, deoarece conține toate oligoelementele și substanțele care sunt foarte importante pentru digestia echilibrată a unui mic koala). În timp, bebelușii se transformă într-un individ adult și independent și încep să trăiască singuri.

Principalele caracteristici ale koalei

Care sunt caracteristicile speciale ale acestui urs marsupial? De fapt, koala are multe trăsături distinctive și are, de asemenea, abilități pe care alte animale nu le au..

Koala odihnindu-se pe o ramurăKoala este endemică în Australia. Mai detaliat, ursul marsupial este o creatură vie care nu trăiește altundeva, cu excepția Australiei, doar într-o grădină zoologică. În plus, datorită stilului său de viață și capacității de a urca în copaci și de a mânca doar eucalipt, animalul este destul de calm și lent.

O altă caracteristică neobișnuită a koalelor este că aceștia dau naștere copiilor foarte mici, deși ei înșiși sunt mari ca mărime și greutate. Nu este neobișnuit ca părinții care au o greutate corporală de 8 kilograme să aibă un copil de mărimea unui bob mic de mazăre?!

Principalii adversari ai ursului marsupial

Koala este o specie extraordinară de animale; în sălbăticie, ursul nu are dușmani speciali. De ce se întâmplă asta? Există mai multe explicații pentru acest lucru..

Motivul principal este locul de reședință al animalului. Marsupialii trăiesc în Australia în principal în copaci înalți, dar pe acest continent nu există tipuri arborice de prădători care ar putea începe să vâneze animalul. Al doilea motiv este nutriția ursului marsupial. Asa de, animalele se hrănesc doar cu frunze de eucalipt, care conțin otravă. Această otravă este absolut inofensivă pentru koala în sine, dar poate dăuna sănătății și chiar vieții acelor animale care doresc să mănânce ursul marsupial..

Principalul beneficiu și rău

Koala este considerat un animal prietenos și drăguț, care poate beneficia atât de ușor o persoană, cât și de a-i face rău semnificativ..

Ursul marsupialPrincipalul plus al koalei este că pe teritoriul grădinii zoologice este iubit de un număr mare de copii mici, precum și de adulți. Mai mult, mulți oameni de știință efectuează un număr mare de experimente pe acest animal. De aceea, animalele drăguțe sunt protejate prin lege de vânătorii de braconieri și de împușcături ilegale de dragul obținerii unor blănuri valoroase.

Din păcate, aceste creaturi pot aduce și rău oamenilor. Într-o perioadă în care există prea mulți koala într-o zonă de reședință, iar mâncarea începe să se epuizeze în timp, aceste animale se mută în locuri în care trăiesc și trăiesc oamenii. Ca rezultat un animal mic poate provoca chiar un accident nefericit. Cu toate acestea, koala rămâne un animal neobișnuit și interesant, pe care experții nu l-au studiat încă pe deplin..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum arată o koala și ce culoare are blana lor