Descrierea unui animal numit salamandră de foc

Descrierea unui animal numit salamandră pătatăAcest animal aparține clasei de amfibieni (sau amfibieni) și a echipei cu coadă. Dacă traducem termenul „salamandră” din limba persană, atunci înseamnă „ars din interior”.

În exterior, acest amfibian seamănă cu o șopârlă, dar cele două animale aparțin unor clase complet diferite. Pentru a le distinge, trebuie să înțelegeți: pielea unei salamandre este întotdeauna hidratată și moale la atingere, iar membrele sale nu sunt echipate cu gheare..

Corpul amfibianului are o formă alungită și curge uniform în coadă.

Interesant!

În antichitate, exista credința că salamandra este înzestrată cu un caracter agresiv și este un animal otrăvitor, care comandă elementul de foc. Uneori, în fața ochilor călătorilor obosiți, încălzindu-se lângă foc, un mic amfibian se târa afară dintr-o flacără stinsă pe neașteptate. De fapt, focul s-a oprit din cauza butucului umed, iar salamandra nu a ars doar pentru că se formează mucus pe corpul său..

Caracteristicile și structura animalului

Trăsături de salamandră de focUnele specii ale acestor amfibieni au un corp dens și puternic (aceasta include o salamandră de foc), altele au un corp subțire și grațios. Cel mai mic amfibian poate avea 5 cm, cel mai mare atinge o lungime de un metru 80 cm, inclusiv coada.

Culoarea amfibienilor este plină de o mulțime de nuanțe. Gama de culori a animalului este maro, galben, verde deschis bogat, gri deschis și roșu. Amfibianul poate fi pictat într-un singur ton sau poate avea nuanțe diferite care se transformă în modele geometrice.

Salamandra de foc este încadrată de o culoare neagră și portocalie strălucitoare și este considerată cea mai plăcută persoană din punct de vedere estetic din întreaga clasă..

Fiecare reprezentant se distinge prin picioare scurte. Membrele anterioare ale majorității speciilor, inclusiv salamandra de foc, au patru degete, iar membrele posterioare au cinci. Unele specii au labele foarte slab dezvoltate, în timp ce altele sunt mai puternice și mai atletice..

Capul salamandrei de foc (pătat) are o formă convexă și oarecum turtită. Pe el sunt parotide - glande cutanate pe care le produc toți amfibienii. Secrețiile produc o secreție otrăvitoare, bufotoxina, care conține alcaloizi și paralizie la mamiferele mici. Ochii negri ai amfibianului sunt oarecum bombați, iar pleoapele sunt formate, ceea ce nu este întotdeauna observat la alte specii.

Pe o notă!

Otrava unei salamandre de foc nu este absolut periculoasă pentru oameni. Provoacă doar arsuri și roșeață pe membranele mucoase. Veninul amfibian are efect antibacterian și este utilizat pe scară largă în medicina populară.

Salamandra de foc - un animal înzestrat cu o caracteristică excepțională regenerează membrele pierdute și coadă. În medie, un amfibian trăiește aproximativ 18 ani, dar durata de viață variază în funcție de aspectul său. Salamandra de foc, închisă într-o robie îngustă, poate trăi 50 de ani.

Majoritatea speciilor uimitoare de amfibieni sunt enumerate în Cartea Roșie. Mulți dintre ei sunt sub amenințarea distrugerii complete. Sunt exterminate fără milă pentru a obține carne delicioasă pentru bucătăria națională și otravă, care vindecă multe patologii..

Habitat de salamandră de foc

Structura salamandrei de focUnele specii trăiesc exclusiv în spații de apă și sunt înzestrate cu branhii cu drepturi depline. Astfel de amfibieni prosperă în Statele Unite, China și insulele Japoniei. Alți reprezentanți nu au absolut plămâni, așa că respiră cu ajutorul pielii și a mucoaselor gurii. ei trăiesc în păduri tropicale fierbinți, în munții joși, pe plantații culturale și în așezările rurale ale Lumii Noi.

Mulți reprezentanți au un sistem respirator complet și sunt terestre. Sunt răspândite în zone din Europa, China și nord-vestul Africii..

Salamandra de foc iubește să exploreze teritoriile pădurilor de foioase sau mixte de lângă râuri și lacuri. Această specie este răspândită pe continentul european și Orientul Mijlociu. Uneori animalul poate fi văzut în Ucraina. Salamandra pătată (de foc) este extrem de lentă în timpul zilei, când se ascunde în buturugi decrepite, vizuini abandonate sau iarbă înaltă. Deoarece este un animal cu sânge rece, trebuie să se ascundă de razele soarelui opărite. De la mijlocul toamnei până când zăpada se topește la începutul primăverii, salamandra de foc intră în hibernare profundă. Cel mai bun loc pentru a face acest lucru este în grămezi mari de frunze căzute. Reprezentanților speciei le place să se adune într-o companie mare (10-12 indivizi) și să petreacă o iarnă atât de rece.

Dieta și reproducerea salamandrei de foc

Cresterea salamandrelor de focAcest amfibian negru-portocaliu se bucură de mici păianjeni, iar ea bea roua diminetii. Animalul nu disprețuiește viermii, moluștele, diversele insecte și larvele lor. Uneori poate înghiți un triton mic sau o broască. Amfibianul în sine este o cină pentru unele animale. Cel mai rău dușman al său este că păsările și mistreții mănâncă și acest mic animal cu mare poftă. Când un animal se află în corpuri de apă sau în lacuri, devine prada caninilor ascuțiți ai știucii și a altor pești prădători.

Perioada de reproducere a unei salamandre de foc începe imediat după ce se trezește din hibernare. Jocurile de împerechere au loc pe uscat. În această perioadă, pe corpul masculilor se formează saci specifici cu celule reproductive (spermatofori). Când femela apasă asupra testiculelor, are loc fertilizarea. Un anumit număr de ouă sunt depuse în apă, restul rămân în corpul mamei.

Rezultă că există două moduri de a da naștere unei salamandre de foc: originea din pântecele unei femele și nașterea dintr-un ou fertilizat într-un mediu acvatic. Un amfibian mic devine adult când atinge vârsta de trei ani. Au ocazia să se reproducă.

Caracteristicile dezvoltării puiilor

 • Dieta cu salamandre de focLarvele prezintă trei perechi de coaste exterioare.
 • Petele galbene sunt vizibile pe tălpile membrelor.
 • Coada turtită este lungă, împodobită cu un pli larg care se transformă într-o creastă joasă pe spate.
 • Capul rotund este mare, corpul este alungit și comprimat lateral.
 • Larvele de salamandră de foc își mănâncă adesea omologii slabi.
 • Perioada de maturare durează toată vara. După ce puiul este complet format și atinge o lungime de 5-6 cm, el părăsește rezervorul și începe să respire cu ajutorul plămânilor.

Fapte interesante despre salamandra pătată

Fapte interesante despre salamandra de focCelebrul scriitor roman antic Pliniu cel Bătrân a susținut că veninul acestui amfibian poate otrăvi o întreagă națiune. Oamenii de știință au spus că atingerea obișnuită a acestuia va duce la pierderea tuturor părului de pe piele. Dacă salamandra pătată intră cumva într-o sursă de apă proaspătă, otrava va rămâne acolo pentru totdeauna. Doar în secolul al XVII-lea d.Hr. oamenii de știință au dovedit inofensivitatea amfibianului pătat. Nu atacă niciodată mai întâi, dar când este stresată, este capabilă să răspândească o substanță de protecție cu miros de migdale.

Într-o carte despre salamandra pătată, mai multe sugestii poetice inventate pot fi subliniate.

 • În zilele însorite, amfibianul nu părăsește adăpostul rece și întunecat. Cei care intenționează să comită o crimă sub acoperirea nopții se comportă în mod similar..
 • Salamandra nu este o șopârlă, ci aparține clasei amfibienilor. În același mod, nu confundați limbajul urât și un demon din adâncul iadului..
 • Dacă părul cade din otrava unei salamandre patate, atunci onoarea și numele bun al unei persoane se pierd din calomnie..
 • Se spune că salamandra de foc (reperată) se reproduce numai atunci când o furtună puternică se dezlănțuie. La fel, în timpul revoltelor, oamenii ignoranți încearcă să obțină o anumită poziție în societate..
 • Petele frumoase de pe spatele unui animal pot simboliza ipocrizia care poartă întotdeauna o mască atractivă..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea unui animal numit salamandră de foc