Măgărușul și măgărușul domestic: în ce mod diferă măgarul de măgarul

Măgari și măgari domesticiMulți oameni se gândesc la întrebarea: care este diferența dintre măgar și măgar și de ce se numesc așa? Să încercăm să ne dăm seama.

Unii susțin că un măgar și un măgar sunt unul și același animal. Dar au dreptate?

Cuvântul „măgar” a apărut cu mult timp în urmă, când o persoană a făcut cunoștință cu acest mic animal. Este un pic ca un cal. Are și copite și scoate și anumite sunete.

Care este diferența dintre măgar și măgar

Măgarul este un animal cu copite, ca un cal. Mulți oameni de știință susțin că acest animal este un descendent al strămoșilor somali. Și acest animal a fost un bun ajutor pentru om.

Adică un măgar și un măgar sunt unul și același animal. Pur și simplu are mai multe nume, ca multe alte animale rare. Măgarul și măgarul diferă unul de celălalt doar prin habitatul lor.

Să aflăm mai multe despre acest animal interesant..

Măgarul, habitatul și caracteristicile sale

Un măgar este un animal mic. Aparține genului de cai. Dar are și o diferență față de ei - este capul lui mare și urechile lungi..

Măgarii pot avea diferite culori: gri, maro, negru, alb. Există mai mult de zece rase de măgari domestici care au fost crescuți prin încrucișarea cu alte animale similare..

Tipuri de măgari domestici sau măgari:

  • Care este diferența dintre măgar și măgarMamutul este cea mai mare specie. Înălțimea sa atinge 160 de centimetri. Culoarea stratului poate fi roșu sau gri. Această rasă a fost dezvoltată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii..
  • Catalanul este cea mai rapidă specie de măgar crescut în Spania. Are aceeași dimensiune ca și mamutul. Înălțimea măgarului ajunge la 150 de centimetri. Există pete ușoare pe față, picioare și burtă. Această rasă este folosită la curse de măgari..
  • Poitou (Poitus) este o rasă foarte rară de măgari. A apărut în regiunea franceză Poitou. Animalul acestei rase diferă de alți măgari cu părul lung. Lungimea sa ajunge la zece centimetri. Creșterea acestei specii nu depășește 150 de centimetri. În acest moment sunt crescute ca o rasă decorativă..
  • Miniatura este tipul celui mai mic măgar. Înălțimea sa nu depășește nouăzeci de centimetri. Rasa în miniatură a fost dezvoltată în Italia. Această rasă este utilizată pentru expoziții..

Măgar este un măgar domestic. A apărut cu mult timp în urmă ca asistent și a fost folosit pentru munca în agricultură..

Mulți oameni de știință susțin că măgarii domestici sau măgarii au apărut mult mai devreme decât caii domestici. Au fost utilizate pentru prima dată în Egipt și în alte țări africane..

Măgarii sălbatici au un aspect drăguț și trăiesc în turme. Fiecare turmă conține peste o mie de capete. Măgarii trăiesc în țări aride, deoarece copitele lor sunt adaptate acestui climat și drumurilor uscate. Și solul umed și murdar este contraindicat pentru ei, deoarece copitele lor încep să crape și apare inflamația.

Avantajele și dezavantajele unui măgar

  • Cum se ține un măgar și măgarMăgarul este un animal muncitor. Poate funcționa fără odihnă și apă până la zece ore.
  • Acesta este un animal puternic. Corpul său puternic poate transporta sarcini mai mult decât propriul corp și greutate.
  • În cele mai vechi timpuri, măgarii erau păstrați și de dragul cărnii, laptelui și piei. Laptele se bea și se folosea în cosmetologie, iar pergamentul se făcea din piele și se montau tobe.
  • Măgarii sunt animale foarte încăpățânate și au un instinct dezvoltat de autoconservare. Dacă măgarul este obosit, atunci nu va funcționa până nu se odihnește. Acesta este ceea ce îl face diferit de alte animale..

Nutriție și speranță de viață

Un măgar are nevoie de aceeași îngrijire ca un cal. Dar mănâncă mult mai puțin decât un cal și nu este atât de pretențios în ceea ce privește curățenia. Se poate hrăni cu fân, paie, orz, cereale, ovăz și chiar cu spini. Adică nu trebuie să cheltuiți mult pe conținutul său..

Măgarii care trăiesc în sălbăticie se hrănesc cu vegetație: iarbă, frunze. Din moment ce trăiesc în țări cu un climat arid, se pot descurca fără apă pentru o lungă perioadă de timp..

Odată cu debutul primăverii, măgarii încep sezonul de împerechere. Măgarul naște un singur pui și îl hrănește cu laptele său timp de șase luni. Purtarea unui pui durează de la douăsprezece la paisprezece luni. Imediat după naștere, puiul poate sta deja pe propriile picioare slabe și subțiri. După zece până la doisprezece luni, devine independent.

Câți măgari trăiesc? Speranța de viață a măgarilor domestici nu depășește treizeci și cinci de ani și acest lucru este cu mare grijă de ei. Măgarii sălbatici trăiesc mult mai puțin. Durata lor de viață este cuprinsă între zece și douăzeci și cinci de ani..

În acest moment, au rămas foarte puțini măgari sălbatici. În acest sens, au fost enumerate în Cartea Roșie. Și pentru a crește numărul de măgari, au început să se reproducă în creșe și grădini zoologice speciale..

Aici suntem alături de voi și am aflat cum diferă măgarul de măgar. Și am aflat că un măgar nu este diferit de un măgar, poate un habitat. Măgarul trăiește în sălbăticie cu un climat arid. Și un măgar este același măgar, dar unul domestic care trăiește lângă oameni și îi ajută în agricultură. Și în schimb primește mâncare și îngrijire.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Măgărușul și măgărușul domestic: în ce mod diferă măgarul de măgarul