Catosal pentru animale - instrucțiuni de utilizare a medicamentului

Caracteristici ale utilizării Catosal pentru animaleLa fel ca orice animal de companie, o pisică nu este protejată de infecția cu una sau alta boală, iar tipul ei depinde în mare măsură de rasă. Cele mai sensibile la acest risc sunt animalele care au fost expuse la factori adverse, precum hrănirea necorespunzătoare, sarcina sau deficitul de vitamine. Dar astăzi este posibil să neutralizăm cu ușurință influența acestor factori cu ajutorul unui medicament eficient precum „Catosal”..

Caracteristicile medicamentului Catosal și proprietățile sale

Proprietățile preparatului pentru animale CatosalCatosal este un grup de medicamente care, datorită compoziției sale chimice unice, poate stabili procese metabolice în corpul animalului., elimina lipsa proteinelor, minerale, grăsimi și carbohidrați.

De asemenea, este util prin faptul că are un efect tonic. Dar înainte de a utiliza medicamentul, trebuie consultați un medic veterinar despre dozajul corect.

Medicamentul este considerat sigur și, prin urmare, poate fi utilizat atât pentru tratarea pisoiilor mici, cât și a pisicilor însărcinate. De obicei, nu există efecte secundare dacă respectați doza recomandată.

Utilizarea Catosal în conformitate cu recomandările medicului veterinar poate accelera creșterea pisicii și, de asemenea, întărește-i sistemul imunitar. Drept urmare, corpul animalului este mai capabil să reziste atacurilor de la diferiți viruși..

Compoziția și forma eliberării

Compoziția formelor Catosal și a eliberăriiÎn farmacii, medicamentul este oferit în recipiente de sticlă maro închis, care sunt plasate în ambalaje din hârtie. Fiecare borcan conține medicament cu un volum de 100 ml.

Dacă vă uitați atent la fiolă, puteți vedea pe ea informații de la producător, unde sunt indicate adresa companiei care a eliberat medicamentul, scopul, compoziția, data eliberării și data de expirare.

Catosal are tip de lichid roz. Următoarele substanțe fac parte din Catosal pentru câini:

 • Butafosfan.
 • Cianocobalamină.
 • 4-hidroxibenzoat de metil.
 • Apă pentru preparate injectabile.

Când începeți să luați medicamentul

Este posibil să se evite reacțiile adverse ale corpului câinelui la medicament numai dacă se respectă recomandările medicului veterinar și doza specificată în instrucțiuni. Baza pentru prescrierea lui Catozal ca medic constă în următoarele situații:

 1. Indicații pentru utilizarea Catosal pentru animalePentru a întări sistemul imunitar în timpul unei exacerbări a bolilor sau după un tratament prelungit.
 2. Cu o dietă necorespunzătoare, care a dus la diferite boli.
 3. Pentru a îmbunătăți sănătatea unei pisici însărcinate și a viitoarelor sale descendenți.
 4. Pentru a elimina deficiențele de vitamine din corpul câinelui, în principal vitamina B, calciu și magneziu.
 5. Pentru a consolida sănătatea și a crește imunitatea, la descendenții nou-născuți.
 6. Pentru a menține funcția hepatică, mai ales dacă animalul a suferit recent otrăvire.
 7. Pentru a normaliza funcția de reproducere a unui câine sau pisică.
 8. Pentru a stimula creșterea descendenților.

Catosal pentru pisici este un grup de suplimente de minerale și vitamine, prin urmare, atunci când este utilizat corect reacțiile adverse sunt complet absente. Rezultă din aceasta că poate fi utilizat pentru a trata orice afecțiuni dureroase, precum și pentru a preveni.

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului Catosal: metodă, calculul dozelor

Instrucțiuni pentru utilizarea Catosal pentru animaleCea mai populară opțiune de administrare a medicamentului la animale este sub formă de injecții intravenoase., subcutanat sau intramuscular, 0,5-2,5 ml. Dozajul trebuie calculat pe baza greutății pisicii. O puteți afla de la un medic veterinar care o poate schimba dacă natura evoluției bolii s-a schimbat.

Catosal pentru câini este prescris pentru administrare o data pe zi. Durata tratamentului este de 4-5 zile. Dacă este necesar, puteți repeta cursul tratamentului, dar mai întâi trebuie să faceți o pauză de două săptămâni.

Catosal este unic prin faptul că poate fi administrat animalelor în același timp cu alte medicamente și medicamente, fără teama de a provoca efecte nedorite asupra sănătății..

În cazurile în care tratamentul este prescris pisoiilor care sunt într-o stare slăbită din cauza tulburărilor metabolice sau vorbim despre o pisică care trebuie pregătită pentru o expoziție, frecvența de administrare a medicamentului poate fi crescut de până la 2 ori pe zi. Cu toate acestea, data viitoare Catosal poate fi administrat animalului nu mai devreme de 3-4 zile mai târziu..

De obicei, Catosal pentru câini nu provoacă reacții adverse ale corpului, cu condiția respectarea strictă a dozei și instrucțiunile medicului veterinar.

Pentru tratamentul unei pisici, puteți utiliza doar un medicament cu o dată de expirare neexpirată. Pentru a-și păstra proprietățile de vindecare pentru perioada specificată de producător, depozitat într-un loc uscat și întunecat, inaccesibil animalelor și copiilor.

Contraindicații pentru utilizarea Catosal

Contraindicații pentru utilizarea CatosalAvând în vedere siguranța relativ ridicată a medicamentului, nu are contraindicații speciale pentru utilizare. Probleme de sănătate pot apărea în caz de alergii sau intoleranța individuală animal al uneia dintre componentele Catosal pentru câini.

Catosal pentru pisici mai în vârstă. Acest medicament este recomandat tuturor animalelor, indiferent de vârsta lor. În timp, schimbările ireversibile apar în corpul pisicii, în urma căreia începe să îmbătrânească.

Pe fondul unei stări slăbite, pot apărea boli cronice, aveți probleme cu digestia, deteriorarea poftei de mâncare. Pentru a elimina toate aceste manifestări negative, se recomandă utilizarea Catosal, care va ajuta la menținerea corpului animalului într-o formă bună..

Analogii medicamentului Catosal. În farmacii, se oferă un alt medicament care are un efect similar cu Catosal pentru câini. Vorbim despre medicamentul „Butazal-100”. Efectul său similar se datorează în mare parte prezenței în compoziția acelorași componente ca și în Catosal.

În același timp, nu are efect toxic asupra corpului animalului, deci poate fi folosit fără teamă. În farmaciile interne, se oferă Catosal pentru câini la un preț de la 950 la 980 de ruble.

Recenzii ale proprietarului animalelor de companie despre Catosal

Acum opt ani am decis să am o pisică. Dar chiar și atunci a mâncat prost, a jucat puțin și a fost inactivă pentru vârsta ei. Apoi m-am gândit să-mi ajut draga și am început să-i dau Catosal. Simptomele ei mi-au cauzat o îngrijorare deosebită și am decis să o duc la medicul veterinar..

Conform rezultatelor examinării, la pisoiul meu nu s-au găsit încălcări. Ni s-a prescris un tratament cu Catosal sub formă de injecții. După primele injecții, au apărut primele îmbunătățiri. A primit apetit, a devenit mai activă. Sunt foarte recunoscător acestui medicament, deoarece datorită lui pisoiul meu strălucește sănătos și mănâncă bine.

Lyudmila. Moscova

Am acasă un pisoi care are diaree de mult timp. Timp de multe săptămâni i-am administrat medicamente pentru diaree, dar ca urmare a tratamentului a slăbit mult. După aceea ne-am mutat la Catozal. El l-a ajutat rapid să-și recâștige greutatea anterioară, să câștige forță. Sunt foarte fericit cu acest medicament.

Irina. Barnaul

Am aflat despre Catosal când căutam un remediu pentru cățeluși și pisoi. Acest medicament este excelent pentru a ajuta animalele să câștige în greutate, susține un apetit bun. Nu am observat efecte secundare. Datorită Catosal, animalele rămân întotdeauna foarte active și se îmbolnăvesc mai puțin.

Speranţă. Volgograd

Din păcate, nu orice iubitor de pisici știe cum să mențină în mod corespunzător sănătatea bună a animalului său de companie. De multe ori după o boală, o pisică are nevoie de ajutor sub formă de suplimente speciale de vitamine..

Și în astfel de cazuri, multe medicii veterinari recomandă utilizarea Catosal. Acesta este un remediu foarte eficient care poate fi utilizat nu numai pentru tratarea diferitelor boli, ci și ca agent profilactic..

Riscul de a face rău animalului ca urmare a utilizării Catosalului este minim datorită absenței aproape complete a contraindicațiilor. Prin urmare, experții recomandă administrarea acestuia chiar și pisicilor mici și pisicilor însărcinate..

Având în vedere starea lor slăbită, corpul pisicii are nevoie în special de ajutor în astfel de momente. Iar Catosal îndeplinește pe deplin așteptările proprietarului, întărind sistemul imunitar și făcându-l mai rezistent la atacurile de viruși și infecții.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Catosal pentru animale - instrucțiuni de utilizare a medicamentului