Ce șerpi sunt considerați non-veninoși? Cum să distingi un șarpe veninos de la un șarpe neveninos

ŞarpeDacă trebuie să petreceți ceva timp într-o zonă în care există șerpi, ar trebui să încercați să le observați. Va fi util să vă dați seama care sunt otrăvitoare și care nu sunt periculoase. Deseori din astfel de „ignoranțe” mor inocente și, în majoritatea cazurilor, reptile rare.

Principalele diferențe

Există o serie de semne prin care puteți distinge un șarpe otrăvitor de unul inofensiv:

 • la reptilele periculoase, capul seamănă cu un triunghi și este clar separat de gât printr-un istm, la reptilele non-otrăvitoare are o formă rotundă sau ovală și trece lin în corp;
 • șerpii inofensivi au o pupilă rotundă, în timp ce la șerpii veninoși seamănă cu o elipsă verticală și arată ca o felină;
 • reptilele otrăvitoare, de regulă, sunt viu colorate, spre deosebire de cele nepericuloase;
 • dacă o reptilă veninoasă își deschide gura, se văd doi colți. Cei inofensivi nu;
 • la șerpii periculoși, pot fi văzute gropi termosensibile între nări. Șerpii non-veninoși nu le au;
 • coada zgomotului este principala caracteristică a șerpilor sonori veninoși;
 • reptilele nepericuloase au două rânduri de solzi pe coadă, iar cele periculoase au unul;
 • dacă ați văzut un șarpe înotând, ar trebui să știți că doar unul otrăvitor înoată cu un corp pe suprafața apei;
 • dacă este posibil să inspectați în siguranță șarpele, acordați atenție părții cozii din spatele anusului. În cele otrăvitoare, este la fel ca întregul corp, iar în cele nepericuloase, este vizibil un model transversal sub formă de romburi;
 • la locul mușcăturii unei reptile otrăvitoare, vor rămâne puncte de la doi colți și numai zgârieturi de la o reptilă inofensivă.
ŞarpeCu toate acestea, există excepții de la multe reguli. În cazul șerpilor, există următoarele:

 • șarpele de corali are capul rotund, dar este mortal. Și unele reptile non-veninoase, pe cale de dispariție, își aplatizează capul într-o formă triunghiulară;
 • există un număr suficient de reptile viu colorate, dar nu sunt periculoase. Dimpotrivă, în latitudinile mijlocii și sudice, șerpii veninoși sunt discreti și discreti, se îmbină cu habitatul lor în culori;
 • șerpi de moarte precum mamba, taipan, șerpii au pupile rotunde, deși ar trebui să semene cu fante verticale.
Știați? Unii șerpi pot avea trei sute de perechi de coaste..

Ce șerpi nu sunt otrăvitori

Există mult mai multe reptile ne-otrăvitoare decât cele periculoase. Să le cunoaștem mai bine pentru a nu provoca rău:

 • obișnuit deja distribuită aproape în toată Europa, întâlnită în părți din Asia.
Este foarte posibil să vă speriați, deoarece un șarpe poate ajunge la doi metri lungime, deși, de obicei, nu mai mult de un metru. Are spatele negru-maroniu sau gri-măsliniu, pe care sunt eșalonate petele întunecate. O trăsătură distinctivă a acestei reptile este pete portocalii sau albe pe gât, asemănătoare unei centuri rupte. Se poate găsi deja în păduri, în apropierea locuințelor umane, în pajiști, în apropiere drumuri. Dar cele mai multe dintre ele se află în locuri umede, și anume, în desișuri de iarbă de pe malurile corpurilor de apă, în plantațiile din apropierea lor. Înoată bine și poate parcurge distanțe considerabile.De obicei obișnuitȘarpele este diurn. De obicei, vânează dimineața, apoi face băi de soare sau piei. Refugiul său poate fi spații între pietre, rădăcini ale copacilor, vizuini de rozătoare. Reptila se hrănește cu broaște, amfibieni, rozătoare mici și chiar pești. Deja interesant prin faptul că înghite prada vie. Acesta din urmă se mișcă în burtă pentru o vreme, iar în momentul pericolului ridică capul și șuieră. În ultimă instanță, el se poate preface mort.-

De asemenea, verificați șerpii non-veninoși, cum ar fi: piton tigru, șarpe de lapte, piton reticulat, porumb, cu burta galbenă și Șarpe aesculapian.

 • în latitudinile noastre mijlocii este foarte frecvent cupru. Lungimea sa, de regulă, nu depășește șaptezeci de centimetri, iar a patra sau a cincea parte a corpului cade pe coadă. Culoarea spatelui și a burții ei este roșu-maroniu, arămiu. De aici și numele reptilei. Pete negre sunt vizibile pe corp, arcul de aceeași culoare merge de la nări până la începutul gurii. Există adesea o dungă întunecată în formă de arc pe cap.
Capul de cupru trăiește în păduri de toate tipurile, preferând tăieri, margini însorite, poieni. Conduce un stil de viață în timpul zilei, iubește căldura, prin urmare este activă în special pe vreme însorită. Capului de cupru nu-i place apa.Reptila se ascunde în găurile rozătoarelor, în rădăcinile copacilor, în golurile dintre pietre. Este de remarcat faptul că nu își schimbă locul de reședință. De la an la an, ea poate fi găsită într-un singur loc. Și mai remarcabil este modul ei de a apăra.Copperhead obișnuitÎn caz de pericol, se micșorează foarte puternic, apoi „împușcă” capul și mușcă. Mușcăturile ei lasă doar zgârieturi, dar acest lucru este extrem de neplăcut. Ursul miere are un apetit excelent. Ea preferă șopârlele, care pot înghiți până la trei bucăți. Nu ezitați să mâncați alte nevertebrate și rozătoare mici-
 • în latitudinile noastre trăiește și alergător. Este mai puțin obișnuit și este reprezentat de multe specii și, în consecință, de culori. Trăsătura sa distinctivă este că este foarte asemănătoare cu un boa constrictor. Și mai mult de doi sau chiar trei metri lungime.
ŞarpePreferă să se așeze pe teren stâncos, în crăpăturile stâncoase, între pietre. Uneori pot fi văzuți atârnați de copaci. Spre deosebire de șerpi și cupru, aceștia preferă un climat mai cald, chiar mai cald, se hrănesc cu rozătoare, păsări, șerpi, amfibieni..

Important! Șerpii non-veninoși nu ar trebui să fie uciși, în special șerpii. Cu mirosul și acțiunile lor, ei, în special, sperie viperele. Dacă șerpii pleacă, viperele își pot lua locul cu ușurință..

Ce să faci cu mușcăturile

Dacă ați fost mușcat de o reptilă non-veninoasă, nu vă panicați. Examinați locul mușcăturii. Nu ar trebui să existe două puncte pe el, ca de la mușcătura unui șarpe otrăvitor, dar numai zgârieturile vor rămâne, de regulă, zimțate. Tot ce trebuie să faceți este să clătiți rana cu apă și dezinfectant. Peroxidul de hidrogen, alcoolul, vodca sunt în regulă.Mușcătură de șarpeDupă ce trebuie să consultați imediat un medic. El va stabili cu siguranță că șarpele este non-veninos și maximul pe care îl va face este să spele rana din nou și să facă o injecție cu tetanos. Chiar și veninul unui șarpe inofensiv poate provoca o reacție alergică. Va fi util să luați un antihistaminic.

Important! Nu este nevoie să sugeți otrava din rană, cu atât mai puțin să o alegeți sau să o ardeți. Acest lucru poate introduce bacterii dăunătoare în zona afectată..

Avertizări

Pentru a vă proteja de întâlnirea cu șerpii, trebuie doar să fiți mai puțin în locurile posibilului lor habitat. Sau utilizați echipamente de protecție, cum ar fi cizme de cauciuc. Dacă nu doriți să vedeți un șarpe în grădina dvs., de exemplu, puteți tăia pur și simplu iarba. Reptilele nu au unde să se ascundă.ŞarpeDe asemenea, trebuie să înțelegeți că niciun șarpe nu va ataca așa. Pentru ca ea să facă acest lucru, este necesar să arăți agresivitatea față de ea. Deci, pur și simplu nu o atingeți. O persoană nu este interesată de o reptilă, deoarece nu este prada ei. Dacă, după ce ați observat un șarpe, nu îl deranjați, ci pur și simplu vă îndepărtați, cel mai probabil se va târî departe. Nu este nevoie să încercați să prindeți un șarpe. Va fi agresiune față de ea.

Știați? Cel mai lung șarpe are șapte metri și treizeci de centimetri lungime. Se descurcă minunat la grădina zoologică din Ohio.

Este util nu numai să cunoașteți diferențele dintre șerpii otrăvitori și cei nepericuloși, ci și să studiați acele reptile care se găsesc în zona dvs. Acest lucru este necesar pentru a proteja aceste creaturi și nu pentru a le ucide. Șerpii ucid rozătoarele și alți dăunători care pot fi o sursă de infecție. Prin urmare, aceste reptile sunt mult mai bune decât răul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce șerpi sunt considerați non-veninoși? Cum să distingi un șarpe veninos de la un șarpe neveninos