Totul despre păstrarea păianjenilor acasă

PăianjenÎn ciuda faptului că natura însăși se teme de păianjeni, mulți îi aleg din ce în ce mai mult ca animale de companie exotice. Proprietarii de păianjeni spun că acest lucru este ideal dacă nu ai timp să ai grijă de micul tău prieten. Dacă nu suferiți de arahnofobie și visați să dobândiți un animal domestic neobișnuit, vă vom ajuta să înțelegeți caracteristicile de îngrijire și întreținere, tipurile de păianjeni, precum și toate avantajele și dezavantajele unei astfel de alegeri.

Ce păianjeni pot fi păstrați acasă

Nu toate tipurile de artropode pot fi păstrate acasă. Unele dintre ele sunt otrăvitoare de moarte, în timp ce altele au un aspect remarcabil (de exemplu, un păianjen gri sau un păianjen cu fân, care locuiesc cel mai adesea în colțurile casei și apartamentelor). Mulți oameni optează pentru păianjeni tarantula și există mai multe motive pentru aceasta:

 1. Au un aspect prezentabil: dimensiuni mari, culoare strălucitoare, corp șubred.
 2. Această specie include mai mult de o sută de subspecii, dintre care puteți alege un animal de companie pentru fiecare gust..
 3. Trăiește puțin mai mult decât alte specii.
 4. Poate reproduce descendenții în captivitate.
 5. Veninul de tarantula nu reprezintă o amenințare fatală pentru un adult sănătos.
Păianjen

Tipurile populare de tarantule sunt: ​​părul alb, bicolor, uriaș, cu dungi, cu coarne și altele. În plus față de tarantule, sunt adesea alese tarantulele, păianjenii încrucișați, păianjenii lupului sau păianjenii săritori. Speciile enumerate foarte rar mușcă oamenii (numai în cazul unui atac brusc), dar chiar dacă acest lucru se întâmplă, otravă nu provoacă consecințe grave..

Unul dintre animalele de companie exotice este păianjenul. Citește ce păianjenii pot fi păstrați acasă și măsuri de precauție.

Unde să păstrezi

De obicei, terariile din sticlă sau plastic cu o etanșare bună sunt utilizate pentru păstrarea păianjenilor.. Ele pot fi orizontale și verticale: primele sunt potrivite pentru păianjeni terestri, iar pentru speciile arborice, este necesar un tip de locuință verticală cu ventilație eficientă. Prin urmare, este foarte important să cunoașteți tipul animalului dvs. de companie pentru a recrea condițiile naturale pentru acesta cât mai exact posibil..

Majoritatea speciilor nu necesită mult spațiu, deoarece își petrec cea mai mare parte a timpului pasiv, ascunzându-se în adâncituri, vizuini și alte adăposturi. Cu toate acestea, lungimea locuinței trebuie să fie de cel puțin două ori distanța dintre picioarele animalului de companie. Într-un terariu care este prea mare, animalul de companie va experimenta un disconfort evident și dorința de a se ascunde.Păianjen

De asemenea, terariul nu trebuie să fie prea înalt, astfel încât animalul de companie să nu fie deteriorat atunci când cade de pe pereți. De exemplu, pentru tarantulele pentru adulți, un recipient cu astfel de parametri este suficient: 30 * 30 * 20 cm. Pentru păianjenii tineri cu tarantulă (până la mai multe mutări), este suficient un recipient din plastic cu dimensiunea de 10 * 8 * 6 cm. După 7-10 mutări, puteți cumpăra o locuință mai mare, în funcție de dimensiunea animalului de companie.

Luați în considerare toate complexitățile păstrării păianjenilor acasă, cum ar fi păianjen de lup, tarantula, vaduva Neagra și paianjen tarantula.
Este important să înțelegem că nevoile de spațiu ale păianjenilor sunt fundamental diferite de majoritatea animalelor cu care suntem obișnuiți - un artropod nu are nevoie de mult spațiu pentru a merge și a fi activ.Păianjen

Este posibil să păstrați mai multe persoane într-un singur container

În condiții naturale, unele specii de păianjeni pot trăi împreună și pot fi chiar indivizi de diferite sexe și grupe de vârstă. Cu toate acestea, în captivitate, nu se recomandă păstrarea a doi sau mai mulți reprezentanți ai aceleiași specii într-un singur recipient - acest lucru este asociat cu riscuri ridicate de agresiune sau canibalism și, ca urmare, rănirea sau decesul animalelor de companie. De asemenea, este necesar să așezați copii după prima năpârlire..

Important! Păstrarea în comun a păianjenilor de diferite specii în majoritatea covârșitoare a cazurilor se încheie cu moartea unuia dintre animalele de companie.

Condițiile de detenție: modul de echipare a unei locuințe

Pentru ca un animal de companie exotic să vă încânte mult timp cu prezența sa, trebuie să lucrați la echipamentul casei sale. Când aranjați un terariu, este necesar să vă gândiți la iluminat, decor și umplutură, să reglați temperatura și umiditatea.Păianjen

Ce este necesar în terariu

Trebuie să existe un strat de substrat în terariu. În primul rând, va ajuta la recreerea unui mediu mai natural pentru animalul de companie, iar acesta nu va sta pe plastic sau sticlă goală. În al doilea rând, sarcina principală a substratului este menținerea unui nivel stabil de umiditate în interiorul containerului. Din acest motiv, nici nisipul, nici pietrele nu sunt potrivite ca materiale de umplutură. Cele mai acceptabile opțiuni sunt vermiculitul și umplutura de cocos. Ambele materiale de umplutură sunt extrem de higroscopice.

 1. Substratul de nucă de cocos este un produs complet organic, este universal, adică este potrivit pentru orice specie de arahnide și are și un aspect plăcut. Dezavantajul este posibilitatea de a dezvolta mucegai sau infecții fungice, precum și colonizarea prin căpușe și springtails.
 2. Vermiculitul are și avantaje și dezavantaje. Este foarte ușor să observați și să îndepărtați resturile de pe el și, de asemenea, nu obține paraziți, mucegai și ciuperci. Cu toate acestea, este foarte dificil de observat nivelul de umiditate pe vermiculit, nu este potrivit pentru păianjeni. Înainte de a cumpăra, trebuie să studiați compoziția, deoarece sunt posibile impurități chimice.
PăianjenPentru speciile lemnoase, un substrat de 1-3 cm va fi suficient. În loc de umplutură, se poate folosi hârtie de filtru. Dar pentru soiurile de terorizare și terasamente, puteți face un site cu un strat mai gros de substrat (până la 5-6 cm), unde animalul de companie poate săpa un nurc confortabil pentru sine.

Nevoia de decor este determinată de tipul animalului de companie. De exemplu, pentru păianjenii care țes o pânză, nu este necesar un decor special, deoarece în curând nu va fi vizibil sub un strat de dantelă frumoasă. lucrul principal - oferiți animalului de companie toate condițiile pentru țesut. Dar pentru speciile cărora le place să se ascundă în adăposturi, puteți cumpăra case din ceramică, castele și cioburi, produse din plută sau plante artificiale.

Pe lângă păianjen, poți avea și în casa ta o pisica, câine, peşte, papagal, hamster sau porcușor de Guineea.

Etanșeitate și ventilație

Nu contează ce folosești ca casă - un recipient pentru alimente sau un terariu special din sticlă, acesta trebuie să fie bine închis cu un capac, altfel într-o dimineață s-ar putea să descoperi că păianjenul este gol, iar proprietarul său se plimbă prin apartamentul tău. Dar atunci când sigilați recipientul, nu uitați că artropodul are nevoie de aer proaspăt și de aerisire de înaltă calitate a recipientului, prin urmare ar trebui făcute mai multe găuri în capac prin care păianjenul nu va ieși, ci va avea acces la oxigen. Dacă animalul de companie locuiește într-un recipient de plastic, este mai bine să faceți găuri pe peretele lateral în două rânduri: dedesubt și deasupra. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un cui roșu de un diametru mic..Păianjen

Iluminat

Nevoia de decor depinde de tipul de păianjen. De exemplu, nu este nevoie de tarantule pentru a instala o lumină suplimentară, deoarece aceștia sunt locuitori nocturni care navighează perfect în întuneric. Dacă doriți să instalați lumină, acordați preferință lămpilor cu infraroșu - radiația lor este invizibilă pentru animalul de companie. Nu este de dorit să alegeți lămpi cu incandescență și, totuși, dacă alegeți această opțiune, instalați-le în afara containerului pentru a preveni arsurile în animal și aerul uscat.

Temperatura

Păianjenii sunt capabili să tolereze un interval de temperatură foarte mare. Performanța optimă este de 23-26 ° C. Încălzirea suplimentară poate fi necesară numai în perioada de tranziție toamnă-primăvară, când încălzirea este deja oprită sau nu funcționează încă. Pentru a furniza căldură, puteți achiziționa cabluri speciale și plăci de încălzire, precum și un termostat. Dispozitivele trebuie instalate fie sub container (pentru păianjenii copacilor), fie pe pereții casei (pentru speciile terestre).

Important! Temperatura din cameră și terariu nu trebuie să depășească 31 ° C.
Păianjen

Umiditate

Acest indicator este foarte important pentru sănătatea și bunăstarea animalului de companie. Nivelul de umiditate necesar pentru fiecare specie poate diferi. Puteți determina deficitul sau excesul de umiditate prin comportamentul animalului de companie:

 • păianjenul stă constant la bolul de băut, trage solul în el - este prea uscat în recipient;
 • păianjenul stă constant pe pereții recipientului - acest comportament indică umiditate excesivă (dar uneori aceasta poate fi doar obiceiul preferat al unui animal de companie);
 • specia lemnoasă coboară pe substrat - uscată în recipient;

Nu merită să pulverizați substratul dintr-o sticlă de pulverizare; în schimb, este mai bine să utilizați o seringă fără ac sau o cană de udare cu o gaură subțire. Este important să se determine cu ochiul când va fi suficientă umiditate (substratul ar trebui să fie 2/3 umed). Adulții trebuie să aibă un vas de băut în recipient; merită să alegeți dimensiunea acestuia în așa fel încât animalul de companie să nu se potrivească în el și să se înece singur. Rețineți că reproducerea mlaștinii nu ar trebui permisă în terariu. În condiții de umiditate excesivă, mușchii, mucegaiul și ciuperca pot porni cu ușurință, ceea ce poate distruge artropodul..Păianjen

De ce ai nevoie pentru a avea grijă de un păianjen

Deci, este evident că următoarele accesorii vor fi necesare pentru a păstra un animal de companie exotic:

 • recipient sigilat din sticlă sau plastic;
 • băutor;
 • material de umplutură;
 • încălzitor de aer;
 • termometru;
 • decor (în funcție de tipul de păianjen);
 • o cutie mică din plastic pentru a izola animalul de companie (de exemplu, atunci când curățați terariul);
 • pensete lungi, 20-25 cm (pentru hrănire și colectarea gunoiului);
 • perie lungă (ajută la transplantul animalelor de companie);
 • iluminare suplimentară (în funcție de tip).
Știați? Pentru agricultură, păianjenii sunt foarte utili - hrana lor principală sunt insectele care distrug culturile. Astfel, păianjenii economisesc anual până la 30% din recolta mondială.!
Păianjen

Cum să hrănești un păianjen acasă

Păianjenii sunt reprezentanți ai prădătorilor obligați, prin urmare trebuie să se hrănească exclusiv cu produse de origine animală. Cel mai frecvent aliment pentru păianjeni este insectele alimentare: diferite tipuri de gândaci (turcomani, argentinieni, marmură), larve, viermi de masă. Trebuie să cumpărați alimente în magazine specializate. Nu este recomandat să vă hrăniți animalul de companie cu gândaci, muște, orice insecte sau animale mici pe care le-ați prins.

Animalele exotice au fost întotdeauna interesante pentru oameni. Citește despre primele 10 cele mai populare și rare animale de companie exotice.
În primul rând, nu se poate fi sigur de sănătatea lor (multe insecte pot fi purtătoare de boli) și, în al doilea rând, poate fi dificil pentru un păianjen să facă față unei insecte mari, broaște sau șoareci și, în plus, o astfel de hrană nu este obișnuită pentru el.

Frecvența de hrănire este determinată de vârsta animalului de companie. Bebelușii și păianjenii adolescenți au nevoie de hrană de 3 ori pe săptămână, iar adulții trebuie hrăniți de 1-2 ori. Mărimea unei porții ar trebui să aibă aceeași dimensiune ca și burta animalului tău. Cu toate acestea, în multe cazuri, păianjenii pot mânca porții mult mai mari. Trebuie să dați mâncare cu o pensetă, resturile de după masă trebuie îndepărtate.Păianjen

Important! Nu intrați în panică dacă animalul dvs. nu are pofta de mâncare. Perioada de odihnă de la mâncare poate dura săptămâni sau chiar luni la unii păianjeni.
În niciun caz nu trebuie să supraalimentați păianjenul.. Acest lucru crește riscul de hernie sau rănire dacă cade de pe peretele terariului și, în plus, astfel de exemplare nu sunt potrivite pentru reproducere. Dacă animalul de companie refuză mâncarea, dar, în același timp, abdomenul este de dimensiuni normale (nu s-a scufundat), nu există daune corpului, în curând nu va exista năpârlire și condițiile de păstrare a acestuia sunt bune, atunci nu vă puteți face griji.

Curățarea terariului

Curățarea temeinică a terariului cu înlocuirea substratului este necesară la fiecare 8-12 luni, precum și dacă a început mucegaiul sau mucegaiul. Nu este nevoie să curățați casa mai des. Folosiți întotdeauna o pensetă pentru a îndepărta resturile de mâncare după masă. În momentul curățării, chiriașul trebuie transplantat într-un recipient. Pentru a face acest lucru, deschideți terariul, împingeți păianjenul spre recipient cu o perie..Păianjen

Perioada de topire

Moltingul este o perioadă fiziologică, foarte importantă pentru păianjeni, în timpul căreia are loc creșterea și reînnoirea întregului organism. Moltingul constă în vărsarea cuticulelor dure vechi și creșterea nouă. Procesul este început sub influența hormonilor speciali. În perioada în care noua cuticulă (exoscheletul) nu s-a întărit încă, animalul de companie este foarte vulnerabil și lipsit de apărare.

Este posibil să înțelegem că mutarea se datorează în curând comportamentului artropodului: păianjenul încetează să mai mănânce, devine inactiv. Păianjenii Tarantula își creează un pat de pânze de păianjen, se așează pe spate și rămân în această poziție până când se termină aruncarea vechiului schelet. Viteza acestui proces depinde de vârsta animalului de companie: cu cât păianjenul este mai tânăr, cu atât devine mai rapidă muta.Paianjenii năpădesc

Ce trebuie să-și amintească proprietarul păianjenului în perioada de năpârlire:

 • nu ar trebui să oferiți hrană păianjenului în această perioadă - insectele alimentare vii pot dăuna animalului dvs. de companie;
 • trebuie să hrăniți artropodul nu mai devreme de 2-3 săptămâni;
 • în nici un caz nu trebuie să atingeți păianjenul, mai ales când acesta se află pe spate;
 • nu încercați în niciun fel să „ajutați” animalul de companie să scape de vechiul schelet;
 • puteți scoate vechiul schelet numai după ce animalul de companie se răstoarnă și stă încrezător pe picioare.
Minorii, care prezintă o creștere intensă, năpârlesc mai des decât păianjenii adulți. În cazul în care animalul dvs. nu a vărsat de mult timp, condițiile de detenție ar putea necesita corecții..

Știați? În ceea ce privește rezistența, banda este egală cu sârmă de oțel. Dacă ar putea crea o tijă de pânză de păianjen de numai 0,5 cm grosime, ar putea opri un rezervor sau un buldozer. Singurul motiv pentru care acest material durabil și ecologic nu este utilizat în industrie este incapacitatea de a-l recrea în laborator..
Păianjen

Câți ani trăiesc

Desigur, durata de viață a unui animal de companie va depinde de cât de bine puteți crea condiții pentru acesta. Cu toate acestea, în general, cu o îngrijire bună, păianjenii din diferite specii au următoarea durată de viață:

 • tarantule - trăiesc în medie 15-20 de ani;
 • tarantule - speranța de viață depinde puternic de specie, unele trăiesc în captivitate doar 1-2 ani, dar există soiuri care pot trăi până la 20-30 de ani (femelele trăiesc mai mult decât masculii);
 • încrucișat - maxim viu șase luni, masculii mor după împerechere, femelele - după crearea unui cocon;
 • cal sărit - în captivitate, femelele trăiesc până la 3 ani, masculii trăiesc 1-2 ani;
 • păianjen păun - trăiește maximum 9 luni;
 • goliat - femelele trăiesc până la 8-9 ani, masculii - până la 6 ani.
Modelul general este că speciile mari au o durată de viață mai lungă decât speciile mici.Paianjen Tarantula

Este posibil să ridici

Cel mai adesea, aceste întrebări sunt puse de proprietarii de specii mari, de exemplu, tarantulele și tarantulele. Ar trebui să se înțeleagă clar că păianjenii nu pot fi considerați animale îmblânzite cu drepturi depline, sunt ghidați de instinctele fiziologice, motiv pentru care încercările de a se juca cu un animal de companie, de a-l antrena sau de a încerca să alerge cu el în brațe sunt complet lipsite de sens și sunt condamnați la eșec.

De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că pentru un păianjen o schimbare a mediului va fi întotdeauna foarte stresantă, mai ales dacă temperatura, iluminatul și umiditatea mediului diferă de cele din terariu. Orice mișcare neglijentă poate duce la rănirea sau moartea artropodului, în special în cazul speciilor mici și al bebelușilor. Unele specii pot fugi instantaneu de tine (de exemplu, păianjenii săritori) și va fi foarte dificil să găsești un fugar într-un apartament. Când este stresat, animalul dvs. de companie vă poate mușca și, deși mușcătura nu va fi fatală, durerea este garantată. Veninul de păianjen poate fi periculos dacă aveți alergii (despre care poate nici nu știți).Păianjen

Toate animalele de companie au un caracter diferit, astfel încât unele pot reacționa calm la încercările tale de a-l invita în palma mâinii tale, altele se vor strădui să muște imediat ce ai pus mâna în terariu. Pe baza acestui fapt, nu este recomandat să încercați să ridicați animalul de companie..

Astăzi, printre animale de companie, animalele exotice devin din ce în ce mai populare: vierme, mai tare, arici african, iepure de pământ, nurcă, capucin maimuță, wombat, papagal kea, jumper de noroi, nas, posumuri, manul,lemur, raton dungat, mini porc, pisica Temminck și mangustă.

Ce trebuie făcut dacă un păianjen este mușcat

După cum sa menționat anterior, mușcăturile de păianjen, care sunt adesea ținute acasă, nu sunt fatale decât dacă aveți alergii.. În caz contrar, poate apărea șoc anafilactic cu cele mai negative consecințe..Păianjen

Mușcătura este adesea însoțită de simptome precum mâncărime, roșeață, durere și umflături în zona afectată. Ocazional, poate apărea stare de rău și temperatura corpului crește. Toate simptomele dispar în câteva zile. Algoritmul acțiunilor pentru o mușcătură este după cum urmează:

 1. Dacă membrul este afectat, acesta trebuie tras cu un bandaj sau frânghie deasupra mușcăturii.
 2. Spălați locul puncției cu apă cu săpun și tratați cu un antiseptic.
 3. Aplicați un pachet de gheață.
 4. Bea multă apă pentru detoxifiere timpurie.
 5. Bea un antihistaminic dacă este necesar.
Aplicarea unei comprese de gheațăAplicarea unei comprese de gheață

Pro și contra conținutului

Înainte de a decide să cumpărați un astfel de animal de companie, cântăriți avantajele și dezavantajele păstrării acestuia..

Printre avantaje:

 • nu necesită mult timp și bani pentru îngrijire și întreținere;
 • animal tăcut, calm și aproape imperceptibil;
 • comportamentul păianjenului este curios de observat.
Dezavantaje:
 • există întotdeauna riscul ca păianjenul să muște, să scape;
 • unele specii au o durată de viață foarte scurtă;
 • nu pot fi dresate, nu îmblânzesc animalele de companie în sensul standard.
Păianjen

Important! Pentru copii, bătrâni, persoane cu alergii sau alte boli grave, o mușcătură de păianjen poate avea efecte negative.!
Un astfel de animal de companie exotic va atrage în mod clar atenția tuturor vizitatorilor la casa ta. Dacă dumneavoastră și ceilalți membri ai familiei nu aveți arahnofobie sau alergii, atunci este destul de acceptabil să aveți un păianjen. Dar dacă doriți să obțineți o revenire emoțională de la animalul dvs. de companie, petreceți mai mult timp cu el, atunci ar trebui să vă uitați la mai multe tipuri sociale de animale..

Video: păstrarea păianjenilor exotici acasă

Recenzii din rețea despre păianjeni

Există o mulțime de tipuri de păianjeni tarantula păstrate acasă, acest lucru se aplică și condițiilor de păstrare a unui animal de companie. Toate acestea sunt bine descrise pe forumul iubitorilor de tarantulă. Vă spun despre Zâmbetul meu. Am unul dintre cei mai populari păianjeni domestici - genunchiul roșu mexican sau pur și simplu brahipelma smântână. Am ales primul meu păianjen (nu mă tem că este ultimul) după criterii greoaie și foarte simple: este, fără îndoială, frumos și calm. Trăiește cu mine de un an, dar vârsta păianjenilor este măsurată de profesioniști, nu de ani, ci de năvală. Am cumpărat-o pe a mea (cred că este încă o fată) undeva în 2-3 mute, acum este 6-7, din fotografie puteți vedea cum s-a schimbat și a crescut într-un an. și contra. Primul este: ușurința relativă de întreținere, păianjenul nu necesită multă atenție ca pisicile și câinii (bine, de fapt, acesta este și un minus), hrănindu-se de mai multe ori pe zi, nu miroase, nu îți pune papucii, nu te va trezi noaptea iubiți serenadele - puteți continua mult timp. Este foarte interesant să urmărești vânătorul și prânzul păianjenului, procesul de năpârlire nu este, de asemenea, mai puțin interesant. Dar dezavantajul este că păianjenul nu va deveni prietenul tău, nu vei putea să-l mângâi, să-l ridici (mint, poți, este necesar, dar este stres pentru animal, iar o persoană se poate încălzi!). O tarantulă pentru animale de companie este un analog al animalelor precum peștii, frumoși și singuri! Este dificil să decideți ce să marcați în coloană "Recomandați acest lucru prietenilor dvs.?". În general, iubiți-i pe cei dragi (cred că prezența unui păianjen în casă poate șoca puțin pe cineva) și noi, cu toate acestea, suntem responsabili pentru cei care au fost îmblânziți. PS Am atât o pisică, cât și un pește, aceasta este pentru plauzibilitatea comparațiilor.

tequila

https://irecommend.ru/content/vosmilapyi-pitomets

Acest păianjen a apărut cu noi datorită soțului meu) Sincer să fiu, am rezistat până la ultimul ... Zâmbet Nu am suferit niciodată de arahnofobie, dar nici nu am iubit aceste creaturi pufoase. Toate temerile mele au fost în zadar!

Când acest miracol a venit la noi, la vârsta de 1 năpârstă, am fost doar încântat; Zâmbet deloc pufos, dar păianjen foarte activ și activ) După a n-o oară, nu-mi amintesc exact, a vărsat pentru prima dată! Un proces uimitor: picioarele păianjenului devin mai ușoare, răsucește o pânză de păianjen și varsă. După năpârlire, devine de aproape 2 ori mai mult!

Și ce poftă de mâncare au! Zâmbet Deși, încă nu mă angajez să-l hrănesc, dar mă uit la cină cu plăcere ...) Păstrarea unui păianjen nu este dificil: mănâncă puțin, nu miroase și nu lasă părul în colțurile apartamentului, ca unele =)

Acum are 5 mutări, a devenit pufos și culoarea lui roșiatică este vizibilă .. Dacă vin oaspeții, păianjenul devine punctul culminant al programului - toată lumea vrea să-l țină) Pre-punând 100 de întrebări de la "ce ciudat este să ții un păianjen acasă" inainte de "Nu voi muri dacă îl voi lua în brațe?") Spunem întotdeauna totul în detaliu, deoarece acesta este într-adevăr un animal de companie amuzant și extraordinar;)

1 - păianjen la vârsta de o moltă; 2,3 - la vârsta de 3 ani

Aklen

https://irecommend.ru/content/dlya-lyubitelei-ekzotiki-samoe-ono-foto

Am citit recenzia autorului cărții In aqua pura și am decis să descriu amintirile mele despre acestea "animale". Sufer doar de arahnofobie încă din copilărie, de când am fost mușcat de un monstru atât de blană. În grădină trăia un păianjen sălbatic de mărimea unei jumătăți de mână și îmi plăcea să o văd luând mâncare))) Ca urmare a unei manipulări neglijent, mi-a fost frică de toate arahnidele. Luna s-a dus să le observe într-un magazin de animale de companie. Am citit literatura de specialitate, am vorbit cu angajați cunoscuți despre întreținere și hrănire. În ceea ce privește mușcăturile, personalul a explicat că, dacă un păianjen mă mușcă, atunci mușcătura va fi egală cu aceea ca și cum două viespi ar lovi în același loc și dacă nu am alergii, atunci nu este atât de periculos. Dar cumva nu aș vrea să verific. Aspectul, desigur, fascinează ... Avantajele sunt că le poți hrăni o dată pe lună, mâncarea este digerată mult timp, dar întotdeauna cu mâncare vie. Mi-au mai spus că, pe lângă lăcuste, sunt hrăniți șoareci vii. Și așa mi-a părut rău pentru aceiași șoareci că nu mi-am cumpărat niciodată un păianjen. Nici nu am îndrăznit să le iau în mâini. Mă tem încă de cei mai mici reprezentanți ai acestei lumi animale. Se pare că nu al meu...

MissisRonin

https://irecommend.ru/content/ne-smogla-pobedit-arakhnofobiyu

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre păstrarea păianjenilor acasă