Cum să înveți un dzungarik în mâini

DzungarikHamsterii dzungari, în ciuda bunătății și bunăvoinței lor, nu diferă în ceea ce privește încrederea specială într-o persoană, prin urmare, după achiziționarea unui astfel de animal de companie, începe o perioadă lungă de adaptare a acestuia la proprietar. Nu este dificil să îmblânzești un animal, dar mulți crescători fără experiență au o mulțime de probleme pe parcurs, drept urmare animalul de companie nu își schimbă niciodată dispoziția sălbatică. În acest articol, vom lua în considerare în detaliu principalele secrete ale antrenamentului hamsterului dzungarian, precum și etapele principale de adaptare a unui rozător la oameni..

Comportamentul hamsterilor dzungari acasă

Prin natura lor, hamsterii dzungari duc un stil de viață singuratic, prin urmare conțin aceste animale câte un individ pe cușcă. Înruditele pentru ei joacă adesea rolul unui concurent, care se termină adesea în conflicte.

În ciuda neîncrederii în hamsteri la oameni, aceste rozătoare practic nu mușcă și se împrumută bine pentru antrenament, ceea ce le-a făcut unul dintre cele mai populare animale de companie din lume..

Principala lor trăsătură distinctivă este frica și neîncrederea față de animalele mari, prin urmare, în orice pericol, se ascund într-o casă sau se îngropă în așternut.

Știați? Hamsterii dzungari au fost descoperiți în 1773 de zoologul și naturalistul german Peter Pallas.
Dzungariki sunt animale nocturne. Acest lucru înseamnă că de cele mai multe ori sunt activi exclusiv noaptea, iar în timpul zilei dorm adesea, trezindu-se pentru scurt timp pentru a mânca.

Un astfel de comportament este asociat cu caracteristicile lor fiziologice și morfologice, deoarece stilul de viață nocturn din natură protejează hamsterii dzungari de tot felul de prădători care se hrănesc cu animale mici..Dzungarik

Cum să îmblânzești

Îmblânzirea hamsterilor necesită mult timp și răbdare. Aceste animale nu intră întotdeauna în contact activ cu oamenii, mai ales în primele zile de cunoaștere. Principalul lucru care trebuie amintit în același timp este că Dzungariks nu tolerează persistența excesivă, prin urmare contactul activ cu un rozător ar trebui să fie reciproc, bazat pe încrederea universală.

În caz contrar, hamsterul îl poate percepe pe proprietar cu agresivitate, care se termină deseori prin mușcături dureroase. Prin urmare, atunci când îmblânziți un astfel de animal de companie, este imperativ să respectați ordinea pașilor descriși mai jos..

afla cel mai important lucru despre reproducere și reproducerea hamsterilor dzungari acasă.

Perioada de adaptare

Mutarea animalelor în condiții noi este în mod necesar însoțită de stres excesiv pentru ei, iar hamsterii nu fac excepție. Pentru a dobândi dispoziția unui animal de companie pentru dvs., este imperativ să îi acordați o perioadă de timp pentru a se adapta la o nouă casă.

În acest timp, hamsterul ar trebui să se obișnuiască cu cușca, cu așternuturile noi și cu casa și, de asemenea, să marcheze teritoriile. În același timp, iritabilitatea sa scade brusc, ceea ce are un efect benefic asupra succesului general al domesticirii sale..

Perioada de adaptare durează adesea 4-7 zile. Primele semne ale rezultatelor pozitive sunt explorarea activă a teritoriului lor. Cel mai bine este ca în această perioadă proprietarul să recompenseze rozătoarele cu prezența sa - acest lucru îl va ajuta să se obișnuiască cu ideea că o persoană este un element indispensabil al vieții sale de zi cu zi.DzungarikEste important să fii atent la modul în care se comportă animalul de companie: el nu ar trebui să se teamă să bea, să mănânce și să părăsească adăpostul pentru plimbare. În caz contrar, perioada de adaptare ar trebui extinsă.

Important! Doar hamsterii tineri de cel puțin câteva săptămâni sunt potriviți pentru îmblânzire. Adulții au obiceiuri și comportamente persistente care sunt extrem de greu de schimbat..

Vocea stăpânului

După ce animalul s-a obișnuit cu noi condiții, trebuie să obișnuiți animalul de companie cu vocea proprietarului. Această etapă este una dintre cele mai importante, deoarece un zgomot puternic în procesul de îmblânzire activă poate provoca respingerea comunicării cu o persoană..

În primul rând, animalul trebuie învățat să șoptească, ceea ce ar trebui să însoțească fiecare dintre aspectele sale din casă. În timp, volumul trebuie crescut, dar faceți acest lucru timp de câteva zile.

Dacă nu știi despre ce să vorbești cu animalul tău de companie, poți folosi o metodă dovedită - pentru aceasta, el ar trebui să citească cartea ta preferată. Dar cel mai bine este să plasați animalul de companie în camera în care persoana și mediul său petrec cel mai mult timp..DzungarikAcest lucru îl va ajuta nu numai să se obișnuiască cu o varietate de zgomote, ci și să se pregătească pentru un contact ulterior cu o persoană. În același timp, animalul poate fi obișnuit cu mirosul proprietarului, precum și cu mâinile.

Pentru a face acest lucru, puneți o cantitate mică de așternut pe mână și puneți-o în cușcă. Dacă rozătoarele sunt interesate activ de o persoană, puteți trece în siguranță la următoarea etapă.

afla, ce ar trebui să fie o cușcă pentru un jungarik și ce accesorii pot fi în cușcă.

Tratarea unei delicii în cușcă

Adesea, adaptarea și prima cunoaștere a unui hamster cu o persoană durează 7-10 zile. În același timp, se observă adesea un interes crescut al animalului pentru tot ceea ce este în jur, deoarece rozătoarele sunt întotdeauna gata să învețe o lume nouă pentru el. Chiar acum, apare cea mai bună perioadă pentru a-i arăta dzungarikului că proprietarul său dă dovadă de bunătate, grijă și afecțiune.

Acest lucru se poate face cu ajutorul tratamentului său preferat. Așezați o cantitate mică de semințe sau orice alte bunătăți la alegere pe marginea palmei, apoi puneți mâna în cușcă.

Prin natura lor, Dzhungariki sunt foarte curioși, prin urmare, o delicatesă și o nouă sursă de mirosuri îi vor interesa serios. În același timp, este foarte descurajat să vă mișcați, deoarece acest lucru poate speria rozătoarele..DzungarikDacă hamsterul prezintă frică de mâini, puneți o mică cantitate de așternut pe palmă: acest lucru va ajuta la reducerea stresului și a neîncrederii față de persoană..

Important! Înainte de contactul cu un rozător, este imperativ să eliminați mirosurile de pe mâini. Aromele dure și excesiv de saturate pot provoca reacții neprevăzute în el, până la agresiune inclusiv..

Hrănirea manuală

Acest pas urmează destul de des un tratament din mâna ta. În acest moment, dzhungarik știe deja că mâna proprietarului său este în siguranță și nu îi aduce niciun rău..

Pentru a hrăni manual o rozătoare:

 1. Cu vârful degetelor, luați o bucată mică din delicatese și glisați-o prin grătarul cuștii. În aceste scopuri, ei folosesc adesea semințe de floarea-soarelui sau alte alimente care pot fi ținute cu degetele..
 2. După ce animalul învață să ia mâncare prin grătar, puteți încerca să tratați animalul în interiorul cuștii..
 3. Efectuați procedura de mai multe ori pe zi. Nu vă faceți griji dacă rozătoarele nu își manifestă imediat interesul - pentru aceasta trebuie să-și depășească propria frică și frica pentru viață..
Dzungarik

Animale de companie în palma mâinii tale

Când ați reușit să evocați încrederea necesară în dzungarik, puteți încerca să luați animalul în brațe. Acest lucru se poate face numai atunci când este complet confortabil și acceptă mâinile unei persoane exclusiv ca unul dintre detaliile interioare din viața de zi cu zi. În acest moment, ar fi trebuit să treacă cel puțin 2 săptămâni după ce animalul de companie a apărut în casa ta..

afla, este posibil să hrănești pâinea cu hamster.

Pentru a lua un rozător în palma:

 1. Luați o cantitate mică de delicatese (semințe, boabe mari etc.) și așezați-o pe dos.
 2. Puneți palma cu răsfățul în cușcă și așteptați ca animalul să se urce pe ea.
 3. Încercați să ridicați mâna și să o scoateți din cușcă.
 4. În majoritatea cazurilor, prima dată când hamsterul va încerca să scape, așa că încercările de a-l ridica trebuie repetate periodic, de mai multe ori pe zi. În acest caz, principalul lucru este perseverența și perseverența, altfel nu va fi ușor să îmblânzești complet hamsterul. Dar nici animalul nu trebuie să-l sperie, deoarece acest lucru îl poate provoca agresivitate..
Dacă acțiunile dvs. au succes, puteți încerca să atingeți dzungarikul cu cealaltă mână și să-l mângâiați și, eventual, să îl ridicați deasupra solului de talie. După un timp, hamsterul se va obișnui complet cu tine și se va implica activ în tot felul de jocuri.DzungarikOdată ce acest lucru sa întâmplat, puteți încerca să învățați animalul o varietate de comenzi. Aceste animale sunt suficient de inteligente, prin urmare, cu persistență, un astfel de animal de companie poate plăcea cu mai multe trucuri învățate simultan..

Știați? În sălbăticie, într-o perioadă scurtă de timp, un hamster este capabil să stocheze până la 90 kg de alimente: acest lucru le permite să supraviețuiască mult timp chiar și în deșert.

Cum să antrenezi un jungarik

Învățarea unui hamster să urmeze orice comandă este dificilă, dar posibilă. Aceste rozătoare au o inteligență destul de mare, prin urmare, sunt capabili să-și înțeleagă proprietarul aproape perfect. Dar în timpul antrenamentului animalului, trebuie să câștigi multă răbdare, deoarece procesul va fi împiedicat de lașitatea sa naturală..

Ce trucuri poate face

Dzungariki sunt capabili să execute multe comenzi. Cu o cantitate suficientă de atenție și putere pentru antrenament, aceste animale își pot servi stăpânul nu mai rău decât pisicile sau câinii.DzungarikÎn mod tradițional, echipele de animale pot fi împărțite în două grupe condiționate:

 • simplu - abilități care necesită un efort minim din partea animalului și a proprietarului acestuia pentru a efectua. Acesta este așa-numitul nivel de bază, care transformă un animal sălbatic într-un animal de companie bine educat și ascultător, prin urmare, chiar și hamsterii mici, de până la șase luni, sunt învățați comenzi simple. Cel mai adesea, aceste trucuri includ capacitatea de a-ți recunoaște porecla, de a lăsa cușca la comandă, de a te răsturna etc .;
 • complex - tot felul de abilități care necesită cunoștințe de bază de la animal. Nu toate persoanele sunt adesea potrivite pentru echipe complexe, deci numai animalele de companie suficient de inteligente pot fi învățate trucuri. Aceste echipe includ sărituri peste obstacole, comanda „Fu!” și alte abilități care necesită combinarea a două sau mai multe abilități simple.
afla, de ce dorm hamsterul constant, mușcături, scârțâie.

Cum să te antrenezi

Principalul lucru pe care trebuie să-l amintiți atunci când antrenați un dzhungarik este că rozătoarele nu tolerează severitatea și pedepsele. În majoritatea cazurilor, această metodă de antrenament descurajează permanent animalul să învețe orice comenzi, deci cel mai bine este să te bazezi pe răbdare și laudă..

Fiecare sesiune de antrenament trebuie să fie susținută de un acompaniament vocal (cuvânt de comandă): acest lucru va ajuta la dezvoltarea unui reflex condiționat în rozătoare, care poate fi reprodus cu succes în viitor..DzungarikCel mai bine este dacă fiecare antrenament și succes sunt alimentate de mici pepite de delicatese - acest lucru va ajuta la accelerarea procesului și la eficientizarea acestuia..

Știați? Hamsterii domestici pot înota în apă - pentru aceasta trag aer pe obraji, folosindu-i ca un fel de geamandură de salvare.
Luați în considerare etapele principale ale predării trucurilor simple dzungarika.

Cunoscându-vă porecla:

 1. Alegeți un nume scurt și sonor pentru rozătoare..
 2. Introduceți animalul de companie porecla - pentru aceasta, clar, dar repetați calm numele, în timpul acestuia, dați animalului de companie mici bucăți de delicatese.
 3. Repetați periodic numele animalului cu orice contact apropiat, asigurați-vă că hrăniți fiecare succes cu o delicatesă.
 4. După ceva timp, dzhungarik va începe să răspundă la porecla și să vină pentru un tratament.

Dzungarik

Alergând în cerc:

 1. Mutați hamsterul din cușcă și într-o zonă mai deschisă, cu un gard mic (tavă mică, masă de bucătărie cu bare de protecție etc.).
 2. Luați o cantitate mică de delicatese în mână și aduceți-le la hamster.
 3. Când animalul dvs. de companie este interesat de mâncare, spuneți tare și clar: „În cerc!”, Începeți să îl conduceți în cerc.
 4. După ce dzungarik nu mai urmărește mâncarea, dă-i o delectare.
 5. După un timp, animalul va dezvolta un reflex condiționat, prin urmare, după fiecare chemare „În cerc!” va reproduce instantaneu ceea ce a învățat.
Dzungarik

Rulare peste spate:

 1. Mutați hamsterul din cușcă într-o zonă mai deschisă, cu un gard jos.
 2. Luați o cantitate mică de delicatese în mână și aduceți-o în spatele hamsterului, jucând tare și clar „Răsuciți-vă!”.
 3. După ce animalul ajunge la mâncare și se răstoarnă, repetați „Răsuciți!” și dă-i de mâncare.
 4. Antrenează-te zilnic, de mai multe ori pe zi. Animalul dvs. de companie poate învăța cu ușurință trucul în doar câteva săptămâni.
Dzungarik

Important! Trebuie să contactați dzungarik în fiecare zi, altfel chiar comenzile bine studiate vor fi uitate în cele din urmă și, odată ce un animal de companie blând se poate transforma din nou într-un animal înfricoșat și chiar amărât.

Posibile probleme

Antrenarea unui hamster este un proces destul de delicat și imprevizibil, astfel încât proprietarii unui astfel de animal de companie se confruntă adesea cu multe probleme în timp ce îmblânzesc un rozător. Poate exista o mulțime de motive pentru aceasta, dar în majoritatea cazurilor aceasta este o consecință a naturii înfricoșătoare a animalului, dar aceasta este reacția sa comportamentală naturală.

Mușcături

O mușcătură este o reacție naturală a oricărui animal la pericol: în acest fel se apără sau încearcă să prevină posibilul rău pentru sine. Cu toate acestea, dzungariki mușcă adesea numai în cazuri excepționale..

Pot exista mai multe motive pentru aceasta:

 • mirosuri dure sau necunoscute;
 • durerea cauzată de atingerea unei persoane;
 • iritare;
 • stres prelungit;
 • încercați să vă protejați teritoriul împotriva intrării neautorizate.
DzungarikPrimul lucru de făcut dacă sunteți mușcat de un animal de companie este să identificați cauza și să o eliminați. Apoi, este imperativ să eradicați orice încercare de a face rău unei persoane..

Este nevoie de:

 • primele contacte cu un animal de companie trebuie efectuate exclusiv în mănuși de protecție sau într-o zonă de mers pe jos;
 • ia animalul de companie în brațe numai după hrănire;
 • evita strivirea, deteriorarea, frica de animal;
 • crește treptat durata contactelor directe de la câteva minute la câteva zeci de minute.

afla, cum se face un labirint, acvariu, casa, purtând, roată, lesa de hamster.

Fuge

La fel ca o mușcătură, încercarea de a se ascunde este o normă determinată genetic, care ajută animalul să evite soarta de a fi mâncat de un prădător..

Frica este adesea cauzată de:

 • noi condiții de viață;
 • lașitate naturală în fața obiectelor mai mari;
 • sunete, mirosuri și obiecte necunoscute.
DzungarikPentru a câștiga animalul dvs. de companie, ar trebui:
 • așezați cușca într-un loc mai liniștit, departe de zgomote puternice. În același timp, restricțiile hamsterului din lumea exterioară nu ar trebui să fie permise - el trebuie să vadă și să audă proprietarii în fiecare zi;
 • în caz de contact direct cu animalul, spălați-vă bine mâinile de mirosurile străine. Aromele puternice sunt una dintre principalele cauze ale stresului excesiv pentru un animal fricos;
 • evitați să ridicați vocea și mișcările bruște atunci când comunicați cu un dzungarian;
 • cu fiecare contact deschis, întăriți comunicarea cu o mică bucată de delicatețe;
 • scapă de tehnica presiunii excesive - animalul se va arăta de îndată ce se va obișnui cu noi condiții.

afla, ce să faci cu obezitatea la un hamster.

Hamsterul Dzungarian este un animal destul de inteligent și cu înțelepciune rapidă, motiv pentru care poate fi ușor îmblânzit, ci și predat cu succes chiar și comenzi complexe. Astăzi, acesta nu este doar un capriciu al unor proprietari, ci și o normă necesară care ajută la transformarea unui rozător sălbatic într-un animal afectuos și cuminte. Cu toate acestea, pentru a pregăti în mod corespunzător un jungarik, va fi nevoie nu numai de perseverență și dorință mare, ci și de un timp și de o toleranță destul de lungi..

Cum să îmblânzești un hamster dzungarian: videoclip

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înveți un dzungarik în mâini