Cum să învingem un șobolan cu remedii populare: folosim diferite metode din generațiile trecute

Șobolanii sunt considerați unul dintre cei mai periculoși rozători dintr-un motiv: sunt animale curajoase, inteligente, care nu sunt atât de ușor de tratat și practic nu se tem de oameni. De aceea, multe case private au fost literalmente pline de rozătoare rău intenționate din cele mai vechi timpuri. Cum să rezolvi această problemă cu remedii populare?

Cum vor ajuta plantele

Multe magazine de hardware oferă acum o gamă largă de rodenticide generice și capcane pentru rozătoare. Dar aceste instrumente nu sunt potrivite pentru toată lumea: unele dintre ele sunt complet inumane, altele pot dăuna animalelor de companie, iar colectarea carcaselor în descompunere a șobolanilor morți nu este cea mai interesantă activitate. Sau poate că casa ta se află într-un sat îndepărtat, sunt mulți kilometri până la cel mai apropiat magazin de utilități, dar trebuie să scapi de șobolan chiar acum. Oamenii au fost nevoiți să îndure mult timp vecinătatea acestor dăunători în casă, așa că există suficiente remedii populare pentru a le combate..

Puteți asigura o casă privată, în jurul căreia există cel puțin o aparență de parcelă, dacă plantați în jurul plantelor care sunt slab tolerate de șobolani. Cele mai bune în acest scop sunt tufișurile de soc negru, henbane, ulei de ricin și datură și ierburi - menta și coriandru.. Florile precum calendula, aconitul, hortensia, mușețelul, crinii, vulpea și narcisele nu numai că vă vor decora grădina de flori, dar vă vor proteja și teritoriul de atacurile rozătoarelor..

Galerie foto: plante versus șobolani

Este adevărat, aici trebuie făcută prudență: multe dintre aceste plante sunt otrăvitoare pentru oameni și alte animale. Deci, fie nu mai creșteți plante foarte toxice, fie țineți copiii și animalele de companie departe de ele.. Printre altele, vârfurile prelucrate ale plantelor de grădină ajută foarte mult - de exemplu, tulpinile tocate și frunzele de roșii. Sunt așezate după recoltare, toamna, în jurul casei, ceea ce creează și un fel de barieră anti-șobolan..

Decorul interior al casei poate fi, de asemenea, protejat de șobolani prin utilizarea plantelor. Sunt colectate în timpul înfloririi, uscate, colectate în ciorchini și agățate pe pereți și așezate în colțuri și dulapuri. Dacă nu-ți place aspectul frunzelor și florilor care se sfărâmă, poți coase plicuri frumoase din ele.. Pentru protecția la domiciliu împotriva șobolanilor, în primul rând, aprovizionează șobolanul șobolan (cunoscut și ca rădăcină neagră medicinală), precum și rozmarin sălbatic, pelin, tansy, mușețel și mentă. Apropo, brusture este, de asemenea, util pentru dvs. - inflorescențele sale înțepătoare pot fi bune pentru etanșarea fisurilor și găurilor din casă. Chiar dacă un rozător încearcă să se târască prin ele, acesta lipsește inevitabil spini pe lână și, cel mai probabil, va părăsi locul periculos.

Cum pot ajuta uleiurile esențiale

Pe lângă plante în sine, uleiurile esențiale derivate din acestea pot fi folosite și împotriva șobolanilor. Acestea sunt folosite pentru a acoperi mobilierul, pereții, colțurile, jambierele și, de asemenea, umezesc vata și o pun în găuri pentru rozătoare. Puteți pune puțin ulei în apa destinată spălării podelelor și prafului. O altă metodă eficientă este să amestecați o emulsie de apă, ulei esențial și ulei vegetal sau mineral, să o turnați într-o sticlă de pulverizare și să pulverizați pereții și podelele camerei.. Uleiurile de mentă și mentă japoneză, mușețel, pelin, cuișoare sunt cele mai potrivite în acest scop.. Cu toate acestea, trebuie să utilizați cu atenție această metodă. În primul rând, uleiurile esențiale pot provoca alergii la tine sau la membrii familiei tale, în special la copii și la femeile însărcinate. În al doilea rând, concentrația substanței active ar trebui să fie scăzută, altfel va fi dificil să stați în casă nu numai pentru șobolani, ci și pentru dvs. Deși dacă efectuați o astfel de procedură în toamnă, înainte de închiderea sezonului de vară de vară, puteți merge prea mult cu uleiuri, dar atunci ar trebui să purtați un aparat de respirat pentru a nu arde mucoasa.

Va ajuta tutunul

Acest remediu poate fi clasificat ca unul vegetal atunci când vine vorba de plantarea tufelor de tutun lângă casă. Dar principalul produs al acestor tufe este potrivit și împotriva șobolanilor - tutunul.. Cel mai bine este să folosiți makhorka, dar tutunul pentru țigări este, de asemenea, potrivit - de preferință cel mai gros și mai dur, „Prima”, „Astra” și „Belomor” pentru a ajuta. Îl puteți împrăștia în dulapuri și în colțuri, sau puteți face o infuzie puternică și puteți trata cu el mobilierul și crăpăturile din casă. Unii locuitori de vară insistă chiar asupra mucurilor de țigară și apoi folosesc soluția rezultată pentru a trata sediul. Este adevărat, datorită mirosului specific, tutunul este de obicei utilizat în etajele subterane, subsoluri, curți, magazii și mansarde. Apropo, makhorka, împrăștiată în paturi, va proteja, de asemenea, plantele de rozătoare..

Cum se folosește cenușa împotriva șobolanilor

Multe case private, în special în mediul rural, au de obicei o sobă. Și unde este soba, există cenușă. Luați-vă timp și efort pentru a scoate o parte din ea și pentru a obține un alt bun șobolan.

Frasin

Cenușa simplă dintr-o sobă sau șemineu va scoate șobolanii din casă

Cenușa sau cărbunele zdrobit trebuie împrăștiate în locurile în care se găsesc rozătoarele - de-a lungul pereților, în colțuri retrase, în subteran și în mansardă, în curte, sub verandă. Această substanță conține un alcalin, care se activează atunci când șobolanii încep să lingă labele și botul murdărit în cenușă. Alcalinele vor provoca iritații severe ale membranelor mucoase și probleme digestive, iar dăunătorii vor încerca să părăsească locul neplăcut..

Cum se utilizează amoniacul împotriva șobolanilor

Mirosul de amoniac este probabil unul dintre cele mai neplăcute nu numai pentru animale, ci și pentru oameni. Cu toate acestea, ar trebui să depășești dezgustul și să-l folosești împotriva șobolanilor.. Trebuie să luați bucăți mici de pânză sau vată, să le umeziți abundent cu amoniac și să le împingeți în pasajele roase de șobolani sau să le întindeți acolo unde ați văzut rozătoare.. Unii chiar varsă amoniac direct în vizuinele animalelor. Acest lucru va descuraja șobolanii să vină acasă mult timp. Apropo, oțetul poate fi folosit în același scop..

Va ajuta gudronul

Gudronul simplu de mesteacăn poate ajuta și la tratarea șobolanilor - urăsc mirosul său înțepător..

Gudron

Gudron de mesteacăn - respingător vechi, încercat și testat

Gudronul poate fi folosit pentru a lubrifia colțurile, coloanele și marginile mobilierului. Și pentru a crește aria influenței sale, trebuie să înmuiați rumeguș cu el și să le împrăștiați pe podeaua camerei. Adevărat, această metodă ar trebui utilizată cu rezervări: a trăi într-o casă presărată cu rumeguș nu este foarte convenabil. De aceea, lăsați-le la mansardă, subsol, curte, subsol și dependințe tehnice și magazii. Cu toate acestea, dacă ieșiți din casă pentru iarnă, puteți împrăștia rumeguș înmuiat în gudron în camere și pe holuri - primăvara va fi ușor să le măturați la curățare. Pe lângă gudron, rumegușul poate fi impregnat și cu terebentină, kerosen, naftalină și formalină.. Dar aici trebuie să fii atent, deoarece terebentina, kerosenul și gudronul sunt foarte inflamabile, iar fumurile de naftalină și formalină sunt otrăvitoare.

Cum va ajuta carbura

Un alt agent popular de control al rozătoarelor este carbura de calciu. De fapt, este de obicei folosit pentru sudare deoarece eliberează multă căldură și acetilenă atunci când reacționează cu apa. Această proprietate ne va fi utilă pentru a învinge șobolanii..

Carbid

Carbura de calciu ajută și la combaterea rozătoarelor

Bucăți mici de carbură sunt ușor umezite cu apă și plasate în pasajele rozătoarelor și apoi sunt îngropate în pământ.. Gazul otrăvitor va începe imediat să umple vizuinele și șobolanii vor fi obligați să se retragă într-un loc mai sigur.. Dezavantajul carburii este riscul său excepțional de inflamabilitate și explozie..

Începem un prădător

În cele din urmă, cel mai faimos, mai vechi și dovedit remediu pentru șobolani este prădătorul intern. Trebuie să fie neapărat un animal mare și puternic, deoarece șobolanii înșiși diferă de rozătoarele mai mici atât în ​​ceea ce privește dimensiunea, cât și rezistența. Prin urmare, nu fiecare pisică va putea face față unui șobolan, este mai bine să vă fie milă de animalul dvs. de companie. Dihori, nevăstuici și vulpi sunt, de asemenea, dușmani naturali ai șobolanilor - acum unii îi țin în casă. Și, în plus, există câteva rase de câini care se ocupă cu șobolanii mai bine decât oricine altcineva: acestea sunt teckelii și terrierii.. Fox Terrierii și Bull Terrierii sunt considerați cei mai buni captori de șobolani.

Video: câini versus șobolani

După cum putem vedea, de-a lungul anilor - și chiar al secolelor - de luptă cu șobolanii, oamenii au inventat multe modalități diferite de a scăpa de ei chiar înainte ca oamenii de știință chimici să dezvolte otrăvuri speciale. Mai mult, multe dintre remediile populare sunt bune prin faptul că ajută atât la luptă, cât și la prevenire. Prin urmare, proprietarii de case private au cu siguranță sens să le privească și să aleagă cel mai bun pentru ei înșiși, iar cel mai rău pentru șobolani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să învingem un șobolan cu remedii populare: folosim diferite metode din generațiile trecute