Hamsteri din munți

DzungarikAtunci când aleg un animal de companie, oamenii sunt deseori atenți la hamsteri. Rozătoarele pitice mici sunt deosebit de populare. Vă vom spune despre particularitățile păstrării uneia dintre aceste specii - un hamster cu picioare de blană - în acest articol..

Cine sunt hamsterii cu picioare de blană

Genul de hamsteri din Upland include 3 specii:

 • Roborovsky;
 • dzungarian;
 • Campbell.

Știați? Cel mai mic hamster din lume avea o lungime a corpului de doar 2,5 cm. Rozătoarea pe nume PeeWee a trăit în Marea Britanie. Din anumite motive, a încetat să crească la vârsta de 3 săptămâni.

Trăsături distinctive

Trăsăturile distinctive pentru toate speciile vor fi după cum urmează:

 • greutate - până la 65 g;
 • lungimea corpului - până la 10 cm;
 • forma corpului - rotundă;
 • coada - foarte scurtă (mai puțin de 1 cm), dens pubescentă;
 • bot - cu pungi pentru obraz;
 • membre - scurte, pubescente;
 • lungimea și culoarea hainei - diferite, în funcție de tip și mediu de locuit.
Dzungarik

Habitat și stil de viață

Hamsterii din munți pot trăi atât în ​​casă, cât și în sălbăticie. În natură, se găsesc în deșerturi, semi-deșerturi, păduri, câmpii și munți din Asia Centrală, Siberia, Mongolia, Kazahstan, China.

Se stabilesc în grupuri. Prin împerechere și producere de descendenți, ei au grijă de copii împreună. Nu hibernează. Sunt nocturne. Se hrănesc cu cereale, provocând în același timp daune semnificative agriculturii. Dieta lor include, de asemenea, semințe, fructe uscate și hrană pentru animale - larve, insecte.

Rozătoarele de pe suprafață sunt bine adaptate la temperaturi ridicate și scăzute.

Verifică criteriile de alegere a rasei unui hamster intern și durata de viață a hamsterilor de diferite rase.

Vizualizări

Speciile rozătoarelor în sus diferă prin culoare, comportament, habitat.

Dzungarian

Hamsterul Dzungarian este una dintre cele mai populare specii printre crescătorii domestici. Are o lungime a corpului de până la 10 cm, greutate - până la 65 g. O caracteristică distinctivă este o dungă întunecată de-a lungul spatelui, precum și un diamant întunecat pe frunte. Întregul corp poate fi vopsit în 4 culori și variantele lor - alb, negru, maro, gri. Locuiesc acasă timp de aproximativ 2,5 ani. În condiții excelente de detenție - până la 4 ani.Dzungarik

Campbell

Un rozător mic cu un corp de până la 10 cm și o masă de aproximativ 25 g. Blana este colorată în diferite nuanțe - de la alb la negru. În sălbăticie, hamsterii Campbell sunt de obicei de culoare gri închis, cu dungi verticale maronii și întunecate de-a lungul corpului. Maximum poate trăi lângă o persoană timp de aproximativ 4 ani.Hamsterul lui Campbell

Roborovsky

Cel mai mic reprezentant al familiei Upland. Corpul său atinge o lungime maximă de 5 cm, greutate - până la 30 g. În culoare, acestea sunt maro deschis, cu burta albă și pete deschise deasupra ochilor. Locuiesc într-o companie umană timp de 2-3 ani.Hamsterul lui Roborovsky

Îngrijire și întreținere la domiciliu

Pentru ca animalul de companie să fie sănătos și să trăiască cât mai mult timp, ar trebui create condiții de viață confortabile pentru acesta. Este recomandabil să achiziționați o locuință și toate echipamentele necesare înainte de a aduce un rozător în casă..

Important! Hamsterul Dzungarian și Campbell pot trăi singuri într-o cușcă. Hamsterul lui Roborovsky necesită cu siguranță companie. Cel mai bun loc de locuit este un acvariu sau terariu cu pereți înalți.

Cerințe privind locuința

Pentru a păstra un hamster veți avea nevoie celulă, Alimentator, băutură, tavă pentru fecale, umplutură, piatră pentru dinți și accesorii.

Pentru rozătoarele pitice, alegeți o cușcă de 50 cm lungime și 30 cm lățime. Această zonă este suficientă pentru ca un individ să trăiască. Dacă intenționați să păstrați mai multe animale, atunci lungimea și lățimea vor trebui să fie înmulțite cu numărul lor.

Este mai bine să alegeți o locuință din lemn și metal, în timp ce lansetele ar trebui să fie amplasate foarte des, astfel încât hamsterii mici să nu poată să se târască prin ele. Cu toate acestea, Uplifted poate trăi și în cuști de plastic, cu condiția să fie realizate din plastic special..Hamsterii RoborovskyRozătoarele pitice pot fi plasate și în acvarii sau terarii. Dar utilizarea cutiilor sau a altor vase înguste de sticlă ar trebui abandonată..

Colivia trebuie să fie echipată cu dispozitive pentru băut, mâncat, igienă, precum și pentru odihnă și joacă:

 • alimentator;
 • băutor;
 • tavă;
 • piatra minerala;
 • roată;
 • gunoi.

Știați? Din anii 60 ai secolului al XX-lea, hamsterii dzungari au fost folosiți ca animale de laborator pentru diferite studii și teste..

Jgheab. Unii crescători pur și simplu așează mâncarea pe pat. Acesta este un mod mai convenabil dacă mai mulți indivizi locuiesc într-o singură locuință. Cu toate acestea, este mai igienic și mai îngrijit dacă animalul mănâncă dintr-un alimentator instalat într-un anumit loc. În plus, cu această metodă de hrănire, puteți controla cât mănâncă animalul, astfel încât să nu dezvolte obezitate sau alte probleme cu tractul gastro-intestinal. De obicei, magazinele de animale de companie vând hrănitoare din ceramică sau plastic..Hamsterul lui CampbellBăutor. De asemenea, ar trebui să cumpărați un accesoriu de băut de la un magazin de animale de companie. Este atașat la grătar din exterior și se introduce un gura de scurgere în mijloc, din care este convenabil să bea rozătoarele în orice moment. Apa potabilă ar trebui schimbată zilnic..

Tavă. Proprietarul poate alege 2 moduri de păstrare a hamsterului - cu sau fără tavă. Hamsterii învață să facă pipi, dar este nevoie de timp pentru a învăța. Toaleta necesită un gunoi special (de obicei substrat de porumb), care va trebui schimbat zilnic.

afla, care celulă este potrivită pentru dzungariks, cum se face un labirint, casa, purtând, lesa de hamster.

Piatra minerala. Dinții hamsterului sunt în continuă creștere, așa că trebuie să-i macine. Pentru aceasta, o piatră minerală și bețe de lemn sunt plasate în cușcă..

Roată. Deoarece hamsterii sunt animale foarte active, cușca ar trebui să aibă facilități în care să poată alerga, să se joace și să se antreneze intens. Animalele de la suprafață trebuie să cumpere o roată cu un diametru de 20 cm. Când cumpărați, ar trebui să refuzați dispozitivele cu bare transversale din plasă. Picioarele mici de hamsteri pitici se pot bloca și răni în acestea..Cușcă de hamster

Gunoi. Pe podeaua cuștii, trebuie să așezați un strat de așternut de 6 cm. Este necesar pentru a absorbi fecalele și pentru a oferi căldură. Hamsterilor le place să sapă în el. Pentru aceasta sunt folosite așchii de lemn, fân, celuloză, porumb, argilă, așternut pentru pisici..

Casă de vacanța. Acest accesoriu este opțional, dar opțional. Hamsterii adoră să doarmă și să se retragă în timpul zilei. De asemenea, își pot salva proviziile acolo..

Jucării. Pentru ca animalul să se distreze în timp ce este departe, trebuie să echipeze tuneluri, scări, trepte, labirinturi.

afla, care umplutură este cea mai bună pentru hamsteri.

Rația de hrănire și apă

Trebuie să hrănești hamsterii cu picioare de blană de două ori pe zi - dimineața și seara. Mâncarea de bază trebuie achiziționată de la magazinul pentru animale de companie. Dar nu puteți hrăni animalele de companie numai cu alimente cumpărate..

Pentru o digestie normală și o sănătate bună, ar trebui să adăugați și legume, ierburi, fructe, pui, brânză de vaci, fructe de pădure, albuș de ou. Aceste suplimente trebuie administrate de două ori pe săptămână..

Pentru a mulțumi animalul, îi puteți hrăni dulciuri speciale, care sunt vândute în magazinele de animale de companie.. Hamsterul lui CampbellPrintre produsele cărora le este interzis să se dea rozătoarelor se numără:

 • usturoi;
 • ceapă;
 • varză;
 • fasole;
 • roșii;
 • fruct citric;
 • prună;
 • sfeclă;
 • dulciuri.
Important! Este interzisă hrănirea hamsterilor cu alimente de pe masa comună. Mâncărurile prăjite, murate, făinoase, condimentate, condimentate pot duce la otrăvirea gravă a rozătoarelor.

Curățarea casei

Pentru a respecta standardele sanitare și igienice din cușcă, în fiecare zi trebuie să schimbați așternutul în locul în care hamsterul a mers la toaletă, să spălați alimentatorul și toaleta, să schimbați apa.

Curățenia generală se face o dată la 7 zile. Unii proprietari fac 3 curățenii pe lună. În timpul implementării sale, animalul trebuie scos din cușcă..HamsteriAstfel, hamsterii cu picioare de blană pot deveni animale de companie excelente, care nu necesită prea multe probleme pentru a avea grijă și a trăi în casă. Conținutul lor are atât avantaje, cât și dezavantaje. Printre primele este ocazia de a observa viața rozătoarelor, de a le antrena.

Hamsterii ocupă puțin spațiu în apartament, nu strica proprietatea dacă sunt așezați corect. Aceste animale și îngrijirea lor nu necesită investiții mari. Dezavantajele includ miros neplăcut, stil de viață nocturn și zgomot, durată scurtă de viață.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamsteri din munți