Posum: unde trăiește, fotografie cu animale

Echipa de animale marsupialeFauna continentului nord-american este foarte diversă, care constă din multe animale uimitoare. Unul dintre ele este posumul. Ceea ce îl face unic este că este singurul reprezentant al marsupialelor din această parte a planetei. Structura sa este neobișnuită - pe corp puteți găsi un buzunar special folosit pentru transportul copiilor. Și trebuie remarcat faptul că, de-a lungul mileniilor de existență, această specie nu și-a schimbat niciuna dintre caracteristicile sale. Prin urmare, pentru oamenii de știință, este de un interes deosebit..

Unde trăiește posumul?

Habitat de opossumAstăzi aceste animale pot fi găsite în toată Statele Unite. Opossumul trăiește în sudul Canadei, America de Nord (Argentina) și America de Sud (Chile), precum și Mexic. Opossum-urile au demonstrat o supraviețuire excelentă în vremuri tulburi, datorită structurii lor speciale a corpului, alimentelor pretențioase și strategiei reproductive.

Dar trebuie să distingeți posumul nord-american de alți reprezentanți ai marsupialilor, de exemplu, possumul de zahăr, care se găsește pe continentul australian..

Primii membri ai acestei specii au fost văzuți în vestul Statelor Unite în timpul Marii Depresii. Dar treptat și-au extins bunurile în direcția nordică. Opossumul este obișnuit să se stabilească în zone de pajiști, terenuri agricole și păduri din America de Nord. Îl poți găsi adesea în blocurile orașului: este obișnuit să fie aproape de apă, folosind gunoiul ca hrană.

Posum animal: fotografie, caracteristici

Astăzi, familia possum are 17 genuri și 60 de specii. Cei mai renumiți reprezentanți sunt pufosi, posumuri de apă, posumuri grațioase etc..

Aspect

Opossumurile sunt mamifere de dimensiuni medii, care seamănă cu o pisică de dimensiuni mari. Dacă vă uitați la imagine, atunci aceste animale au o blană alb-cenușie, unele pot avea o blană alb-negru cu dungi deschise și întunecate. Capul și gâtul sunt în mod tradițional albe.. Alte caracteristici distinctive sunt:

 • picioare scurte;
 • un bot ascuțit alungit;
 • ochi vicleni de margele;
 • o coada lunga;
 • unghii ascuțite.

Femela se poate distinge cu ușurință prin prezența unei pungă. Prin urmare, aceste animale au un dimorfism sexual moderat pronunțat masculii sunt întotdeauna mai mari, decât femelele. Bărbații au un penis despicat, în timp ce femelele au un vagin despicat.

Caracteristici cheie

 • Având în vedere că aceste animale trăiesc adesea într-un mediu urban, ele devin active în principal noaptea. Prin urmare, mergând la o plimbare seara, este foarte posibil să întâlnești aceste animale printre munții de gunoi..
 • Datorită structurii speciale a corpului, aceste animale pot urca în copaci, dar nu se pot agăța de ramuri cu coada, deși există o părere opusă eronată cu privire la acest lucru..
 • Avantajul este un sistem imunitar uimitor de stabil, datorită căruia aceste animale pot tolera chiar mușcăturile de șarpe cu clopote și vipere..
 • Chiar având în vedere că reprezintă o clasă de mamifere, aceste animale trăiesc pentru un timp extrem de scurt - în medie, 2-4 ani. Animalele îmbătrânesc foarte repede.
 • O caracteristică caracteristică distinctivă este timiditatea, astfel încât aceste animale nu caută să intre în contact direct cu oamenii și animalele de companie. Dar, în unele cazuri, dacă nu are altă opțiune, animalul poate ucide catelul sau pisoiul cu dinții ascuțiți. În timpul unui atac, acesta emite un sunet care seamănă cu un șuierat sau un țipăt.
 • Opossumurile nu sunt animale agresive, dar reprezintă totuși un anumit pericol pentru oameni. Deoarece trăiesc adesea lângă grămezi de gunoi, pot purta cu ușurință boli periculoase, paraziți, căpușe și păduchi..
 • În timp ce călătoriți, depozitele pot atinge viteze de până la 7 mph.
 • Opossumii trăiesc singuri, puteți întâlni un cuplu numai în timpul sezonului de împerechere.
 • Aceste creaturi au abilități excelente de alpinism..
 • Atunci când comunică unul cu celălalt, emit sunete de clic caracteristice.
 • Posumele au un miros excelent, dacă este necesar, pot găsi mâncare prin atingere.
 • Opossum-urile au 50 de dinți ascuțiți, depășesc pe toți ceilalți mamiferi cunoscuți..

Alimente

Posumuri amuzanteParticularitățile dinților din posum sugerează că sunt carnivori, dar în realitate poate mânca orice mâncare. Mâncarea principală pentru ei este gunoiul și carii. De asemenea, nu disprețuiesc insectele, broaștele, păsările, fructele, râmele și, uneori, rămășițele altor animale care au murit pe pistă pot fi hrană pentru ei..

În ciuda stilului lor de viață inofensiv, posumurile au mulți dușmani naturali. ei poate deveni cu ușurință o victimă:

 • bufnițe;
 • vulturi;
 • vulpi;
 • câini;
 • pisici.

Acestea sunt de interes pentru oameni ca sursă de carne. Există multe cazuri cunoscute când aceste animale au murit în număr mare pe drumuri în timp ce vânau..

Opossum este una dintre verigile din ecosistemul care formează lanțul alimentar al planetei noastre. Mănânc insecte, fructe, animale mici și alte alimente, dar, în același timp, pot fi consumate și de animale mai mari - coioți, vulpi, șerpi și păsări de pradă..

Comportament, reproducere

Opossums - locuitorii păduriiPosumele sunt animale nomade, care nu își părăsesc teritoriul atâta timp cât există multă hrană și apă. Uneori pot folosi vizuini sau cuiburi abandonate ca habitat temporar. Găsirea unei locuințe create de un posum este foarte rară. Ele aleg în principal locuri întunecate și sigure situate sub pământ sau în păduri..

Coada nu permite adulților să se agațe de ramuri, dar în acest sens, puii lor sunt diferiți și pot folosi acest apendice fiziologic într-o capacitate similară. Lor cozile sunt slab dezvoltate, pentru a susține greutatea unei fiare adulte. Prin urmare, posumurile le folosesc ca suport și un al cincilea membru când urcă. De multe ori îi ajută să lege frunzele din cuib..

De obicei, sezonul de împerechere pentru posum începe la sfârșitul iernii. Femelele pot avea 2-3 litiere pe an, numărul lor depinde de condițiile climatice ale habitatului. Dintr-o așternut, pot aduce până la 13 pui. Sarcina este scurtă și durează 11-14 zile. Posumele pentru nou-născuți sunt foarte mici, așa că puteți așeza cu ușurință 20 dintre ele pe o linguriță.

Micile posum după naștere încercând să ajungă la geanta mamei, să rămână acolo până la maturarea completă, care durează următoarele 2,5 luni. Având în vedere că posumele se reproduc din decembrie până în februarie, tinerii devin independenți de la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii august. Ei ajung la pubertate la vârsta de 1 an.

Concluzie

Unde trăiesc posumurile?Opossumurile sunt rare pe teritoriul european, deși sunt un animal foarte comun în habitatele lor obișnuite. O caracteristică distinctivă este adaptabilitatea ridicată la condițiile de mediu. Acest lucru explică faptul că pe întreaga perioadă a existenței lor au putut supraviețui fără schimbări semnificative..

Astăzi, locurile lor preferate sunt și cartierele orașului, unde pot fi găsite în principal lângă grămezi de gunoi. Opossumul este un animal omnivor, deci nu disprețuiește nimic. Cu toate acestea, pot reprezenta un pericol grav pentru oameni, deoarece, din cauza igienei precare, pot deveni o sursă de răspândire a bolilor periculoase și a paraziților..

Posum animal Opossums - locuitorii păduriiUnde trăiește posumulHabitat de opossumAspect de posumCe mănâncă Possum?Date externe ale depozitelorCaracteristicile animaluluiUnde locuiește de obicei opossumOpossum pe un copacHabitat de opossumPosum animalCum arată un posum?Posumuri amuzanteHabitat de opossumOpossum pe un copac
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Posum: unde trăiește, fotografie cu animale