Ce animale sunt reprezentanții mamiferelor marsupiale

Cangur cu puiMarsupialele sunt animale care nasc copii prematuri. După naștere, puii sunt încă foarte mici și nu pot exista independent, membrele lor nu sunt încă pe deplin formate, nu există păr pe corp. Prin urmare, după naștere, acestea se dezvoltă deja în interiorul sacului, situat pe corpul mamei sub forma unui buzunar din piele..

Animale marsupiale

 • După câteva luni, puii părăsesc punga, dar se întorc regulat acolo până ajung la un an.
 • Cel mai mare număr de animale marsupiale trăiește în Australia.
 • Există mai mult de două sute cincizeci de specii de animale marsupiale.

În acest articol, vom analiza principalele.

Animale mari marsupiale

 • Cangur

Acest animal este cel mai proeminent reprezentant al familiei marsupiale. Chiar și copiii știu despre ei. Cangurii trăiesc în Australia și Noua Guinee. Sunt animale de turmă și trăiesc în grupuri mici. Se mișcă sărind cu ajutorul picioarelor din spate..

Sarcina cu cangur durează doar treizeci până la patruzeci de zile, după care se nasc pui mici de cangur, care, după naștere, se urcă imediat în geanta mamei și găsesc un mamelon. Prima dată când un cangur iese din geantă după două luni.

Cangurii se hrănesc cu iarbă. Pot fi complet fără apă pentru o lungă perioadă de timp..

Astăzi, există cincizeci de specii de canguri. Cangurul cel mai înalt sărit este cangurul roșu. Poate sări până la zece metri lungime.

Cel mai rapid dintre canguri este considerat a fi un cangur uriaș, care poate sări cu o viteză de șaizeci și șapte de kilometri pe oră..

 • Koala cu puiKoala

Ursul Koala este un urs marsupial care trăiește în copaci. Koala se hrănește în principal cu frunze de eucalipt..

Sarcina în koala durează treizeci și cinci de zile. De obicei, se naște doar un pui care stă într-o pungă și se hrănește cu lapte timp de șase luni, apoi se mută pe spate la mamă. Deci, pe spatele mamei trăiesc încă șase luni.

Datorită faptului că frunzele de eucalipt au o valoare energetică foarte mică, koala duce o viață lentă. Pot sta liniștiți mai mult de cincisprezece ore pe zi..

 • Nambat

Acesta este, de asemenea, un reprezentant al animalelor marsupiale, cunoscute pentru capacitatea lor de a-și scoate limba la o lungime aproape egală cu lungimea corpului lor, ceea ce îl ajută să scoată termitele din cele mai inaccesibile locuri.

Este interesant faptul că nambats nu au o pungă și, după naștere, puii se atașează pur și simplu de mameloanele mamei și rămân în această stare câteva luni. După 4 luni, mama își lasă copiii într-un loc retras și se întoarce la ei doar pentru noapte. În câteva luni, mamiferele mici se hrănesc deja cu termite. Nambats sunt enumerate în Cartea Roșie ca specie pe cale de dispariție.

Animale mici marsupiale

 • Jder marsupial reperat

Acesta este un mic reprezentant al mamiferelor marsupiale. Aceste animale se reproduc de obicei iarna. Sarcina jderului marsupial durează doar trei săptămâni, după care se nasc 8 pui de mărimea unui bob de orez. Datorită faptului că mama are doar 6 sfarcuri, doi pui mor. Restul sunt transportate într-o pungă timp de două luni, după care se mută în spatele mamei și stau acolo încă o lună și jumătate..

Durata de viață a jderelor este de trei până la patru ani.

 • Diavolul tasmanian cu puiDiavol tasmanian

Acest animal este un animal marsupial prădător care scoate sunete terifiante noaptea. Se hrănesc cu carouri și animale mici..

Sarcina lor durează trei săptămâni. Se nasc douăzeci de pui mici, dintre care majoritatea vor muri, deoarece femela are doar patru sfarcuri. Deja la vârsta de trei luni, bebelușii sunt lăsați de lână și deschid ochii.

Din moment ce aceste animale au atacat în mod constant fermele de animale, au început să fie exterminate. Diavolul tasmanian este listat în Cartea Roșie și protejat de lege.

 • Aluniță marsupială

Este, de asemenea, un reprezentant al marsupialelor, care este chiar selectat ca o specie separată, deoarece este foarte diferit de alte marsupiale. Până în prezent, se știe puțin despre creșterea alunițelor marsupiale. Femelele sapă vizuini mari și lungi înainte de a naște. Femela nu aduce mai mult de doi pui, deoarece geanta are două buzunare.

Alunița marsupială rămâne un mister pentru oamenii de știință, deoarece este destul de dificil să o observi în sălbăticie..

 • Bursuc de miere de Possum

Acestea sunt cele mai mici marsupiale dintre mamifere. Bursucul de miere se hrănește cu polen și nectar vegetal. Trăiește în copaci în cuiburi, uneori ocupă cuiburi abandonate de păsări.

Există, de obicei, patru pui într-o pui de bursuc de miere. Ei cresc într-o pungă timp de opt săptămâni, după care pot mânca deja independent cu mama lor..

Aceste animale mici se mișcă printre copaci, agățându-se de ramuri cu coada lor lungă. Îi poți vedea deseori atârnând pe coadă și ținându-se doar de ei..

Bursucii cu miere de posum nu sunt protejați de lege, dar populația lor scade treptat, datorită faptului că aprovizionarea cu alimente a acestor animale este în scădere.

 • Wallaby cu puiWallaby

Acest animal este o rudă a cangurului. Wallaby își poartă și puii într-o pungă. Sunt acolo timp de aproximativ opt luni, după care pot trăi independent..

Valabii devin cei mai activi pe întuneric, iar în timpul zilei preferă să doarmă undeva în adăpost..

Wallaby trăiește suficient de mult - până la douăzeci de ani.

 • Wombat

Acesta este un drăguț animal marsupial australian. Vombații trăiesc mai ales sub pământ, în găuri săpate. Wombats mănâncă în principal vegetație, rădăcini de plante. În timpul zilei, se ascund de obicei într-o gaură și, odată cu apariția întunericului, ies afară..

Este foarte interesant faptul că geanta wombat-ului este întoarsă înapoi, adică intrarea în buzunar se află în abdomenul inferior. Acest lucru le permite să sape găuri chiar și atunci când există un pui în pungă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce animale sunt reprezentanții mamiferelor marsupiale