Descrierea vieții unui zibel, cum arată fotografia animalului

Sable animal - obiceiuri și habitateSable (Martes zibellina) este un frumos animal carnivor cu blană valoroasă. El este ruda cea mai apropiată a jderului de pin. Foarte asemănătoare cu aspectul ei, obiceiurile coincid și parțial. Pielea acestui animal are o valoare ridicată. Speranța de viață în sălbăticie nu depășește 8 ani.

În funcție de habitat, culoarea blănii și densitatea acesteia, se disting următoarele subspecii:

 • sayan;
 • Vestul siberian;
 • Sahalin;
 • barguzinsky;
 • Enisei;
 • Sable Kamchatka.

Aspect sable

Sable aparține familiei jderului, dar nu este cel mai mare membru al clasei mamiferelor.. Lungimea corpului unui animal adult ajunge la 60 cm. Femelele sunt întotdeauna puțin mai mici decât masculii. Nu cântărește mai mult de 2 kg. Capul este în formă de pană și apare vizual mare. Botul este ascuțit, urechile sunt triunghiulare, mari și cu baza lată.

Sable - cum arată animalul, văzut în fotografieLabele animalului sunt blânde, ceea ce îi face spatele ușor arcuit. Lărgit și cu blană densă. Iarna, chiar și tampoanele și ghearele sunt acoperite cu blană. Mex fiara este întotdeauna pufoasă, moale, groasă, culoarea blănii este monocromatică. Corpul este maro închis, picioarele și coada sunt puțin mai închise, iar blana de pe cap este mai deschisă decât pe corp.

În sezonul rece, blana capătă o culoare mai închisă, iar în sezonul cald - mai deschisă. Nu există nici o pată pronunțată în zona gâtului. Dacă este observat, atunci numai într-o formă neclară. Are un simț al mirosului și al auzului, ceea ce îi permite să se ascundă de dușmani și să vâneze cu succes. Dar vederea lui nu este suficient de clară.

Fotografia arată clar cum arată o sabie adultă..

Habitat animal

Sable poate fi găsit de la Munții Ural până la Oceanul Pacific. Habitatul său este întregul Orient îndepărtat și Siberia Rusiei.

Sable poate fi găsit și în alte țări:

 • Coreea.
 • Mongolia.
 • China de Nord.
 • Fotografie a unui zibel iarna - un animal foarte frumosJaponia (insula Hokkaido).

Pescuitul intensiv a dus la o gamă atât de limitată. Habitatul Sable este mai puțin de jumătate din teritoriu, unde a fost distribuit în secolul trecut.

Animalul trăiește în taiga de conifere. Foarte îi plac bradul, cedrul, molidul. În această taiga, există de obicei o mulțime de pământ acoperit cu mușchi, plin de suflări de vânt, destul de umed.

Sable poate trăi în continuare:

 1. În pădurile de foioase de pe platoul est-siberian.
 2. Printre kurums, dacă locuiește în zone muntoase adiacente taiga.

Kurumurile sunt plasatoare stâncoase acoperite de tufișuri.

Ce mănâncă sable?

Sable Sable după o vânătoare reușităIarna, sable se simte destul de confortabil.Cum se nasc sableSable - chiar farmecul

Sable este un mamifer prădător. Îi place să mănânce:

 • rozătoare murine;
 • chipmunks;
 • alunițe;
 • musarelele;
 • păsări (vrăbii, potârnici, ternele negre).

Animalele pot mânca proteine. Bărbații adulți adoră să mănânce iepuri de câmp.

Sable este un prădător și, prin urmare, vânează activFotografia arată cum vânătoarea de sabie pradă.

În funcție de anotimp hrana acestui animal poate fi carasul unui animal mare. Vara, de obicei, așteaptă reproducerea peștilor trecători dacă locuiește lângă un râu mare.

Din hrana vegetală, acest animal preferă:

 • Nuci de pin;
 • fructe de padure și frasin de munte;
 • mierea de la albinele sălbatice este un tratament special.

Este interesant faptul că preferă să nu colecteze singuri nuci, ci pur și simplu fură proviziile făcute de volei, veverițe, spărgători de nuci și șmecheri..

Dușmani naturali ai sabiei

Animalele și păsările nu vânează acest animal pentru hrană. Dar ermeniul și nevăstuica siberiană concurează cu zibila atunci când vânează. Și ei vânează rozătoare murine. Când se întâlnește cu unul dintre acești dușmani, sabia poate chiar să-și părăsească prada pentru a-și distruge inamicul atunci când își îndreaptă atenția spre mâncare..

Sable pe un copac - odihnă sau ambuscadă?Grupul de risc dintre animale include persoanele în vârstă care și-au pierdut agilitatea și viteza de mișcare, precum și animalele tinere. Orice animal prădător care este mult mai mare decât ei le poate obține. în afară de, șanțurile pot fi atacate de șoimi și bufnițe din aer. La sol, sunt amenințați de râși și urși. Dar principalul dușman al animalului este omul. El distruge acest animal din cauza blănii frumoase și scumpe.

Comportamentul animalelor sălbatice

Animalul poate vâna în orice moment al zilei. Iubește să se miște pe pământ. Se urcă rar în copaci și sare în apă ca ultimă soluție. Poate alerga peste 3 km pe zi.. Lungimea alergării crește semnificativ iarna. În căutarea hranei, el trebuie să ducă un stil de viață nomad. Vara, reduce alergările, deoarece există șansa de a da peste un animal mare ucis.

Amprentele fiarei din zăpadă sunt clar vizibile în fotografie.

Sable pe o ramură de copac, fotografie frumoasăSable își alocă un teren de teritoriu unde vânează o perioadă lungă de timp. Dacă există suficientă mâncare, atunci animalul își va construi o gaură pentru sine și va călca cărări de la locuință la terenul de vânătoare. El construiește vizuini temporare lângă animale mari ucise, îngustând cercul mișcării sale de la vizuină la locul de hrănire.

Iarna, un animal sălbatic se poate deplasa sub un strat de zăpadă. Nu poate ieși la suprafață timp de o săptămână, făcând tuneluri în grosimea stratului de zăpadă.

Un animal poate aranja cuiburi pentru sine în scobituri și sub rădăcinile copacilor mari, în plasatoare stâncoase.

Reproducere

Pentru toate mamiferele din familia nevăstuică, împerecherea are loc în timpul sezonului cald (iunie - iulie). Bebelușii apar primăvara. Durata sarcinii - până la 300 de zile. Femela pregătește golul pentru alăptarea descendenților. Aliniază locuința cu mușchi, iarbă, fân și păr de rozătoare, distruse anterior.

Animalele se nasc mici (până la 30 cm lungime), surzi și orbi. O așternut conține de la 1 la 7 pui. Deja o lună mai târziu, sabia începe să audă, și puțin mai târziu - să văd. În a doua lună de viață, bebelușii încep să se hrănească cu alimente din carne. Animalele tinere își încep viața independentă vara, când următoarea rutină începe la femelă.

Metode de vânătoare a sabilor

Vânătorii pun capcane pentru acest animal, dar pot vâna și cu câini husky. Câinii conduc pur și simplu fiara pe un copac, unde vânătorul îl doborâște. Dar dacă fiara se ascunde în desișuri, atunci va fi imposibil să o găsești. Apoi sunt plasate plase și animalul este expulzat cu ajutorul unei sonde..

Sable domesticirea și refacerea populației

Animalul este suficient de ușor de îmblânzit. Foarte asemănător unei pisici când este ținută acasă. Se obișnuiește repede cu membrii gospodăriei. În captivitate, animalul poate trăi până la 18 ani. Pentru a conserva mamiferele, acestea sunt crescute în rezervații cu relocarea lor ulterioară în zonele forestiere. Pescuitul în aceste zone este interzis pentru o anumită perioadă de timp.

Pentru a determina locul eliberării sabiei, prezența hranei, locurile de cuibărit, prădătorii-dușmani și concurenții animalului pentru hrană joacă un rol.

Sable crescând în captivitate

Păstrarea unui zibel acasă este posibilCreșterea unui zibel în captivitate este foarte dificilă. Acest animalul este foarte mobil, și are nevoie de o suprafață mare pentru viață. Cușca ar trebui să fie echipată cu un șurub sigur, ferestrele ar trebui strânse cu o plasă de fier. Această fiară este foarte pricepută și va deschide încuietoarea fără dificultate.

Pentru a crea un mediu de trai confortabil, puteți pune jucării din plastic în cușcă, animalului îi place să se joace. Când se reproduc zibelă în voliere, femela după împerechere va manifesta agresivitate față de mascul, animalele sunt așezate imediat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea vieții unui zibel, cum arată fotografia animalului