Lupin animal: unde și cum trăiește animalul fără teamă și reproș

Lupin animalomul lup

combină două calități principale în comportamentul său - prudență și îndrăzneală. Nu se teme de o persoană, dar încearcă să nu se întâlnească cu ea. Aceasta este o pradă rară pentru vânători. Stealth-ul îl ajută pe lupin să evite pericolul, iar agilitatea și agilitatea îl fac un adversar serios. Dintre popoarele din nord, vânătoarea are reputația de a fi nemiloasă, creatură misterioasă. Sami îl numesc „animalul diavolului” din cauza strălucirii roșii din ochi.

Locuitorii din Chukotka au poreclit lupul yeti, deoarece este imposibil să-i prezicem apariția și dispariția. Norvegienii au venit cu o poreclă neobișnuită de „balenă de munte” pentru animal. Caracterizează dimensiunea mare a indivizilor și habitatul lor principal..

Cum arată un lupin

Unde și cum trăiește lupulPotrivit clasificării științifice, globina este separată într-un gen separat aparținând familia nevăstuică. Zoologic, este aproape de animale precum jderul, bursucul, zibelul, vidra. Cu toate acestea, este de câteva ori mai mare decât ele. De la distanță, silueta unui vărul seamănă cu un urs. Prin urmare, locuitorii Peninsulei Scandinave au dezvoltat credința că lupul este un pui de urs care nu ar putea crește.

De fapt, dimensiunea unui adult este comparabilă cu dimensiunea unui câine, aproximativ 1 metru lungime. Coada 20 cm. Greutate medie 10-14 kg. Bărbații mari pot recruta 20-35 kg. Animalele de ambele sexe nu au diferențe vizibile.

Capul este rotund pe un gât scurt masiv. Urechile sunt mici, fără păr. Lupul are organe simțiale bine dezvoltate. Vedere și auz excelent. Fălci puternice puternice pentru a zdrobi oasele victimelor.

La prima vedere, lupul pare neîndemânatic și neîndemânatic. Corpul este ghemuit, dens. Blana este lungă, groasă, dură la atingere. Are o impermeabilitate excelentă a apei. Culoarea stratului este predominant închisă. Capul și gâtul sunt maronii; există dungi ușoare pe frunte și corp. Botul este negru. În timpul anului, animalul se varsă de două ori, înlocuind o haină de iarnă mai groasă cu o vară scurtă și rară.

Labele sunt groase, cu picioare late, gheare ascuțite. Membrele posterioare sunt mai lungi decât cele din față, ceea ce dezvoltă un mers special la animal. Se mișcă lent, dar incredibil de persistent. Poate parcurge distanța într-o zi 85 km.

Pentru a parafraza o zicală binecunoscută, putem spune că „labele hrănesc lupul”. Structura membrelor dă animalului mai multe avantaje importante:

  • piciorul lat este ideal pentru deplasarea pe zăpadă slabă, nu permite animalului să cadă;
  • ghearele ajută la urcarea abilă a unui copac și la pândă printre ramuri.

Unde se găsește

Cum arată un lupinWolverine este o fiară rară. Habitatul său este concentrat în zona temperată: părțile centrale și nordice ale Eurasiei și Americii de Nord.

Se așează în regiuni îndepărtate de taiga, tundră și pădure-tundră, păduri de foioase. Poate locui printre stânci în zonele înalte.

Dacă este necesar, se mută să locuiască în turbării și zone umede. Apare pe insulele Arcticii, dar nu tolerează înghețurile severe.

Wolverine este un nomad născut. Ea este în permanență în mișcare. De obicei unul animalul controlează o suprafață de 100-200 kilometri pătrați. Face o rundă, mergând dintr-un loc în altul.

Obiceiuri

Unde se găsește globul în naturăWolverines sunt cunoscuți pentru rezistența și neobositul lor. Aceste calități îi ajută să vâneze. Prădător este capabil să alerge prada mult timp, până când este epuizată. Traieste si vaneaza numai vărul. Foarte rar organizează o vânătoare comună de vânat mare. În acest caz, doi sau trei lupi acționează gânditor și armonios. Când unul urmărește fiara, ceilalți o așteaptă într-un anumit loc și atacă brusc. Prins prin surprindere, jocul este mâncat împreună.

Sunt nepretențioși în mâncare, se mulțumesc cu orice pradă. Se poate renunța la fără mâncare mai mult de 7 zile. Cu toate acestea, au devenit faimoși pentru nesatabilitatea lor. Prin urmare, am primit denumirea latină „lacomă”. Rezervele de energie sunt stocate în organism sub forma unui strat de grăsime.

Mâncarea preferată este caria. Are capacitatea de a mirosi sângele unui animal rănit sau mirosul de resturi în descompunere pentru câțiva kilometri. Preferă să mănânce animale ucise de alți prădători. Dar lupul însuși a devenit faimos ca un vânător de succes. De obicei se ascunde într-un copac în așteptarea unei pradă potrivite. Sare deasupra spatelui și rupe coloana vertebrală sau roade o arteră cu dinții. El mănâncă imediat cea mai mare parte a cărnii și ascunde restul în rezervă. Wolverine vânează diferite ungulate (cerbi, căprioare, elani), păsări sălbatice, rozătoare. Vara, distruge cuiburile în căutarea ouălor. Pescuit în râu iarna. Nu disprețuiește alimentele vegetale: rădăcinile plantelor, fructele de pădure, nucile, ciupercile.

Și, mai presus de toate, lupul îndeplinește o funcție sanitară. Se estimează că din 10 ungulate pe care le-a mâncat, doar trei au fost luate independent. Restul sunt prada preluată de la alții sau de la cari. Întrucât indivizii bolnavi mor, în primul rând, lupul este, de asemenea, expus riscului de infecție. Ordinii pădurii mor adesea de infecții.

Activitatea animalului se manifestă noaptea. În timpul zilei, lupul merge rar la vânătoare, preferând să stea într-un adăpost. Fiara nu are o groapă permanentă, deoarece este mereu în mișcare și nu rămâne mult timp într-un singur loc. Aranjează o zi de odihnă în crăpăturile stâncilor, în copaci. Iarna, face caneluri în zăpadă.

Reproducere

Obiceiuri și comportament WolverineTrăiește separat. Se găsesc la începutul sezonului de împerechere, primăvara și începutul verii. Bărbații luptă pentru dreptul de a poseda o femeie. Aranjați bătălii mortale. Cuplul locuiește împreună de aproximativ o lună. Apoi, bărbatul pleacă pentru a se întoarce scurt când apar bebelușii.

Pentru lupi, așa-numitul. sarcină latentă. Un ovul fertilizat întârzie în dezvoltare pentru o perioadă de timp (de la câteva săptămâni la câteva luni). Mecanismul de dezvoltare a embrionilor începe simultan la toate femelele.

Prin urmare, în ciuda diferiților termeni de concepție, bebelușii se nasc în aceeași perioadă (februarie-martie).

Femeii nu-i pasă prea mult de amenajarea unei gropi confortabile. Puii se pot naște printre o grămadă de pietre sau rădăcini de copac. Într-o singură așternut 2-3 bebeluși.

Etape de creștere:

  1. la naștere, foarte mic 70-100 g, orb, fără apărare. Mama îi hrănește activ cu lapte, iar tinerii se îngrașă rapid;
  2. până în prima lună ajung la 400 g și deschid ochii. Trec de la nutriția lactatelor la dieta cu carne. În această perioadă, bărbatul întors este de mare ajutor. El aduce mâncare pentru femelă. Mama hrănește carne semi-digerată bebelușilor;
  3. până la vârsta de trei luni cresc și cântăresc 3 kg. Odată cu apariția căldurii, femela cu descendenții ei începe să ducă un stil de viață nomad. Mama îi învață pe tineri vânătoare abilități de vânătoare;
  4. până toamna, puii devin complet independenți, dar continuă să trăiască cu mama lor până la 2 ani. Apoi femela îi alungă, iar tinerii se dispersează în căutarea propriului teritoriu de vânătoare. În același timp, ajung la pubertate..

Metode de autoapărare

Creșterea vărurilor în sălbăticieAnimalul își limitează clar domeniul. Bărbații marchează locurile vizibile cu o secreție cu miros ascuțit, care este secretată de glandele anale. Abilitate pulverizați un lichid urât mirositor, precum mofetele, o altă caracteristică interesantă a lupilor.

Fiarele încearcă să evite întâlnirea cu un inamic vicios, urât mirositor. Profitând de acest avantaj, guleta devine uneori atât de obrăznică încât îi îndepărtează pe rivali mult mai puternici de prada lor..

Lupii au aproape fără dușmani în sălbăticie. Fiara se comportă cu precauție și secret. În caz de pericol, se protejează cu dinți și gheare ascuțite, toarnă un inodor caustic asupra inamicului.

Relația cu o persoană

Relația Wolverine-omÎn rândul vânătorilor, lupul are o reputație de prădător murdar. Mănâncă deseori animale prinse într-o capcană. Aproape de locuința umană poate ataca animalele de companie, fura alimente. Comportamentul rău i-a întors pe oameni împotriva ei. Cu orice ocazie, fiara a fost ucisă nemilos.

În plus, vânătorii sunt vânați pentru pielea lor. În aparență, ei sunt inferiori în frumusețe față de ceilalți reprezentanți ai familiei de jder..

Valoarea pielii este în calitățile sale hidrofuge. Blana este caldă și nu îngheață în frigul de iarnă. De aceea este mai scump decât pielea zimțată. Multe grădini zoologice sunt dispuse să plătească sume mari pentru animalele vii. Lupii sunt rar văzuți în captivitate. Animalele tinere prinse se adaptează rapid noilor condiții, se obișnuiesc cu oamenii și se îmblânzesc. Cu toate acestea, aflându-se în grădini zoologice, descendenții de lupi mor rapid.

În sălbăticie, un animal poate trăi până la 10 ani, în captivitate până la 17 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Lupin animal: unde și cum trăiește animalul fără teamă și reproș